Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2017 13:29 - Нови послания на Учителите от Духовната Йерархия чрез Джуал Кхул - 1
Автор: samorasla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3029 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 15.03.2017 14:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

УЧЕНИЕ ЗА АВАТАРИТЕ

Човечеството има право да знае повече. За себе си, за своите създатели, за своите духовни водачи от Шамбала. За своето бъдеще – в съответствие на Божествения План и еволюцията на Земята. Готови сме да ви предоставим знания, които ще ви превърнат в равностойни участници в изграждането на Новото Време – т.нар. Златна Епоха. Знания, които ще ви направят свободни.
                                                        Учителят Джуал Кхул

В дългата история на чове­чеството, в паметта на много страни и народи, се прокарва през хилядолетията една надежда за позитивна промяна, в което много ясно прозира идеята за очакване. Очаква се Някой, предчувства се Неговото идване. Религиозните наставници от различните исторически епохи винаги са провъзгла­сявали и поощрявали това очакване, което по принцип възниква най-често във времена на хаос и трудности, в залеза на цивилизации и култури, когато старите религии са изглеждали вече изчерпани, неспо­собни да отговорят на човешките терзания и  да дадат решение на проблемите.

Това очакване присъства по-явно или по-скрито в религиозните и философските учения, в легенди, фолклор, предания и пророчества. Много често е изразено като пристигане на Ездача на Белия кон. На Юнака, спасител на царството и т.н. или  най-общо - очакване за идването на Аватара (на изток) или като ново пришествие на Месията (на запад). Днес и на изток, и на запад очакването има едно по-конкретно име на съвременен език - като „новата поява на Христос” . 

Когато моментът е съзрее, призивът на масите стане пределно настойчив и вярата на знаещите - достатъчно силна, тогава ТОЙ винаги е идвал.

В наше време също няма да има изключение от това древно правило или универсален закон. Новата поява на Аватара Христос е очаквана от вярващите по целия свят - не само от християните, но и от онези, които очакват Майтрейа, Бодхисатва или Имам Махди – все имена на една същност.

Така както Човешката душа се разглежда като посредник между човека и Бога; то Христос, за милиони хора, е Божественият посредник между човечеството и Бог.

 

Когато  са налице необходимите условия, Бог има своите начини и инструменти да влезе в контакт и да общува с човечеството като цяло, с народи, групи  или с отделни по-изявени и пробудени човешки представители. Говорейки за Бог нямаме предвид персонално проявление, а принцип, на който се подчиняват както Аватарите, било то галактически или планетарни, така и богочовеците – тези, които са тръгнали от Земята и постигнали високо ниво на съвършенство в продължение на хиляди години и хиляди прераждания на Земята и на други планети.

Говорили сме вече за осеняването. То се случва когато някой Учител не се въплътява на физически план с физическо тяло, а с духовното си въздействие работи чрез свои ученици на физически план. Учителят изпраща част от духовната си енергия на определен земен деец, с който има кармична или лъчева връзка. Благодарение на силата, която получава от своя Учител, ученикът придобива висок духовно-творчески потенциал, особени способности, които използва в своята дейност за благото на хората.

Днес ще разширим темата и е възмажно в бъдеще да я разгърнем в поредица от лекции, засягащи това предстоящо събитие, известно като „новата проява на Христос”. Темата не е случайна, а има за цел да отвори очите ви за събитията, които се случват днес, да ви научи да търсите между явната медийна, информация, истинските мотиви на протичащите процеси, онова, което най-често се крие или премълчава в новинарските емисии.

Говорили сме и за Аватарите - като за високо развити космически същества, които помагат на по-слабо развитите цивилизации в тяхната еволюция. Каквото и да твърдят учените по въпросите за съществуването (или по-скоро за несъществуването) на извън земен разум – ние живеем във време, когато става все по-трудно да се отрича реалността и изкуственото манипулиране на човешкото мислене в посока на невежеството. Днес все повече хора се убеждават, че Вселената е обитаема и че Аватарите не са фантастика, а са космическа реалност, които в продължение на хилядолетия съществуват рамо до рамо с нашата цивилизация. От древността много народи са знаели това, знаели са и за тяхната обител – Шамбала сред пустинята Гоби, която е в етерен план и в недостъпни за обикновените хора планински зони, където живеят част от духовните Учители на човечеството. Днес, благодарение на езотеричните знания, дадени от г-жа Блаватска, от Алис Бейли и на още много деятели на теософските, антропософски и други окултни общества, расте броят на хората – прегърнали тези знания.

 Аз, вашият Учител и патрон на Дружеството за активизиране на Добрата воля, наричам Аватар Този, Който е надарен със специфична способност да провежда през себе си божествената енергия на сила  и могъщество. Аватарите са много видове – галактически, от Слънчевата система или планетарни. За класически Аватари се считат онези същности, които не са тръгнали от нашата планета и тяхната божественост е изграждана далече от нейните предели. В своето съвършенство те са стигнали фаза, когато са слели своето съзнание с това на Логоса и Логосът се саморазкрива чрез тях чрез осеняване – подобно монадата, но на далеч по-високо ниво.

