Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2012 22:07 - Причините за тежката болест
Автор: samorasla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3087 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 28.05.2012 22:09


    ВЪПРОС: Скъпи Исус, дали постоянните тежки заболявания са резултат от личната карма или причината е в това, че човек носи планетарна карма? Има ли надежда за промяна при такава ситуация?

    ОТГОВОР НА ИСУС:
    Както обяснявам на този сайт – всичко се състои от енергия, а енергията е просто чистата светлина на Бог, която вибрира на по-ниска честота, отколкото е потенциала й. След като всички несъвършени условия са създадени от нискочестотни енергии, следва, че те могат да бъдат променени чрез повишаване честотата на енергията. Това се обяснява по-подробно в беседата „Присъствието на Безкрайната Светлина“.
    Прави сте относно това, че има много души, които доброволно са се отзовали да носят част от бремето на световната карма. И много от тези души са го направили като са поели върху себе си тежка болест. Въпреки това, нито един човек не носи върху себе си цялата тежест на световната карма. Всеки човек носи само определена част, и ако тази част бъде преобразувана с помощта на други средства, то болестта, която се явява просто отражение на кармата, може да бъде изцелена.
    Затова настоятелно препоръчвам всички боледуващи от тежка болест да използват Четенията (Розариите) на Майка Мария ежедневно. Не казвам, че така болестта непременно ще бъде излекувана. Много души толкова силно искат да помогнат на човечеството да се придвижи, че просто ще поемат върху себе си повече световна карма, когато една част се преобрази. Въпреки това, с помощта на духовни инструменти човек наистина може да поеме малко повече световна карма, отколкото чрез една болест.
    Тежката болест може да бъде и резултат от личната карма на човека. Някои хора разбират, че имат сериозна карма, която трябва да се освободи в близко бъдеще. Затова решават да приемат въплъщение, в което боледуват от тежка болест. Целта на тази болест е да изкупят кармата с едно въплъщение, вместо да разтеглят в няколко.
    Това може да бъде сравнено с натрупалия дългове човек. Някои хора предпочитат да плащат по малко всеки месец през целия си живот, докато други предпочитат да работят на две работи за няколко години и да приключат и се освободят, за да продължат да се наслаждават на живота. Има много зрели души, които ще принесат в жертва цялото въплъщение заради това, да прогресират толкова в един живот, че да заслужат възнесението си в края му или в следващия живот. Такива хора наистина могат да бъдат обременени с тежка болест или други условия в продължение на десетилетия или дори цял живот.
    Очевидно е, че целта на душата е да се разплати според кармата си. Целта на душата не е да страда от тежка болест. Така че, ако душата намери други начини за погасяване на кармата, то болестта може да бъде излекувана. Отново ви препоръчвам да използвате духовни инструменти за погасяване на кармата и негативната енергия. Очевидно е, че ако един от близките ви стане инвалид заради тежка болест, ще можете да използвате духовни инструменти, за да му помогнете да преобразува тази карма.
    Но има и трети сценарий, който трябва да се има предвид. В много случаи тежката болест не е само резултат от миналата карма на човека. Болестта на практика може да бъде предизвикана от неправилни убеждения или емоционални рани в душата. По този начин, в посочения случай е недостатъчно да се използват духовни техники за преобразуването на кармата. Трябва да се използват съответстващи инструменти за истинско психологическо изцеление. В много случаи болестта не може просто да бъде излекувана, докато не е решен основния психологически проблем.
    Искам да кажа, че много хора страдат от тежка болест заради нерешена психология. Така, че на практика те не изплащат карма, въпреки че страдат цял живот и следователно не прогресират духовно. Това са ненужни страдания, които не са благо за никой.
    В някои случаи, душата може да използва фактически тежката болест като оправдание за бездействието, заради психологическите й ограничения. Инвалидните заболявания могат да бъдат прекрасен повод за непоемането на отговорност за живота си, за неразрешаването на психологическите си проблеми или невзимането на мерки, нужни за духовен напредък. Според мен има хора, които страдат от двоен проблем. Единият е психологическото ограничение, а другият – в основата на това ограничения е вкорененото нежелание на душата да работи с основния проблем. Душата дори е готова да поеме и поддържа тежка болест, само и само да избягва решаването на проблема. Такива души просто не са готови да се променят и да променят отношението си към живота. Те могат да са труднопостижими и затова болестта е трудноизлечима. И никакви четения или молитви за отстраняването на такива заболявания няма да помогнат до момента, в който човекът не поеме върху себе си отговорността за ситуацията и да действа спрямо основната причина.
    Не би попречило за такива души да си помислят над определението, дадено от Алберт Айнщайн за безумието – „Безумие е, когато продължавате да правите едно и също, с очакването за други резултати”.
    Превод: Анита




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samorasla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2522919
Постинги: 324
Коментари: 1283
Гласове: 737
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930