Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2011 17:40 - СТАНЕТЕ АНГЕЛИТЕ, КОИТО СТЕ
Автор: samorasla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2849 Коментари: 3 Гласове:
4



Много хора са хиперчувствителни. Те не издържат на шум, агресия и стремителното темпо на съвременното общество. Често страдат от психосоматични разстройства и безсъние. Това, което за другите хора е нещо обикновено, например семейна вечеринка, за тях е тежка работа. Да правят това, което другите смятат за нормално, за тях се превръща в катастрофа.
В детството си такива хора често са неразбрани и недооценени. Доколкото им е трудно да отстояват себе си и доколкото те лесно се пренасят в мечтите си, времето на обучение за тях се превръща в тежко изпитание. Изграждането на кариера и успех по стандартите на обществото често не е за тях. Те се намират малко или много в периферията на обществото. Активното участие в живота на обществото за тях е изморително и опустошително. Поради всичко това те нямат добро мнение за самите себе си. Често се чувстват неуверени и по-лоши от другите. Мислите им са мрачни и се въртят в безкраен кръг.
Разбира се, образът е преувеличен, но много хора могат (частично) да се познаят в него. А сега нека да опишем някои положителни черти на хиперчувствителните хора. Те предпочитат покоя и тишината и жадуват да живеят в хармония с околните. Те са чувствителни към красотата, особено към красотата на природата. Те са много възприемчиви и открити за духовното. Имат богато въображение. За свое собствено удивление, те привличат към себе си хора с проблеми, които търсят от тях съвети.
Какво става с такива хора? Отговорът е в това, че не са само хиперчувствителни, те са високо чувствителни. Фактически те са маскирани ангели.
Какво е това „висока чувствителност”?
Всяко живо същество излъчва определена вибрация или аура: цветята, Слънцето, хората, животните, растенията и човечеството като цяло. Вие сте високо чувствителни, когато вибрацията ви, аурата ви е по-чиста и фина, отколкото вибрацията на човешкото общество.
Вижте се като сияещ, прекрасен ангел, спускащ се от небето, за да се роди в човешко тяло. Ангелът трудно се справя с шума, хаоса и безобразието на околния свят. Къде е спокойствието и красотата на природата, къде са цветята? Къде е дълбокото вътрешно знание и чувството за единение с космоса? Ангелът се чувства разбит и отхвърлен. Околният свят не се грижи за него и не го признава. Ангелът започва да мисли, че нещо с него не е наред и изпада в печал и депресия. Доколкото не се чувства у дома си, той бяга и тъгува за друга реалност. Околните хора започват да го смятат за мечтател, нежелаещ да погледне живота в лице. Отслабва светлината му. Там, където по-рано е бил високо чувствителен, сега става хиперчувствителен.
Можете да се чудите защо този ангел се е въплътил на Земята?
Много ангели се въплъщават на Земята и всеки от тях има свои собствени мотиви за това да бъде тук. Обаче има един главен мотив – да помогне на Земята. Благодарение на присъствието на всички тези ангели, в човешкото общество като цяло нараства светлината и чувствителността. Ангелското присъствие повдига вибрациите на света. Особено добре става това, когато ангелите си спомнят кои са и си възстановят увереността в себе си. Тогава тяхната светлина действително засиява.
Сега си представете, че вие сте такива ангели. Какво може да направите, за да засияете отново, за да трансформирате вашата хиперчувствителност във висока чувствителност?

Стъпка 1 – Разберете, че вие сте ангел
Разберете, че сте ангел и не се страхувайте да го показвате. Вярвайте в своята собствена светлина, в своите творчески възможности и преодолейте страха да ги проявявате. Това е първата стъпка.
Как да направите това? Важно е да бъдете във връзка с духовното. Гледайте на света с духовни перспективи, помнете извънвремевото царство на любов и красота, от което сте дошли и към което принадлежите. Винаги сте във връзка с тази фина, ефирна реалност.
Сега, направете един скок и действително повярвайте, че тя е тук. В този момент, когато се докосвате до нея, вие се докосвате до собственото си вътрешно ядро и започвате да разбирате кой сте в действителност. Спомняте си, че съзнанието ви е вечно и че е великолепен извор на светлина и творчество.
В този момент, когато се почувствате част от това царство, което е вашия истински дом, осъжданията на обществото много по-малко ще ви обременяват. Ще разберете, че пребиваването ви тук е временно и че това трескаво, хаотично общество ще изчезне, освобождавайки място на по-хармонично, мирно и щастливо общество. Вече не е толкова важно какво мисли за вас и какво очаква от вас сегашното общество. По-съществено е това, което смятате да правите тук, как мислите да проявите светлината си в този свят.
Чрез усещането за своя произход вие запалвате собствената си светлина. Тя има творчески и преобразуващи свойства. Ще забележите, че околните ще започнат да ви отговарят по друг начин. Животът ще бъде по-лек и хората ще ви възприемат по-сериозно. Направили сте първата, фундаментална крачка в преобразуването на хиперчувствителността във висока чувствителност.

