Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2015 15:27 - ЧУДОДЕЙНОТО ИЗЦЕЛЕНИЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО
Автор: samorasla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1722 Коментари: 0 Гласове:
0



Исус лекувал слепи, неми и сакати, и неговите последователи правели същото. С каква сила постигал Исус това? Отговорът дава Самия Той: „Твоята вяра те изцели.“

Това са Негови думи  към една жена, която имала кръвотечение в продължение на 12 години и дошла при Него за изцеление. Тези думи на Исус показват, че нейното изцеление зависи от нейната вяра? Да. Вярата, както и Любовта, е много градивна енергия, тя лекува, но също и променя изцяло личната философия и начин на поведение на човека.
Когато четем внимателно библейското повествование, виждаме, че в повечето случаи Исус и неговите ученици не изисквали болният да изрази вярата си, преди да бъде излекуван. Жената, спомената по–горе, дошла и без да казва нищо на Исус, а Той бил гърбом, тихо се допряла до неговата дреха и ‘начаса престанало кръвотечението ѝ’. Друг път Исус излекувал един мъж, който бил сред онези, дошли да го арестуват. Той дори изцелил и човек, който нямал никаква представа кой е Исус. — така е според Лука 22:50, 51; Йоан 5:5–9, 13;
Ето каква роля играе вярата. Когато Исус и неговите ученици били в областта на Тир и Сидон, една финикийка дошла при тях и извикала: „Смили се за мене, Господи, Сине Давидов; дъщеря ми се мъчи от бяс.“  Колко отчаяна била тя, когато молела: „Господи, помогни ми.“ Изпълнен със съчувствие, Исус отговорил: „О, жено, голяма е твоята вяра; нека ти бъде според желанието.“ И дъщеря ѝ била изцелена „в същия час“. (Матей 15:21–28) Исус похвалил вярата на майката, а не тази на болното дете. Това е било не само проява на вяра в Бога, а и вяра в силата на изцелителя.

 

Сред множествата край Исус никога не е имало прояви на силни чувства — викове, песни, ридания, възхвали — и никакви драматични прояви от страна на Исус не е имало. Освен това Исус никога не се провалял при изцелението на болните, оправдавайки се, че на тях им липсва вяра, или че даровете не са достатъчно щедри.
Как стават изцеленията на Исус и апостолите? „Сила от Господа бе с Него да изцелява“ — отговаря (Лука 5:17) Това е било обяснение, достъпно до разбиранията на хората преди 2000 години. А днес всеки средно интелигентен човек познава или е чул за квантовите закони и може да открие отговорите в тях, защото тази сила в Бога е Енергията - същата, която изгражда и държи всичко сътворено в проявление.  

Изцеленията чрез силата на Бога са изцеления с използване на Вселенската енергия, а тази енергия са използвали и използват  всички истински лечители. Няма лечител, който да твърди обратното.

Днес от страна на изцелителя силната вяра в Бога е задължителна, но тя вече не е достатъчна – иска се от негова страна и ЗНАНИЕ за процесите, които предизвикват изцеленията. Такива са Времената!

 

Но нека сега се запитаме: Каква е Целта на чудодейните изцеления, които вършат Исус и неговите ученици?
Когато Йоан Кръстител изпратил пратеници при Него да попитат: „Ти ли си оня, Който има да дойде, или друг да очакваме?“ Забележете какво казал Исус на учениците на Йоан: „Идете, съобщете на Йоана това, което чувате и виждате: Слепи прогледват, куци прохождат, прокажени се очистват и глухи прочуват; мъртви биват възкресявани, и на сиромасите се проповядва благовестието.“ — Матей 11:2–5.

Въпреки че Исус извършвал много изцеления по време на земната си служба, главната му цел не била ‘служба на изцелител’. Чудодейните му изцеления са били на второ място — а на първо място е било ‘проповядването на добрата новина за царството Божие’. (Матей 9:35) Повествованието казва, че ‘Той посрещал с готовност, и  говорил на хората за Божието царство, като между другото изцелявал ония, които имали нужда от изцеление’. (Лука 9:11) Затова в евангелистките разкази Исус  е наричан „Учител“, но никога „Изцелител“.
Исус лекувал по начин, който изглеждал на хората чудодеен за да докаже божественото в човека,  силата и уменията, които носи всеки когато е изпълнен с любов към хората и към цялото Божие творение.

