Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2010 07:51 - ЖИВЕЕМ В РАЗБЪРКАН СВЯТ!
Автор: samorasla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3341 Коментари: 5 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

          Всичко е с главата надолу и отзад напред! Има милиарди хора, които са объркани, не осъзнават кои са, не знаят къде се намират и в какво се състои живота!

Хората, които подозират или знаят верния отговор на тези въпроси,  са твърде малко. Някои от тях го заявяват гласно, пишат и публикуват, но като че ли хората остават глухи и слепи за истината. Ето няколко примера:

Майкъл Елнер: „Да се погледнем! Всичко е наобратно, всичко е наопъки.Лекарите съсипват здравето, адвокатите съсипват правосъдието,университетите съсипват знанието, правителствата съсипват свободата, масмедиите съсипват информацията и религиите съсипват духовността.”

Менкен: „Американците се прехласват по най-големите лъжци, а мразят най-яростно тези, които искат да им кажат истината.”

Оскар Уайлд: „Повечето хора са други хора. Мислите им са чужди мнения, животът им е мимикрия, а страстите им – цитат.”

Оруел:”Войната е мир. Свободата е робство. Невежеството е сила.”

Нека си го кажем: Води се  война с човешкия разум и човешките възприятия. Световният елит, който дърпа на конци човечеството и неговата история, има интерес хората да гледат на себе си и на света така, че да провеждат своята конспиративна политика безпроблемно.Колкото по-объркани са хората, толкова по-податливи са на манипулиране.

Всяко правителство, което допуска това, е антинародно. Всеки режим, който толерира подобна политика, е тирания.

Обществото е така изградено, че хората са все заети, нямат време. Ипотека, наем, работа, кредитна криза, качество на хренителните продукти, цени на горивата...

ОЦЕЛЯВАНЕТО НИ ИЗСМУКВА. Днес се повишава електроенергията и хлябът, утре – лекарствата, олиото, цитрусовите плодове, ядките, чесънът... Така и не се разбра, че лятото и есента са сезоните на плодовете и зеленчуците. Техните цени останахае почти непроменени. За качеството – по-рядко се говори. За дребни стотинки се тровят хора, осакатяват се деца, пенсионерите са обречени на глад, студ и смърт.

Държавата се превърна в чучело на кокили. Доверието към нея се срина. Не буди нито уважение, нито респект. Статистиката се изпразни от съдържание – превърна се стакмистика. Икономиката е в колапс - само внос на обезценени стоки от целия свят. Стоковата борса е фарс. Процъфтяват митничарите,  прекупвачите и спекулантите. Страната ни се превърна  в бунище, във вехтошарница.

Корупцията е повсеместна. Съдебната система - смехотворна. Здравеопазването - пародия. Образованието – занемарено до килийно.

Зомбирането на децата започва от все по-ранна възраст! Изпити, високи оценки, конкурси, състезания...  По-бързо, по-далече, по-високо!  По-по-най... Тези шаблони от комунистическия период вместо към възпитание и култура,  водят до роботизация от една страна, а  от друга – в дребен бизнес за учители и преподаватели, опитващи се с частни уроци или подкупи да допълнят своите доходи.

Общество от послушковци. Общество от предани служители.Общество от дисциплинирани граждани. Общество от  инвалиди и здравословно издъхващи данъкоплатци. Общество от политически отвратени, апатични, бездушни и бездуховни същества.

И всичко това на фона на тайно растящи, луксозни вилни зони в частно охранявани райони, имения, които по своето величие надминават прослувутия Бевърли хилс. Техните собственици не са индустриални магнати, нито са от шоу-бизнеса, а митничари, съдии, политици...  Там, където са  парите, там е и властта.  И извратените удоволствия. Къде са институциите, които се издържат от данъците ни, от потта на труда ни?...    

Как се случва това?

Трябва да има часове за Истината!

Трябва да се изправим и да потърсим отговор на въпроса има ли държавност в държавата или не? Накъде ни водят нашите политически избраници?  

Трябва да се огледаме и да се замислим, какво е качеството на живота ни?

Трябва да си спомним  кои сме, откъде идваме и къде отиваме? Себепознанието ще ни помогне да възвърнем и изявим човешкото си достойнство – само така, ИЗПРАВЕНИ, има шанс да открием отговорите.

Николай Райнов има една прекрасна фраза, че човекът не е красив нито легнал и нито изправен, Човекът и красив, когато се възправя.

 НЕКА СЕ ВЪЗПРАВИМ И ПОГЛЕДНЕМ  ЖИВОТА СИ ОЧИ - В ОЧИ!
 





Тагове:   отговор,


Гласувай:
8



1. samorasla - Уточнение:
12.10.2010 07:52
Идеята и използваните цитати са взаимствани от филма на Дейвид Айк „Отвъд предела” ч.1
цитирай
2. liliyanaandreeva - Всичко наопаки се нарича Антиутопия...
12.10.2010 08:02
Другото състояние на нещата (на лице) е утопия, но Утопията се оказа утопично начинание.Струвала скъпо,та затова си правим битието антиутопично,щото ни излиза по-евтино.Пък и развалянето е по-лесно от правенето.
цитирай
3. анонимен - Призовавам блогарите в блог бг да ...
12.10.2010 08:35
Призовавам блогарите в блог бг да напуснат в знак на протест!
Причината за това е невъзможността да се активира деактивиран блог!
Опцията е измама от страна на ИНВЕСТОР с цел кражба на авторски произведения!
А тези които искат да запазят блога си-нека никога не пробват опцията "деактивиране" как работи,защото ще останат без блог!
цитирай
4. samorasla - За съжаление
12.10.2010 09:49
liliyanaandreeva написа:
Другото състояние на нещата (на лице) е утопия, но Утопията се оказа утопично начинание.Струвала скъпо,та затова си правим битието антиутопично,щото ни излиза по-евтино.Пък и развалянето е по-лесно от правенето.

За съжаление времето ни е такова, че не е подходящо за утопии. Сега е ценна всяка сламка дори, за която да се хванем, за да спасим себе си, хората, планетата...
Вярвам във Вашето начинание, но за да се осъществи, трябва старото да се разруши, нали? Става въпрос за старото и закостеняло мислене! Желая Ви успехът, който заслужавате.
цитирай
5. samorasla - Има ли алтернатива?
12.10.2010 15:54
анонимен написа:
Призовавам блогарите в блог бг да напуснат в знак на протест!
Причината за това е невъзможността да се активира деактивиран блог!
Опцията е измама от страна на ИНВЕСТОР с цел кражба на авторски произведения!
А тези които искат да запазят блога си-нека никога не пробват опцията "деактивиране" как работи,защото ще останат без блог!

Аз лично не зная, къде другаде бих могла да пиша и публикувам подобни материали. Вие навярно сте прав, но предложете алтернативно решение, моля!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samorasla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2524436
Постинги: 324
Коментари: 1283
Гласове: 737
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930