Стъпка 2 – осъзнайте своята мъжка енергия
Вие сте способни истински да отдавате светлината си на другите само ако сте способни и да НЕ я давате. Ако вие сте неспособни да казвате „НЕ”, то вашето „ДА” няма значение. Да се научите да установявате граници и да отстоявате себе си е много важно. Ако не правите това, енергията ви ще тече в бездънна яма и постоянно ще се чувствате слаби и опустошени.
За да предотвратите това е необходимо да влезете в контакт със своята мъжка енергия. Много хора, занимаващи се с духовно израстване, имат отрицателно отношение към мъжката енергия. Тя се асоциира с насилие, потискане и агресия и се смята за недуховна. В резултат на отрицателното отношение към мъжката енергия много духовно развиващи се хора, хиперчувствителни се чувстват безсилни и са неспособни да отстояват себе си.
Решението е да разберете, че в мъжката енергия като такава, няма нищо неправилно. Дисбалансът между мъжката и женската енергия – това е, което създава проблема. Смятайки мъжката енергия за по-низша, много хора отслабват своята собствена сила. Особено това е свойствено за чувствителните жени. Именно тогава, когато преминавате през процеса на духовно израстване, е особено важно да се свържете със мъжката си енергия.
Веднага след първата стъпка и осъзнаване кои сте вие, енергийно се отделяте от околните. Вашата светлина става забележима. Това провлича към вас енергийните пиявици. Това са хора или други същности, например организации, в които работите, които се хранят с вашата енергия. Те вземат от енергията ви без да дават нищо в замяна. Ако сте неспособни да се защитите от такова обкръжение, ще затънете.
В такъв момент трябва да използвате своята мъжка сила. Приемете вашата мъжка част, вашия вътрешен мъж и му повярвайте. Позволете му да сложи в ръката ви меч, който ще разкъса връзката между вас и всички, които смучат вашата енергия.

Разпространена пречка, стояща на пътя на умелото използване на този меч, е понятието за равенство. „Ние всички сме равни и затова аз не трябва да се деля от другите, а трябва да деля с тях всичко, което имам”. В някаква степен идеята за равенство е вярна. На ниво душа ние всички сме равни. Но на друго ниво това не е така. Някои хора са способни по-добре да проявяват сиянието на вътрешната си светлина, отколкото други. Но не признавайки това, ние даваме свобода на действие на енергийните пиявици. Особено хората, които излъчват повече светлина и които могат много да предложат на другите, трябва да се защитават. Осъзнавайте на кого и защо давате енергията си. Далеч не всеки е готов да получи това, което предлагате. Не позволявайте на хора и организации, не съответстващи на вашите вибрации, да разграбват най-драгоценния ви дар. За това използвайте мъжката си енергия.

Стъпка 3 – Разберете, че Майката – Земя е ваш приятел
Много хиперчувствителни хора усещат в себе си съпротива на живота на Земята. Тази съпротива частично е предизвикана от това, че те не се чувстват у дома си в съвременното западно общество. Енергията на обществото не съответства на тяхната собствена и те се чувстват отхвърлени. Иска им се да избягат. Подсъзнателно помнят своето духовно наследство и жадуват да бъдат „у дома”. Те искат да се върнат в покоя и хармонията на небесното царство, което така рязко контрастира с шума, страха, агресията и безличността на днешния ден на човешкото общество.

Наред с това чувство на съпротива на живота на Земята, чувствителните хора имат също интуитивна памет за това какво са преживели в своите предишни въплъщения. Често носят в себе си спомени за войни, преследвания и други форми на агресия. Те помнят, че са се опитвали да донесат добро на Земята и са били отхвърлени.

За преодоляване на тази съпротива е важно да се отдели енергията на обществото от енергията на самата Земя. За да направите това, намерете тихо, красиво кътче сред природата. Идете там в делничен ден, когато е тихо. Почувствайте енергията, безметежността и покоя. Открийте сърцето си и почувствайте цялата енергия, присъстваща там. Освен вас има духове на природата като феи и елфи, работещи много тясно със самата Земя. Почувствайте самата Земя. Това е Земята, на която сте дошли и която се протяга към вас и иска да ви поддържа. Отворете сърцето си за нейната енергия и любов.

Влизайки във връзка със Земята, вие ще успеете действително да заемете мястото си и да излъчвате светлината си в този свят. Ще сте способни да промените този свят и да го направите още по-прекрасен. На Земята съществува за вас място, където можете да се почувствате у дома. Това място ще стане за вас маяк на светлината, който ще освети света около вас.
Хиперчувствителните хора се крият от света, високо чувствителните свободно излъчват в света светлината си.

