Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2010 07:32 - ЕНЕРГИЙНИ ВЪЗДЕЙСТВИЯ В МИКРОКОСМОСА
Автор: samorasla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3911 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 21.09.2010 09:57


Можем ли сами по пътя - 2

В предходния постинг се опитах да обясня първата причина, поради която е трудно, дори невъзможно, човекът ако не е свързан с група,  да постигне състояние, което да позволи прехода му от 7-ма към 6-та космическа област. Сигурно разбрахте, че сегашния наш природен свят е разположен в силово поле със съответстващите му вибрационни характеристики, и то обгръща всичко и всички, където и да се намират.Спектърът на вибрациите в 6-та космическа област е различен, и това ще предизвика пагубни последици върху човешката система. Затова процесите трасмутация и трансфигурация трябва да протекат още тук, за да подготвят четворното физическо тяло на човека. Тези процеси са твърде продължителни и комплексни и индивидът в никакъв случай не може се справи сам – без подкрепата на група и специално силово поле, къквото има  създадено в духовната школа на Лекториум Розикруцианум.  Сега ще стане въпрос за друга, не по-малко съществена причина, а имено за лъчевите и енергийни въздействия вътре в микрокосмоса на човека. Навярно знаете, че същинското тяло на човека е сфера, няколко пъти по-голяма от физическото тяло (диаметър до 7.5 м). Това е микрокосмоса на човека, наричан още дихателно поле или „поле на изява”. Самото материално тяло е така разположено вътре в тази сфера, че върхът на дясната камера на сърцето съвпада с центъра на кълбото. Останалите тела са изградени с все по-фина субстанция, гледано отвътре- навън,  но те не се възприемат  от човешките очи. (Има редки изключения, по-често при децата, но и те губят тази способност с израстването си.)  Да не виждаме фините субстанции на виталното, астралното и мисловното си тяло не е наказание, а по-скоро Божествена милост, тъй като в празното от наша гледна точка пространство, гъмжат безброй различни форми на проявление. Всичките ни мисли, чувства, желания, потребности, страхове, грижи – всичко това придобива живи образи в полето на изява, някои от тях са красиви, други – поносими, но повечето са злокобни като фантоми. Ние сами  ги създаваме и ги храним с нашите мисли. Вече разбирате защо е толкова важно да се учим да мислим позитивно, да обръщаме очи към красивото, хармонията и да я задържаме по възможност по-дълго в съзнанието си.Като потвърждение на казаното до тук, науката вече има доказателства. Д-р Емото с неговите изследвания на водните кластери показа нагледно наличието на тези форми, различни,  в зависимост от енергийното състояние на мислите, звуците, лъчевото и цветово въздействие. Да си спомним, че ВСИЧКО ВЪВ ВСЕЛЕНАТА Е ЕНЕРГИЯ  с различни силови и вибрационни характеристики.
И така – ние се намираме в едно помещение, пътуваме в едно превозно средство, движим се по градските улици с десетки хора около нас... какво става? Един пред друг, един зад друг, проникнати един – в друг, всеки със своя микрокосмос изпълнен с фантомите на своите мисли, проблеми, болести... Как ви се струва това -МАСА, бълвоч!!! Бъркотия от цветове, фигури... Денем и нощем ние разнасяме своето поле на изява и го смесваме с полетата на изява на всички хора, случайни или не - влезли поканени или насилствено в нашия живот... Кой нормален човек, осъзнал това състояние, не би искал да избяга, да се заключи в собствено пространство, за да остане насаме със себе? Но дори и изчистването на собственото поле изисква сизисовски труд и постоянство. А как би могъл да се спаси от чуждите? Например: леглото често се разполага до стената. В съседния апартамент живее криминално проявен, тежко болен или скрит перверзник. Неговото легло също е до стената. Бетонът не е в състояние да защити финоматериалните ни тела... Тогава?... В Духовната школа на Лекториум Розикруцианум се осъществява приятелска атмосфера и единомислие, произлизащо от новото разбиране и общата цел. С обединени усилия учениците постепенно повишават индивидуалното си вибрационно състояние, без това да вреди на здравето им - точно обратно.„Където са двама или трима – там съм и Аз, посред тях” – казва Христос. Центровете на Школата представляват един оазис, където учениците си отдъхват и възстановяват силите си. В Школата, с помощта на Универсалното братство е създаден фокус на Живото тяло*. Създават се условия да се призовават свещени сили от Царството на Гносиса, и този силов фокус не се изгражда тепърва, а съществува от десетилетия.  Разпростира се над цялото човечество, излъчва, и призовава всеки който е добронамерен: ”Влез през портата на новия живот”. Да! Ние всички сме призовани да вървим по този Път на обновление – пътя на освобождение от диалектичния, земен живот - Пътя на освобождение от този и „онзи свят” на мъртвите. Всеки, който следва с постоянство този призив, избирайки „късия Път”,  когато дойде времето,  ще принадлежи към народа на Истинските хора, успели вече да се новородят в полето на Божествения живот. И ще влезе в редиците на Универсалното братство на Светлината, което днес всеотдайно помага да се завърнат падналите хора обратно в Първоначалната си родина. 
 "Мислете така, сякаш всяка ваша мисъл ще бъде отпечатана с огън в небето,така че да може да бъде прочетена от целия свят – и така е в действителност! Говорете така, сякаш целият свят е едно ухо, което иска да чуе какво казвате – и така е в действителност! Постъпвайте така, сякаш всяка ваша постъпка ще ви бъде върната - и така е в действителност! Желайте така, сякаш вие сте пожеланото – и така е в действителност!” (из „Книгата на Мирдат” от Майкъл Нейми)
 
