Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2011 09:16 - ВСИЧКИ СМЕ В КЮПА, КОЙТО ОТ СУЕТА НАРИЧАМЕ МАТРИЦА!!!
Автор: samorasla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3700 Коментари: 4 Гласове:
5

Последна промяна: 07.02.2011 10:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

...”Съществува огромен страх от смъртта, просто защото човешките същества не познават истинския  живот. Затова има и един непрекъснат стремеж да удължат живота си по всякакъв възможен начин. Истината е, че стремежът към удължаване на живота произлиза от този безкраен страх от смъртта!...

Вечността зове смъртния човек, но той се подчинява на преходното и продължава да се бори срещу своята природа заради страха си от смъртта...” Ян ван Райкенборг„Демаскиране”

      По-голямата част от народа на маите изчезва. Това се случва  в периода около 830 г. сл. Xр. Някои техни изследователи  твърдят, че са изчезнали по собствено желание, съзнателно, изоставяйки  градовете, храмовете и къщите си, сякаш в този момент времето е било спряло.  Къде са отишли техните жреци, астрономи и математици? А дали не са успели да отворят портал към друго пространство, към друго време, друго измерение, паралелно на нашето, но по-възвишено? Според Библията много древни пророци, отваряйки тази врата, са се превръщалили в брилянтна сфера от светлина и са изоставяли съзнателно този свят. Дали не се случило същото с народа на маите? Може би са използвали по-голям процент от мозъка си в сравнение с нас или са имали много високи нива на витална енергия след дълги процеси на пречистване? 

     От очевидните доказателства за тяхната мъдрост и знания, засега само можем  да предполагаме, защо и как са го направили.

Човешката цивилизация е в етап, когато все още науката не може да даде еднозначни отговори в областа на космогонията и космологията. Дали от безсилие или има други препятствия?... Все едно. Но днес има и много чувствителни научни умове, които се опитват да проникнат в ирационалното поведение на света. Много от тях предприемат усилия, достойни за възхищение, опитвайки се да представят сходството между квантовата физика и източния мистицизъм, но в крайна сметка се оказват малцинство и техния глас се заглушава.

Разчитането и разкодирането на посланията на маите е тежък удар срещу линейното мислене, както и срещу тясно-рационалното и технологично развитие в съвременната наука.  

     Вече многократно стана въпрос за Григорианския календар, който се основава на международният стандарт ISO 8601. Той е въведен в употреба на 24 февруари 1582 година от папа Григорий XIII, чието име носи и днес.

     Думата календар произхожда от  латинската дума calendae, означаваща „книга на сметките”. В юлианският календар, предшественик на григорианския, първия ден на всеки месец се е наричал „календи”. В “календи” хората са разчиствали направените сметки и са си връщали дълговете. Звучи познато, нали? Така в крехкото човешко съзнание е ЗАЛОЖЕНА ПРОГРАМА  „ВРЕМЕТО Е ПАРИ”:

„Календарът е програмиращо устройство. Той програмира културата, хората и обществото, които го използват. Създава обратна връзка между разума на използващия го и  неговата програма. Природата на календара определя характера на обществото... Календарът трябва да е инструмент за действие, който по определен начин да води вас и вашата Планета към хармонична връзка с Луната, Слънцето, а защо не и със звездите и Галактиката... Нима увреденият разум може да възприема света в естественият му вид без да си създава проблеми? Той дори не осъзнава това. И не само това, ние считаме, че всичките ни проблеми идват отнякъде другаде, а не от самите нас и винаги търсим източника на проблемите извън себе си”...*

      Но не е нужно да търсим надалече – просто да погледнем на стената, както правим всеки ден, дори по няколко пъти. Освен тотална дисхармония, физически и психосоматични  поражения, които предизвиква Григорианската програма, тя подтиска събуждането на праспомена в хората с духовна искра, вследствие на което те са обречени на пленничество в една среда много чужда за тяхната същност.

    Затова Маите са ни оставили календар за отмерване на Времето, който да свързва вибрационно нас и нашата планета с циклите на звездите и планетите от цялата галактика. Те са знаели какво мощно оръжие действа срещу земните жители и в рамките на няколко поколения са създали защитна система, която са описали подробно на папируси и... върху камък, знаейки предварително съдбата на хилядите, изгорени от испанците, ръкописи. Неслучайно календарът Цолкин е представен във вид на матрица - хармоничен модул, една таблична холограма  на пермутациите от различни нива на информация, разбиране, съзнание и реалност.

Цолкин е нещо повече от календар. Негото тълкуване изисква и настоява за промяна в парадигмата. Късно ли е?

...”Това, че цивилизацията МАИ превъзхожда всички останали култури по нивото на достиженията и че няма аналог по отношени на самоунищожението и съзнателното прекъсване на развитието си, напълно обяснява  тази мисия, която те са били натоварени  да изпълнят. Смисълът е бил съгласуване, синхронизиране на Земята и цялата Слънчева система с огромната Галактическа Федерация. След като постигнали целта си, те си отишли, но не всички. Останали незабележимите пазители на знанията, разговарящи на езика суйва – съкровен кодов език, който описва особеностите на различните времеви цикли.”...”Факторът МАИ” от Хосе Аргуелес

      За индусите "майа" означава илюзия. За тях всичко, което се променя, е илюзия. Онова, което остава вечно, е духът. Мая също така означава ум, магия, майка. Мая и Мария са една и съща дума. Майката на Буда се е казвала Мая, а на Исус - Мария. Нашият месец май носи името си в чест на римската богиня Мая, богиня на пролетта. В езотеричната философия мая представлява един ум, който се освобождава от тялото, за да се движи на големи разстояния в пълно съзнание. Това последно значение може би има някакво отношение към изчезването на Маите. Но това не е ли още една гатанка, която те са ни оставили, надценявайки за жалост, човешката интелигентност на съвременните земни жители, защото ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ДА ИЗЧЕЗНЕ НЕЩО?...

