Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.05.2012 19:58 - РАБОТА С ОРГАНИЗМА – Съвети от Възнесените Учители
Автор: samorasla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 12862 Коментари: 12 Гласове:
2



Гуан Ин:
    Днес ще поговорим за превратностите на съдбата. Мнозина винят течението за жизнения си курс и дори да разбират взаимовръзката на събитията от този живот с миналите животи, пак не са съгласни да изучат неразбраните уроци.
    Те искат бързо да стигнат до следващото стъпало, което и правят, като симулират просветление. Така им се струва, че израстват и че проблемът е решен, отработен, но всъщност той си остава. Хората се стремят да отворят чакрите си механично чрез специално хранене (визира се вегетарианството), като включват различни забрани и притискат душата си с различни условности и измислици, взимайки ги за целебни истини. Те се стремят към ритуали, зациклят на тях и не произвеждат нищо освен ритуали. Защото се фиксират към еднаквите движения – определен танц под определена мелодия, определена храна в определено време, определени думи, казани пред определени хора, желание за прочистване по магичен начин, т.е. без да ползват личното осъзнаване. Хората смятат, че с такива методи повишават вибрациите си и спасяват кармата си и телата си в епохата на промените. Но това е неправилно, защото е своеобразна симулация на активност, която не води до истинско осъзнаване на собствения си път. Това е възможност да се подскочи и задържите за момент, но после пак падате. Няма как да полетите така, и така няма да се научите.
    ВЪПРОС: Какво ще ни научи да летим?
    В периода на интезивна промяна на генетичния апарат в човека, трябва ДНК-то да се прочисти от всякакви замърсявания във фините тела, защото там може да се появи пробойна при такъв максимален дебит на фотонните частици през тялото му и по този начин замърсеното място да стане огнище на заболявания или за възникване на събитийна пробойна (неприятни събития).
    Не следвайте ритуалите, а сърцето си. Следвайте малките движения на душата, малките й желания, истинските й желания, от които не можете да се откажете дори под смъртна заплаха.
    ВЪПРОС: Какво означава това – че ако човек желае да пуши, директно си отива от този свят?
    Учителите се смеят: Понякога се случва и така, че дори деструктивно нещо, поставено на нужното място в нужния момент, допълва изцяло картината на света и я хармонизира.
    ВЪПРОС: А как да разберем това?
    За това трябва да се научите да чувствате себе си, същността си.
    ВЪПРОС: Какво може да спомогне човек да почувства същността си?
    Учителите посочват сърцето си: Да чувствате със сърцето, да се водите от него.
    ВЪПРОС: Но има хора, които не умеят нито да чувстват със сърцето си, нито да се водят от него. Те дотолкова са свикнали да вървят на повод, че им се иска само да извършват правилно всичко. Какво да правят такива хора?
    Тези „отличници” трябва да изхвърлят училищните си чанти и да започнат всичко отначало.Те трябва в крайна сметка да разберат, какво точно обичат – да ядат, да носят, да гледат, когато никой не ги наблюдава и не ги осъжда. Вероятно ще им се наложи да направят това, когато са сами – насаме със себе си, дори скрити под одеалото. Но без тази трудна работа по осъзнаването на самия себе си, без запознанството им със самите себе си, няма да се придвижат напред, а ще продължат да ходят от учител на учител, в опита си да решат проблемите си с чужди ръце.
    За съжаление или за щастие, сега времето е такова, че това ще престане да действа. На всеки ще му се наложи да даде отчет на Душата си. Всеки ще погледне честно в себе си и ще си отговори на много нелицеприятни въпроси. Не се страхувайте от природните катаклизми, страхувайте се от катаклизмите на Душата ви. Страхувайте се от неспособността си да си отговорите честно на най-съкровените си въпроси.
    Всеки зеленчук ще ви помогне да изчистите вътрешно тялото си, ако започнете да зареждате храната си преди ядене. Така всяка позната ви молитва ще хармонизира която и да е храна с полето ви. Разбира се, трудно е да се хармонизира особено вредна храна, но и тя е способна да се структурира.
    ВЪПРОС: Защо точно зеленчуците?
    Плодовете съдържат захар, която ви е непривична генетически и затова са по-малко полезни в сравнение със зеленчуците за северните народи. Но тези, които обичат плодове, нека се зареждат с тях. Всяка молитва, произнесена над храната, е способна да хармонизира и промени структурата на храната ви.
    ВЪПРОС: Кажете нещо за готвенето във микровълнова печка?
    Често начините за приготвянето на храната ви са нехармонични, разрушителни за структурата на поглъщаното вещество. Молекулите на храната в микровълновата печка се движат хаотично и по-късно започват да рушат организма ви на фино ниво.
    ВЪПРОС: Какво да правим в такива случаи?
    По-добре е да не ползвате микровълнови печки. Но ако все пак ги ползвате, то помнете едно основно правило - произнасянето на молитва над храната и молба за хармонизирането на храната с организма ви по скоростта на въртенето на молекулите.
    Към привържениците на месото – само благодарността намалява греха ви. Затова преди да се храните с местни ястия, непременно поблагодарете на животното, което е отдало тялото си, за да ви нахрани. Почетете молитва, която да хармонизира ястието с хармонията на тялото ви.
    Постарайте се да се отнасяте към ежедневното приемане на храна достатъчно сериозно и с мисъл. Първо, храната ще престане да ви руши. Второ, нужното за засищане количество на храната ще се намали, при което ще се чувствате по-здрави, силни и хармонични. Превърнете в навик молитвата преди хранене и научете децата си на това. Постарайте се да благодарите на пространството за предоставената ви храна.
    Старайте се да пиете много чиста, негазирана вода минимум по 2 кани на ден. Водата спомага асимилирането, приемането на тази информация, която ви се струпва и за усвояването й на клетъчно ниво. Тя ви помага да я осъзнаете не само с главата, но и със сърцето, което спомага не само за лесна промяна на светогледа ви, но и за цялостната ви промяна по времето на прехода. Така или иначе, ви се налага да се променяте всеки ден, защото информационните потоци все повече се увеличават, а водата е особено нужна в този процес. Само тогава информацията не разрушава човека.
    ВЪПРОС: А останалата вода?
    Нея вие я получавате чрез храната, напитките, но непременно трябва да пиете чиста вода.
    Почивайте си по възможност на тишина, за да чуете сърдечния си ритъм. Старайте се да не бързате. Поспирайте, за да можете след това в нужния момент да ускорите. Дори много заетите хора съветваме, поне на 2 часа да затварят за по 15 минути очи в полудрямка, медитация или сън, или поне да усетят тишината и да си спомнят приятни картини и места, приятни думи и лица. Това ще ви помогне да се възстановите и да поддържате връзка с останалия свят, като си помагате да установите хармонията и увереността.
    Може и да ви се стори, че съветите са прекалено прости и прозаични за това вълшебно време, но не мислете, че е толкова лесно да се осъществят. На практика това е проверка на способностите ви за търпение и вяра. Това е урок на смирение и за мнозина ще е труден. Надяваме се, да ви помогне да се организирате възможно най-практично и най-удобно. Помнете, че съществуват не само висшите светове, но и вашите тела, съдове, кости, системи, за които е особено натоварено при тези нарастващи вибрации. Помнете, че не сте само душа, а и тяло и точно тялото сега изпитва максимално натоварване, което вие можете да облегчите.