 

Най-старшите сред Учителите, тръгнали от нашето човечество, също ще стигнат този сан – така както Буда и Майтрея. Може да кажем, че те също са в егидата на Аватарите, т.напр. за Гаутама Буда може да кажем, че пръв от нашето човечество се е изкачил до точката, където се е слял с Логоса и е получил пълно просветление. Той се е изкачвал чрез последователни прераждания както по времето на нашага калпа ( дълъг период от време), така в предишните и е имал многобройни прераждания, когато великата  Четвърта раса е обитавала Атлантида. Тогава е стигнал до длъжността Буда - да отбележим тук, че Буда, както и Христос, са длъжности, а не имена на конкретни хора.

В своята човешка представа вие свързвате Аватарите с някакъв духовен Орден, или Йерархия, действаща благотворно на човечеството. Това, което ние потвърждаваме, е че в цялата човешка история тези велики Представите­ли на Бога са въплъщавали божествената цел и са оказвали позитивно въздействие върху целия свят. В окултните кръгове Техните имена са известни, както и тяхното влияние върху човешкото развитие. Отново и отново Те са се появявали и са оставяли след Себе си един променен свят, нова по-хуманна религия, нови нрави и по-добри човешки взаимоотношения.

 „Аватар" е санскритска дума и най-общо означава „идване отдалеч".

Всеки световен Аватар, или Спасител, изразява чрез идва­нето си две основни подбуди: потребността на Бога да контактува с човечеството и жаждата на хората за божествено докосване, помощ и разбиране. В този смисъл Аватарите са божествени Посредници, способни да изпълняват подобна роля, тъй като напълно са преодолели всички ограничения, всяко чувство за егоцентризъм и отделеност от Цялото, и така в своето съвършенство, Те могат да влияят върху човечеството. Затова един Аватар, или Христос, се появява в отклик на зова човечеството, намиращо се в някаква нужда.

Или както ще повторим. Аватарите са „необикновени хора, които се появяват през известни интервали от време, за да променят света и да открият нова ера в човешкото развитие". Те се явяват в кризисни времена, които често Сами предизвикват, за да поставят край на исторически изчерпаното и да открият пътя пред нови и по-­жизнени форми. По принцип Те идват в епохи на вилнеещо зло и именно по тази причина се очаква скорошно пришествие на нов Аватар. Така става наложително идването на нов Аватар днес – когато почвата за новата поява на Христос се подготвя.

Тук ми се иска да обърна внимание на един особен аспект на битието, надявайки се да промени вашето отношение към доброто и злото – на тези две реалности, в които сте потопени. Ще включа идеите на теософите по този въпрос, които намирам за много убедителни.

Илюзорните желания на човека не винаги са в синхрон с Божествената воля – умът на човека е склонен да се подвежда от лесния живот, от насладите или желанието да манипулира околните... Тези неща играят важна роля за предизвикване на силите на злото, разбира се, но в основата стои нещо много по-дълбоко. Самия Божествен замисъл!...

Ето ви шепа мъдрост от Изтока: В източната философия терминът Пралайя се нарича състоянието на абсолютно равновесие – състояние, в което няма проява на никакво движение, нито някакво проявление на живот или форма. Може да се каже че това е абсолютна система на застиналост, на застой...

За да се роди някакво движение или форма, това равновесие трябва да бъде нарушено. Преди милиарди години нашият Господ – Аватарът на Аватарите, който е сътворил нашата слънчева система, е използвал материя с вече определени свойства, определящи нейното равновесие, наречени трите гуни (3 качества, нар. сатва, раджас и тамас. Във физическия план сатвата е фина материя в равновесие, раджас е активността, това което предизвиква движението, а на него се противопоставя тамас – инертност, неподвижнаст). Ако гуните са в съвършенно равновесие – няма движение, няма нова форма или творение. Когато се наруши равновесието, тоест се нарушава съотношението на активността и инертността спрямо фината материя, тогава възниква движение. Такова нарушение на равновесието е било необходимо за създаването и еволюцията на нашата система, и това движение се предизвиква от диханието на Логоса. Така че за да има еволюция – необходимо е движение (движението нагоре е еволюция, движението надолу е инволюция). За по-добро разбиране на този източен принцип, можем да означим качествата по този начин. Активността, подкрепена от егоцентричност, ще предизвиква силите на злото, а когато е подкрепена от праведност, ще твори и активира силите на Доброто, това се отнася както към цели групи, така и до индивида

И едните и другите сили имат своето основание за съществуване. Може да се запитате: Как човек ще научи кое е правилно, ако не знае кое е грешно? Как ще отличи доброто, ако не познава злото? Живеете в свят на полярности, на двойнственост, но и в свят на избор! Между светлина и тъмнина, между красиво и грозно, между студ и жега; между живот и смърт... Сили на злото, сили на доброто... В борбата с това, което условно наричате „зло”, човек развива своите сили. Без тази борба – човек ще остане в пралайя завинаги – в това застояло блато, в което няма живот и цари разложение. Човек израства в силата си само ако се противопоставя с борба на други сили – в борба, двубой, тренировка. Човек трябва да бъде провокиран да се бори, за да увеличава своята сила и способности.

