Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.02.2017 09:57 - Джуал Кхул:Духовна Иерархия. Ченелинг VIII - откъс 12
Автор: samorasla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2351 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

ИСТОРИЯТА НА САНАТ КУМАРА, РАЗКАЗАНА ОТ ВИВАМУС

        Човечеството има право да знае повече. За себе си, за своите създатели, за своите духовни водачи от Шамбала. За своето бъдеще – в съответствие на Божествения План и еволюцията на Земята. Готови сме да ви предоставим знания, които ще ви превърнат в равностойни участници в изграждането на Новото Време – т.нар. Златна Епоха. Знания, които ще ви направят свободни.
                                                                                                              Учителят Джуал Кхул

        ОБУЧЕНИЕТО НА САНАТ КУМАРА

         Санат Кумара е еволюирал до сегашната си позиция чрез поредица от животи на малка планета в нашата галактика. Тази планета е много подобна на Земята по размер и плътност. В продължение на много години той е преминал на тази планета шестдесет и девет въплъщения, след което достигнал възнесение. След своето възнесението учи музика с ангелите от високите нива. Посещава класове по теория на музиката и свири на всички инструменти, съществуващи в нашата Вселена. Музиката е отлично средство, чрез което се разбират по-добре вибрациите и енергиите. Това може да се нарече изучаване на музикалните сфери.

След този кратък преходен период на престой на духовно ниво, той решава да следва пътя, на който да се подготви за Планетарен Логос. Работата на Планетарният Логос се състои в това да одухотвори цялата планета, което до голяма степен е подобна на работата му тук, на Земята, отговаряйки за развитието на всички души и форми на живот на планетата.
            Планетарният логос е като крал на планетата. Всяко същество и всяко нещо, живее в рамките на неговата аура. Той не може да се е възнесе и да изостави  физическото тяло на планетата, докато не се възнесат всички нейни форми на живот. Както виждате, това е доста трудна задача и доста голяма отговорност. Планетарният Логос е отговорен за всички форми на живот едновременно. Можете ли да си представите колко трудно е обучениено на всеки  кандидат за поста Планетарен Логос?

Първата и най-удивителна част от обучението на Санат Кумара е, че той трябваше да  раздели съзнанието си на деветстотин хиляди фрагмента и всеки един от тях да въплъти на една от планетите в галактиката. Същността на това обучение е в това да се върне душата на всеки индивид обратно в Единството като всяка една от тези части трябва леко и плавно да се свърже с другите, за да се образува по-съвършена Божествена форма. Това е едно голямо творческо изпитание, и след дълго време всички деветстотин хиляди фрагменти станаха равностойни партньори. Беше постигнат великия смисъл на безусловната космическа любов. Така Санат Кумара беше готов за следващата стъпка в обучението си като Планетарен Логос. Тази следваща стъпка е било създаване на физическо тяло и преселване на планетата Венера във физическа форма. Венера е доста развита планета и по своята същност е по-близо до четвърто измерение. Тя е много по-напреднала от други планети, на които Санат Кумара  някога е пребивавал.

Точно на тази планета Санат Кумара имаше щастието да срещне един от най-големите Учители на Планетарни Логоси, които някога са съществували. Името му е Адонис. Това е голямо космическо същество, което реши да организира школи за Логоси още в най-древни времена. Днешното име на планетата Венера е Aйсмония. Венера, или Айсмония, е част от чакрата на третото око на Великия Създател.

На Венера са били построени седем храма и дванадесет факултета за образование. Всеки факултет има своя специална функция, която Санат Кумара трябваше да изучи и овладее, за да завърши образованието си. Цялата тази институция е била създадена за да обучи шест милиарда души. В началото пристигнали дванадесет хиляди души, те са станали впоследствие и първите преподаватели. В целия Космос се е разпространила обявата за  набиране на студенти  и милиони души се отзовали на нея. От тогава са минали много хилядолетия, но душите все още отговарят на този първоначален призив. Един от аспектите в теорията на Адонис е, че ако твоят живот дава резултат на физическо ниво, той ще доведе до резултат на всяко място в Космоса. В учебната група на Санат Кумара имаше две хиляди студенти с намерение да се изучат за Планетарни Логоси. Aдонис, това космическо същество от огромен мащаб, може да обучава всички тези две хиляди и едновременно, и индивидуално. На това ниво на космическа еволюция Учителят могат да разделят своето съзнание на толкова части, отколкото имат нужда, запазвайки пълен контрол над всички тях едновременно.

Санат Кумара се обучаваше и в това как да обедини в една система любовта и  да поддържа съзнанието на цяла планета. В един от периодите на обучение на Санат Кумара имаше интересен случай. Той все не успяваше в някакво упражнения и когато Адонис и другите студенти се опитваха да го коригират, той  много се ядоса. Ние споделяме тази информация с хората, за да покажем, че дори такъв велик Възнесен Учител, който събира всички деветстотит хиляди фрагменти от "Аз-ове" и е преминал космическото ниво на еволюция, също може да има в подсъзнанието си останки от негативно его. Самият той си е мислел, че отдавна е преодолял подобни реакции.

