Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2012 10:33 - ИЗКУСТВОТО ДА УМИРАМЕ – 1
Автор: samorasla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5871 Коментари: 5 Гласове:
1

Последна промяна: 05.08.2012 10:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

„Само онзи, който овладее изкуството да умира, ще постигне безсмъртие”

 СМЪРТТА, УМИРАНЕТО И НАУКАТА ЗА БАРДО

Смъртта и умирането от гледна точка на душата са съвсем различни от разбирането за смъртта   на западното мислене. Възгледът на съвременната наука е полуистина. Тя приема, че единственото реално е това, което може да се види с физическите очи и да се усети чрез петте физически сетива. Това е така защото още не са стигнали до осъзнаване на факта за съществуването на душата.

Втората теория за смъртта е тази за условното безсмъртие. Според нея бъзсмъртието съществува, но има определени условия, които трябва да бъдат изпълнени. Човек първо трябва да приеме Исус, да се присъедини към църквата и да Го остави да опрости всичките му грехове. Ако не направи това, или ще отиде в ада, или няма да съществува повече след смъртта във физическо тяло.

Третия възглед е този за прераждането. Той се поддържа от повечето хора на планетата Земя, но по-малко на Запад, отколкото на Изток. Причината за това е, че на Втория събор  в Константинопол през 553 г. сл.Хр. висшестоящите църковни служители са извадили от Библията всички текстове за реанкарнацията. Църковните власти не са харесали концепцията, тъй като тя премахвала техния контрол над хората.

Реинкарнацията е факт. Ние сме проекции на душата си (ПД), които продължават да се инкарнират отново и отново в нашето търсене да реализираме своята истинска идентичност като синове и дъщери на Бога. В действителнос няма смърт. Тя е илюзия на его-негативната мисловна система.

Егото е тази мисловна система, която се отъждествява прекалено силно с материята. Когато вярваме, че сме по-скоро физически тела, отколкото души, пребиваващи в тях, ние смятаме, че смъртта е реална. Тя не е нищо повече от трансформация от едно състояние на съзнание в друго. Учили са ни да гледаме на нея като на нещо  ужасно и със страх, а в действителност тя е отпускане и освобождаване.

В днешното общество всичко е обърнато. Трябва да изпитваме ужас и страх, когато се раждаме, а не когато умираме. Като свободни духове, при раждането си ние трябва да се влеем в миниатюрно физическо тяло и да се оставим на милостта на родителите си. Това е страшно!..

Смъртта ни позволява да се освободим от илюзията за формата и да се върнем към своя духовен дом. Влизането в тяло е като навличане на водолазен костюм и движение с него под вода. Смъртта е освобождаване от това крайно ограничено състояние на съзнанието.

Ние, като проекции на нашата душа, влизаме в материята, започваме да се идентифицираме прекалено много с нея и забравяме за своята истинска идентичност. В този смисъл ние умираме за своята истинска същност, която е душата.

Освен това ние умираме и всяка нощ, когато заспиваме. Умираме за физическото съзнание, преминаваме в нашето духовно съзнание и фини тела и така пътешестваме.

Тук бих искал да изброя някои от другите начини, по които преживяваме смъртта, когато сме на духовния Път:

  1. Физическа смърт. Всеки от нас я е преживявал между 200 и 250 пъти. Ние сме експерти по отношение на нея.
  2. Смърт на желанията. Започва да се случва при второто посвещение и умира напълно при третото.
  3. Смърт на негативното его и/или личността. Това става на по напредналите етапи от еволюцията на ПД, обикновено при третото посвещение.
  4. Втора смърт. Окултен термин, под който се разбира изгарянето на каузалното или духовното тяло при четвъртото посвещение. При това посвещение ние умираме за тялото на душата и за самата душа (природния й аспект), която се слива отново с монадата.
  5. Преживяваме смъртта отново при деветото посвещение. При него си тръгваме или умираме за самото космическо физическо ниво. Целият контакт с физическото ниво е изживян и ние се придвижваме към по-висши космически нива.
  6. Смърт на етерното, астралното и менталното тяло. Умираме за етерното си тяло във всяка инкарнация, умираме за астралното и менталното си тяло след всеки етап на духовната еволюция.

 Из „Ръководство по извисяване”  от Джошуа Дейвид Стоун






Гласувай:
2



1. samorasla - Мисля, че е крайно време да заговорим
05.08.2012 10:58
Мисля, че е крайно време да заговорим по този деликатен въпрос. Необходима е спешно широка платформа за обучение, тъй като ни очакват трудни дни и все повече хора ще си отиват. Те имат право да знаят, как да посрещнат това свое събитие, ако желаят да продължат своята еволюция като божествено дете.
цитирай
2. mariniki - размисли ме...
05.08.2012 11:59
знам само, че нищо и никой не си отива завинаги...
цитирай
3. анонимен - mariniki- споделям мнението ти...
05.08.2012 12:29
Поздрави и на двете

С.
цитирай
4. анонимен - пропуснах да спомена-
05.08.2012 12:34
изборът на музика е чудесен!
Freyja

С.
цитирай
5. samorasla - Законът за запазване на енергията е универсален закон
06.08.2012 09:18
анонимен написа:
изборът на музика е чудесен!
Freyja

С.

Законът за запазване на енергията е универсален закон. Енергията само се променя от един вид в друг, от форма - във форма. Но тя е вечна. Енергийните единици могат да съществуват едновременно на много места, в много форми и на огромни разстояния и в различно (линейно) време. Едни и същи, те могат да присъстват в черния дроб на днешен индивид, в бойния меч на войн от Средновековието, в тревичка сред пустинята и т.н. Тези твърдения тепърва ще се доказват, но и Квантовите закони доказват безспорно, че всички сме едно...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samorasla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2524900
Постинги: 324
Коментари: 1283
Гласове: 737
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930