Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2016 12:53 - Джуал Кхул:Духовна Иерархия. Ченелинг VIII - откъс 6
Автор: samorasla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1000 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.12.2016 12:55


ПОВТОРНАТА ПОЯВА НА ХРИСТОС И ВЪНШНАТА ПРОЯВА НА ИЕРАРХИЯТА
„ Всеки път, когато законът отслабва
и беззаконието взима връх, Аз влизам в проявление.
За спасение на праведните, за наказание на злодеите,
за утвърждаване на Закона, се раждам Аз от век във век.”
Бхагават Гита
Книга ІV, сутри 7 и 8

В писанията на всички велики световни религии се казва, че в края на времената ще дойде велик Учител. Християните очакват Второто пришествие на Христос, евреите – пришествието на Месия. Индуистите вярват, че ще дойде Калки Аватар, докато мюсюлманите очакват Имам Махди. Будистите казват, че това ще бъде Буда Майтрея и че Неговото идване е предсказано от Гаутама Буда повече отпреди две и половина хилядолетия.
И този Световен учител, когото очакват всички велики религии, е вече тук на земята. Неговото име е Владетелят Майтрея. Владетелят Майтрея е глава на Духовната Йерархия, Учител на Учителите, Владика на ангели и на хора, с висока позиция във Великото Бяло Братство.
Всички членове на Бялото Братство са преминали през многостепенен процес на посвещения. Всеки от тях е изучил всички онези уроци, които хората учат днес. Тяхната преданост към Всеобщия Баща и към братството на хората, пренесена през много животи, Тяхното служене на идеала, им е отворил достъп до тази прекрасна група. Тези учители и сега, от своя духовен свят, с най-благородни намерения, работят с човечеството на Земята, за да помогнат хората да се освободят от колелото на прераждането. Именно с тази цел е дошъл и Владетелят Майтрея. Той е велико същество. Бил е, и сега е, Учител на Исус, Кутхуми, Ел Мория, Сен Жермен, Джуал Кхул и на всички велики Учители, светци и мъдреци. Фактът, че Той е тук, на тази планета, е най-велика благословия. Владетелят Майтрея в един предишен живот е бил великият Учител Кришна в индуизма. По-късно той е навлязъл в живота на Исус Христос. Имено Владетелят Майтрея е осенил Исус по време на кръщението Му в река Йордан.
Осеняване се нарича процесът на проникване на съзнанието на Владетеля Майтрейя от духовния свят във физическото тяло и съзнание на Исус. В известен смисъл, те са споделяли помежду си едно физическо тяло в продължение на последните три години от живота на Исус. Повечето хора не могат да си представят това. Много чудеса и проповеди, приписвани на Исус, в действителност принадлежат на Владетеля Майтрея, който в Духовното правителство заема длъжността, наречена "Христос". Исус така съвършено е въплътил Христовото съзнание, че това е позволило на Владетелят Майтрея - планетарният Христос, да прояви Своето съзнание съвместно със съзнанието на Исус.
За своята голяма саможертва и себеотрицание, за това че е бил разпънат, Исус е заслужил да премине четвърто посвещение, което Го освобождава от колелото на прераждането. В действителност, Владетелят Майтрея, а не Исус бил възнесен в този живот и възкресил физическото тяло на Исус. Владетелят Майтрея прие на разпятието Своето шесто посвещение.
Евангелското предсказание за Второто пришествие на Христос всъщност има две значения:
1.Второ пришествие на Владетеля Майтрейя;
2.Второ пришествие на Христовото съзнание във всички въплътени личности на Земята.
Христовото съзнание е съзнанието на душата, а не съзнание, основано на страха, разделението, самовлюбеността и отрицателното его. Ключов момент се явява това, че Христовото съзнание е предназначено за всички хора във въплъщение: всяка личност е Христос. Всеки е Христос, независимо от това дали човек осъзнава това или не. Езотерично погледнато, извън християнската терминология, всеки е Буда, Атман, Вечно "Аз". Тук не съществуват варианти - така Бог е сътворил Своите създания. Законът за мисленето, обаче, се състои в това, че мислите създават реалността. Затова този, който мисли, че е само физическо тяло, се заблуждава и ако мисли така, означава да живее в кошмара, създаден от собствените му мисли.

От времето, когато осени Исус, Владетелят Майтрея управлява Земята и човечеството като глава на Духовната Йерархия.
Превод от руски: ЛАУ




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samorasla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2524826
Постинги: 324
Коментари: 1283
Гласове: 737
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930