Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2011 02:45 - Д Е М А С К И Р А Н Е
Автор: samorasla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3254 Коментари: 5 Гласове:
1

Последна промяна: 29.01.2011 10:05


Ч А С Т   П Ъ Р В А: СЯНКАТА НА ИДВАЩИТЕ СЪБИТИЯ

     I.
    Сега, когато гностичното присъствие в Европа стана реалност и всички сериозни ученици на съвременното младо Гностично братство1 са доведени до границите на Обещаната Земя2;

сега, когато дългогодишното странстване през пустинята е предмет на миналото и във всички наши братя и сестри е пробудено нужното ниво на съзнание  за да влязат в Новото измерение;

спешно възникна необходимостта да ви информираме за някои съвременни феномени в света. Защото ако не сте осведомени по тези въпроси и нямате разбиране за това, какво се крие зад много от предстоящите събития, вие без съмнение ще бъдете подведени. Дори и с добри намерения, е възможно да бъдете насочени към пътища, които водят към бездната и така да бъдете напълно загубени за Гностичното царство2.

По времето на всяко Гностично братство е имало периоди от подобно естество – периоди, когато успехът е изглеждал съвсем близо, но точно в момента на осъществяване отвън са възниквали трудности, сериозни препятствия и заблуди, които са заплашвали да осуетят победата. Ние притежаваме записи на всички тези събития под формата на легенди и разкази със скрит смисъл, но съществуват и  точни описания на такива събития.

Трудностите, пред които са се изправяли предходните Гностични братства, са били  най-различни, като винаги са зависели от постоянно променящите се излъчвания и напрежения на планетарните и зодиакални влияния на съответната Звездна (Сидерична) или Световна година. (Една Звездна година, както вероятно знаете, е период от приблизително 26 000 години).

Това обяснява защо по време на тези специфични периоди от своето развитие Гностичните Братства са били подложени на извънредно жестоки преследвания от страна на враждебни общества – както е било с Братствата от последните три хиляди години, включително и класическите Розенкройцери3, а така също и на преследвания, свързани с космически и атмосферни тенденции по тяхно време. 

С други думи може да се каже, че принципът, който е в основата на всяка гностична опитност, е неизменно един и същ. Въпреки, че събитията и съпътстващите обстоятелства се различават през всеки период, всъщност не се случва нищо, което да не се е случвало през изминалите хилядолетия. Непрестанните кръгове на Звездната година се повтарят с абсолютна сигурност и точност.  

За да можем правилно да разберем психологическия фон на идващите събития, трябва да разбирем, че по силата на своето рождение всички същества в диалектичната природа4 имат за цел не само своето себеподдържане, но и себезащита. Освен това, според природния порядък4 това е природен дълг, нормален природен импулс, и е невъзможно да се действа по друг начин. Всеки който обича и е привързан към аз-състоянието на своето раждане по волята на природата, изхождайки от Аз-централизираното състояние – смята за враг или най-малкото за опасен всеки, който желае това природно състояние да изчезне и да се спаси от него. Ясно е, че щом като гностично насочени личности ние искаме да приключим с тази природа, предпочитайки Другото царство2, то ние подкопаваме основите на „порядъка” и така го дезорганизираме и отслабваме. И затова още щом стъпим на Гностичния път, всички природни еони5 заедно с всички техни сили и сателити стават наши заклети врагове, пренебрегващи всякакви сантиментални съображения и цивилизовани средства.

Затова този, който се насочи към Спасението чрез Светлината на Христос и подчинява живота си на него, моментално се сблъсква с враждебност. Тази враждебност е естествена реакция от страна на природния порядък, една природна себе-защита. Така всеки, който сериозно поеме Пътя, ще бъде блокирван и обсипван с всякакви препятствия. Той се превръща в чужденец на земята6, и тъй като общия светоглед му е чужд, среща навсякъде съпротива ден и нощ, а ние го разпознаваме в редиците на  великите Служители на света. Мнозинството яростно им се противопоставя заради различното им състояние на съществуване и тяхната мисия. Но тези служители познават добре психологическите подбуди за цялата тази съпротива и бидейки твърдо мотивирани от интензивна любов към човечеството, не отмъщават, а отвръщат с искрено съчувствие и пълно въздържане от борба.