    Ел Мория:
    Бих искал да поговоря за Моста на Хармонията. Това е иносказателно наименование на начина за преход на тялото и структурирането му в кристално. Много от вас вече са получили кристалните си тела и дори ги усвояват. Но за повечето това предстои, защото някои са в процеса на преход. Те се плашат от промените, които се случват с тях и дори не знаят, как да ги опишат, като ги смятат за симптоми на болести и това ги кара да ходят без нужда по лекари с надеждата да получат удовлетворително точна диагноза, което не се случва.
    Препоръчвам ви едно упражнение, което се нарича Моста на Хармонията. За да пробвате и свикнете лесно с новото тяло, можете да правите следното: Преди лягане (в момента на заспиване) си представяйте Моста на Дъгата, който ви води от сегашното ви тяло до съвършенното – леко, младо и здраво. Представете си, че докато вървите по моста, постепенно се сбогувате с болестите си като ги хвърляте в Бездната на Промените. Заспивайки, вие се договаряте с подсъзнанието си за такъв преход. Дори може да проведете пътешествието си до край, а след това да заспите. Може да заспите и преди това, за да поспрете преди постигането на целта. Всяко такова пътешествие ще облегчи състоянието ви, защото по този начин набелязвате пътя за реорганизиране на организма ви и мислено свиквате с промените в него, смирявате се с това, (защото всяка промяна травмира човека и го плаши, което понякога предизвиква психосоматични заболявания). Разбира се, ще е трудно да се излекуват някои хронични заболявания или такива, свързани със загуба на някакъв орган или крайник, но при всеки случай Моста на Хармонията ще облегчи състоянието ви и ще ви помогне да се смирите с предишната си загуба и да получите нови усещания и свойства на организма си. Опитайте. Това е много интересно и действащо упражнение.

