Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2011 12:21 - ДА ПРОСТИМ НА ВСИЧКИ, НО ПРЕДИ ТОВА – НА СЕБЕ СИ
Автор: samorasla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 9519 Коментари: 19 Гласове:
5

Последна промяна: 14.06.2011 09:24


Самозалъгваме се ако твърдим, че сме простили на другите, а все още носим комплексите си, вина  за допускани грешки, притеснения от теглото си, ръст, вътрешни или външни  белези. Самозалъгваме се, ако твърдим че обичаме хората, ако не можем да се помирим със себе си, ако нямаме сили да се изправим пред онова, което сме и гледайки се в упор в огледалото не можем на глас да кажем от дъното на сърцето си  „обичам те” , без да се разплачем.

Голяма крачка напред е, когато осъзнаем, че всичко се е случило и се случва точно така, както трябва да се случи! И че най-трудната ситуация ни спасява от друга още по-трудна!

Възнесението или така нареченото новораждане, може да започне само на чисто. Когато кармата е ликвидирана нацяло и живеейки отговорно, престанем да допускаме нова. Когато установим любовен диалог със всяка своя клетка и атом на четириизмерното си тяло.

Време е да „запретнем ръкави” и да изхвърлим целия баласт, който сме натрупвали през цялото си съществуване. Не само през годините на настоящата си инкарнация.Там, където отиваме не ни е необходим, а във време на квантови преобразования -  само ни бави.

Като начало да се освободим от страха и вината. Време е да скъсаме тези две яки вериги, които са ни закотвили към материята. Спомняте ли си онзи първичен древен страх от всевиждащия и всемогъщ Бог,  който заради желанието ни да познаем себе си, ни прогони от рая? Кой е имал интерес да сложи тези тежки пранги на Духа ни? Кой го е оковал заточил толкова дълбоко в паметта ни, за да го замести с неговата бледа сянка – Егото?... Но всяко нещо, което има начало, има и край. Днес ние живеем във времето на най-красивата революция, за която човечеството от еони трупа сили и енергия.  Квантовият преход е тази революция – единствената, която заслужава  човек да отдаде целия си натрупан досега потенциал. Цялото мироздание е притихнало в трепетно очакване - ще се възправи ли човечеството? Ще се справи ли добрата и любвеобилна Гея да пренесе съкровищата си отвъд тъмнината? 

Какво се иска от нас? Да пуснем Егото и да се хванем за Духа. Да признаем своето безсилие в света, който сами сътворихме и в който тъмните сили са се развихрили.  Всеки сам не може без Духа нищичко да направи, защото отговори ли им със същите средства, с какво ще бъде по-различен от тях?

Страхът и вината носят най-ниски вибрации и поддадем ли им се – загиваме! Страхът, освен всичко останало, е липса на вяра. Недостиг на вяра в Духа, че е по силен от злото. Недостатъчна вяра в Бог, допускайки че във всяка критична ситуация, Той ни е изоставял... Оставим ли се страхът да ни завладее, значи че първата (базова) чакра е отвързала рептилията в нас.Тя или ще ни стегне в прегръдката си и ще ни парализира в студена пот или ще се източи до трета чакра (властта) за да отреагираме с бягство или битка. И в двата случая ставаме подвластни на Егото, което взема в свои ръце решението на ситуацията. Но най-странното е, че дори не осъзнаваме, че самото Его е автор на тази ситуация. Създаване на проблем – натрупване на проблем – решение на проблем... Познато, нали: Каквото долу – такова горе!!! Егото е онова, което не ни позволява да създаваме по желание своята реалност, и пак то е виновно за всичко, което ни се случва в избраната от него реалност!!! В подобни рискови ситуации Егото не спасява нас, а себе си, защото то може да властва единствено чрез нас. Ако изберем Духа – то трябва да си тръгне. Колко жалко, а?... Кой ще ни шепне ласкаво, колко сме силни, важни, красиви, незаменими... А ние срамежливо да кокетничим „Ах... не ... не...но...да, ама...” Една от любимите ни игрички, нали?...

    Но да се върнем на прошката. Защо е толкова важна? Защото само чрез нея ще отвържем кармата, която страхът и вината са трупали в нашето ДНК. Увивали са го като пашкул, държейки целия му потенциал във подземието на нашата прапамет. Прошката ще ни  освободи от баласта на кармата и ще регулира нашето  чувство за дълг. Това чувството за дълг  най-често е резултат на стара енергия и онова което възприемаме за прясна вина е по предварителен договор, от който колкото по-рано се отървем, толкова по-добре.

