Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.12.2014 15:22 - ЩО Е ТРАНСФИГУРАЦИЯ И ИМА ЛИ ПОЧВА В НАС? продължение
Автор: samorasla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1431 Коментари: 0 Гласове:
0



ІІІ. ЗАКОНИТЕ НА СЪРЦЕТО СА НЕОТМЕНИМИ

В предните два постинга изяснихме същината на процеса трансфигурация. Ако неговото начало е факт, какво още се случва в човешката система, за да бъде изведен той докрай?

Могъщото светлинно въздействие и асимилирането на нови астрални и етерни субстанции чрез тялото на ученика, оживява главата, сърцето и кръвта като един нов елексир, наречен в средновековните ни предшественици по Пътя - върховното лекарство. Споменава се също, че Светия Дух храни новородената душа като й действа освещаващо. Тази сила в никакъв случай не трябва да се тълкува само като абстрактна, философска или мистична, напротив, тя действа много конкретно във финоматериалната анатомия и биология на човешкото тяло. Нейното конкретно обяснение ще оставим на учените, и не е много далече денят, когато те ще намерят кураж да я признаят

Ако работата се състоеше само в това да осъзнаем съществуването на Царството Небесно, което ние още не притежаваме, не виждаме и което няма все още връзка с нашата природа, и ако се губехме в безкрайни размишления, за да кажем накрая: „Да, това е така!”, тогава каква щеше да е разликата между духовните общества и религиозните организации? Не, този, който сериозно реши да тръгне по Пътя, начаса започва да се променя – телесно, биологично и физиологично. Затова винаги дебело се подчертава, че с процеса на трансфигурацията трябва да се започне ТУК и СЕГА напълно съзнателно и доброволно.

Времето и пространството губят естествените си ограничения моментално за онзи, който има смелост да довери своето съзнание на Гносиса.

С трансфигурацията Гносисът причинява раждането на едно Ново съзнание в едно Ново тяло, при което природната личност се използва само като необходим, полезен и служещ инструмент, тук, в земното работно поле, дотогава докато е полезен за великото спасително дело.

В процеса на трансфигурация ученикът, приемайки гностичното излъчване възстановява единството между главата и сърцето, което е било нарушено при „падението на Луцифер”. Какво е това „падение на Луцифер” и как може чрез него да се наруши единството между главата и сърцето? Нека оставим отговора на този въпрос за следващия постинг.

 (следва)




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samorasla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2520226
Постинги: 324
Коментари: 1283
Гласове: 737
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930