Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2021 13:46 - НАДЕЖДАТА - ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО НА ДЕНЯ
Автор: samorasla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 871 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 08.01.2021 13:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Искаме да привлечем отново вниманието ви върху ОТКРОВЕНИЕ на Йоан, Глава 17. Налице са всички признаци, че сме в тази част на спектакъла. Ако някой желае да разбере какво се случва в действителност на световната сцена, трябва да отвори Библията. Ако мислите, че това е любимата ни книга, грешите. Но въпреки големите фалшификации, привнесени многократно от тези, които най-много парадират с нея, там все още има автентична информация. Откровение е най-девствената част от цялата библия и то защото Йоан Богослов, като истински пророк, е имал прозорливостта да предупреди безцеремонно бъдещите злосторници:

…и ако някой отнеме нещо от думите на книгата на това пророчество, Бог ще отнеме дела му от книгата на живота и от светия град и от написаното в тая книга.Откр.22:19

Сега се решава съдбата на човечеството. Това са дни на неговия пореден изпит – дали е узряло достатъчно, за да се сбъдне пророчеството Йоаново по лесния начин, или отново ще се подхлъзне по скалистия сипей на времето, за да изживее до дъно последствията, които натвори от хилядолетия.

Действащи лица в Глава 17 са отново: Жената и Звярът.

ЖЕНАТА
1. След това дойде един от седемте Ангели, които имаха седемте чаши, и говори с мене, като ми каза: дойди, ще ти покажа осъждането на ГОЛЯМАТА БЛУДНИЦА, КОЯТО СЕДИ НАД МНОГОТО ВОДИ;
2. с нея блудствуваха земните царе, и с виното на блудството й се опиха жителите на земята.
3. И ме отнесе духом в пустиня; и видях ЕДНА ЖЕНА ДА СЕДИ НА ЧЕРВЕН ЗВЯР, който беше пълен с богохулни имена и ИМАШЕ СЕДЕМ ГЛАВИ И ДЕСЕТ РОГА.
4. А жената беше облечена в багреница и червено, украсена със злато, драгоценни камъни и бисери; в ръка си държеше златна чаша, пълна с гнусотии и нечистота от блудството й;
5. и на челото й бе написано името: ТАЙНА, ВАВИЛОН ВЕЛИКИЙ, МАЙКА НА БЛУДНИЦИТЕ И НА ЗЕМНИТЕ ГНУСОТИИ.
6. Видях, че жената беше пияна от кръвта на светиите и от кръвта на свидетелите Иисусови, и, като я видях, почудих се твърде много.
7. И каза ми Ангелът: какво се чудиш?
...

Има такъв израз: Търси жената! И друг израз има: Търси пътя на парите. В този случай и едното и другото е вярно, и те – жената и парите, са неразривно свързани. Много сериозни философи и теолози виждат в тази блудница Рим, и аз няма да ги оспорвам. – градът на седемте хълма, градът, в чиято пазва е сгушена най-могъщата държава, на чийто трон трябва да седи Христос… А още в първи стих тук се казва Голямата блудница, която седи НАД МНОГОТО ВОДИ (17:1) Дали блудницата е невярната съпруга на Христос?  Гласът на Христос е като „звук на много води“ (Езек. 43:2); Йоан също чува този Глас от небето като „звук на много води“ (Откр.14:2 и 19:6). Защо да търсим Блудницата – невярната съпруга на Христос във Вавилон или в Йерусалим, когато в Глава 17 ни се дава адреса.
Това се потвърждава от името, написано върху челото й:

1)тайна;
2)Вавилон Великий – защо? Вавилон по времето на Йоан вече е мъртъв, но е оставил велика рожба в наследство. Ето какво четем в Уикипедия за връзката между Вавилон и Рим:   …“Очевидно към края на
1 век сл. Хр. християните вече наричали Римската империя с това загадъчно име Вавилон (виж в 1. Петр. 5:13). По това време величественият някога град Вавилон лежал почти, ако не и напълно, в развалини, представлявал една ненаселена пустиня и по този начин – една нагледна илюстрация за неизбежната съдба на тайнствения Вавилон. Юдеите страдали от безмилостната ръка на Рим така, както някога пострадали от Вавилон, а християните също претърпяли неколкократни спорадични преследвания от страна на Римската империя. Сред юдеите, а също така и сред християните, Вавилон бил станал по този начин едно подходящо и инкриминиращо понятие, което представлявало имперския Рим. Този тайнствен Вавилон е тема и на пророческата книга Откровение (14:8; 16:19; 17:15; 18:2, 21). Тертулиан, който живял в края на 2 век, заявява, че понятието Вавилон в Откровението се отнася за столицата на имперския Рим.[1] Мартин Лутер от своя страна вижда в омразното за него папство „блудницата Вавилон“ (Откр. 17,1).[2] …“ 

3) Майка на блудниците и на земните гнусотии. Това е третото име на Блудницата, написано на челото й. Тук оставям вие да прецените дали Йоан е успял да види ясно през пелената на 20 века покварата, проникнала в човечеството.

