Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2011 10:08 - Д Е М А С К И Р А Н Е
Автор: samorasla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5598 Коментари: 8 Гласове:
2



Ч А С Т   П Ъ Р В А: СЯНКАТА НА ИДВАЩИТЕ СЪБИТИЯ

 

     Гл. IV.

     Да обсъдим сега по-подробно начина, по който диалектичната йерархия възнамерява да посрещне великата космическа криза, с която тя ще се сблъска.

Както знаем, диалектичната йерархия е в голяма опасност, защото нуждите й от светлинна сила превишават производството на такава в диалектичния  природен порядък.

Всички същества, живеещи в материалната сфера и следователно използващи материално тяло, произвеждат земна светлинна сила, което означава, че те преобразуват  етерите, които   получават от космическите области. Това преобразуване или трансмутация на интеркосмична светлинна сила се извършва чрез:

- кръвта,
- жлезите за вътрешна секреция,
- нервния флуид,
- змийския огън и
- флуида на съзнанието.

Така преобразувана от човешките същества – индивидуално или групово – тази светлина сила представлява хляба на живота за всички обитатели на огледалната сфера. Те не могат сами да трансмутират интеркосмична светлинна сила за своя собствена употреба, защото им липсва необходимия организъм (материално тяло). Те вече не разполагат с необходимото материално тяло,  тяхното най-плътно тяло-носител представлява част от етерното тяло. Затова ако желаят да поддържат останките от своята личност, трябва да го правят посредством поглъщане на светлинна сила, която или им се дава доброволно, или просто си я доставят с кражба.

Всички големи религии, идеалистични и окултни групи в материалната сфера, снабдяват своите групи-двойници, намиращи се в огледалната сфера, доброволно или недоброволно, практически с всичката светлинна сила, която произвеждат посредством активностите си. Накратко: тези, които живеят в материалното жизнено поле поддържат една гигантска паразитираща група в огледалната сфера.

И какво се случва в това отношение с течение на  времето?

През изминалото столетие, като резултат от ужасните събития (революции, войни, смяна на социални системи), които сполетяха човечеството, се забелязва един всеобщ упадък на религиозните и идеалистични влечения на масите и едно широко стихване на свързаните с това активности. Човечеството стана в значителна степен „реалистично” и напълно не-религиозно. С това искаме да кажем, че въпреки че се опазила някаква теоретична вяра, то тя се изразява предимно в едно мистично благоприличие. Тази вяра вече няма никакво конкретно влияние върху човечеството, нито пък оживотворява със сила множеството, що се касае до първоначалната цел. Религиозните и идеалистични пристрастия бяха напълно отклонени в политическа, социална и икономическа посока.

Църквите са почти празни, а светлинно силовите манипулации от страна на огледалната сфера, приложени към посетителите на храмовете, вече не дават такава богата реколта, както преди. Идеализмът изчезва все повече и повече и практически той  вече се изявява под формата на помощи за различни организации и социални слоеве. Освен това, тези организации са водени от политически съображения и са повече под контрола на правителството, което знае добре, че бедността и нуждата  пораждат революции и революционни групировки. Ето защо понастоящем повечето хуманистични дейности не са резултат на филантропия, а са подбуждани от чисто прозаични „реалистични” съображения. 

Сега вероятно ви е напълно ясно, че човечеството чрез своите индивидуални или групови активности, е предизвикало една много голяма промяна в процесите на  трансмутация на светлинна сила. Сегашните трансмутационни процеси произвеждат прекомерно много химически етер и жизнен етер, както и огромно количество отразяващ етер (от много съмнително качество), но много, много малко светлинен етер!

Тук отразяващият етер или мисловният етер е привличан или преработван само дотолкова, доколкото човек се нуждае от него за проекти от грубо-материалната природа, докато светлинният етер, който преди беше изобилно освобождаван чрез религиозни, хуманистични и идеалистични вълни и масови движения, сега е привличан единствено за непосредственото поддържане на тялото. Само двата по-нисши етера – химическият етер и жизненият етер – които спомагат за създаването на живите същества и неодушевените неща и за тяхното поддържане, се произвеждат в достатъчно количество.

В предвид тази ситуация, може със сигурност да твърдим, че на обитателите на огледалната сфера не им трябват двата по-нисши етера, с изключение на онези принадлежащи към най-нисшите, привързани към земята, същества. Но тези същества никога не са се оплаквали от липса на храна или възможности да се сдобият с такава.

Но Светлинният етер и чистият отразяващ етер, така наречените „по-висши” етери, са тези които представляват истинския хляб за мъртвите, пожелали да поддържат себе си в отвъдния свят, защото до момента на смъртта  техните живи тела са се поддържали от тези етери.