    Господ Майтрея:
    Искам да ви дам прости и действени съвети по реорганизирането на телата ви в епохата на промените. Не си мислете, че това са сложни и мистични съвети. Затова и ще ви кажа две неща, които по-скоро ще ви зарадват.
    Първо. Всички искрени усилия ще бъдат възнаградени. Всичко, което правите според зова на сърцето, искрено и чисто, ще се въплъти, при това достатъчно бързо. За това ще са нужни от дни до месеци, според полаганите усилия.
    Второ. Навиците ви се променят дори независимо от вас. Просто много от желанията ви ще отпаднат от само себе си и много здравословни навици ще се появят самостоятелно, сякаш отделно от вас – тялото ще ви ги подсказва. И колкото повече се вслушвате в зова на тялото си, колкото сте по-отворени, толкова повече хармонични и полезни промени ще ви се случат. Помнете също, че страховете, гнева, усещането за недъгавост, осъждането на другите, за каквото и да е, ви разрушава и ви връща към дисхармоничните сигнали, които влияят на организма ви. Затова бъдете внимателни към мислите и думите си. Бъдете милосърдни и снизходителни със старците и децата, с роднините и близките си. Постарайте се да виждате в тяхно лице приятели, а не врагове. Простете си за грешките – мними или истински. Ако е възможно ги поправете, щом смятате че са много сериозни.
    Ако се имате за много хармоничен, светъл, невероятно талантлив и незаслужено подминат от славата човек, то вгледайте се в себе си – трябва да поработите с гордостта си, която също ви пречи да се промените. Помнете, че еволюционният процес е стартирал и не може да бъде спрян. Той тече на нивото ДНК в организма ви и всяка помощ му е необходима като никога. Постарайте се поне в детайлите да помагате на организма си и на целия Свят да се промени към по-добро.

    Санат Кумара
    Аз също няма да ви кажа нещо ново, а просто ще ви припомня нещо, което знаете. Помнете, че утрото е по-важно от ролс-ройса, че смехът на детето е по-ценен от банковата сметка. Взаимоуважението, приемането и вниманието са много по-добри от противопоставянето, войната и споровете. Помнете още, че сърцето ви е най-верният ви учител, отколкото всички учители по света, най-справедливият съдия и най-милостивият палач. Помнете, че отговорите на всичките ви въпроси са вътре във вас, че само Душата ви има правото на избор, на свободна воля и на това, да се признае за най-ценното същество в това мироздание. Помнете, че душата ви също носи и отговорност за всяка ваша дума, мисъл или постъпка, дори най-милата. И помнете, че мисълта е много по-материална от всичко материално, което държите в ръцете си. затова бъдете внимателни с мисълта. Мислете и забелязвайте добрите неща – красивите, хармоничните и живите. Бъдете честни и милостиви със себе си.

    Гуан Ин:
    Даваме ви всичките тези съвети с надеждата да ни чуете. Но дори и да не искате да ни чуете, то знайте, че промените ще засегнат всеки от вас, дори и да не искате да участвате в тях. Пазете се. И се надяваме, че отново ще ви срещнем обновени и изцелени по средата на пътя.
Приети от Альона Веселкова /Превод: Анита