ЗВЯРЪТ

Второто главно действащо лице е ЗВЯРЪТ. Ето как е описан той в Глава 17.

7. И каза ми Ангелът: какво се чудиш?... Аз ще ти кажа тайната на жената и на тоя ЗВЯР, КОЙТО Я НОСИ И ИМА СЕДЕМ ГЛАВИ И ДЕСЕТ РОГА.
8. Звярът, който ти видя, беше и го няма; той ще излезе от бездната, и ще загине; и ония земни жители, чиито имена не са вписани в книгата на живота от създание мира, ще се почудят, като видят, че ЗВЯРЪТ БЕШЕ И ГО НЯМА, МАКАР И ДА СЪЩЕСТВУВА.

Звярът и блудницата присъстват в Откровение открай-докрай. Числото на звяра е 666 —  „човешкото число“. (Откр.13:17, 18), което означава, че има човешки произход, а не духовен или демоничен. Освен това седемте глави на звяра се представят тук като седем власти. Хронологично във времето основните политически сили, които са доминирали и са играли водеща роля в потискането на Божия народ (не става въпрос за определен народ, а за хората, останали верни на своя Източник и Създател) са — Египет, Асирия, Вавилон, Мидо–Персия, Гърция, Рим и англо–американската сила.

От тук идват думите на Йоан, говорейки за звяра „БЕШЕ и го НЯМА, макар и да съществува“. Империите се рушат, но народите оцеляват. Звярът, проникнал в хората оцелява, защото е превзел душите им. Десетте рога на звяра символизират това всепроникване във всички области на човешката дейност. Десетицата символизира абсолютна пълнота – политическа, икономическа, социална, културна, светска и религиозна.

9. Тук се иска ум, който да има мъдрост. Седемте глави са седем планини, върху които седи жената,
10. И СА СЕДЕМ ЦАРЕ, от които петима паднаха, единият стои, а другият още не е дошъл; когато пък дойде, той ще трябва малко да остане.
11. И звярът, който беше и който го няма е осмий; той е от седемте, и ще загине.

Тук е черешката на тортата в Глава 17. Тези стихове обясняват какво се случва точно в наши дни. И защо САЩ, а покрай тях и целият свят, е хвърлен в агония.

Кои са царете, които доведоха човечество до „последните“ времена. Те са стотици и хиляди, между тях кой с корона и скиптър, кой – гол голеничък , прозрачен отвсякъде за подлостите, които са съпровождали царуването му. И всички те, абсолютно всички,  са пили от чашата на блудствата – повече или по-малко - със съзнанието, че служат по най-добрия начин на поданиците си. Техните имена и дела са записани стриктно в Акаша и ние вървим към онзи миг, когато ще се отворят дверите на небесната библиотека. Но докато сме на физически план имената им присъстват все още в паметта ни – нашата земна памет и Йоан ни ги посочва недвусмислено. Безспорен хегемон на съвременния свят е САЩ – там трябва да ги търсим. Напразно се ровят теолозите, убеждавайки ни, че всичко описано в Откровение засяга отдавна отминали  времена. Ето и нашите аргументи. „Седемте планини са също седем царе“ – тези царе са от християнския свят. От САЩ. Броенето на „царете“ започва от 40 –тият президент на САЩ, числото 40 е числото на физическия свят, на земното царство. И така петимата са: Рейгън, Буш Старши, Клинтън, Буш Младши, Обама. „Те паднаха, шестият стои“ . Казва се ясно: „петима паднаха, единият стои (шестия е Тръмп), а другият още не е дошъл; когато пък дойде, той ще трябва малко да остане (седмия - Байдън). Но пророкът продължава:

11. И ЗВЯРЪТ, КОЙТО БЕШЕ И КОЙТО ГО НЯМА Е ОСМИЙ; ТОЙ Е ОТ СЕДЕМТЕ, И ЩЕ ЗАГИНЕ.

Той е от седемте, защото се съдържа в тях, т.е. тези изброени седем, са част от него. Но звярът е смъртоносно ранен!!!

Останалите стихове нямат нужда от тълкуване. Сценарият се разгръща пред очите ни с цялото си великолепие и мъдрост, както и целия Божествен план. Нека запазим спокойствие и да му се доверим. За аплодисменти е рано, ще има още много изпитания, но ако запазим вярата и доверието си в Бог, ако съхраним ясен разум и достойнството си на Негови творения, ще оцелеем. Човечеството ще оцелее! Голяма част от правителствата ще останат за известно време верни на звяра (на дълбоката държава, на Сион, на ХМ). Те са полумъртви - проникнати от сладката отрова, с която той ги храни. Друга част започнаха да се преориентират, трети – са и остават странични наблюдатели. В „края на времената“ всички те „ще намразят блудницата, ще я направят пуста и гола, плътта й ще изядат, а сама нея на огън ще изгорят…“ Помнете коя е блудницата! Тя ще бъде осъзната и преглътната. Изгорена, за да възкръсне от пепелта Феникса на Новото човечество, на новата раса – шестата.

