Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2019 14:06 - „ПОСЛЕДНОТО СТЪПАЛО – Д.К. 19-та”
Автор: samorasla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 893 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ОТВЪД ЗАВЕСАТА -1

Скъпи приятели, с тази поредица от послания ще се опитам да повдигна още повече завесата, която вече е твърде изтъняла и, бих казал, ненужна в сезона на Жътвата, в която навлезе човечеството. Надявам се по този начин да улесня вашия път.

Аз съм Старши Учител и името ми е Джуал Кхул. Многократно съм предавал знания, почерени от архивите на Древната Мъдрост, чрез много контактьори, вкл. Е. Блаватска, Алис Бейли, Джанет Макклър, сем. Марк и Елизабет Профит, Джошуа Дейвид Стоун, Биргит Лимборг, Браян Гратън и още мн. други, чиито книги могат да ви бъдат полезни.

Настоящите послания са чрез Лау, която обучавам от пет години и се надявам, че ще успеем съвместно да осветлим някои неосветени досега ъгълчета от огромния невидим свят от по-висшите планове. Като начало ще позиционирам онази част от Йерархията, работеща директно с вас, под мое ръководство, като посоча къде сме, кои сме и някои аспекти от работата ни, дотолкова, доколкото можете да разберете на този етап. Ще спестя максимално повтарянето на информация, затова онези сред вас, които не са чели другите ми книги, трябва да попълнят пропуснатото като си ги набавят или ги открият на български (или руски) в духовната библиотека Спиралата.нет.

Аз, подкрепен от моите сътрудници, се намирам не много далече от вас – в 9-то ниво на 4-то измерение. Тази област дава възможност за работа както на физически план, така и да преминавам в 5-то измерение, където обучавам аспиранти от по-висшите класове едновременно с учениците, които ръководя и обучавам тук, в 9-то ниво на 4-то измерение.

Голяма част от моята дейност преминава на физическо ниво, в етерно тяло и тук правя връзка с хора, които са стъпили на духовната пътека и се стремят да повишават своята вибрация и да разширяват своето съзнание. Аз лично влизам в контакт с хора, постигнали 2-ро или 3-то Посвещение, подготвяйки ги за следващото, рашаващо 4-то, което ще ги изведе от колелото. Тези с 2-ро Посвещение са в групата, които още в това въплъщение ще получат 3-то и вероятно скоро след това – 4-то Посвещение, а тези в групата на 3-то Посвещение са непосредствените кандидати за 4-то. Както и друг път съм казвал, 4-то Посвещение е Посвещението на жертвата. Тук едно от изискванията към учениците е да отдават своята енергия, време и дейност в служба на своите ближни, да им помагат да осъзнаят живота си като илюзия и да събират знание за истинския Живот.

Аз и моите колеги от Йерархията многократно сме давали знания за невидимия свят и много хора знаят, че устройството на невидимия е подобно на устройството на невидимия свят, но величината е различна. Ние най-често пребиваваме на 9-то ниво на 4-то измерение.

В съответствие с планетата, която се издигна в 4-то измерение, бяха създадени нови бази, с по-високи вибрационни нива, които да бъдат предоставени на хората, постигнали духовна реализация. Там да бъдат обучавани за работа на физически план или да бъдат насочени към 5-то измерение, ако предпочитат да продължат своя път към по-високите измерения.

Онези, които са чели книгата на Елена Блаватска „Гласът на тишината” може би са наясно с двата възможни пътя, пред които учениците след 4-то посвещение се изправят.

ПЪРВИЯТ, който се нарича Нирманакая е славният път на служене на човечеството. На него стъпват Душите, избрали да останат като нас на границата между 4-то и 5-то измерение с цел да подпомагат хората да израстват духовно и да пробуждат онези напреднали души от по-високите измерения. Обект на нашата работа са и онези от 5-то и 6-то измерение и които са избрали да се въплътят на физически план със същата цел, но поради трудните обстоятелства не са се пробудили за да изпълнят своята мисия.

