Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2017 11:43 - Нови послания на Учителите от Духовната Йерархия чрез Джуал Кхул - 2
Автор: samorasla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4849 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 15.03.2017 14:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ПЛАНЕТАРНИЯТ ЛОГОС И СЪТВОРЕНИЕТО

Човечеството има право да знае повече. За себе си, за своите създатели, за своите духовни водачи от Шамбала. За своето бъдеще – в съответствие на Божествения План и еволюцията на Земята. Готови сме да ви предоставим знания, които ще ви превърнат в равностойни участници в изграждането на Новото Време – т.нар. Златна Епоха. Знания, които ще ви направят свободни.
                                                                         Учителят Джуал Кхул
       Скъпи приятели, Този, който в продължение на векове стои като монарх над Планетарната Йерархия (Духовното правителство на Земята) и над всички земни еволюции, се нарича Санат Кумара (на санскрит означава "Вечният Юноша").
На един от най-висшите планове на ВселенатаТой има визия на гълъб. В по-нисък план (под план, да се разбира „измерение” или „плътност”-според Сал Ракели) Санат Кумара живее в Своята свещена обител, която се нарича Шамбала (от санскрит - "Белият град"). Там Той се проявява с визията на млад мъж с къдрици от бяла коса. Неговата възраст, обаче, е милиони години. Затова другото Му име е – „Старият по дни”. Така е споменат в Старият Завет, в "Книгата на Даниил" (7: 9, 13, 22). Достатъчно е да се каже, че Санат Кумара е Планетарният Логос (Богът) на Земята или също така, че Санат Кумара е въплъщението на Планетарния Логос.

         Доскоро човечеството не беше достатъчно еволюирало да има достъп до цялостната картина на човешкия еволюционен Път. Все още малко са хората, които имат всеобхватно разбиране за това:

 

Къде сме били?

 

Къде сме?

 

Къде отиваме?

 

Как да стигнем до там?

        Освен това човек не винаги е наясно в своите отношения с Онзи, Когото нарича Бог. Той не е наясно с Единния Бог в себе си – и с неговите два аспекта - трансцедентален и иманентен. Първият е Източникът на Този Ден, вторият (иманентният) е безмерно малка частица от първия, така както ние, всеки един поотделно) е безмерно малка частица от иманентния Бог, вътре в нас, който оживотворява всяка една наша клетка.

             В „Трактат за космическия огън” Учителят Д.К. казва:”Това, което ученият нарича енергия, религиозният нарича Бог”

 

Фразата е довършена в книгата „Махатма Аз Съм Присъствието” с думите: „Всичко е Енергия. Всичко е Бог. Същността на Бог е Любов.”

             Другото, което казва по въпроса Учителят Д.К. е: Трансцеденталният Бог съъществува неизменно, но може да бъде видян, познат и достигнат само от Иманентния Бог – присъщ на отделния човек, на групи и на нации, на организираните форми и на религията, на човечеството като цяло и на Самия планетарен Живот.” Това може да се илюстрира с нашето присъствие в залата, която е част от сградата, която е част от квартала, който е част от града, от страната и т.н. и т.н.

 

            Ето какво казва Макк Хайндл за това, което е протекло в онези далечни времена, когато е създадена планетата: „Когато Бог желае да твори, Той издирва подходящо място в пространството, което изпълва със Своята аура, прониквайки всеки атом на Космичната Коренна субстнанция на тази част от пространството със Своя Живот, като по този начин събужда латентната активност във всеки неделим атом.”

 

          Тук ще повторя онази част от предишната лекция „Учение за Аватарите”, засягаща понятието пралая - състоянието на покой, но носещ застоялост и неподвижност не само на формите, но и на тяхното вътрешно състояние. Там стана въпрос за трите гуни – 3-те качества на изходната божествена материя: сатва, раджас и тамас. Във физическия план сатвата е фината материя в равновесие, която сама за себе си е винаги в застой – представете си атома и неговото ядро. Сатва е ядрото, протонът, който е неподвижният център, а около него са електроните (+ и -). раджас е активността (+), това което предизвиква движението, а на него се противопоставя тамас – инертността (-), неподвижнастта. Ако гуните са в съвършенно равновесие – няма движение, няма форма или творение. Когато се наруши обаче равновесието, тоест се нарушаана съотношението на активността и инертността спрямо фината материя, тогава възниква движение. Такова нарушено равновесие е било необходимо за създаването и еволюцията на нашата звездна система, такова нарушено равновесие е приложил и продължава да прилага нашият Логос. Това движение се предизвиква от Неговото дихание. Така че за да има еволюция – нужно е движение (движението нагоре е еволюция, движението нагоре е инволюция).

