Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2016 21:05 - Джуал Кхул: Духовна Йерархия. Ченълинг VІІІ - откъс 5
Автор: samorasla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 810 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ПРАВИЛНО СЪГЛАСУВАНЕ НА ДУШАТА И ЛИЧНОСТТА
Идеалният вариант за въплътената личност да хармонизира и съгласува, своите обединени три тела (физическо, емоционално и ментално) с Висшия "Аз", с душата. Когато постигне такава хармонизация, менталното тяло ще бъде спокойно и умиротворено, емоционалното тяло - стабилно, уравновесено и радостно, а физическото тяло – здраво и изпълнено с позитивна енергия през целия ден. На ученика предстои и още по-висока степен на съгласуване. Тя се изразява в следното:
1. Хармонизиране на душата и личността със съответния Ашрам, в резултат на което се установява съзнателна връзка с Учителя на Ашрама.
2. Хармонизиране на посветения ученик от по-високо ниво на посвещение с неговата духовна триада (духовната воля, интуиция и висше съзнание), в резултат на което той придобива способност съзнателно да разпознава монадната енергия.
3. Хармонизиране на всички чакри в етерното тяло на ученика.

ПЪТЯТ НА ИЗРАСТВАНЕ НА ДУШАТА
Развитието на въплътената личност, което тя може да постигне в отреденото й за живот време, на практика няма граница. То напълно зависи от нейната способност да постига състояние на концентрация и дисциплина, безусловно да бъде предана на духовния идеал. Много често, разширението на душата постига голям напредък благоарение и на това, че тя вече го е постигнала в предишни животи.
Въпреки това израстването може да изглежда на някого свръхскоростно, дори когато подготовката за следващия период протича бавно, постепененно и усърдно. Тези постепенни и често изискващи огромен труд усилия, са ефективен метод за всички, следващи духовния път, независимо от нивото на тяхната духовна еволюция. Тук няма обиколни пътеки. Минута след минута, час след час, ден след ден, ние постигаме целта си. И много често най-важното понякога се оказва нещо толкова малко - като една усмивка, една прегръдка или ръка, протегната за помощ.

ДУША И УЧЕНИЧЕСТВО
Има три основни цели, които ученикът трябва да постави над всичко останало:
1. Службата на човечеството.
2. Сътрудничество с Плана на Великите.
3. Развитието на силите на душата и подчинение пред нейната воля , а не пред желанията на личността, съставена от трите нисши тела.

ДУХОВНИ ВПЕЧАТЛЕНИЯ ОТ ВЪТРЕШНИЯ ПЛАНА
Има четири източници на духовни преживявания,за които стремящият се ученик напремено е длъжен да знае:
1. Впечатления, идващи от собствената душа на ученика.
2. Впечатления, идващи от Ашрама, към който е прикрепен ученика.
3. Впечатления, идващи директно от Учителя.
4. Впечатления, идващи от духовната триада и монадата чрез антахкарана.

СУТРАТМА
Сутратма е сребърната нишка, спускаща се от монадата и минаваща през душата във въплътеното разширение на душата във физическия план. Душата доминира над своята форма чрез сутратма, наричана още нишката на живота. Да не се бърка сутратма с антахкарана. Сутратма съществува при хората от тяхното раждане. Това е електропровод, насочен от монадата към личността, отгоре надолу. Един вид духовен кабел, който дава на личността енергия и поддържа живота във физическото, емоционално и ментално тела.
Докато Антахкарана е един вид мост, който личността е длъжна да изгради чрез медитация, учене, духовност и духовна работа. Въпреки, че личността получава в това помощ от душата, а по-късно - и от монадата, голяма част трябва да бъде преодоляна самостоятелно. Поради това антахкараната е насочена отдолу-нагоре.
Превод от руски:ЛАУ
(ПРОДЪЛЖАВА)





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samorasla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2524670
Постинги: 324
Коментари: 1283
Гласове: 737
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930