Има един класически пример със шепа семена. В семето е скрит живота. Ако се постави шепа семена върху чиста маса, дори години да стоят така, те няма да се променят. Но ако се заровят в земята – там където пръстта ги притиска, почвата ги овлажнява, драска, въздейства им с топлина, студ, набъбват от водата, слънчевите лъчи им въздействат с вибрацията си... много скоро семената ще покълнат и ще покажат нежни връхчета на повърхността, стеблата ще се устремят нагоре, а корените – надолу за да осигурят необходимата сила на бъдещите цветове и плодове. Има вятър, има пек и дъжд, но растението ще заяква и ще свърши своята работа по най-добрия начин, подобно на онези хора, които осъзнали своята мисия, ще осигурят с борба условията да я изпълнят. Ако всичко около вас и във вас е наред, спокойно, гладко и лесно, щяхте да сте бездейни, апатични, безразлични. Болката, страданието, разочарованието ви карат да вървите напред. Те събуждат у вас скрити сили, с които да се противопоставяте на силите, които ви задържат. Това са силите, които обикновено наричате „зли”. Те създават трудности и препятствия, но развиват личността, а в определен етап утвърждават душата на човека. Има древна мъдрост, че Бог дава толкова товар на човека, колкото той може да носи – нито повече, нито по-малко.

Тези три качества – сатва, раджас и тамас са винаги в борба и противоречие, за да може светлината в човека да расте и да се умножава. В природата няма зло. Всичко, което съществува е добро, но понякога то идва под маската на злото, за да излезете от схватката с него по-силни и по-мъдри. Но когато тези зли сили са необуздани и  противоречиви, когато задържат човека или го дърпат назад, те в крайна сметка забавят прогреса и му се отразяват дегенериращо. Хората се обезсилват и обезкървавяват –те започват да призовават външна намеса, която да пребори прекомерното „зло”. Само колективният зов на човечеството и неговото „групово намерение" могат да ускорят слизането на Аватара.

В епохи на голяма общочовешка криза, когато човечеството осъзнае, че е болно и че не може да се справи само, означава, че е узряло да приеме нови идеи и ново духовно познание. Тогава Сърцето на Бога неизменно изпраща Учител, свето­вен Спасител, Просветител, Аватар, Посредник, Христос. Всеки от тях носи целебно учение, което насочва човешкия род към следващата еволюционна стъпка.

 

Аватарът в нашето време е Представител на втория Божествен аспект - аспекта на Любовта-Мъдрост. Човечеството се нуждае от любов, разбиране и правилни човешки отношения.  Христос като Аватар на Любовта е успял да прояви сред човечеството един от главните аспекти от природата на Самия Бог - божествения Принцип на любовта.

Преди Христос да дойде и да въплъти в живота концепциите за  любовта и служенето във формата на новата заповед: „Обичайте се!", светов­ните Писания са отделяли съвсем незначителен акцент на Бога като любов. Датата и часът на новата проява на Христос засега остават тайна за вас. Разбира се всичко ще се случи по различен сценарий, съответстващ на новите условия и по-развитото ментални, интуитивни и интелектуални способности на хората.

 

Неговото идване зависи от призива на събуденото човечество, от желанието му за установяване­ на правилни отношения и от работата на Духовната Йерархия на нашата планета. "Когато Христос, Аватарът на Любовта, се появи отново, тогава „Синовете човешки, които сега са Синове Божии, ще откъснат погледа си от сияещата светлина и ще започнат да я излъчват към синовете човешки, които още не знаят, че са Синове Божии". Това казано на говорим език - Синовете Божии в лицето на вашите Учители и Духовни водачи, ще слязат сред синовете човешки – т.е сред хората на физически план. Хората от своя страна ще откликнат на новите идеи и така една нова светлина ще засияе в унилата и уморена долина на Земята.

Подготовката за този процес вече е започнала. Всичко това няма да се случи за една или за 10 години, а ще продължи десетилетия тъй като в основата му стои зараждане на ново по-изтънчено мислене и установяване на нови по справедливи взаимоотношения. И пак ще цитирам нещо, което вече съм казал в моята книга Новата поява на Христос": „Нов живот ще потече по вените на хората и тяхното видение ще обхване всичко същес­твуващо... Така мирът ще се завърне на земята, но това ще бъде мир, различен от всеки познат дотогава. След това волята към добро ще покълне в разбиране, а разбирането ще разцъфти у хората като добра воля."
С вас бяхме: Джуал Кхул и Група Старши Учители от Планетарната Йерархия на Светлината 

Тези послания са част от обучението, което се провежда в Мистерийната Школа към Дружеството за активизиране на добрата воля "Джуал Кхул" - Бургас, с контактьор: ЛАУ




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samorasla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2520343
Постинги: 324
Коментари: 1283
Гласове: 737
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930