Частта от реалността, в която се намираме някои учени формулират като ДУАЛИСТИЧНО-ХАОТИЧНА, ЕЛЕКТРОМАГНИТНО-ФРАКТАЛНА ЕНЕРГИЙНА МАТРИЦА.

Други допълват към тази формула и ХОЛОГРАФСКА, но като че всичко това на едно място, ни идва в повече, особено за поколенията, закърмени с материалистическата философия:

 ...”Съществува ли човечеството в илюзорна действителност, сравнима със съвършената компютърна симулация във филма “Матрицата”? Според Ник Бостром, водещ професор по философия в Йейлския университет, отговорът на тази ужасяваща разума и пленяваща въображението хипотеза е положителен. В публикувано наскоро в световната мрежа изследване, Бостром нарича всичко, което виждаме, чуваме, чувстваме и докосваме “перфектна илюзия”, създадена от гениални компютърни програмисти. Неврофизиологът от Станфордския университет Карл Прибрам и лондонския физик Дейвид Бом развиват теорията за реалността като киберпространство, внесено в “холографска вселена”. Те се базират на проведен през 1982 г. от парижки научен екип начело с Ален Аспе експеримент, установил, че при определени условия елементарни частици комуникират помежду си, независимо от разстоянието. Прибрам и Бом оприличават Вселената на многоизмерна холограма във вид на гигантска паяжина от безпределно интегрирани помежду си независимо от мащаба неделими елементи...

Представата за матричната реалност, преодолима по време на сън, е съществувала още в дълбока древност...Как се съгласуват древните и съвременни модели на Матрицата? Основният проблем е докъде се разпростира илюзорността на познатия ни свят.Изследователи като американският астрофизик Тимъти Ферис са склонни да предполагат, че съществуват пръснати из Галактиката апарати за прожектиране на холографски изображения и генериране на виртуална реалност - т.нар. “Ферис-сонди”. Техните конструктори ги използват за намеса и манипулиране с образи и внушения на иначе реалните, но тънещи в неведение човешки същества.

Но явно създателите на киберпространството са заинтересовани да запазят в пълна тайна своето творение, тъй като разкриването му би предизвикало демотивация, отчаяние и дълбок стрес сред участниците в манипулируемото виртуално битие. В този контекст едва ли са озадачаващи инцидентите, сполетели снимачния екип при заснемането на продълженията на “Матрицата”. Още в първия снимачен ден прочутият актьор Киану Рийвс си счупва крака. Месец преди предвидения срок съпругата му Дженифър Сим ражда мъртво дете, а скоро след това самата тя загива в автомобилна катастрофа. По време на снимките сексапилната Ен Мос, която изпълнява главната женска роля на Кейт, получава травма на коленните капачки. През следващите няколко месеца е застрелян изпълнителният продуцент на филма, асистент-режисьорът изгаря жив в асансьор, а експертът по компютърните ефекти умира от масиран инфаркт на снимачната площадка. В края на август 2001 г. се разбива самолетът, с който прочутата певица Алия пътувала към Ню Йорк, за да запише саундтрака към филма...
Смелостта ни да възприемем радикалната теория за киберпространствената реалност ни извисява и отдалечава от граничещото със страха от неизвестността сляпо преклонение пред мистичния ореол на света, в който абсолютното знание е затворено в плода на дърво, ревниво пазено от Твореца сред изгубения рай...”
**

Да... Бяхме се почти примирили със Шекспир, който ни каза, че животът е театър, а ние – актьори. Но като че ли е пропуснал една малка, незначителна подробност, че става въпрос за куклен театър
*
http://www.pan-bg.com/articles.php?id=62

** http://umma.blog.bg/drugi/2010/07/27/matricata-realnost-ili-iliuziia.583026?reply=2136966










Гласувай:
5



1. samorasla - Има ли изход от Матрицата - ДА!
07.02.2011 10:44
Като признаем съществуването й и да вземем в свои ръце живота си. Сега е най- подходящия момент защото има сили, готови да ни помогнат. Предстоящите 10-15 години ще бъдат най-интересните от хилядолетия насам. Нека се подготвим за тях като променим границите на индивидуалното си съзнание - само така няма да бъдем смазани от силите на огледалната сфера и техните пионки.
цитирай
2. galatceq - Днес мислим сходно :) - пуснах за ...
07.02.2011 14:06
Днес мислим сходно :) - пуснах за кармата и нейното неразбиране, обслужващо господарите на играта !
Поздрави , samorasla !
цитирай
3. samorasla - Законът за кармата
07.02.2011 16:16
galatceq написа:
Днес мислим сходно :) - пуснах за кармата и нейното неразбиране, обслужващо господарите на играта !
Поздрави , samorasla !

Кармата наистина е един много комплексен и сериозен закон, който е тясно свързан със закона за причинно-следствената връзка. Накратко може да се изрази с народните мъдрости: "Каквото посеяло, това пожънало" или още по-просто "Каквото повикало, това се обадило". Тя е както наследствена, така и аурична, (от микрокосмоса, който сме заели). Сигурно ще стане въпрос за това и в следващи постинги.
цитирай
4. virtuals - Монетарните Матрици и Глобалният Монетаризъм
11.12.2014 15:15
Монетарните Матрици и Глобалният Монетаризъм

http://virtuals.blog.bg/drugi/2014/12/05/monetarnite-matrici-i-globalniia-monetarizym.1319985
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samorasla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2524445
Постинги: 324
Коментари: 1283
Гласове: 737
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930