Затова е ясно, че когато човечеството от материалната сфера вече не доставя достатъчно светлинна сила, състояща се от двата по-висши етера, цялата диалектична йерархия и нейните васали изпадат в криза, която ги напряга до краен предел, за да съживят отново производството на светлинна сила, нужна за тяхното съществуване в огледалната сфера.  

Ето защо предстоящата Голяма Игра ще се изрази в една особена смъртоносна борба за живот.

     Каква е целта на диалектичната йерархия?

     Какво са принудени да направят те заради съществуването си?

Както бе казано, те трябва да възстановят баланса между техните потребности от светлинна сила и нейното производство от човечеството, живеещо в  материалната сфера. За тази цел те се нуждаят от източниците на светлинна сила на междукосмическите области, а също и от живото човечество.

Последното трябва да започне да черпи от тези междукосмически източници и да трансмутира това, което асимилира, за да може крайния продукт на този процес да бъде ограбен от йерархията.

Какво ще се случи всъщност?

Преди всичко това, че ще бъде пусната в действие една широко мащабна пропаганда. Ние можем да ви я представим така:

„Министерството на пропагандата” на йерархията е съставило програма, състояща се от няколко фази, които ще следват една след друга.

Засега  диалектичната йерархия все още не е достигнала точката на пълно изгладняване. Ако това беше така, тя нямаше да има нито време, нито сила да изпълни програмата. Действията й са превантивни.

Но вече червената предупредителна линия е премината. За човечеството обаче ситуацията е много по-сериозна, отколкото можем да си представим - периода  до окончателния край на  осъществяване на тяхната програма,  ще се характеризира с ужасни събития и силни сътресения. Братствата на огледалната сфера все още имат голяма власт над земята и разполагат със своите многобройни седалища в материалната сфера, изпълнени с безброй същества в материални тела. С други думи „министерството на пропагандата” има и властта, и възможността да осъществи всички фази на програмата.

Молим ви да запомните, че голямата цел на цялата програма – ние желаем още веднъж да повторим това – е да застави човечеството да произвежда точно толкова светлинна сила, колкото е нужна на диалектичната йерархия; човечеството трябва да произвежда светлинен етер и отразяващ етер.

Тези два етера ще са в достатъчно количество, ако цялото човечество се впусне в религиозен и идеалистичен масов екстаз и всички мисли и философски концепции бъдат настроени към това. За целта ще трябва да бъдат увлечени както учените и интелектуалците, така и части от философско ориентираните съсловия.

Затова се прави усилие всички човешки групи да бъдат спечелени с очарованието на Голямата Игра, не трябва да останат групи, които биха могли да попречат. Тази програма и пътищата за нейното изпълнение ще се представят така прецизно, че да издържат и на най-внимателното изследване. От горе до долу, от ляво до дясно, основната част от хората ще повярват в Голямата Игра и ще започнат да й служат с абсолютна преданост.

     Това обяснява защо накрая ще има толкова враждебност и омраза към групата от хора, обединени в Гносиса – групата, която по изключение, няма да повярва в Голямата Игра и дори ясно ще предупреждава за нея, сочейки  на човечеството един друг път,  отричащ всички феномени и демонстрации  на „факти” от природната наука.

Затова е толкова необходимо всички, които са обединени в Гносиса, да бъдат напълно готови и в безопасност преди голямата ярост да се излее върху тях.  Няма и няма да има опасност, от която добре подготвените служители и изповядващи Гносиса да не могат да се предпазят напълно и ефективно.

Всички ние трябва полезно да оползотворим оставащото време и да сме в живото настояще, за да успеем да се издигнем в Тялото на Трансмутацията, Тялото на Утешителя, Параклет, като образуваме една непревземаема и неуязвима крепост за всички, които ще се спасят заедно с нас, когато ги настигне голямото разочарование и се отърсят от илюзиите.

Голямата Игра вече е започнала с първа точка от програмата, а именно: масова пропаганда, това означава пропаганда по начин, който човечеството познава още от древността, но сега в по-широк периметър:

-       евангелски събирания по стадиони и в огромни сгради, колкото по-големи толкова по-добре;

-       с прилагане на масова психоза под ръководството на специално обучени проповедници.

Представете си, че десет хиляди човека могат да се съберат на подобна среща. Тогава само с един малък магически трик могат да бъдат поставени под психически контрол поне петдесет процента от присъстващите,и те да бъдат доведени до екстаз, до едно ужасно умопомрачение с призиви за публично изповядване.

     В това състояние на умопомрачение, изразено в мънкане на молитви, произнасяне на мантри, пеене на химни, тържествена церемониалност, емоционални изявления и обещания и така нататък, и така нататък – тотална магия, завладяваща тези хора, вследствие на което може да се твърди със сигурност: ”Ние държим тези хора в нашата хватка”.

Така първата точка от програмата ще бъде успешна за йерархията  и техните васали.