Гласувай:
2



1. анонимен - Въпрос
17.05.2012 19:35
Синтезирайки инфото от две публикации, ще попитам, кое животно, следвайки вътрешния си глас, пие повече вода, отколкото е необходимо?
И ще си отговоря...НИКОЕ
Противно на горното твърдение, в книгите по Йога пише, че вода се пие, само когато си жаден, защото само така, водата в клетките, може да се обменя.
И кви са тея възнесени учители?
Алооо. Още ли не сте разбрали, че вие сам сте си учител. Вие сте фрактал на Бога, следователно сте Богове. Хайде сега поразмислете, какво следва, след като вие сте Богове.
цитирай
2. анонимен - Към всички четящи
17.05.2012 19:58
Внимавайте с подобни публикации. В много от тях има подсъзнателни кодировки и негативни програми. Най-добре, четете по диагонал неща от този род.
цитирай
3. samorasla - Да-ааа... забелязва се раздвижване
17.05.2012 21:29
Забелязва се известно раздвижване на тъмните сили и техния слугинаж. И по страниците на фейсбук, и по сайтовете се усеща тази жлъч и отрова. Г-н анонимен, поразмислете и ми отговорете вие чий фрактал сте и какво целите?...
цитирай
4. samorasla - Дали си тъмен или светъл?
18.05.2012 18:10
Не съм човек, който ще сложи етикет на някого, най-малко на хора като Ваклуш Толев. Едно съм разбрала, че между хората е нужна толерантност. Ако в ръцете ми попадне книга или какъвто и да е текст, но позицията на автора не ми импонира - оставям ги настрана и не ги чета. Не споря с автора, оставяйки му правото да има свое мнение. Вие също имате право на свое мнение - запазете го за себе си. Качвала съм много по-спорни постинги и бих устоявала тезите в тях, но не и в този - според мен тук текста е безспорно позитивен и полезен за читателите и няма място за спор.
цитирай
5. анонимен - Защо ми отговаряш на изтрит пост?
18.05.2012 21:45
Така някой ще помисли, че си говориш сама и като се има предвид какво си публикувала, ще има основание да те игнорира, като сериозен човек.
На Толев етикет не искаш да сложиш, но на мен лепна с удоволствие. Не бих се учудил, ако си подлога на тъмните в България. Ако не си, знаеш ли колко млади хора се самоубиха заради Толев и сие. Ама я му виж изявите в нета, какъв е хрисим и колко е "светъл" и колко е духовен. Само в моя квартал две деца се хвърлиха от високо и се самоубиха, след като бяха подложени на пси атаки лично от Толев в Католическия храм. Ей, не знаеш колко са коварни тъмните и дано не го научиш по трудния начин.
цитирай
6. анонимен - О ШО
18.05.2012 22:14
"Енергиите на Ерата на Водолея ще подкрепят Духовните Бунтари и Самотници, а не покорните кръстопоклонически овце. Духовните Бунтари трудно ще се приспособяват и по-скоро ще взривяват установените социални норми и институции, а това, по което ще си приличат е, че се различават качествено от останалите. Тях ще ги обединява духовната анархия. Те никога няма да бъдат войници на никой Христос, на никоя Света Църква, на никакъв Хилядолетен Райх, нито на какъвто и да било Комунистически Интернационал.

Истинските Гуру/Учители/ на Урановата Ера на Водолея няма да бъдат Месии и не ще играят ролята на Спасители от Ерата на Рибите. Те просто ще показват Пътя на онези, които са достатъчно НЕПОКОРНИ, за да търсят своята собствена истина, различна от социално манипулираната.

Водолеевият "Месия" не ще бъде Човек, не ще бъде даже Син на Човек, а ПОЛЕ НА ДУХОВНА СИЛА, създадена от много човешки същества, които имат обща черта - ВСЕКИ САМ ТЪРСИ СЕБЕ СИ. Всеки, който търси, ще бъде подкрепян от уникалните импулси на всички останали, водещи към духовно преобразяване. Самотата ражда чувство за Единство. Учителите от Ерата на Водолея и техните последователи ще се слеят с едно ново явление в Ееволюцията на Просветлението: всепроникващото присъствие на един по-велик Месия, наречен ПОЛЕТО НА БУДА!

За разлика от Ашрамите и Манастирите от Миналото, това ПОЛЕ не ще бъде толкова място, колкото ИЗВОР НА СПОДЕЛЕНО СЪЗНАНИЕ, където енергиите на много търсачи се сливат в една форма на мълчаливо общуване.

Само един маниакален параноик или аматьор в областта на Духа може да твърди с фанатична и налудничава убеденост, че е центъра на света, че е единственият Син божи, че е Спасител на целия свят, че е пратеник на Бога... Той даже не разбира един прост закон: че Всеки трябва да спаси Сам Себе Си. Всеки трябва да бъде Спасител на Самия Себе Си. Това е единствената еволюционна възможност. Достатъчно е да бъдете просто Център на Самия Себе Си.