Когато стане дума за прошка, не може човек да не се сети за думите на Христос: „Прости им, Отче.. те не знаят какво вършат...” Всеки от нас е един по-малък или по-голям Христос. Христовия дух в нас е толкова голям, колкото сме отворили вратата на сърцето си за Него. Защото той винаги е чакал там отпред нея, за да я открехнем. Спомнате ли си Първия Слънчев лъч през ключалката?...
Лъчът, който осветли за нас ролята на прошката.

Много е лесно да се обичат добрите и послушните. Така също по-лесно е да простим на любимите си същества. На децата си, например. Намираме хиляди начини да го направим, и хиляди смекчаващи вината причини, за да ги оправдаем, нали?... Наблюдаваме го ежедневно по новинарските емисии – родители на убийци, вкопчили се в своята убеденост, че техните деца не са способни да извършат престъпление. Въпреки всички доказателства. Като че ли човешкият ум се замъглява в подобни обстоятелства. Те докрай ще вярват, че любимото им дете е невинно и е жертва на съдебна грешка... А колко по-достойно поведение и за родителите, и за пострадалите е там, из съдебните зали, да приемат истината,  взаимно да се погледнат в очите и... да си простят! Голямо, непостижимо изпитание!.. Невъзможно ли е да се допусне, че случващото е по предварителен договор от преди инкарнацията. Могат ли хората, изпаднали в подобна ситуация да си спомнят, че нищо, нищичко не е случайно... Навярно един ден... Кой знае... Дотогава ще се замерят с камъните на омразата и ще насъскват змиите на отмъщението докато са живи.А и след това...

Но това са крайни обстоятелства, критични изпитания, а в ежедневието? В офиса, у дома?...Колко често с въздишка признаваме, че все по-трудно живеем с най-близките си. Поляризирането в човешкото общество става все по-осезателно. Ровове, бездни... От дребни конфликти – до непоносимост.

Eто как се обяснява появата и преодоляването на бездната между хората: Тръгнали сме по духовен път.Това предизвиква първите пукнатини между нас и близките ни, които изостават духовно или тъпчат на едно място. Те се опитват да ни придърпат, да ни върнат в старата реалност, но ние вече виждаме силуетите на новата и набираме сили да я изградим. Как да се избегне назряващия конфликт?  Ние сме тези, които се променяме, търсейки просветление, а нашите близки не са в състояние да проумеят какво се случва. Това води до сблъсък, често, но не е задължително, защото ние би трябвало да сме станали по-мъдри, по-търпеливи, по-толерантни. Ситуацията ви е позната може би. Докато се осъзнае тази истина, е много, много болезнено... Отдалечаване, изолация, катарзис... Но пак ние сме тези, които могат да съградят над тази пропаст мост, който метафорично учителите наричат Мост от мечове. Така неизменно настъпва момента, когато всеки, избрал Светлата пътека, може да измери котата на своето стъпало: ПРОШКАТА.

Ако не се сринем, ние сме тези, които първи трябва да погледнем с любов хората, които са ни предали. Това е Победа, това е скок не само за нас, но и за планетата! Ето какво според Крион се случва в един такъв акт на прошка, независимо в кого е вината и дали съществува въобще такава! „Когато постъпите така, се създава особена енергия като една различна, трета енергия межда вас двамата. Тази енергия е божествена и тя отива право в земята – право в кристала! Там се запаметява това, което сте направили и мъдростта на тази постъпка. И това променя планетата... Гледайте на хората с очите на възнесението. Гледайте на тях като на семейство. Без значение, какво са ви причинили, разберете че те са част от цялото. Ако техният избор е да се отдръпнат от вас – така да бъде. Но разберете, че те са обичани също толкова, колкото и вие. Можете ли да направите това? Това е едно от най трудните неща, което се е искало от което и да е Човешко Същество. ПОГЛЕДНЕТЕ ПРЕДАТЕЛЯ И ГО ОБИЧАЙТЕ ТАКА, КАКТО ОБИЧАТЕ СЕБЕ СИ!”

Да... Трудна работа. Но кой ни е обещавал, че възнесението е лесна работа! Как да си помогнем? Как да излекуваме вътрешните си белези? Имаме наставници и ако влезем във връзка с тях, ще се справим по най-безболезнения начин. А дотогава Серапис чрез Тони Стабс ни дава следния метод за изглаждане на дългове към хора, с които сме влизали в трудни взаимоотношения в настоящата инкарнация:

    Визуализирай последователно всички хора(един след друг), с които някога в живота си имал значителни противоречия: родители, партньори, деца, ръководители, подчинени и други. Ако добре ги визуализираш, ще влезеш в контакт с техния аз-Дух.Кажи им (на глас или мислено), че им прощаваш всичко, което някога са ти сторили. Няма значение дали тези хора вярват, че са те обидили. Важно е ти самият какво чувстваш, тъй като това е енергия, хваната в твоите полета. Кажи им, че разбираш, че всичко се е случило съгласно предишен договор, но че по-рано не си осъзнавал това. Поблагодари им за изпълнението на своята част  от договора и им кажи, че ги обичаш.Този процес може да продължава няколко часа.