Възможни ли са чудодейни изцеления днес? Да, защото същинското благовестие на Исус е, че всеки човек е Син Божи и като такъв, носи в себе си многобройни божествени дарове, между които е и целителната енергия.
С чудодейните дела, които извършил, Исус показал извън всяко съмнение образа и подобието на Бог – това, което всеки човек носи с раждането си.

 

Могъщите дела на Исус са записани в Новия Завет, за да ги четат всички.

Но интересно е, че изцеленията и другите дела убеждават само известна част от хората. Нищо ново – и днес е така! Дори очевидци на чудесата на Исус понякога не вярвали. Йоан ни разказва 12:37  „Но ако и да бе извършил толкова знамения пред тях, те пак не вярваха в Него.“  За това си има причина. И тогава, и днес, за жалост,  има хора, които подлъгват неуки и наивни, затова е важно нуждаещите се да питат – сърцето си. То е Учителят, който никога не подвежда. Защото ако вярата на човека се основава на фалшиви обещания за изцеление, това ще доведе единствено до разочарование и безверие. Самият Исус е дал следното предупреждение: „Ще се появят лъжехристи и лъжепророци, които ще покажат големи знамения и чудеса, така щото да заблудят, ако е възможно, и избраните.“ (Матей 24:24) Ние сме свидетели на това... Но сме и свидетели на квантовото лечение, което много бързо набира скорост. Има вече толкова различни методи на контактно и безконтактно енергийно лечение, които дават бързи резултати, и много хора го приемат за чудодейно. И то наистина е чудодейно толкова, колкото е чудодейно Цялото Творение – от синчеца, разцъфнал край пътя – до омаята на красивото слово или песен, която ни кара да се заслушаме и да притаим дъх от възторг...

 

Има и друг аспект на казаното до тук. Ползата от изцелението е сравнително краткотрайна ако изцеленият продължи да върви по път, различен от праведния, нарушавайки божествените закони. Да изпълва сърцето си със завист и злоба. Да приема съседа си за враг и да се опитва да му навреди. Болестта в повечето случаи е предупреждение към човека да промени своя мироглед, поведение, мисли и реч. Само тогава той може дълго да се радва на изцелението, което му се е дало.

Както милиони хора по целия свят, и тогава, и днес,  ние хората получаваме благословия на изцеление не само на тялото, но и на душата, защото това изцеление  идва от божието Царство. 

Основната цел на Исус е била да проповядва добрата новина за присъствието на Божието Царство в нас, около нас и чрез нас. Това Царство носи чудодейното изцеление на човека и човечеството като цяло и ще премахне  вредата, която грехът и несъвършенството са причинили на човешкото семейство.

 

Как и кога ще се случи това? – ами...  зависи от нас, хората – когато сме готови да го приемем в сърцата си. Тогава небесното правителство на Христовата Духовна Йерархия  ще управлява над едно праведно ново човешко общество, в една „нова земя“. ( Петър 3:13) Какво ще се случи тогава? Ето една славна предварителна представа: „И видях ново небе и нова земя; защото първото небе и първата земя преминаха . . . [Бог] ще обърше всяка сълза от очите им, и смърт не ще има вече; нито ще има вече жалеене, ни плач, ни болка... “ —така е  според Йоан Благослов в Откровение 21:1, 4.
И още е казано: „Господ Бог ще обърше сълзите от всичките лица“. — Исаия 25:8; 33:24. И „Ще погълне смъртта завинаги“.

Звучи фантастично, нали? Но вече учените доказаха безспорно, че водните молекули променят своята структура под въздействието на мислите  и думите. Добрите мисли и думи ги правят красиви и устойчиви, повишават вибрацията и енергийните стойности. Ако това се случва с водата, означава че се случва и с човека, който е 80% вода. Ако сърцата ни са изпълнени с любов към всички, наистина ще настъпи новото небе и земя. Всички растения, животни и хора се преобразяват под въздействие на енергията на любовта и благодарността.

А Любовта към всички и всичко е любов към Бог, защото Всичко Е Бог.




Тагове:   чудо,   здраве,   исус,   изцеление,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samorasla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2520381
Постинги: 324
Коментари: 1283
Гласове: 737
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930