12. А десетте рога, що видя, са десет царе, които още не са получили царство, но като царе ще получат власт само за един час заедно със звяра.
13. Те имат една мисъл и ще предадат своята сила и власт на звяра;
14. те ще воюват против Агнеца, и Агнецът ще ги победи, защото Той е Господар на господарите и Цар на царете, и ония, които са с Него, са звани, избрани и верни.
15. И казва ми: водите, които видя, дето седи блудницата, са народи и тълпи, племена и езици.
16. А десетте рога, що видя на звяра, те ще намразят блудницата, ще я направят пуста и гола, плътта й ще изядат, а сама нея на огън ще изгорят,
17. защото Бог им тури на сърце да изпълнят волята Му, да се сговорят и да дадат царството си на звяра, докле се изпълнят думите Божии.
18. И жената, която ти видя, е големият град, който царува над земните царе.

Светът който беше, който изживява последните си дни. Задача на сегашната Арианска цивилизация беше човечеството да изгради ментално тяло. Задача на начеващата Шеста (Мерувианска) цивилизация е да гради духовно тяло. Това е новото стъпало в еволюцията. Няма лесно раждане! Раждане на всеки човек, на народ, на раса!...
Това звучи оптимистично. Не мислите ли? Затова НИЕ наричаме Откровението на Йоан не апокалипсис, а Евангелие на надеждата.

ЗАПОМНЕТЕ,  ВСИЧКО, КОЕТО СЕ СЛУЧВА Е ЗА ДА СЕ СБЪДНЕ ПРОРОЧЕСТВОТО!
Обичаме ви, обичайте се и вие:
Д.К.
&И.В.




Гласувай:
1



1. blagovesteliseev - Ето и как Бог обяснява Откр.17
08.01.2021 13:59
http://slovosvetlina/?p=26349
стих седми: „Но ангелът ми рече: Защо се чудиш? Аз ще ти кажа тайната на жената и на звяра, който я носи, който има седем глави и десет рога:

Седмият стих ни връща към третия, а осмият стих ни дава обяснение, че „звярът го няма”. Няма ги Сатанинските съсъди! Кои са те? Ирод е избил еврейските деца. Пилат подписа смъртната присъда на Господа Исуса Христа като Го предаде на кръстна смърт. А Нерон подпали Рим, за да обвини християните и ги осъди на смъртни наказания. Това са съсъди в образ зверски на Сатана. И още много други властници от народа на Рим са служили на Сатана. Звярът, който го няма, ще се яви – ще излезе от бездната – земята. Словото показва, че ще се яви човек, обсебен от духа лукав на Сатана – звяра, но те всички отиват в погибел! Словото ни открива за ония, които той е измамил и ги е пленил – не само от Новозаветното време, но и още от създание на света, тия, които не са записани в Книгата на живота. Това Слово потвърждава, че всички осъдени са натоварени на звяра и приемат неговите присъди! Става ясно, че се водят Книги на делата зли, а звярът е Сатана!

Стих девети потвърждава стих трети – говори за седемте глави: те са седемте хълма, на които седи жената, т.е. градът – Римокатолическата черква, осъдена за нечистите й дела, които е вършила в Седемте църковни, новоерни периода!

Стих десети: Те едновременно сочат на седем царе – седем господари на папизма, но петима са паднали, преминали са, шестият е настоящият, властвува по време на Съда небесен, участва в Неговите съдебни приключващи съдби. И Сатана бърза, чрез него се увенчава с папската трикатна корона – белег на власт...
цитирай
2. blagovesteliseev - И наистина Откровение е книга на надеждата
08.01.2021 14:00
Точно казвате. Това е книгата на съда. Той дава справедливост и жива надежда. Вече живеем в последните глави на Откровението. Сега е времето на Откр.18, разнасянето на Съдебната светлина.
цитирай
3. samorasla - Откровение е велика книга
08.01.2021 15:09
[quote=blagovesteliseev]http://slovosvetlina/?p=26349

Да, идеята е, че се отнася за нашето време, което утвърждава Йоан за пророк на пророците.
цитирай
4. samorasla - Рано е за глава 18
08.01.2021 15:12
blagovesteliseev написа:
Точно казвате. Това е книгата на съда. Той дава справедливост и жива надежда. Вече живеем в последните глави на Откровението. Сега е времето на Откр.18, разнасянето на Съдебната светлина.

Макар, че процесите вече започнаха, но се очаква деня когато ще станат явни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samorasla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2514786
Постинги: 324
Коментари: 1283
Гласове: 737
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031