Тяхното единствено оръжие – ако изобщо може да се използва подобен термин – е факта, че те са изцяло фокусирани върху потока на Милостта, върху електромагнитните силови въздействащи линии от другото Царство. То им осигурява пълна безопасност и така без противодействие, те избягват конфликта, който иначе би ги повлякъл след себе си.

Съществува обаче и една друга страна на въпроса. Диалектичният природен порядък, като система, като едно специфично космическо поле във Все-Откровението, е част от едно по-обширно поле, от космоса, от който следователно е зависим. И тъй като диалектичното планетарно поле формира отделно цяло, напълно противоположно на Великия Божествен план, който е основата на всичко, следва то да бъде периодично коригирано от Интеркосмичното поле като бъде прочиствано от всички извършени злодеяния и грехове в неговата сфера, превърнали го в едно неподходящо място за обитаване.

Това е извънредно трагичната съдба за природните еони, техните сили и сателити, които поради самата си природа въстават срещу Логоса, противопоставяйки се на Неговите коригиращи процеси. Защото всяко природнородено същество се грижи за своето оцеляване - както да се поддържа, така и да се защитава. При опит да бъде коригирано по някакъв начин, естествено е то да се опълчи срещу „коректора”, готово да се съпротивлява на всеки процес, който атакува аз-а и неговия свят.

Логосът ни зове чрез всепроникващата Светлинна сила и ако  отговорим на зова Му чрез вървене по Пътя, веднага срещаме враждебност, която ни превръща в чужденци на земята. Тогава съдбата на Пистис София7 става и наша съдба.

Както бе споменато, с изтичане на звездните години Логосът периодично се намесва с цял поток от диалектични събития, за да пречиства и изцелява. Тези събития са пораждани от Вечната Любов, която крепи всичко, следователно също и диалектиката. Но веднага онова, което е създадено, ще се противопостави на Логоса. То е принудено да реагира така, защото не може по друг начин, поради зависимостта си от законите на природата. Такъв е живота! Това е трагедията на сатаната, който през вековете е обрисуван от толкова много мислители, поети и пророци:
 

Аз те приветствам, Теб Светлина,

проникваща в моята сфера.

Аз те приветствам, Ти който вървиш по пътищата,

срещу който аз се боря с горчива омраза. 

Аз зная, Твоя е победата, о Господи,

и все пак аз въставам срещу Теб!

Такава е моята съдба: 

докато умра, до последния час,

аз ще Ти се противя, о Господи.

Сега ни е ясно, че живеем във време, когато младото гностично Братство възнамерява да се освободи от хватката на диалектичната природа, поради което ще се сблъска със съпротива - според закона на тази природа. Земята ще навлезе в период на световна корекция от страна на Логоса, в резултат на което всички еони на природата, техните сили и местни васали също ще се включат в борбата срещу космическото развитие на събитията. Затова нашата сегашна жизнена сфера е изпълнена с толкова много усложнения. Една мощна и неудържима съпротива се надига срещу космическата и атмосферна революция, както и срещу широко разпространеното гностично движение.

Основите на диалектичния природен порядък са разклатени, налице е интензивна съпротива срещу пътищата на Логоса. Като гностична група, и ние всички сме участници в тези велики събития, поради което ще трябва много сериозно да премислим онова, което предстои да се случи ако желаем: първо – да съхраним самите себе си посред тази силна буря, и второ – да служим на Великата Свята работа така, както се очаква от нас. 

Навлизайки в такива размишления, ние в никакъв случай не трябва да очакваме, че тази борба, тази съпротива, ще носи познатите ни форми и белези или ще бъде като обикновените въоръжени конфликти. Не, оръжията използвани от природните еони, подкрепяни от техните сили и сателити, са оръжия на имитацията и фалшификацията, коварството и театралния ефект.

Тези оръжия и днес се използват с невероятна изобретателност, с най-задълбочено научно познание, прилагано на практика. И освен това, те ще станат толкова поразително всеобхватни и ефективни, че когато човечеството ще се сблъска с тях, то ще преживее една напълно изненадваща атака - хората ще се намерят обкръжени от нещо, което ще изглежда като съвършено чудо. Това чудо ще е такова, че те да не могат да не му повярват и изцяло да му се доверят; и така безусловно да последват програмата, която ще им бъде поднесена.

Всички Свещени писания съдържат предупреждения за появата на Анти-Христа, като например Матей 24:24-25, където четем:

 Защото ще се появят лъжехристи,

 и лъжепророци,

 и ще покажат големи знамения и чудеса;

 така че да заблудят, ако е възможно,

 дори и избраните.