Аз ги причислявам към тази първа група като МЕЖДИННА група от Души, наречена от Блаватска Самйогакая. Ще повторя, че те са излезли от колелото, пребивават в 5-то и 6-то измерение, но предприемат по свое желание въплъщения на физически план чрез раждане, с цел да помагат на хората. Те работят по двойки - винаги имат за помощник брат или сестра от същата монада (духовно семейство), който работи от високите планове с тях и който от мига на тяхното раждане ги придружава невидимо, подпомагайки тяхното пробуждане. Много от така въплътените успяват, но една голяма част, са привлечени от материалните изкушения и не успяват да чуят внушенията на своите бели братя. Душите от тази група участват в работата на Великото Бяло Братство, което е в 6-то измерение и се ръководи от представители на Галактическата Федерация. Във Великото Бяло Братство участват голям брой членове от други галактически (извънземни) цивилизации. Те не са само хуманоиди, имат видими, странни на пръв поглед, форми, и понякога са по-красиви от нас. По подробна информация бихме дали в следващи ченълинги. Важно е да се разбере, че всички проекти, свързани с нашата планета и отнасящи се за еволюцията на земното човечество, се обсъждат и одобряват от Великото Бяло Братство. Почитаният български учител Беинса Дуно беше излъчен от Великото Бяло братство и с право българите се гордеят с него тъй като работата, която той извърши на земята се оценява изключително високо. С учението и делата си той помогна и все още помага на много хора по света да намерят Пътя.

Има и ВТОРА група Души на Пътя, наречен Дхармакая. Казваме, че Първата група Души са на Десния Път, а тази втора група са на Левия Път. Към този Ляв Път се причисляват Душите, които избират Духовна кариера и завинаги напускат физическия план, обръщайки гръб на страдащото човечество. Те създават обиталища в по-високите измерения (също 5-то или 6-то) и там организират живот със специфична организация и приоритети, в очакване да влязат в Космическата нощ на Брама. Пребивават в тези обиталища (Йерархии), работейки за собственото си усъвършенстване в индивидуален и групов аспект, но това не бива да се осъжда, то е избор, на който всеки има право. Според Блаватска те влизат в нирвана и изчезват от очите и сърцата на човечеството. Но трябва едно да се разбере и запомни, че няма общност, която може да излезе от физическата Вселена самостоятелно. Те трябва да изчакат всички останали. Тук ще отбележим, че дори Гаутама Буда, който е най-напредналото същество със земен произход, все още пребивава във физическата вселена, работейки на високо ниво съвместно и равноправно с Христос-Бодхисатва.

Има строго съответствия в организацията на живот между физическия план (3-то измерение) и този на по-високите измерения, както и между нивата вътре в техния спектър, в зависимост от градацията. Всяко измерение доскоро имаше по 7 нива, но при новите условия в Епохата на Водолея тези 7 измерения се фрагментират на 12, заради новите 5 лъча, които се включват постепенно в действие. Съответно и Физическия свят, от своя страна се фрагментира на 12 нива. В допълнителните нива животът на хората е много различен. Новите нива имат характеристики, които включват повече способности в спектъра на видимия свят. Ние от Четвърто измерение наричаме вашето Трето измерение Дъно, но не се обиждайте, тъй като при вас нивата започват от животинското царство, а хората са в по-високите нива на същото измерение. И най-елементарното животно притежава витална душа и съответно минимално съзнание, подобно на дълбок сън с преминаващи сенки и образи в по-високите техни области.

Всяка жива форма повишава съзнанието си както докато е на физически план, така и междинното си пребиваване, което е много кратко. Колкото животинската форма е от по-нисш порядък, толкова по-многобройно е поколението – една женска ражда и отглежда повече малки. Човекът – 1 дете (рядко близнаци), а кучето до 4, 5 и повече. Правят изключение двуполовите същества, които се размножават чрез делене. 

ОТВЪД ЗАВЕСАТА -2

Нека сега се върнем към основната тема и да осветлим живота отвъд завесата на Душите, избрали пътя на НИРМАНАКАЯ.