    По-нататък застани пред огледалото и направи същото за себе си.Прости на себе си всеки неуспех. Кажи си, че това е могло да се случи само по предварителен договор и погледни на какво си се научил от това. Напомни на себе си, че Майсторите винаги и всичко изпълняват. Всичко се случва точно, както са го планирали. Единственото, с което са заети Майсторите е служене на Светлината.

Какво още остава? Може би някоя от твоите съ-инкарнации? Повтори ритуала на Прошката, но този път в общи линии кажи:
   „Аз прощавам на всеки, на всички нива, за който аз мисля, че ме е обидил в този или друг живот. Аз прощавам всички дългове и изтривам цялата карма. Аз решавам…”

    Когато говориш влагай в думите израз и смисъл. Може би ще ти бъдат необходими няколко опита, но ти ще усетиш кога е приключило това.

   Ако не можеш да се заставиш да простиш на себе си или на другите, не се насилвай, тъй като това е само духовно.За да разбереш, че наистина си простил, обръщай внимание на благодарността. Ако ти можеш да чувстваш благодарност за някакво внушение  или опит (даже, ако те са толкова дълбоки, както е изнасилването), ти си свободен.Ти ще чувстваш дълбоко признание за теб самия и други хора, които са ти помогнали по такъв агресивен начин.Такава услуга изисква голяма любов и голямо съчувствие.

Тъй като този метод е много силен и влияе на всички твои предци, ние трябваше да получим от различните съвети разрешение за предоставяне тази информация. Ако усещаш този метод подходящ за себе си, тогава кажи сам или в група (груповата работа е много по-мощна, отколкото единичната) следните думи. Кажи ги с чувство и убеденост:

 „С това аз ликвидирам всички обети, които съм давал, за да мога да позная илюзията на Безсъзнателното. Като носител на Светлина в моя генетичен ред от поколения аз прекратявам тези обети за самия себе си и за всички мои предци.Аз обявявам тези обети за недействителни в тази инкарнация и във всички други инкарнации в Пространството и Времето, в паралелните реалности, паралелните Вселени, алтернативни реалности, алтернативните Вселени, на всички планетни системи, във всички измерения и всички системи на Източника. Аз моля за разрешение да отхвърля всички кристали и други предмети, мисъл-форми, емоции, матрици, воал, памет на клетките, картини на реалността, генетически ограничения и смърт Сега.
В името на закона на Милосърдието, в името на Декрета на Победата!В името на Декрета на Победата! В името на Декрета на Победата!
Аз моля за разрешение да се събудя-ако това желае Духът.Ако това желае Духът!Аз съм това, което Аз съм.Бере – шеет, еха –йах,Ешер еха –йах.”

  Това, обещава Серапис, ще очисти всички тайници на съзнанието ни!
Това, обещава Крион, ще промени нашето ДНК и ще събуди аспекти от нашата многоизмерност. Остава ни само да внимаваме с какво ще запълним освободеното пространство.

Всеки би могъл да открие най-здравословната за него Светлина, която да постави на свое разположение вместо срама, страха, зависимостта.

  И да отвори още по-широко вратите на сърцето си за Духа!

 Адаптация:S





Тагове:   Бог,   вяра,   прошка,   просветление,


Гласувай:
5



1. анонимен - Сергей Александрович Есенин - полное собрание стихов, проза, биография
03.12.2011 18:13
<img>http://esenin-sergej.ru/images/header.jpg</img>

Сергей Есенин умер при допросе
Всех следов преступления чекистам скрыть не удалось

Так утверждает Николай Николаевич Браун, поэт, общественный деятель, бывший политзаключенный. Недавно им были проведены два авторских вечера памяти поэта «Есенин в единоборстве с веком. Жизнь и смерть. Только факты». После увлекательного рассказа, где некоторые факты были обнародованы впервые, Николай Браун исполнял свои песни на стихи Есенина. Побывав на одном из этих вечеров, наш корреспондент встретился с Николаем Николаевичем.
— Николай Николаевич, вы считаете, что Есенин умер при допросе?
— Да, точнее — в результате пыток при допросе. Именно к такому выводу пришел мой отец — известный поэт Николай Леопольдович Браун, лично знавший Сергея Есенина. В декабре 1925 года он вместе с другими писателями выносил его тело из гостиницы «Англетер».

