Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2011 09:58 - Д Е М А С К И Р А Н Е
Автор: samorasla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3561 Коментари: 6 Гласове:
7

Последна промяна: 26.01.2011 11:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

От Ян Ван Райкенборг: Четиво за гностици

         ВЪВЕДЕНИЕ
        Подтикнати от голямата сериозност на нашето настояще и истински желаещи да помогнем на човечеството с най-доброто, което можем, ние изпращаме в света една серия от произведения, премахващи воалите на проявленията, които в това наше илюзорно съществуване най-често скриват от очите ни реалността на нещата. Те са предназначени да бъдат сериозно предупреждение и помощно ръководство за всеки, който – виждайки знаците – в разкаяние и вътрешно съзряване желае да поеме своята отговорност към Бог и страдащото човечество.

На някои места тази публикация говори за младото Гностично братство и Новото Гностично царство, което е основано, една непристъпна крепост от Светлина и Любов, като помощ и утеха в този свят на тъмнината и смъртта. Макар те да са реалността, от която говорим и свидетелстваме и ни правят способни да разпространяваме нашето Послание от Живата Истина до всички, ние смятаме, че тук не му е мястото да обясняваме тяхното значение. Обръщаме се към онези читатели, които се интересуват от обширните есета в литературата на Съвременната Духовна школа на Златния Розенкройц. 

Но най-важните мотиви, които ни подбудиха към тази публикация, е абсолютната необходимост от даването на гласност на едно спешно предупреждение относно идващите неминуеми събития, до които е довело слепия курс и начин на живот на това човечество; и грандиозните драматични събития в близкото бъдеще, които са тясно свързани с настоящето и са една голяма опасност от изключителна важност за цялото човечество. 

Чрез този все още ранен апел може много, много хора да бъдат спасени от фаталната хватка на идващата Голяма Заблуда и навреме да тръгнат по Единствения път на Освобождението.






Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. samorasla - Пояснение:
26.01.2011 10:06
Тази книга е от библиотеката на „Лекториум Розикруцианум” и е предназначена преди всичко за ученици на ВШЗР. За първи път тя ще се поднасе открито на българските читатели. Надявам се да бъде прочетена от колкото се може повече хора, тъй като екстремно настъпващите фундаментални промени на планетата изискват всеки човек да бъде предупреден за случващото се, а сам да реши как да ползва това знание, с правото си да разполага както намери за добре с живота си, поставен днес на карта от тъмни и не съвсем предсказуеми сили.
Написан през 1956 г., текстът никак не е лек, но: Който има уши, ще чуе; който има очи ще прочете; който е с пробудено сърце, ще разбере; а онези с готово съзнание – ще направят нужното за да спасят себе си и своите близки.

Съдържание: I. Сянката на идващите събития ; II. Армагедон.
В коментарите ще се дават пояснения за термини, специфични за философията на Розенкройцерите и ще се отговаря на въпроси, свързани с текста.

цитирай
2. анонимен - ...
26.01.2011 10:07
Книгата е разкошна...
А публикуваната музика е... пулс :)

Меги
цитирай
3. samorasla - Речник:
26.01.2011 10:24
Гносис: 1. Диханието на божествената Любов, Пълнотата на Светлината, произлизаща от Логоса, изворът на всички неща, за да може падналият човек чрез Него и в Неговата сила да изпълни великия План на Бога за спасение. В зависимост от степента на обръщането му към Светлината, тази лъчева Пълнота дарява на човека необходимите за това Мъдрост, Любов и Сила. 2. Универсалното братство като носител и изява на Христовото излъчващо поле. 3. Разбиране, желание за спасение и ефективна капитулация на егото. Работно място, свободно: Космическо магнитно тяло, родено от силата на гностичното излъчване, което не може да бъде повлияно от силите на природата на смъртта.

цитирай
4. samorasla - Така е
26.01.2011 10:30
анонимен написа:
Книгата е разкошна...
А публикуваната музика е... пулс :)

Меги

Да си пожелаем да бъде прочетена от много хора и съответно да бъдат докоснати от лъчите на разбирането.
цитирай
5. pevetsa - 1 Петрово 1:14-25
26.01.2011 10:42
14 Като послушни чада, не се съобразявайте с първите страсти, които имахте във време на незнанието си;
15 но, както е свет Тоя, Който ви е призовал, така бивайте свети и вие в цялото си държане;
16 защото е писано: "Бъдете свети, понеже Аз съм свет".
17 И ако призовавате като Отец Този, Който без лицеприятие съди, според делото на всекиго, то прекарайте със страх времето на вашето престояване,
18 като знаете, че не с тленни неща - сребро или злато - сте изкупени от суетния живот, предаден вам от бащите ви,
19 но със скъпоценната кръв на Христа, като на агнец без недостатък и пречист,
20 Който наистина беше предопределен преди създанието на света, но се яви в скончанието на времената за вас,
21 които чрез Него повярвахте в Бога, Който го възкреси от мъртвите и Му е дал слава, така щото вярата и надеждата ви да бъдат в Бога.
22 Понеже сте очистили душите си, като сте се покорили на истината, която докарва до нелицемерно братолюбие, обичайте се един друг горещо, от сърце,
23 тъй като се възродихте, не от тленно семе, а от нетленно чрез Божието слово, което живее и трае [до века].
24 Защото "Всяка твар е като трева, И всичката й слава като цвят от трева; Тревата изсъхва, и цветът й окапва,
25 Но Словото божие трае до века"; и това е словото, което ви е благовестено.
цитирай
6. samorasla - да...
26.01.2011 11:00
pevetsa написа:
14 Като послушни чада, не се съобразявайте с първите страсти, които имахте във време на незнанието си;
15 но, както е свет Тоя, Който ви е призовал, така бивайте свети и вие в цялото си държане;
....
24 Защото "Всяка твар е като трева, И всичката й слава като цвят от трева; Тревата изсъхва, и цветът й окапва,
25 Но Словото божие трае до века"; и това е словото, което ви е благовестено.

Библията и особено Новия Завет е един от източниците за това какво се случва днес, но сме забравили езика и ни е нужен "преводач". Благодаря, че се отби, светъл ден (:
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samorasla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2523932
Постинги: 324
Коментари: 1283
Гласове: 737
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930