 Ето, казах ви това отнапред.

Ние трябва подробно да изследваме и ясно да разберем, от какво естество ще бъдат тези знамения и чудеса, защото времето, в което те ще ни се изявят – на нас и на ближните ни –  е дошло!








Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. samorasla - Историята помни
27.01.2011 03:06
Историята помни, как всички гностични общества са били подлагани на жестоки издевателства от страна на тъмните сили. Знае се за манихеите - гонени и масово избивани; Павликяните – ограбвани и многократно разселвани; Богомилите – изгаряни и обезобразявани; А техните последователи в Германия - катарите, в Италия - патарените, в Англия - лолардите, във Франция – албигойците. Два кръстоносни похода! След тях – кръв и пепел, сринати крепости и цели селища! Инквизицията - хиляди изтезавани и гниещи в подземията й...
И днес не е по-леко. Съвременните гностични общества умишлено се дискридитират и анатемосват от ортодоксалната църква. Открито се пренебрегват от официалните власти. По много фин начин тъмните сили заплитат интриги около тях, приписвайки им своите собствени антихуманни дела. Проникват в техните структури и ги заразяват. Криейки се под сходни имена, си присвояват тяхната история и знания.
цитирай
2. alhimik1 - !!!
28.01.2011 10:31
Историята помни, как всички гностични общества са били подлагани на жестоки издевателства от страна на тъмните сили. Знае се за манихеите - гонени и масово избивани; Павликяните – ограбвани и многократно разселвани; Богомилите – изгаряни и обезобразявани; А техните последователи в Германия - катарите, в Италия - патарените, в Англия - лолардите, във Франция – албигойците. Два кръстоносни похода! След тях – кръв и пепел, сринати крепости и цели селища! Инквизицията - хиляди изтезавани и гниещи в подземията й...
И днес не е по-леко. Съвременните гностични общества умишлено се дискридитират и анатемосват от ортодоксалната църква. Открито се пренебрегват от официалните власти. По много фин начин тъмните сили заплитат интриги около тях, приписвайки им своите собствени антихуманни дела. Проникват в техните структури и ги заразяват. Криейки се под сходни имена, си присвояват тяхната история и знания

...
цитирай
3. samorasla - Приемам трите удивителни
28.01.2011 12:46
alhimik1 написа:
Историята помни, как всички гностични общества са били подлагани на жестоки издевателства от страна на тъмните сили. .сринати крепости и цели селища! Инквизицията - хиляди изтезавани и гниещи в подземията й...
И днес не е по-леко. Съвременните гностични общества умишлено се дискридитират и анатемосват от ортодоксалната църква. Открито се пренебрегват от официалните власти. По много фин начин тъмните сили заплитат интриги около тях, приписвайки им своите собствени антихуманни дела. Проникват в техните структури и ги заразяват. Криейки се под сходни имена, си присвояват тяхната история и знания

...

Приемам трите удивителни и многоточието за съгласие (:
цитирай
4. анонимен - http://www.otkrovenia.spiralata.net/articles.php?lng=bg&pg=779
06.02.2011 07:33
Еволюционното развитие на човешкото общество по силата на дарената му свобода на волята е тръгнало по път противоположен на вектора на Космическата еволюция! А в Свят където всичко е взаимно свързано подобна, ненормална ситуация вреди не само на земното човечество, но и на цялото Мироздание, в което то се явява съставна част. Видимо е че именно това обстоятелство е довело до необходимостта да се нарекат предстоящите преобразования „Квантов преход”. Такъв преход е неизбежен поради тясната зависимост между Земята и Космоса!
цитирай
5. samorasla - Благодаря за мнението
09.02.2011 10:43
анонимен написа:
Еволюционното развитие на човешкото общество по силата на дарената му свобода на волята е тръгнало по път противоположен на вектора на Космическата еволюция! А в Свят където всичко е взаимно свързано подобна, ненормална ситуация вреди не само на земното човечество, но и на цялото Мироздание, в което то се явява съставна част. Видимо е че именно това обстоятелство е довело до необходимостта да се нарекат предстоящите преобразования „Квантов преход”. Такъв преход е неизбежен поради тясната зависимост между Земята и Космоса!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samorasla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2515826
Постинги: 324
Коментари: 1283
Гласове: 737
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031