Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2016 18:31 - РАЗКРИТИЕТО: СТАРИЯТ СВЯТ УМИРА – ДА ЖИВЕЕ НОВИЯТ СВЯТ - 1-ва част
Автор: samorasla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1681 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 13.01.2016 18:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Преди да започне новият живот, трябва да излезем от стария. Преди да изградим новите си представи за живота, трябва да се освободим от старите си представи.

Между старото и новото е НИЩОТО. Нищото е нещо различно от представата ни за нищо. Нищото е ПЪЛНОТА с ново и непознато съдържание. Ако нямаме файл в мозъците си за него, как да го разпознаем? Примерът за маите и испанските кораби на хоризонта – дали е реална или не тази история – няма значение. Повече от ясно е, че ако не познаваме нещо, няма как да го разпознаем и да го охарактеризираме. Да го възприемем по начините, на които са ни учили.

Това НИЩО е пълно с хиляди потенциални възможности и енергии, които тепърва ще се учим да разпознаваме и използваме. Това НИЩО е едно голямо НЕЩО, което ще окаже на човечеството въздействие, многократно по мощно в сравнение с невидимите за маите кораби на конквистадорите. Защото завесата, скриваща фините светове изтънява. Планетарната Йерархия на Светлината– отричана, игнорирана и неглежирана от обединената ортодоксия пастори и  псевдо-учени,  се завръща, за да се сбъдне предреченото Второ Пришествие.

За какво става въпрос? Ето няколко цитата от Извора, а не от ручеите!!!
"Всеки път, когато законът отслабва и беззаконието взима връх, Аз влизам в проявление. За спасение на праведните, за наказание на злодеите, за утвърждаване на Закона, се раждам Аз от век във век". /Бхагават Гита, Книга ІV.

И нещо от Тибетеца чрез Алис Бейли в книгата "Новата поява на Христос":


Христос, когото очакваме като:
"Светлина на света" и въплъщение на Божията любов;
Световен, а не само християнски Учител и Спасител;
Аватар, Месия и Божествен Вестител на бъдещето;
Божествен посредник, Помирител и Просветител;
Учител на всички Учители, ангели и човеци;
Глава на невидимата църква, или Духовната Йерархия;
Ръководител на новата група Световни Служители.

 

Малко история от Извора :

Преди хиляди години Планетарната Йерархия е работила рамо до рамо с човечеството. Политическата, религиозната и изпълнителската власт е била дело на общи усилия, в ръцете на най-достойните и мъдри представители на човешкия род. Умните и образовани люде са желали да стигнат висок стандарт на живот и благоденствие за хората и работили в тази насока много успешно. Но след време една част от тях започнали да използват придобитите в храмовете и академичните зали знания за собствено облагодетелстване. Средствата, с които те са си служели са били в противовес на Божията справедливост.  Но подмамени от лукса и властта над хората, които им давало знанието, тази клика започнала да надделява, следвана от простолюдието. Така възникнала кликата на черномагьосниците и тъмните сили, довела до т.н. „падение” на човечеството. Може ли да бъде спряна снежна топка, търкулната по стръмен снежен бряг? След време тя се превръща в лавина...  

Честните, образовани и достойни мъже и жени не могли да преодолеят разбунените маси, жадни за влияние и за бързи и лесни материални облаги. Тогава Йерархията на Светлината взема решение да се оттегли в невидима изява, а човечеството – според Закона за Еволюцията – било оставено на собствените си механизми за да може всеки човек чрез натрупване на опитности, да върне своята първоначална чистота,  да открие и следва Пътя за Завръщане. Много старши ученици и адепти периодично са слизали сред хората. Повечето са били преследвани и избивани, други са намирали подходящата за времето и условията, форма да предадат знания и мъдрост, морални принципи и напътствия за спасение от мрака и беззаконието, в което потъвало човечествота все повече.

Историята ни познава безконечни войни и кръвопролития, дълбоко невежество, бедност и оскотяване. Но познава и такива кратки, но мощни излъчвания като Буда, Рама, Кришна, Хермес, Конфуций, Мойсей, Орфей, Питагор, Платон... Исус... Беинса Дуно... Това са златните стъпала, които са спасявали народите от пълно погубване. Откъде идват те? Къде се завръщат? Намирайки правилния отговор на този въпрос можем ли да кажем, че онези достойни мъже и жени, които някога са се оттеглили, са забравили своите по-малки (духом) братя и сестри?  Хората не знаят техните имена. Те са невидими и скромни, но чрез тях до нас достигат най-ценните постижения във всички области - изкуството, културата науката.

(следва)




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samorasla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2520177
Постинги: 324
Коментари: 1283
Гласове: 737
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930