Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2011 15:37 - 11-та ЛУНА НА ОСВОБОЖДЕНИЕТО -1
Автор: samorasla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1825 Коментари: 0 Гласове:
1



На 2-и май влизаме  в Спектралната 11-та Луна от Календара на Новото време. Този календар се отнася до всички, които желаят да се откъснат от програмата «Времето е пари» и да подчинят своето поведение на Закона на Времето, изразен чрез формулата Т(Е)=АРТ. (Енергията като следствие на Времето се претворява в Творчество). Този закон изразява връзката ни със Създателя и утвърждаването му ще изведе човешката цивилизация от «космическото неосъзнаване» към състояние на «космическо осъзнаване».

КАЛЕНДАР НА НОВОТО ВРЕМЕ:

Луна 11-та (02.05.2011 -29.05.2011)

Ден

Понед

Вторн

Сряда

Четв

Петък

Събота

Неделя

Плазма

Дали

Сели

Гама

Кали

Алфа

Лими

Силио

І седм.

1

 (02.05)

2

(03.05)

3

(04.05)

4

(05.05)

5

(06.05)

6

(07.05)

7

(08.05)

ІІ седм

8

 (09.05)

9

 (10.05)

10

(11.05)

11

(12.05)

12

(13.05)

13

(14.05)

14

(15.05)

ІІІ сед

15

(16.05)

16

(17.05)

17

(18.05)

18

(19.05)

19

(20.05)

20

(21.05)

21

(22.05)

ІV сед

22

(23.05)

23

(24.05)

24

(25.05)

25

(26.05)

26

(27.05)

27

(28.05)

28

(29.05)

чакра

Коронна

Базова

3-то око

Сакрална

Гърлена

Сл.сплит

Сърце

Въпросът, на който е добре всеки да потърси отговор през предстоящите 28 дни е: КАК ДА СЕ ОСВОБОДЯ ОТ ПРИВЪРЗАНОСТИТЕ?  Трите стъпала, които трябва да изкачи човек, избрал Духовния Път, са: откъсване, разтваряне, освобождение.

1. Откъсване

Освобождението започва с обновление в сърцето на търсача, където се намира атома на Духовната искра, наричан още Роза на сърцето.

Болшинството хора се измъчват от незавършени дела, които чакат своето приключване. Тази част от кармата може да разглеждаме като задачи от миналото, които или са били изпълнени само частично, или изобщо не са били започвани. Тези дела карат личността да действа по един или друг начин, придобивайки опитности. Недовършените задачи, натрупани в кармата, определят мислите и поведението й, които са резултат на много прераждания. Всеки човек има различни по структура и цвят кармични импулси, но всички те са свързани с ауричното същество, загрижено за физическото оцеляването на личността и противопоставящо се на духовното й израстване. Ауричното същество и материалното тяло са “бащата и майката” на личността в земното жизнено поле. По този въпрос Иисус казва :”Който обича баща  или майка повече от Мен, не е достоен за Мен”.

Само пробудената душа, която се храни с Христовата сила, е способна да възстанови първоначалното чисто съзнание на човешкото същество. Тя разрушава силите, поддържащи обикновената природна душа, като отваря възможност в нея да проникнат силите на Вечността. Това не е лесно, разбира се. Например, възможно е приятелите му да го изоставят, защото той вече не се интересува от нещата, от които те се вълнуват. Или близките да протестират, че “гони вятъра и пропуска шансове да натрупа състояние”...

За да се развие истинско обновление, схемите от миналото, старите мисловни модели трябва да изчезнат. Необходимо е те да бъдат разградени и заменени с нови, изхождащи от едно ново по-висше състояние на съзнание.