Ерата на Водолея ще ви накара да разберете, че всяко човешко същество е Месия Само за Себе Си."
цитирай
7. samorasla - Питате...
19.05.2012 09:47
Питате, защо отговарям на изтрит постинг? А откъде мога да предположа, че ще го изтриете?...
анонимен написа:
Така някой ще помисли, че си говориш сама и като се има предвид какво си публикувала, ще има основание да те игнорира, като сериозен човек.
На Толев етикет не искаш да сложиш, но на мен лепна с удоволствие. Не бих се учудил, ако си подлога на тъмните в България. Ако не си, знаеш ли колко млади хора се самоубиха заради Толев и сие. Ама я му виж изявите в нета, какъв е хрисим и колко е "светъл" и колко е духовен. Само в моя квартал две деца се хвърлиха от високо и се самоубиха, след като бяха подложени на пси атаки лично от Толев в Католическия храм. Ей, не знаеш колко са коварни тъмните и дано не го научиш по трудния начин.

цитирай
8. samorasla - Относно Ошо...
19.05.2012 10:02
Съгласна съм със всяка дума на Ошо, които сте си направили труда да включите в коментарите си. И не намирам никъде противоречие с моите разбирания. Приемам за злословия мнението ви за Ваклуш Толев и ми е много чудно, че четейки подобна литература, имате толкова негативно мислене и поведение. Знанието само за себе си няма нищо общо с духовността. Духовност без знание клони към мистика, а знание без духовност е чиста проба интелектуализъм. Аз съм ЗА знание, интегрирано и трансформирано в ПОзнание и Мъдрост. Подобни послания като включеното в постинга не вреди на никого, защото покрива моето познание по засегнатата тематика. За мен е важно всичките ми постинги да отговарят на това условие.
..."Помнете също, че страховете, гнева, усещането за недъгавост, осъждането на другите, за каквото и да е, ви разрушава и ви връща към дисхармоничните сигнали, които влияят на организма ви. Затова бъдете внимателни към мислите и думите си. Бъдете милосърдни и снизходителни със старците и децата, с роднините и близките си. Постарайте се да виждате в тяхно лице приятели, а не врагове. Простете си за грешките – мними или истински..."
цитирай
9. анонимен - Не аз съм изтрил поста.
19.05.2012 21:25
Няма как да го направя. Блогът си е ваш и само вие можета да триете.
Ваклуш Толев е баш шефа на черната ложа в България и ако не го знаехте, вече сте осведомена. Изобличаването на тъмните не са злословия, събудете се. Вие как си представяте търсенето на истината, без някой да посочи тъмните? Или щото било злословие, та хората никога да не разберат за тях? Пробуждащите клипове в тубата, злослович ли са? Я кажте, че ми е много интересно.
цитирай
10. samorasla - Не ми е приятно да коментирам
20.05.2012 10:49
Не ми е приятно да коментирам В.Т. и когото и да е зад гърба му. Не го познавам лично, но имам приятели, които посещават негови семинари - толкова. Чела съм негови текстове и ги харесвам.
И друг път са ми изчезвали коментари от блога, не зная как става и не ме притеснява това...
Следя пробуждащите видеоклипове и според мен между тях има доста злословия и необосновани твърдение, акценти, които не са толкова съществени, за сметка на премълчани и изкривени истини. Интернет е океан и всеки плува във водите, които му съответстват. Така че как мога да еднозначно да ви отговоря на въпроса? Ако имате предвид многосерийните филми от рода на "Издигане на новия рай", "Лабииринти на истината" и т.н. - те не правят изключение. Но не мога да отрека, че дори и в този си формат, вършат работа. Когато хората започнат да се съмняват в статуквото, научат се да задават въпроси и да търсят отговори - това е сигурния признак, че пробуждането е налице.
цитирай
11. анонимен - Пробуждане ли?
20.05.2012 20:48
На кое викате пробуждане? Това което смятате за пробуждане в 99% от случаите ще се окаже дълбоко заспиване. На Толев туй му е работата, както и на Уилкок и подобните типчета. Забравяте, кое е най-голямото постижение на дяволът!
И накрая, много съжалявам, че имате приятели, които са фенове на Толев. Замислете се, дали случайно попаднах на този блог и ми хрумна да пиша за Толев. Това е знак и ако го игнорирате, мисля че последиците няма да ви харесат. Малко знаете и явно затова приемате Толев за чиста монета. Аз говоря от опит. Край на коментарите.
цитирай
12. samorasla - ОК
21.05.2012 19:01
Край на коментарите - бъдете здрав!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samorasla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2522870
Постинги: 324
Коментари: 1283
Гласове: 737
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930