Ние сме хора като вас - с човешко тяло, но нашите вибрации са много по-високи от спектъра на вашия физически свят, който познавате. Затова оставаме невидими за вас и сме недоловими от вашите сетива. Ние сме хиляди и нашите редици се умножават бързо. За жалост повечето предпочитат да продължат пътя си в по-високите измерения, където условията са по-благоприятни. Имаме изключителни способности, които се усъвършенстват непрекъснато чрез обучение и посвещения. Тук също има йерархия – със степени на Висши Аз-ове, водачи, наставници, учители и старши учители. Посвещенията са от 4-то до 6-то и на тях съответстват специфиични способности. Работейки с хората, започваме с изчистване на кармични отношения и следствия, напътстваме и даваме идеи за по-бързо духовно израстване. Повечето от нашите ученици, пребивавщи в 3-то измерение, не разбират, че внушенията и идеите идват от по-висш източник, а приемат че са от тях самите, но ние сме Едно - по-важно е да достигат, улавят и следват. Отдалече и отвисоко ние по-добре можем да преценим по какъв начин да се постъпва, но не изключваме възможността на избор. Ние подпомагаме всяко полезно начинание, което не вреди на ученика и на околните. Разбира се,  даваме знаци ако поведението е вредно и застрашаващо. Знаците са най-разнообразни: започваме със „съвпадения” в обстоятелствата (срещи, информация чрез книги, медии, разговори), сънища, здравословни неразположения и болести, но едва ако има сериозни отклонения или ученикът вреди на околните с поведението си. Добре е вие да изострите своята наблюдателност и да центрирате вниманието си към своето светоусещане, така интуицията започва да се развива все повече, достигайки все по-ясен и разбираем за вас диалог. От наша страна няма пречки защото ние четем вашите мисли, следим стриктно вашата реч и поведение. Когато се научите да различавате нашите внушения и проявления в ежедневието, за вас става по-лесно. От особено значение е да задържате хаотичното мислене и да се научите на ясно изразяване на своите мисли и намерения – така можем да ви бъдем много по-полезни. Вие винаги можете да ни споделяте своите проблеми под формата на „молитви” в свободен разказ без готови заучени фрази, но може да включвате и словесни формули под формата на призиви или утвърждения за благодарност, здраве или духовен растеж, показвайки така готовност за работа и служене. Много време и внимание отделяме за вашето лечение. За да се получат добри резултати в тази посока, е необходимо да влизате в състояние на вътрешно омиротворение и притихване, за да установим по-лесно проблемите във вашите фини тела и физическото им отразяване. Запомнете, че всяка болест и неразположение най-напред се проявява във фините тела и в много случаи ние успяваме да предотвратим нейното възникване. Ако се опитвате да се лекувате сами, включвайки официално медикаментозно въздействие или алтернативни методи, знайте че тези методи си противоречат в повечето случат. Винаги ваш е изборът, но и в двата случая, без да отстраните психическите и метафизически причини, лечението е временно и неуспешно. В тази връзка сме давали много информация и не е необходимо да се простираме на широко. Позитивната промяна в поведението винаги води до решаване на здравословните проблеми, дори в най-тежка форма. Освен ако е толкова късно, че Душата да е взела решение да се оттегли.  В 80% заболяванията идват под формата на предупреждения от наша страна, че сте се отдалечили от вашия предварително избран духовен план на въплъщение. Затова може открито да ви кажем, че и болестите, и лечението е изцяло наше дело. Но отново ще напомня, че преди болестта, ние сме изчерпили целия арсенал от други форми на знаци и използваме здравето като последна мярка и предупреждение. На тази тема вече сме давали много ченълинги и вие знаете добре всичко това.

За да сме „по-близо” до вас, ние строим своите бази в етерен план там, където позволяват условията – да е чист района в хигиенно и енергийно отношение. Най-често в извънградски условия, в близост до духовни общества, групи и индивиди, особено полезни за общото дело. 