<a href=http://www.esenin-sergej.ru/esenin/zapisi/sborniki/sborniki-8.php>18 января 1919</a>

<a href=http://www.esenin-sergej.ru/esenin/articles/article-6.php>стихи для детей есенин</a>

<a href=http://www.esenin-sergej.ru/esenin/zapisi/sborniki/sborniki-8.php>18 января 1919</a>

<a href=http://www.esenin-sergej.ru/esenin/text/stihi-vstuplenie.php>есенин рукописи</a>
цитирай
2. анонимен - buy generic viagra 934 16314
18.10.2012 06:09
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#11629>generic viagra</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#10629>generic viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#1873 buy viagra
цитирай
3. анонимен - payday loans online 887 18491
18.10.2012 12:35
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#16682>payday loans online</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#14450>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#9897 payday loans online
цитирай
4. анонимен - payday loans online 563 21122
18.10.2012 17:31
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#1409>payday loans online</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#2426>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#7018 payday loans online
цитирай
5. анонимен - payday loans online 346 17050
18.10.2012 21:19
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#15895>payday loans online</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#5549>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#7979 payday loans online
цитирай
6. анонимен - payday loans online 429 5014
19.10.2012 02:00
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#13698>payday loans online</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#6653>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#12792 payday loans online
цитирай
7. анонимен - payday loans online 795 1760
19.10.2012 04:19
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#440>payday loans online</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#7785>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#4543 payday loans online
цитирай
8. анонимен - buy cialis 6046
20.10.2012 04:46
<a href=http://ordercheapcialishere.com/#xhgas>cheap cialis</a> - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#jkydw >buy cialis</a> , http://ordercheapcialishere.com/#ynfye buy cialis online
цитирай
9. анонимен - viagra 200 mg 15148
20.10.2012 14:33
<a href=http://ordercheapviagrahere.com/#ydphh>cheap generic viagra</a> - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#sckvx >order viagra</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#cycyl viagra 25 mg
цитирай
10. анонимен - cheap kamagra 1229
21.10.2012 00:07
<a href=http://orderkamagranow.com/#yaknq>buy kamagra 100mg</a> - <a href=http://orderkamagranow.com/#crgat >buy kamagra soft</a> , http://orderkamagranow.com/#ouqrd order kamagra
цитирай
11. анонимен - buy cheap levitra 5351
21.10.2012 15:30
<a href=http://orderlevitrahere.com/#zbvrr>generic levitra</a> - <a href=http://orderlevitrahere.com/#hydkc >cheap levitra</a> , http://orderlevitrahere.com/#lqfhv buy levitra online
цитирай
12. анонимен - order levitra
21.10.2012 16:34
If you want to buy levitra use keywords http://onlinelevitrabuy.com/#7892 - buy levitra, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#3262>levitra 10 mg</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#1729 online
цитирай
13. анонимен - payday loans 833 21270
23.10.2012 19:43
<a href=http://paydayloansveryquickly.com/#1050>payday loans</a> - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#2701>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#1359 payday loans
цитирай
14. анонимен - cialis online 499 3933
24.10.2012 03:20
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#9088>buy cialis</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#11259>buy cialis online</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#1542 buy generic cialis
цитирай
15. анонимен - buy kamagra online 18016
24.10.2012 04:39
<a href=http://kamagrastorehere.com/#xruqr>buy kamagra online</a> - <a href=http://kamagrastorehere.com/#ociyt >buy kamagra</a> , http://kamagrastorehere.com/#cneer generic kamagra
цитирай
16. анонимен - levitra online without prescription
24.10.2012 09:07
If you want to buy levitra use keywords <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#8091>buy levitra</a>, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#1788>cheap levitra online</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#6555 online
цитирай
17. анонимен - buy levitra 8358
24.10.2012 14:14
<a href=http://levitrastorehere.com/#ddifh>buy levitra</a> - <a href=http://levitrastorehere.com/#mrwvp >buy levitra</a> , http://levitrastorehere.com/#qhkaf cheap levitra
цитирай
18. анонимен - generic viagra 2777
24.10.2012 22:23
<a href=http://viagrastorehere.com/#ftnpi>buy viagra online</a> - <a href=http://viagrastorehere.com/#lmhjl >buy viagra</a> , http://viagrastorehere.com/#fhlgq generic viagra
цитирай
19. анонимен - generic cialis 8192
24.10.2012 22:58
<a href=http://cialisstorehere.com/#xjwgf>buy cialis online</a> - <a href=http://cialisstorehere.com/#knkih >buy cialis</a> , http://cialisstorehere.com/#dhmzq buy cialis online
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samorasla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2514733
Постинги: 324
Коментари: 1283
Гласове: 737
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031