Стъпка 4 – Използвайте женската си енергия, за да станете още по-чувствителни
Женската ви енергия ви помага да разберете разликата между това какво означава да се страхувате от някого и какво означава да обичате някого. Тя ви позволява да погледнете през маската, която някой носи и да видите неговата уязвимост. В сърцето си всички ние сме добри. Във всяко сърце живее Бог. Можете да използвате своята вътрешна женска енергия за това да станете още по-чувствителни, за да използвате своята емпатия и действително да се поставяте на мястото на другия. Разбирането на другия извътре ще ви помогне да разберете неговите неприятни изказвания и оскърбително поведение. Ще ви помогне да простите това.

Това става възможно, когато мъжката енергия във вас е достатъчно силна, за да защити женската ви страна. Когато думите на друг човек ви нараняват, често това се отнася не до самите думи, а до нашата собствена прекалено чувствителна интерпретация. Често хората не искат да ви засегнат, а просто си дрънкат неща не отнасящи се персонално към вас. Вашата мъжка енергия ще ви помогне да не смятате, че това се отнася лично за вас. Вашата женска енергия ще ви помогне да разберете какво действително става с другия човек. Използвайки женския дар чувствителност, можем да видим сега огромно количество светлина в този тъмен свят около нас. Ставайки още по-чувствителни, ние правим още една крачка към сърцата на околните хора, които често са по-топли и по-ярки отколкото си мислим. Когато забележим светлината в сърцето на другия, той ще започне да гори по-ярко.

По-голямата висока чувствителност работи в две направления. Тя не само ви дава по-дълбоко чувство на разбиране на другия човек, но и му помага той по-добре да ви опознае. Той усеща във вас нещо чувствително, топло и прекрасно, което не е забелязвал преди. Когато вие признаете другия, той ви признава вас. Така ще започнете да се чувствате у дома и на Земята.

Да бъдете ангели означава да сте в баланс.
Всеки човек дава и получава. За да оставаме духовно и физически здрави, трябва да се намираме в равновесие с нашето обкръжение. Потокът на отдаване и потокът на получаване трябва да са балансирани. В този момент, когато излъчваме повече от нашата светлина, преминаваме от хиперчувствителност към висока чувствителност и ставаме ангели, които сме си и потокът на отдаване се увеличава. Ние разпространяваме около себе си творческа, прекрасна светлина и я делим с околните, често без да осъзнаваме това. Енергията, която отдаваме на света иска да се върне към нас във формата на (физическо) изобилие.

Това създава проблеми на много чувствителни хора. Хиперчувствителните хора често не вярват в това, че животът им може да бъде прекрасен, богат и изобилен. Те чувстват, че това е неправилно, че не заслужават това и по този начин блокират потока на получаване, който иска да дойде при тях. Религиозните традиции, които учат, че е по-добре да се отдава, отколкото да се получава, че да се получава удоволствие е греховно, поддържа тази линия на мислене. Страхът и съмнението задържа естественото изобилие, готово да застане на пътя ви.

Бъдете внимателни за това. Повярвайте си. Действително ли сте открити за това, че Вселената иска да ви даде цялата тази любов, която е тук за вас. До тогава, докато не кажете „Да” на това, което Вселената иска да ви изпрати, вие няма да можете истински да кажете „Да” на самите себе си. Кажете гръмко и любящо „Да” на самите себе си и на всички вас. И тогава потокът на получаване във вашия живот ще стане естествен за вас.

Герит Гилен






Гласувай:
4



1. samorasla - Да, Все повече хора се чувстват
27.04.2011 18:00
анонимен написа:
Хиляди благодарности за текста! Точно така се чувствам. Мислех си дали чувството ми към земята, към природата, изпълваща ме с любов и спокойствие, зареждаща ме с енергия е правилна. Още на 3-годишна възраст виждах един малък народ от джуджета, (която способност естествено после загубих) с които си говорех. Не исках да ходя по земята, а карах да ме слагат на високо и оттам гледах хората

Да, Все повече хора се чувстват днес аутсайдери - това е защото започват да си спомнят своя истински произход. Праспоменът, Божественият атом, намиращ се в сърцата ни, се е събудил и ни помага да разберем защо сме тук, какво се очаква от нас и как адекватно да посрещаме събитията, свързани с Прехода.
цитирай
2. анонимен - Благодаря за това откровени и послание!
04.12.2011 13:46
Текстът отприщи сълзите ми. От него струи Доброта и Любов, топлота и закрила.
цитирай
3. анонимен - Един съвет за всички българи
04.12.2011 15:37
Това е прекрасен текст! Истинен!
Прочетете това, което е много важно за българите, защото написаното горе, в голяма част се отнася за нашия народ.
http://duhovnasvoboda.blogspot.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samorasla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2524565
Постинги: 324
Коментари: 1283
Гласове: 737
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930