Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2010 11:04 - Спасението е в твоите ръце
Автор: samorasla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1989 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 10.08.2010 12:03


Приятелю! Погледни нагоре към слънцето!
Усмихни му се и то ще изпрати към теб сноп топлина, светлина и послание с твоя адрес.
Христовата светлина те очаква от хиляди години. Отвори сърцето си за нея, за да чуеш гласа й.
Тя иска да бъдеш спасен, поискай и ти!

Събуди се, човечество!

Братя и сестри, събудете се!                           

Смешно е да се наричаме братя и сестри, нали? В трамваите и автобусите се настъпваме, ръгаме и се гледаме под вежди. В работата  - злословим, завиждаме си, топим се. В магазините се пререждаме и се гневим с повод и без повод... А само като си помислим – в безбройните инкарнации може да сме се срещали като съплеменници,  роднини, любовници – понякога в един отбор, понякога в различни... Защото ние, хората, сме като водата, която е една и съща по количество от сътворението до днес, само променя агрегатното си състояние. Като водни капки преливаме от един басейн в друг, реем се из въздуха или напояваме нечия градина. А има и вода, която изгражда арктическите ледници и от милиони години е окована в едни и същи решетки. Един ден и тя ще се събуди, но дали ще помни сънищата си?...

Казват, че хората, които вярват в прераждането, се различават от останалите. Убеждението, че човек живее само веднъж, води до коренно различно разбиране за Бог. И често до атеизъм. Какво нещастие и духовна бедност!

Аз зная, че ние всички сме едно семейство, един род, един импулс - жизнена вълна, откъснала се от Цялото преди хиляди години. Насила или доброволно – има ли вече значение? И тогава вместо да издигнем Любовта за водач по пътя към Мъдростта, вместо  да впрегнем енергиите и да сътворим Рай, ние сме избрали силата за свой водач и его-то за личен съветник. Така сътворихме сами ада.

Възходи и падения... Унищожение на раси, тотално сриване на цивилизации...  Днес по-различно ли е?  Ние, човеците, издънка на хуманоидната божия раса, на какво се научихме?

Задава се поредната космическа катастрофа. Отново ли ще я допуснем? Не научихме ли своя урок във времето?

„Всяка душа ще вкуси от смъртта”  се казва в Корана. Но не се ли преситихме на вкуса на смъртта, не е ли време да опитаме и Безсмъртието?

Има спасение:  За планетата – като цяло. За човешката раса - частично. За всеки човек поотделно – винаги е имало, и днес също има спасение, но трябва да пожелаем  да вкусим Безсмъртието.

„Няма мистерия, която е по-превъзходна, тъй като тя ще отведе душите ви при Светлината на Светлините...” казва Христос в гностичното евангелие  „Пистис София”. Това е евангелието, което най-ясно дава отговор за смисъла на човешкия живот и как живото душевно състояние може да бъде постигнато. Написано е от Валентинус от Александрия, живял през второто столетие сл.Хр. Открито е от лондонския лекар А.Аскю и след смъртта му през 1785 г. е собственост на Британския музей.

За това евангелие ще споменавам често, затова ще дам повече информация за него.  Ще се придържам предимно към коментарите на г-н Ян ван Райкенборг, тъй като за жалост ние отдавна сме забравили езика, на който говори Гносиса и неговото тълкуване не е лесно.

В  „Пистис София” става въпрос за два потока електромагнитни вълни – първият е Пистис, потока на познанието, а другият е потока на мъдростта – София. Тези еманации нямат земен произход, а произлизат от света на Духовната природа:

Първият поток Пистис провокира човешкото познание. Той съпровожда хората във всяко тяхно възраждане и съответства на степента на тяхното развитие - времеви и регионално. Той способства за развитие на интелекта и задоволява жаждата завсестранни знания на масите, откликва на техните вълнения и любознателност.

 Вторият поток, София, прониква в нашия свят чрез лъчите си и докосва търсещите Бога, онези  които обръщат поглед извън преходното. Той не достига до всички, нужно е определено стъпало на развитие, затова често се споменава, че достига само до избрани. София иска да ги събуди за ново душевно мислене, съзнание и състояние.  Да ги спаси от колелото на живота и смъртта. Предполага се ,че днес са преродени предимно онези души, които притежават нужната душевно-духовна основа. Този поток е в сила да изтегли готовите да направят решителната крачка хора, нагоре в областта на Божествената Плерома , за която ап.Павел пише в писмата си до Ефесяните. Всъщност библията също разполага с указания за въпросния Път, но ортодоксалните църкви умишлено са скрили това знание, служейки на тъмните сили. За щастие в последното столетие излязоха наяве (случайно ли?) много гностични евангелия – в Наг Хамади, Кумран и др. които направиха достъпни знанията, умишлено невключени или изрязани в Библейския сборник.

Тези 2 типа електромагнитни вълни, наричани условно с името на жена,  са достъпни за всички хора,  поради своя произход, и няма сила на земята, нито тайно общаство, което да ги заключи за истински търсещия човек.

Приятелю, разсъмна, време е да се събудиш! Христовата Светлина иска да бъдеш спасен.

Отвори сърцето си, долавяш ли копнежа му по нещо дълбоко забравено? Това е копнежът по небесната Родина. Усещаш ли привличането, което очаква да бъде повикано по име? Това е силата на Универсалното братство, което те очаква с Любов. Излез на Пътя! Когато направиш една крачка, то ще направи две. Напрегни сили да обновиш душата си и тръгни по Пътя на Розата.

 




Гласувай:
1



1. ferdi - :)
13.08.2010 12:53
Поздравления за прекрасния постинг! :)
цитирай
2. samorasla - благодаря,
13.08.2010 21:46
четох с удоволствие няколко твои постинги. Чудесни са. Плуваме в едни и същи води, дано успеем да спасим някой и друг удавник.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samorasla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2515799
Постинги: 324
Коментари: 1283
Гласове: 737
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031