Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2019 18:55 - „ПОСЛЕДНОТО СТЪПАЛО – Д.К. 19-та”
Автор: samorasla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 545 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ОТВЪД ЗАВЕСАТА -3

Може да приемете, че тази схема изобразява една клетка на Единната Цялост, която интерпретираме като Бог. В центъра е Учителя (Божествения Аз, проводника на Светия Дух), в 12 кръга около него са разположени Душите, които познавате като Висш Аз, а всеки Висш Аз излъчва 12 свои разширения, 12 личности, въплътени на физически план или в очакване на поредното въплъщение. Всички вие сте аспекти на Висшия Аз и щом сте част от подобна монада, означава, че вашата Божествена искра се е пробудила и вие сте на Пътеката на Изпитанията или на Пътеката на Посвещенията.

Забелязва се тенденция от ваша страна да се противопоставя работата на Учителите, която се изразява в твърдения от рода на „моят учител е по-добър, моят метод, група, общество... е по-добро, по истинно”. Това би изглеждало смешно, ако не беше така тъжно, неправилно и вредно. Ние всички, Учителите от фините планове, имаме обща кауза и тя е на първо място да подпомагаме всячески планетата и нейните 3 царства – минералното, растителното и животинското.  Трудно е да опишем с каква любов обгрижваме вас, хората, във вашия нелек земен път, но не можем да пренебрегнем и своето недоволство, наблюдавайки с какво безгрижие допускате да бъде унищожена Земята, нейното ограбване и замърсяване. Вие сами режете клона, на който седите без да оценявате нейното величие, неповторима красота и богатство. Много сред вас дори не разбират, че тя е жива не по-малко, дори повече, от вас самите и че сте тясно свързани – вие сте част от нейното тяло, както тя, заедно с вас, е неделима част от Слънчевата система,  Галактиката и Вселената. За структурата на Планетарната Йерархия може да прочетете във всяка от моите книги. Ние сме разпределили своя енергиен и духовен ресурс в 12 посоки в съответствие с 12 лъча (доскоро 7) Учителите, които работят с човешкото царство отговарят за групи от минимум 144 човека - така както съм се опитал да ги подредя в приложената схема.  Старшите Учители обединяват и работят с по няколко такива групи, които се обединяват в т.н. Ашрами за обучение на ученици, аспиранти и последователи, пребиваващи между въплъщенията или такива, които са във въплъщение – по време на сън. С част от втората група работим също и индивидуално, по предварителни програми в зависимост от стъпалото, на което се намират.


ОТВЪД ЗАВЕСАТА -4

 Ето ви повече информация за структурата на МОНАДАТА, дадена в предишна серия от ченълинги:
„В началото Великият Източник създал от себе си това, което в езотеричните учения  се нарича монади - отделни частици от себе си. Най-голямата мистерия на сътворението се крие във факта, че тези частици от Великия източник, са индивидуални, и в същото време не се различават от Източника, така както вълните не се различават от океана.
В метафизиката монадата се нарича „Аз съм присъствието” или дух. Тя е в основата на всеки отделен човек и живо същество, неговия Божествен Аз.
Човек се ражда на Земята защото неговата монада или духовна искра има свободна воля, и в някакъв момент тя е решила да получи опитности в живота на по-плътен план, отколкото е светът на Великия Източник. Със силата на своето съзнание Монадата създава дванадесет Души. Можете да си я представите като пламък, който произвежда дванадесет огнени езици. В края на всеки език се намира  отделна  душа. Всяка душа е представител на монадата, от която произлиза, един вид "клон" на главно учреждение. Душата е Висшия "Аз" на човека, неговия свръхсъзнателен ум.
По този начин Източникът е създал безкраен брой монади или духовни искри, а след това всяка Монада е създала дванадесет души, които да трупат опит в по-плътните измерения на Вселената. Но образуването на души на монадите е само първата стъпка от този процес. Всяка душа, която иска да получи житейски опит в още по-плътната материална част на вселената, е създава  дванадесет личности или разширения на душата, които са се въплътили в най-гъстата равнина на съществуване. Всеки човек на Земята представлява разширение на душата, така както всяка душа е разширение на по-великото съзнание - Монадата. А всяка монада е разширение на още по-велико съзнание - Бог, Източникът на цялото Творение.
Така всеки човек на земята има "духовно семейство" - единадесет други разширения на една и съща душа. Тези единадесет разширения могат да бъдат въплътени както на Земята, така и на други планети от безкрайната Вселена. Някои от тях в даден момент може да не бъдат въплътени  във физическия план, а на по-фините планове на съществуване.

Освен това, всяка личност е включена в по-голямо "монадно семейството", което лесно всеки може да изчисли, че е от 144 членове. На Земята действат около 60 млрд. монади. Ако умножим това число на 144, получаваме броя на разширенията на душите, или личностите, участващи в процеса на еволюцията на Земята.”
 Без да се познава структурата на невидимия свят, е немислимо човек да претендира за напредък в духовното си развитие. Арианската епоха, в която е потопено съвременното човечество, е времето когато се изгражда менталното тяло на човека, който поставя въпроси и търси правдоподобни отговори. Затова днес мистицизмът отстъпва  място на окултното познание, а науката преориентира своите търсения към източната мъдрост и все повече доказва нейната състоятелност. Нараства способността на мислещия човек да навлиза все по-дълбоко в ума на Логоса, разкривайки стъпка по стъпка същината на Творението.
 (Следва продължение)



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samorasla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2519511
Постинги: 324
Коментари: 1283
Гласове: 737
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930