2. Разтваряне

Това е периода, когато се заменя стария Аз с ново състояние на съзнание – духовно-душевно. По този начин става възможно да се подчинят емоциите на една напълно нова сила, която ги изчиства и трансформира изцяло. Херметичният принцип “приемане на всичко, изоставяне на всичко и по този начин подновяване на всичко” става житейско мото за човека, който се е отдал на процеса на трансфигурация. Така той е готов да позволи на днешната истина да си отиде заради по-висшата истина на утрешния ден. Новата душа живее във (и чрез) идеално чистите сили на Божествения свят. Тези хармонични сили никога не се смесват с нечистите сили на този природен порядък, ето защо хората, които достигнат това чисто състояние се чувстват издигнати до висотите на върховно щастие. В такива моменти човек открива истинското значение на такива категории като истина, радост и любов.  И колко е тъжно, когато в същото време наблюдава  бледите имитации на тези три велики сили в нашия двуполюсен свят! Този период гностиците наричат “Да си в света, но не от света”. Защото завръщайки се в сивото ежедневие на диалектиката, на човек му става болно, че не открива и следа от това възвишено състояние. Разликата между блаженството на Новия живот и задушаващия земен свят е болезнена и дълбоко засяга душата. Но това е също една опитност, която подтиква напред. Така жизненото поле на микрокосмоса се подрежда бавно, но сигурно и всичко заема своето място. Храмът, който ще замени стария обор, трябва да се гради камък по камък!

Колко размисъл, търпение и интелигентност се изисква от ученика! От него се иска преди всичко да погледне спокойно, методично и реалистично на собственото си състояние. Новата Светлина, която е изпълнила сърцето му, поема ръководството в живота му. Тя му осигурява вътрешно равновесие, което събужда в съзнанието му способност да се ориентира и яснота за всяка следваща стъпка. Постепенно човек се научава да използва чистите сили на Душата, които му съдействат независимо от ситуациите, в които го поставя ежедневието.

Такова е второто състояние - на разтваряне в една нова реалност. В нея силите на ауричното същество не могат вече да властват над личността и тя започва постепенно да се освобождава от оковите си, а шепотът на вътрешния глас става все по-силен.  Така под въздействие на пречистващата сила на Божията любов цялата микроскопична система  на човека разцъфва, така както под лъчите на слънцето цветята разкриват своята истинска, неподправена красота.

3. Освобождение

Следвайки своя път, запаленият огън в сърцето на духовния човек се е издигнал до главата, където лумва –  така и мозъкът е повлиян от силите на обновлението. Неговото мислене се настройва към светлината на сърцето, т.е. сърцето и главата се обединяват. Когато светлината заструи в сърцето и чрез копнеж и пречистване се издигне към главата, всички мозъчни структури започват да работят с тази нова сила. Сърцето и главата са в единство и търсещият човек е придобил нова мисловна способност, постигнал  е вътрешна хармония, а желанията, присъщи на човешката природа, отиват на заден план. Той е развил нови качества: безусловна любов, хармония между действия и думи, търпение, равнодушие към желания и болка, безстрашие, енергия и мъдрост. Новото поведение променя  всички душевни функции, всички ценности, отнасящи се до личността и до света. Човек започва да  чувства единение със света, с Истинското човечество и с цялата природа.  Изпълнен с радост, той осъзнава важността на своето сътрудничество за общото израстване и влиза в хармония с всички други пробудени и действащи души, устремени към Духа. С вътрешните си сетива, той разбира доколко падналото човечество и планетата желаят своето освобождение. Докоснат от Духа, Новият човек започва да работи със силите на Духа. И той започва да отдава сърце, душа и способности за спасението на всички.

Всеки човек, един по-рано, друг по-късно, ще усети дълбочината и красотата на това състояние. То е като великолепна музика, динамична хармония, възпяваща  една природа, която се простира далеч извън пределите на познатия ни живот.
Така гласят всички Пророчества!
(следва)





Тагове:   маи,   Вечен календар,   2012,   събития,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samorasla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2520323
Постинги: 324
Коментари: 1283
Гласове: 737
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930