 * Още за Универсалното братство – прочети в  постинга за Мани и манихейството, а също и за Богомилите – 1-ва беседа/б.а.    


Тагове:   можем,   микрокосмоса,


Гласувай:
0



1. samorasla - Препрочитайки текста, се подсещам
19.09.2010 11:29
Препрочитайки текста, се подсещам, че замъците и старите къщи до преди 1 век, винаги са се строели с голяма височина на помещенията. До преди 1944-та г. нормите за проектиране са изисквали височина мин.3.60- 3.80 м. С навлизането на панелките тези височини и площи са е намалявани на няколко пъти до достигане на днешното абсурдно състояние, където пребиваваме буквално комунално - един в друг като сардини в консервна кутия. Без никаква надежда нещата да се променят, естествено!
цитирай
2. анонимен - прочети и изтрий :)
20.09.2010 11:42
Книгата е на Мирдад, не на Мирдат.

Една от любимите ми книги!

Още един цитат от нея: "Каквото е метлата за къщата, такова е и търсенето на себе си за сърцето. Изчистете добре вашите сърца. Чистото сърце е неуязвима крепост!"

Светъл ден!
цитирай
3. samorasla - Точно така
20.09.2010 17:59
анонимен написа:
Книгата е на Мирдад, не на Мирдат.

Една от любимите ми книги!

Още един цитат от нея: "Каквото е метлата за къщата, такова е и търсенето на себе си за сърцето. Изчистете добре вашите сърца. Чистото сърце е неуязвима крепост!"

Светъл ден!

Грешката е моя, извинявам се на всички. И благодаря на 2.
Книгата наистина е много хубава, толкова много мъдрост има в нея!
Там има още много прекрасни цитати. Ето един: "Логиката е патерица за този, който куца, ала за бързоногия е бреме, а още по-голямо бреме е за онзи, който има си крила."
Или: "Повечето хора живеят за да умрат. Щастливи са онези, които умират, за да живеят."
цитирай
4. анонимен - още от вечният Мирдад
21.09.2010 16:59
"Това, което мразите - притежава вас. Избягвайте да бъдете притежавани."

"Всяко препятствие по Пътя е предупреждение. Разтълкувайте добре знаците на предупреждението и препятствието ще стане Фар за вас."

"Думите са като кораби, които ти помагат да видиш много морета и достигнеш множество пристанища. Бъди внимателен с какво ги натоварваш, защато те накрая ще разтоварят своя товар... пред твоята врата."

"Където много пътища се събират, не се притеснявай кой от тях да хванеш. За сърце което търси Бог1 всички пътища водят до Бога."
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samorasla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2513881
Постинги: 324
Коментари: 1283
Гласове: 737
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031