Когато срещаме съзнателна отзивчивост от ваша страна и установим взаимоотношения на съвместна работа, много скоро ние изграждаме специална енергийна защита за групата и индивидуална за всеки от вас. Вие лесно може да я усетите това като обърнете внимание на по-доброто си здраве и на повече шанс в начинанията от духовен и битов характер. Вашата отзивчивост и благодарност особено ни радва и стимулира.

Често пъти вашата готовност съзнателно да служите надхвърля вашите дарби и таланти, но ние намираме много начини да използваме духовната ви самоотверженост. Даваме лечителски умения, писателски, художнически или ораторски способности, сръчност да боравите с техниката или с ръцете си. Даваме ви качества по-лесно да достигате и разбирате знанията, четейки полезната за вас литература или в древните книги. Стимулираме ви да я споделяте с други хора. С времето каналите между нас стават все по-забележими и устойчиви и се постепено се установява един взаимно-удобен режим на отношения.

Няма да крием, че има преходни периоди на изпитания, с които ние проверяваме степента на усвояване на учебната програма, преди да ви въведем към по-горен клас на обучение. Молим ви да не се плашите и да не се съмнявате в нас и в нашата добронамереност и любов. Не забравяйте никога, че съвършенството е безгранично и ние самите, успоредно с вас, но на малко по-високо стъпало, вървим по Пътя и се учим едновременно с вас. Знайте, че вие сте ни полезни също толкова колкото ние на вас сме полезни и е въпрос само на време да се установят взаимоотношения на равнопоставеност, зачитане и уважение.

Както вече стана въпрос, нашата работа е свързана с две групи хора от физически план: едната група е с индивиди, вървящи по еволюционната пътека, която започва от тяхното пробуждане на духовната искра и продължава до получаване на 3-то посвещение, което ще ги изведе от т.н. колело на живота и смъртта. Този път е твърде дълъг и преминава през много инкарнации. Особено труден и дълъг е пътят, когато между личността и пробудената душа възникне противоборство за доминация. Личността с нейната склонност да фитишизира материалните облаги, яростно се бори да запази своите позиции на господар на Душата, но в крайна сметка е обречена на поражение. Идва момент, когато тя свива егото до степен, осигуряваща целостта на тялото с първичните му нужди да поддържа виталност и лека зона на комфорт, удобна за работа на Душата-победителка. От този момент Душата започва активно да привлича Духа, с чиято помощ започва да изгражда Новата Душа – тази, която ще излезе от физическия план на 3-то измерение и ще влезе във високите нива на 4-то измерение, откъдето ще бъде отведена в 5-то измерение - в безсмъртие отвъд астрала. От там Душите преживяват въплъщение само по свое желание или в доброволни мисии.

Тук искам да обърна внимание на един възлов момент от този преход, който ние наричаме Шакя Муни. Голяма част от Душите, напускайки физически план и поемайки пътя през астрала, остават шокирани в момента, когато разберат, че тяхното обобщено фино тяло не отговаря вибрационно на състоянието, необходимо да се сдобие с безсмъртно тяло. Това означава, че тяхната Нова Душа не е завършена и се налага процесът да продължи в следващо въплъщение. Това най-често се среща при души, вървящи индивидуално по пътя и затова им липсва дълбоко познание за условията, съпътстващи растежа и постиженията на Душата. Това е причината да препоръчваме работа в групи, където духовните практики много подпомагат телата, а информацията е по-задълбочена. Аз съм дал в книгите си много подробни  знания за прераждането и Пътя на Душата от нейното зараждане, преобразяване, до нейното окончателно освобождение от колелото. Знания за Пътя на изпитанията и Пътя на Посвещенията - Път на ученика, аспиранта, последователя и адепта. Трябва добре да разберете, че никой не може да стигне освобождение ако с него не се е свързал предварително неговият Учител (Баща, гуру от фините планове). Той е този, който подпомага второто му раждане. Той е този, който осигурява на ученика онова пълно духовно познание, над което няма вече опасности за ученика.

С много любов към вас: Д.К. чрез Лау

(следва продължение)




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samorasla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2515841
Постинги: 324
Коментари: 1283
Гласове: 737
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031