Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2011 09:31 - Елена Рьорих: Трите Ключа
Автор: samorasla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3027 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

1.

Тези три велики ключа не се съхраняват на друга планета,  нито в други звездни светове, а в нас, самите. Но усвоявайки ги, ти овладяваш нещо, което може да се сравни само с различните светове. Разумно ли е да се откажем от тези светове? Не, разбира се. Така че, без да губите време, нека да тръгнем след тях.

В името на любовта си към вас искам да ви напомня за пътищата, които водят към овладяването на тези ключове. Техните имена са: Любов, Красота и Познание. Запомнете тези пътища, тръгнете по тях и ги покажете на другите.

Във всяка постъпка проявявай мобилност, любов и мъдрост. Опитай се да бъдеш мъдър скулптор в работата си над себе си и другите и се страхувай от това да бъдеш мека глина в ръцете на лошите приятелства.

Избирай добри приятели и в общуването с тях увеличавай добрите си качества, чети с тях качествени книги, прави изводи и всичко най-хубаво се постарай да запомниш и  приложиш в живота.

Разработвай планове и начини за създаване на един красив, интелигентен, лишен от липсата на воля, на пълна заетост и хармония живот в отношенията към всичко, което те обкръжава.

Знай, че с всяка отрицателна мисъл, дума, постъпка си нарушил свещените права, с които ти като всяко живо същество си възнаграден от природата.

Изработвай в себе си решителност и постоянство и не се отвличай докато работиш. Ако работата ти е скучна, но е необходима, търпеливо я доведи до края. Всяка работа, която се прави с удоволствие е по- лесна. Ти не си механична кукла или играчка за механично извършване на движения, а разумен човек. Затова сте длъжни да се отнасяте към всяка работа интелигентно, внимателно и с любов.

Опитайте се да изчистите речта си от празни и безсмислени думи. Това, което говорите да бъде ясно, точно и кратко.

Излезте от място, където се говорят празни приказки, където има гняв и омраза, раздори, вредни развлечения и глупост.

Ако сте решили да си почивате, в моментите за почивка дайте на своя ум и тяло приятно, а не обременяващо развлечение.

Не бъдете придирчиви и суетни. Изкоренете лъжата. Бъдете честни и приятелски настроени. Развивайте чувството си за благородство и в общуването с хората бъдете учтиви и добронамерени. Чувството за страх трябва да бъде чуждо за вас.

Бъдете балансирани в удоволствието и страданието, в радост и тъга. Винаги прощавайте и реагирайте на омразата с любов. Само така ще можеш да преодолееш недоброжелателството..

Твоите мисли са твои деца. Всяка от тях трябва да е прекрасна. Всяка мисъл трябва да създава творческа сила, чиято цел е за добро. Винаги помнете, че силата на мисълта е много велика. Бъдете готови да я използвате за да помогнете на света.

Бъдете точни, честни и смели в действията си. В противен случай няма да може да ви се възлага важна работа.

Животът трябва да тече през вас в цялото му величие и сила. Внимавайте маловажните неща да не отслабят упоритостта за постигане на целите ви.

Изт: http://www.pan-bg.com/






Гласувай:
8



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samorasla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2520360
Постинги: 324
Коментари: 1283
Гласове: 737
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930