Скоро те ще формират ядрото за успешното изпълнение на втората точка от програмата, едно ядро, което ще раздвижи другата половина от публиката на стадиона, която дотогава е останала непреклонна.

Само не бързайте да кажете: „Те няма да ме хванат!”

По-добре ще е да не го казвате, а да го докажете с освобождаващо изобилие от гностични дела.











Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. samorasla - Напомням, че
12.02.2011 12:12
Напомням, че книгата "Демаскиране" от Ян ван Райкенборг е написана през 1956 г. Събитията текат пред очите ни, но забелязваме ли ги. Времето на големите евангелски сбирки като че позаглъхна, но на тяхно място дойдоха мега-концертите. Да се запитаме младите хора, нашите деца не са ли превърнати във вимета за източване на така ценната храна на тъмната йерархия.
цитирай
2. samorasla - Появи се явна съпротива срещу
15.02.2011 11:13
Появи се явна съпротива срещу публикуването на книгата "Демаскиране". Не се учудвам, тя носи не само информация, а и голяма пробивна сила в съзнанието а това, разбира се, не се харесва.
Не ме вълпува въпроса, колко читатели ще отброи манипулируемия брояч, дори един да бъде, доколкото зависи от мен, книгата ще бъде качена в блога, по един или друг начин.
цитирай
3. анонимен - http://imadrugpat.org/izpoved-bg.html
15.02.2011 12:51
http://imadrugpat.org/izpoved-bg.html
Защо се чудите!
Ние сме навсякъде...
Ние сме всесилни, защото крадем вашата сила!
Ние ще победим, с вас или без вас:
..."Тази изповед е плесница за робите, за да си знаят те мястото, предназначението и кои са им господарите. Ние ви превърнахме в роби и вие привикнахте с това робство. То е станало за вас насъщна необходимост. Именно ние ви научихме да лъжете и нашата страна стана най-лъжливата страна в света. Ние ви научихме да крадете и вие станахте най-крадливия народ. Направихме престъпността норма във вашия живот. Сега ние спокойно ви ограбваме и ви превърнахме в животни с вечен инстинкт за потребление и разрушение..."
цитирай
4. анонимен - Постът ДЕМАСКИРАНЕ е прочетен: 29
16.02.2011 15:42
Това не е истина. Само аз прочетох статията 3 пъти.
И я разпространих на още 10 човека. Броячът е манипулиран.

Саморасла, поздравявам те за постоянството!

Светъл ден! Напред и нагоре!
цитирай
5. samorasla - Признавам, че
17.02.2011 09:29
анонимен написа:
http://imadrugpat.org/izpoved-bg.html
Защо се чудите!
Ние сме навсякъде...
Ние сме всесилни, защото крадем вашата сила!
Ние ще победим, с вас или без вас:
..."Тази изповед е плесница за робите, за да си знаят те мястото, предназначението и кои са им господарите. Ние ви превърнахме в роби и вие привикнахте с това робство. То е станало за вас насъщна необходимост. Именно ние ви научихме да лъжете и нашата страна стана най-лъжливата страна в света. Ние ви научихме да крадете и вие станахте най-крадливия народ. Направихме престъпността норма във вашия живот. Сега ние спокойно ви ограбваме и ви превърнахме в животни с вечен инстинкт за потребление и разрушение..."

Признавам, че когато прочетох това послание, буквално останах без дъх. Не защото казваше нещо, което не знаем вече, а заради наглостта, безсрамието, огромната омраза и презрение към човешкия род, бликащи от всяка дума. Тези съшества наситили се на власт, на богатства, на всякакви извращения, всъщност са толкова жалки в своята безпомощност да утолят бездните които зеят в тях. Те са нещастници, блуждаещи в един свят, който утре може и да им принадлежи, но те няма да знаят какво да правят с него, защото дори и това няма да им донесе дори един единствен атом щастие. И един ден сами ще се пръснат от собствената си алчност...
цитирай
6. samorasla - Благодаря за подкрепата
17.02.2011 09:34
анонимен написа:
Това не е истина. Само аз прочетох статията 3 пъти.
И я разпространих на още 10 човека. Броячът е манипулиран.

Саморасла, поздравявам те за постоянството!

Светъл ден! Напред и нагоре!

Аз също забелязах, че броячът не отчита правилно, но това не е от голямо значение. Сигурна съм, че ако някой има нужда от това знание, по един или друг начин, той напременно ще го намери - тук или другаде.
цитирай
7. анонимен - а как стои въпроса с авторските права
23.02.2011 23:25
Бих искала да попитам Саморасла това нейн личен превод ли е?
цитирай
8. samorasla - Защо, има ли проблем
02.03.2011 18:22
анонимен написа:
Бих искала да попитам Саморасла това нейн личен превод ли е?


Може да се каже.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samorasla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2524145
Постинги: 324
Коментари: 1283
Гласове: 737
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930