Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2011 08:46 - СЪВРЕМЕННИ ПУБЛИЦИСТИ: ЗА КРАЯТ НА ВРЕМЕНАТА
Автор: samorasla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3525 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 02.02.2011 10:00


НОВИЯТ СВЕТОВЕН РЕД - Към Част І/2  на „ДЕМАСКИРАНЕ” от Ян ван Райкенборг

Вие не вярвате в Плана за нов световен ред? Ваша работа – а други считат за своя работа и дълг да ви уведомят за него. Според тях  зад Тайния план стои Орденът на баварските илюминати, но не само те, а целта му е установяване на нов световен ред,  пълно господство над всички ресурси на планетата, заедно с населението.

Основната част от онова, което днес се знае за първите стъпки на Ордена на баварските илюминати, идва от произведението на Джон Робинсън, професор по естествена философия в Единбургския университет, който още през 1797 г. издава книгата „Доказателства  за заговор”. Той е познавал нещата отвътре, имал е достъп до оригинални документи, тъй като „просветлените велики интелектуалци” и самият Адам Вайсхаупт от суета го канят и го приемат  в Ордена.

Днес, всеки който е докоснат от тревогата за съдбата на човечеството, може да открие всякаква информация по темата, но тук ще се огранича засега  с двама автори, които ми звучат достатъчно достоверно: Ян ван Хелсинг и Щефан Ердман. Тяхната информация и документалните факти  се покриват в голяма степен и това е нормално – двамата приятели се вълнуват от едни и същи въпроси, пътуват често заедно по света, издирвайки артефакти и свидетелства. Преди  това обаче, ще се пробвам да внеса мъничко светлина в една мръсна интрига, целяща умишлено омърсяване на  истината: Връзката която се приписва между баварските илюминати и някои съвременни Розенкройцерски общества. Тук ще използвам три цитата от”Тайните общества”т.1 на  Ян ван Хелсинг:

1.„Нашият материален свят  може да съществува само в полярности, трябва да изходим от факта, че като цяло балансът се поддържа  от приблизително еднаквия по сила потенциал на позитивните конструктивни сили.”...

2.”През 14. век в Германия за пръв път в света изплуват великите посветени от БРАТСТВОТО НА ЗМИЯТА и техните знания под латинското име ИЛЮМИНАТИ. (Старобиблейската дума за змия „нахаш“ (nahash) идва от корена NHSH, което означава „дешифрирам, разбирам“; лат. illuminare означава „осветявам, узнавам, зная“). Един от най-значимите клонове на Илюминатите в Германия са мистичните РОЗЕНКРОЙЦЕРИ, които са въведени от Карл Велики в началото на 9. век. Първата официална ложа е създадена през 1100 г. във Вормс. Дръзките Розенкройцери твърдели, че притежават знание за (извънземното) възникване на човечеството и че познават египетските тайни учения. По — късно се прославят заради уменията си да боравят с мистични символи и алхимия. Връзките между Розенкройцерите и Илюминатите са много тесни и като резултат посвещаването в по — висши степени често означавало въвеждане в кръга на Илюминатите.

Причината, че РОЗЕНКРОЙЦЕРИТЕ са трудни за преследване, се дължи на факта, че след създаването си всеки голям клон на братството работи 108 години публично, а след това — 108 години тайно. Тези фази създават впечатлението, че междувременно орденът се е разпаднал и това улеснявало действията му. Според някои автори годината на възникване на ордена е 1614 г. когато в Хесен е публикуван текст, който публично оповестява съществуване му и приканва към членство. Отново е настъпила фаза за „публична дейност“. Текстът, призоваващ хората да се откажат от фалшиви учители като папата, Аристотел и Гален (популярен лекар от древността), разказва историята за фиктивната личност „Кристиян Розенкройц“, който да символизира създаването на ордена. Днес най-често той погрешно е сочен за основател на братството. Явно 108-годишната периодична система е имала пълен успех! Днес РОЗЕНКРОИЦЕРИТЕ имат множество разклонения, превърнали се в едни от най-позитивните ордени и целят духовното развитие на човека.” ...