            За по-добро разбиране на този принцип, можем да допълним за качествата следното: Активността, подкрепена от егоцентризъм и омраза, ще предизвиква силите на злото, а когато е подкрепена от праведност, от Любов, ще се активират силите на Доброто, това се отнася както за цялото Творение, така и към цели групи, и до всеки индивид. „Каквото горе – такова и долу” е великият Универсален Закон за съответствието. В предишната лекция стана въпрос и за това, че и силите на злото, и силите на Доброто имат своето основание за съществуване и дадох класическия пример за шепата семена, оставени върху масата за столетия.

 

       За да стане още по-ясно, ще допълним, че Санат Кумара е Този, към Когото адресираме молитвата "Отче наш" и също Този, към Когото - като към Свой Отец отправи молба някога Исус в Гетсиманската градина": „Отче, да щеше да отклониш от Мене тая чаша! Но нека бъде не Моята воля, а Твоята”(Лука/22/42)       

       Този Отец е Санат Кумара. Наричаме го Бог или Господ, но има значение да знаем към кого отправяме своите молитви и упования, за да стигнат на точния адрес.
       Санат Кумара е основател на съвременното човечество. В древни времена, след милиарди години след като е създадена Земята, Санат Кумара пристига в нашата Слънчева система с подготвен за целта екип от Аватари.  Биографията Му ни е известна благодарение на книгата от Вивамус – Неговият Висш Аз чрез Джанет Маклър – една от най-способните контактъорки.  Някои от присъстващите вече навярно са я чели, казва се  „Историята на Санат Кумара. Обучение на Планетарен Логос”. Според написаното там, Санат Кумара се е обучавал преди това упорито и продължително за тази позиция.  С позволението на  Слънчевия Логос, се захваща на работа. Скоро пристигат и  учениците Му - 144,000 на брой, за да заменят пребиваващия тук Духовен съвет от Елохими. Ако сте се питали откъде идва цифрата, споменавана в Библията – това е отговорът. На нашата планета преди милиони години Санат Кумара е довел със себе си 1000 монади по 144 високо еволюирали човешки същности.

            Да се върнем на Санат Кумара. Преди милиони години в името на еволюцията на човешките синове, Той изоставя славните високи постове в своята цивилизация и в човешка форма се установява в eфирния план на Земята. По това време, на земята вече е съществувала 3-та Коренна раса от хора – Лемурийската -  "животински хора", koито все още нямали свое индивидуално съзнание, а били ръководени от общ дух. Предишните две раси – Поларианската (адамова) и Хиперборейската (на титаните) още не са имали плътни физически тела. Техните тела са били от по-фина материя - етерна.

 

          Това, което се нарича "Падението" в старите религии, е символично описание на явлението  "потапяне" на човешка душа във физическа материя и като следствие - промяна на телата на приматите. В окултната литература – процесът се нарича „индивидуализация”. Така се ражда Третата коренна раса на хората, която е 1-вата, действителна физическа, човешка раса на Земята.

            Решението на Санат Кумара  да приеме етерен проводник (тяло) дава силен тласък на еволюционния процес - така Той, благодарение на Своето въплъщение и метод за разпределение на силата,  за един кратък период постига развитие, което иначе хората биха oсъществили невероятно бавно. С индивидуализацията се е стимулирал зародиша на ума в животинския човек -  така някъде по средата на лемурийската раса, когато се слага началото на този процес на индивидуализация, започва да се заражда интелигентно самосъзнание, откъсване от груповата душа на стадото и поява на съзнанието за "аз" и "не-аз".
Казано е „Човекът е образ и подобие на своя Отец”. Можем да кажем, че в някои отношения, съвременните хора са подобни на Санат Кумара. Като Него те следват своето еволюционно развитие, а то, наред с много други неща, се състои и в сближаване на двата пола по кaчества и черти - мъжки и женски – така хората все повече ще приличат на своя Отец. Това на практика се изразява в балансиране на мъжката и женската енергия „ин и ян” в енергийната система на човека, изравняване на участието на двете мозъчни полукълба – мъжката логика с женската интуиция, най-общо казано. С това тя ще започне да функционира пълноценно и ще разгърне творческите заложби. Според Божествения замисъл – всеки човек е Бог в развитие. 

Планетарният Логос, Богът на планетата Санат Кумара, произхожда от Венера. Полезно е да се знае, че разположението на родствените планети в различни планове са подредени във формата на пръстени. Всички пръстени, образуват т.наречената "верига", а всеки пръстен поотделно има по седем планети (глобуси). Нашата  планета Земя е четвъртият и „най- нисък” пръстен на земната верига и в същото време „най-нисък”глобус в земния пръстен.

 

Така наречената седмица на Брахма се състои от 7 дни, периода, които свързани един с друг образуват „веригата": Сатурнов, Слънчев, Лунен, Земен, Юпитеров, Венерин, Вулканов Период. Тези периоди можем да определим като 7 последователни прераждания на нашата планета.

