Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2010 21:23 - СВЕТА НА ПРИРОДАТА – ДВЕ В ЕДНО
Автор: samorasla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2765 Коментари: 5 Гласове:
4

Последна промяна: 23.10.2010 21:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Според Универсалното учение съществуват два съвършено различни свята и, съответно, два съвършено различни вида човечество:

 Божественият свят, това е света на човечеството, останало вярно на законите на божествения живот и избягнало грехопадението. Тези хора и до ден днешен живеят в Универсалната Светлина! Невъзможно е да си представим величието на такова съществуване, за това можем само да правим предположения. Царството Божие, както го нарича Библията, или неподвижното  царство, както розенкройцерите го наричат, не е от този свят. То е с различна вибрационна характеристика от света на противоположностите, където пребиваваме след „грехопадението”.

Света на природата. Тук обитава онова  човечество, към което принадлежат всички хора на Земята. Това човечество някога е тръгнало по пътя на разделянето, разрушаването на живота, гибелта и дегенерацията. Към света на природата  принадлежат освен  видимия свят на материята, но също и невидимия свят на мъртвите – там където се преселват нашите души, след физическата смърт. Лекториум Розикруцианум учи, че задгробния свят, т.с. „небесата и преизподнята” , както я нарича ортодоксалната църква, е част от нашия свят и в него също цари закона на противоположностите, непостоянството и болката. Затова се нарича тази невидима част от земния свят огледална сфера или огледален свят. Тя се състои от финоматериално вещество и поради това е недоловима за нашите сетивни органи. Сензитивни личности с по-фини сетивни органи съобщават, че имат възприятия от тези области. Въпреки това, заблуда е да се вярва, че животът в отвъдния свят е вечен. Финоматериалните области на материалния свят също подлежат на закона на преходноста.

Видимият  и невидимият свят на земята образуват едно цяло. И за двете части на нашия природен порядък,  този и отвъдния свят, важи закона на преходността, закона за възникване, разцвет и упадък.

Светът на природата и неговите обитатели – съвременното човечество, са възникнали в резултат на нарушаване на универсалните космически закони на живота. Това означава, че нашият свят не е предвиден в Първоначалния План. Той не съответства на Божествената идея за строежа на света на човечеството, не вибрира заедно с Божествения План. Нещо повече, най-често той се съпротивлява, бори се против действието на Светлината на Логоса, носещ и поддържащ цялото Творение.

Преки и неминуеми последици от тези действия са болестите, нещастията и цялото страдание в нашата жизнена сфера. В този свят на възникване, разцвет и упадък нищо не е постоянно и затова не може да бъде намерена постоянна истина. Търсещият човек никога не може да намери освобождение от смъртта с възможностите и средствата на земната си природа. Защо? Защото природата не може да ни освободи от природата. Във време-пространствения свят на тази космическа област нищо не е вечно и никакви средства, намиращи се на разположение на човека, не са в състояние да го освободят от земния  закон на преходността и дегенерацията и гибелта.  Свят на раждането, разцвета и упадъка.

Обаче човек чувства в най-съкровената си същност, че не принадлежи към този свят на несъвършенството, и че неговата родина е някъде другаде. Точно поради това усещане той намира тукашния свят за толкова несъвършен. Знанието за несъвършенството на този свят е първото указание за пробуждане. Тогава в човека се ражда търсача, онзи негов двойник, който ще тръгне да търси онова, което е загубил отдавна: съвършенството.

http://www.lectorium-rosicrucianum.bg/




Гласувай:
4



1. original - Има един период...
23.10.2010 22:32
...на "нищо-намиране"...после, намираш "нещо", не знаеш, какво е, после, загубваш "всичко", ...е до тук съм стигнал..:))
цитирай
2. samorasla - . . . на "нищо-намиране&qu...
25.10.2010 13:11
original написа:
...на "нищо-намиране"...после, намираш "нещо", не знаеш, какво е, после, загубваш "всичко", ...е до тук съм стигнал..:))

Онова, което подлежи на губене, то е от света на природата и няма кой знае каква стойност, защото дали по- рано или по-късно, то ще бъде изгубено. Онова, което има стойност и ще порасне на мястото на "нищото", не може никой да ти отнеме. То расте само на чисто и семето му е от Духа. Нахрани го със Светлина, утоли жаждата му с "жива вода" и неговите плодове ще дарят с безсмъртие.
цитирай
3. анонимен - великата душа Слава Севрюкова го е казала същото:
25.10.2010 16:52
samorasla написа:
Онова, което подлежи на губене, то е от света на природата и няма кой знае каква стойност, защото дали по- рано или по-късно, то ще бъде изгубено.


""Човек е толкова стар, колкото е обсебен от страстта към материалното""
цитирай
4. samorasla - Прекрасна мисъл
26.10.2010 10:15
анонимен написа:
samorasla написа:
Онова, което подлежи на губене, то е от света на природата и няма кой знае каква стойност, защото дали по- рано или по-късно, то ще бъде изгубено.


""Човек е толкова стар, колкото е обсебен от страстта към материалното""

Слава Севрюкова е просветлена душа и много мъдрост има в нейните книги.
за щастие човечеството започва да се оттласква вече от надира на своето падение и материалните богатства ще отстъпят място на духовните.
И това ще се случи много по-бързо отколкото си представяме. Времето, в което живеем е уникално. Развиват се процеси, които са в посока на Доброто. От нас се иска единствено да отворим сърцата си, за да ги разберем и да им съдействаме доколкото е по силите ни.
цитирай
5. samorasla - Нека си припомним:
26.10.2010 10:20
С пари можеш да си купиш къща, но не и дом. Можеш да си купиш легло, но не и сън. Можеш да си купиш часовник, но не и време. Можеш да си купиш книга, но не и знание. Можеш да си купиш положение, но не и уважение. Можеш да си платиш за лекар, но не и за здраве. Можеш да си купиш живот, но не и душа. Можеш да си купиш секс, но не и любов. Можеш да си купиш всичко материално, но не и духовност.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samorasla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2513987
Постинги: 324
Коментари: 1283
Гласове: 737
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031