3.”Баварските илюминати на Вайсхаупт не трябва да се бъркат с ИЛЮМИНАТИТЕ... Истинските Илюминати, както се спомена, се инфилтрират в месопотамското БРАТСТВО НА ЗМИЯТА и никога не се появяват поименно или лично в публичното пространство. Използвам името „Илюминати“, защото понятието вече е добило гражданственост между инсайдерите за кръга от хора, действащи зад кулисите. Адам Вайсхаупт обаче използва същото име за ордена си, чиито (фасадни, а не тайни) цели са сходни с целите на действащите от дълго време Илюминати (евентуално, отново за да обърка изследователите относно кръга, носещ това име). За да избегна объркването, аз ще наричам групата на Вайсхаупт винаги „Баварските илюминина“, а другите просто „Илюминати“....(Хелсинг не спазва стриктно това условие/Заб. на Samorasla)

Но да се върнем на темата. Според Щефан Ердман нещата загрубяват, когато  през „новата епоха” или след поредното „голямо преустройство” в обществата през 18 в. започва конспиративно проникване на илюминатите сред масонските ложи. На 16 юли 1782 г. на конгрес във Вилхемсбад се създава Алианс между баварските илюмитнати и Свободните зидари. А няколко години след това е отменена забраната за членство на евреите в масонските ложи. И те не само нахлуват, но и буквално изкупуват високите степени  и ключовите позиции в голяма част от масонските структури.

Автори на Тайния план са тогавашния Велик майстор на Шотландския ритуал на масоните и създател на Ку-Клукс-Клан Алберт Пайк (1809–1895) от САЩ и  Джузепе Мазини (1805-1872) - ръководител на Баварските илюминати.Годината е 1870.

Хелсинг продължава:

„Пайк е черен магьосник и Велик майстор, експерт в 60 антични езика, поклонник на Луцифер и гений.” ...За съжаление, планът на Мазини и Пайк има успех, и духът на Луцифер много бързо пуска корени във висшите степени на ложите (ниските степени нямат никаква представа за това), които някога се борели в името на Христос и за които най-висшата заповед бил Законът за резонанса и любовта.

Нещата не свършват дотук: още през същата година двамата скицират план как с три световни войни да бъде поета световната власт. По пътя на техния „Нов световен ред“ (Novus Ordo Secloum) трябвало да се инсценира:

Първата световна война, за да може царска Русия да падне в ръцете на ордена на Баварските илюминати. След това Русия трябвало да бъде използвана като „плашило“, за да се ускорят целите па илюминатите по целия свят.

Втората световна война трябвало да се изфабрикува с цел манипулация на различните намерения между германските националисти и политическите ционисти. Тя трябвало да доведе до увеличаване на руското влияние и създаването на държавата Израел.

Третата световна война, съгласно този план, би трябвало да възникне от идейните различия, които ще бъдат създадени между ционисти и араби. Планирано е световно разрастване на конфликта.

Част от Третата световна война би представлявала и конфронтацията между атеисти и нихилисти, за да се провокира социален преврат, който щял да бъде постигнат с невиждани досега бруталност и зверства. След унищожаването на християнството и атеизма трябвало да се даде истинската луциферианска доктрина: с един куршум — два заека.

Всички ние, пост фактум можем да потвърдим изпълнението на плана за двете световни войни. Що се отнася до Третата световна война, целият свят на живо вижда по CNN как се предизвикват изкуствени кризисни точки в Ирак и Израел/Палестина.”...(Да не пропуснем да добавим и днешните събития в арабския свят, които скрито се дирижират от тайните сили. Както и друг път съм отбелязвала – няма историческо събитие без намесата на Тъмните сили/Samorasla)

Писателят Боб Фрисъл го формулира така: „Дали ще се наричат Билдербергери, Тайно правителство, Тристранна комисия, Съвет за външна политика или илюминати — не е от значение. Тайното правителство се състои просто от най-богатите хора на Земята и тези около две хиляди магнати от дълго време държат здраво така наречените правителства. Те решават кой, кога и къде ще бъде избран; те определят кога ще има война и кога не. Те контролират оскъдицата на храна по Земята и фиксират инфлационните дългове на отделните валути. Всички тези сфери се държат от илюминатите. Макар че нямат власт над природните бедствия, ако можеха да ги използват в свой интерес, щяха да го направят.“

Желаната цел на илюминатите е световно правителство, на което те дадоха добре звучащото име  Нов световен ред.  Джордж Буш Старши го разгласи за първи път на 11 септември 1990 г., т.е. „случайно“ точно единайсет години преди удара над Световния търговски център. Важна част от Новия световен ред (освен една световна религия за всички) е чрез безкасовите плащания с кредитни карти (т.нар. дебитни карти), а по-късно с имплантиран под кожата чип (с което т.нар. „Big Brother“ ще стане напълно реален — това е името, с което Джордж Оруел нарича илюминатите) ХОРАТА ДА БЪДАТ ЛЕСНО КОНТРОЛИРАНИ И УПРАВЛЯВАНИ...*

*Ян ван Хелсинг „Властта на тайните общества” т.1







Гласувай:
5



1. анонимен - http://www.youtube.com/watch?v=bZDBH3zxyCg&NR=1&feature=fvwp
06.02.2011 10:43
На какво са способни илюминатите!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samorasla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2520109
Постинги: 324
Коментари: 1283
Гласове: 737
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930