Пла­нет­на­та ве­ри­га пред­с­тав­ля­ва тя­ло­то на Пла­нетар­ния Ло­гос, в ко­е­то се въп­лъ­тя­ва Не­го­вия жи­вот. Се­дем ета­па тряб­ва да бъ­дат пре­ми­на­ти, сле­до­ва­тел­но има­ме се­дем пръстена на ве­ри­гата: три, през ко­и­то Ду­хът сли­за в ма­те­ри­я­та, ед­на – ЧЕТ­ВЪР­ТА – в ко­я­то Ду­хът и ма­те­ри­я­та се про­ник­ват вза­им­но и се преп­ли­тат в мно­гоб­рой­ни от­но­ше­ния, и нак­рая следват още три пръстена за въз­ход на Ду­ха.

 

Сега планетата е в Четвърти – Земен Период. Когато той приключи и нашият Глобус ще премине към следващите Юпитеровия, Венериния и Вулкановия условия, преди да дойде завършекът Великият седморен Ден на проявление. Тогава всичко се връ­ща в ло­но­то на Пла­нет­арния Ло­гос, за­ед­но с пло­до­ве­те от ево­лю­ци­я­та.

 

Във всеки период поотделно (вътре в пръстена) – планетата  преминава 7-времеви  цикъла (обръщания), в които са се развили по 7-подраси. Те са отразени като 7 глобуса във всеки„пръстен”, но всъщност е един Глобус, една планета Земя, но в нейните 7 измерения. Може да си ги представим като 7глобуса един  в друг – както телата на 1 човек - подобно матрьошки. Планетата обикаля 7-пъти всеки „пръстен” от „веригата”, преминавайки през 7 измерения. На­ша­та Зе­мя днес е между 3-то и 4-то измерение.  Вся­ка пъл­на оби­ка­лка на жи­вот-въл­на­та вътре в пръстена раз­ви­ва до съ­вър­шен­с­т­во по ед­но от при­род­ни­те цар­с­т­ва, до­ка­то се стиг­не до човеш­ко­то цар­с­т­во, което трябва да се развие до не­го­вия най-иде­а­лен въз­мо­жен тип. В тази позиция нашата планета е в Чет­вър­ти пръстен на Земния период – това е времето когато  Ду­хът и ма­те­ри­я­та тряб­ва да се съ­е­ди­нят по та­къв начин, че най-въз­ви­ше­но­то-Духът и най-нис­ко­то -  Материята да се срещ­нат и да съз­да­дат слож­но­то съ­щес­т­во ЧОВЕК.

Ще повторим, че цялата тази верига може да наречем Една Космическа Седмица на Брахма според Изток, или както по-горе го нарекохме Великият седморен Ден на проявление. Говорено е в други лекции, че един Ден на Брахма се равнява на 4 320 000 000 (четири милиарда и триста и двадесет милиона) земни години, , а една Нощ – още толкова. Интересно е да отбележа, че от нашия космически Ден на Брахма вече са изминали 3,2 милиарда години. Няма нужда да се притесняваме тъй като остават до Нощта на Брахма още 1.2 милиарда години.
       
Еволюцията на всички форми на живот се изразява в това, да се предвижат във „веригата” – от пръстен в пръстен и в „пръстена” -  от глобус в глобус, т.е. от измерение в измерение (планове). Това се осъществява циклично и в строго съответствие с Божествения План. Сега е време да започне "изход" на човечеството към следващия глобус в  пръстена на Земния Период .

        След Лемурийската епоха човечеството премина през 4-та, така наречената Атлантска раса. Сега е в период на 5-та коренна раса - Арийската. Човекът от пета раса е "хомо сапиенс", отговарящ на анатомично съвременния човек. Всяка коренна раса се реализира чрез седем под-раси. Подрасите и коренните раси не следват строго една след друга, а се препокриват. В някои периоди съществуват едновременно. В бъдеще предстои 6-а, а след нея и 7-ма (заключителна) Коренна раса.

Вярваме, че ще признаете, скъпи приятели, че такова знание е от голяма важност. Живеем в свят, управляван от законите на Природата. Никой, нито човечеството, нито дори нашия Планетарен Логос, може да ги промени. Но ако ги познаваме обаче, ние можем да си сътрутничим с тях и помежду си, и така тези природни закони стават наши безценни помощници. Когато не ги познават, в своето невежество, хората ги превръщат във врагове, които им носят болести и разрушения.

Позволете ни да споделим с вас своя опит и знания, и по този начин да ви подкрепим във вашето духовно израстване. Това ние вършим с голяма радост и удоволствие.

      С вас бяхме:Джуал Кхул
      и Група Старши Учители от Планетарната Йерархия на Светлината
Тези послания са част от обучението, което се провежда в Мистерийната Школа към Дружеството за активизиране на добрата воля "Джуал Кхул" - Бургас, с контактьор: ЛАУ



Гласувай:
0



1. samorasla - За посланията
15.03.2017 14:35
Тези послания са част от обучението, което се провежда в Мистерийната Школа към Дружеството за активизиране на добрата воля "Джуал Кхул" - Бургас, с контактьор: ЛАУ
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samorasla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2512950
Постинги: 324
Коментари: 1283
Гласове: 737
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031