Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2016 13:30 - Джуал Кхул: ДУХОВНА ЙЕРАРХИЯ - ЧЕНЪЛИНГ VІІІ - ОТКЪС 3 РАННИ ЕТАПИ...
Автор: samorasla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 975 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 20.12.2016 13:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

РАННИ ЕТАПИ В ЕВОЛЮЦИЯТА НА ВЪПЛЪТЕНИТЕ ЛИЧНОСТИ
Най-ранното състояние на еволюция се изразява в създаване на връзка между личност и душа, така че душата да може в голяма степен да се самоутвърди чрез личността. Разширението на душата (индивидът) се развива все повече и повече, и накрая душата е в състояние напълно да доминира и контролира личността, така, че тя започва да губи самостоятелност в своите мисли и воля.
Обикновеният земен човек практически няма никаква връзка с душата. Ето защо хората вършат такива ужасни неща. Те нямат връзка с душата, затова се ръководят от личността, или от негативното его *. Те са откъснати от интуицията, от съвестта, волята за доброта и любов, които носи в себе си душата. И точно както еволюцията на личността се състои в това, да се научи да изразява само душата, така еволюцията на душата се състои в това как да се научи да изразява само монадата. Неразвитото разширение на душата или въплътената личност, забравя за връзката си с душата и се чувства изцяло самостоятелен и независим индивид.
Душата е въвлечена във водовъртежа от дейности в своя собствен план. Ако някой иска да привлече вниманието й, той трябва да й покаже, че може да направи своята личност полезна за нея. Душата знае, че определени етапи от своето развитие, може да преодолее само чрез своята личност на Земята. Ако се вгледаме в много от личностите тук, на земята, ние виждаме, такива разширявания на душата, чиито астрални тела са пълни с негативни емоции, а менталните им тела се интересуват само от пари, власт, удоволствия и забавления. Не е трудно да се види, че душата не се интересува точно от това свое разшиерение, и насочва своето внимание към някой от останалите единадесет свои от разширения.
Душата на своя план е толкова експанзивна, че за нея е невъзможно да се изрази изцяло само чрез едно от своите разширения. По същия начин, Монадата на своя план не може напълно да се изрази само чрез една душа.

ДУХОВНА ТРИАДА
Духовната триада е троичният дух, чрез който изразява себе си монадата. Троичният дух включва в себе си духовна воля, интуиция и висше съзнание. Монадата се изразява чрез тези принципи, така както и душата се изразява чрез низша духовна триада на троична личността - физическо, емоционално и ментално тяло.

ДУША И МОНАДА
Ученикът трябва да се научи да се контролира и да тренира мисленето си, така че да получава съобщения от три източника:
1. От обикновения материален свят.
2. От душата, като по този начин съзнателно се превръща в студент, работник в един от ашрамите на Учителите.
3. От духовна триада (духовната воля, интуиция, висшия разум), която играе ролята на посредник между Монадата и мозъка на личността, въплътена на Земята. Това е така, защото в трето посвещение личността и душата се сливат, така че управлението се извършва от духовната триада и монадата. Двойствеността се замества от троицата (разширена душа - душа - монада), с което става възможно по-високо управленско ниво.

АНТАХКАРАНА
С четвъртото посвещение се доизгражда Антахкараната, моста, свързващ личността, душата и монадата. След построяване на Антахкарана каузалното тяло изгаря, и душата се слива с Монадата.

*Положително его, от гледна точка Djwhal Кхул - е същото като на Висшия "Аз", или душата Превел от руски: ЛАУ




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samorasla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2524724
Постинги: 324
Коментари: 1283
Гласове: 737
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930