Образованието му частично е насочено след това да се освободи от тези останки на старото. На всеки етап от еволюцията се повтаря, че същността трябва да се отърве от старите нагласи - това ще й даде възможност да получи впоследствие по-голямо разширение на съзнанието. На своето по-ниско  ниво, хората преминават същия процес. Хората умират за физическото тяло и  се адаптират към астралния план. След това те трябва да умрат за астралния план и да се адаптират към ментално тяло. След това те умират за менталното тяло, за да се издигнат над себе си и да влязат в будически  план. Умирайки за будическия план, те се изкачват в атмическия план. Смъртта на атмическия план ги извежда към монадичния план. Хората се адаптират към всеки план и в известен смисъл те навсякъде се чувстват като у дома си, но след това те трябва да го напуснат и да отидат още по-високо в своето съзнание. Това е един безкраен процес - всички живи същества се издигат, завръщайки се към Божественото.

Санат Кумара осъзна в себе си и други останки от миналото и модели на поведение, които са се проявили по време на тренивките за премахване на негативното его, така че обучението му беше специално насочено към почистване на оставащите 3-4 процента от негативния "Аз". Обясниха му, че живото същество може да се издигне, макар че все още има в себе си енергия на съпротива.
След време, в хода на обучението, групата на Санат Кумара успя да усвои 30%  от уроците, необходими, за да станат Планетарни Логоси. За да постигнат това й бяха нужни две хиляди земни години. В следващата част от обучението на Санат Кумара бе предписано  тои да работи с Планетарния Логос на Венера. Една от целите на обучението е била такова разширение на индивидуалната гледна точка, така че да се научи да обхваща с поглед всички живи форми от всички страни едновременно.

Целта е Планетарният Логос да естановява на физически план рамка за всички развиващи се форми на живот, което позволява всички те да растат и да се развиват. Планетарният Логос може да бъде символично оприличен на планинска пътека, по която трябва да се изкачат нагоре  всички форми на живот. Планетарният Логос е вече на върха на планината, така че да направлява всички форми на живот, поели към върха. Ето защо е важно да се отървете от всички прояви на съпротива и от вредните си навици, които могат да попречат на другите форми на живот да извършат изкачването. Други студенти са показали други негативни модели на поведение, които Санат Кумара вече бе отстранил - такива като страх, предателство и т.н. Образованието на  Планетарния Логос може да се  сравни с еволюцията на всяка земна личност. Човекът във въплъщение, или личността, живее във физическо, емоционално и ментално тяло. Той трябва да обедини, интегрира и да балансира своите мисли, чувства, инстинкти, жизненост, интуиция, във всички клетки и органи на своето физическо тяло. Така те се развиват едновременно и равномерно във всички аспекти на "Аза". Ако човек пренебрегне един аспект, това ще предиизвика болест или някакво друго страдание. Трябва да се осигури балансирано развитие на всяка една от клетките на организма. Не може да се даде предимство на нещо за сметка на друго. Същото важи и за Планетарния Логос, но на много по-високо ниво. Той трябва да развива всички форми на живот ("клетки") на планетарното тяло.

В едно особено интересно тренировъчно упражнение, което се провежда на един вид "космически компютър", Санат Кумара твърде дълбоко се съсредоточи върху едно от съществата на планетата и принудил това същество да приеме неговата, на Санат Кумара, гледна точка. По този начин той лишил това създание от свободен избор и ако ситуацията беше истинска, щеше да убие съществото и така  Санат Кумара  да поеме неговата карма. Ето какъв деликатен баланс трябва да поддържа Планетарният Логос в своето проявление, позволявайки на всички развиващи се форми на живот да запазят своята свобода на избор даже тогава, когато това означава за тях страдание. Ако отидете твърде далеч в една или друга посока, това може да наруши системата за контрол на всички планети.

 Когато Санат Кумара напредна в своето обучение, той разбра, че планетата, за която ще бъде отговорен, ще е Земята. Да не забравяме, че Санат Кумара пристигна на тази планета и започна работа преди повече от деветнадесет и половина милиона години. Той  работи тук от толкова дълго време. В началния стадий, преди напълно да се включи в този процес, той свърза планетата със своята енергия и жизнена сила. Това е направено, разбира се, с помощта на неговия Учител. Всъщност, така бе наместена планетата в сърдечната Му чакра. Следващата фаза на обучението трябваше да изучи всяко ниво и кътче на планетата, за да я подготви за следващата стъпка. Само този процес отне две хиляди години.

Тъй като Санат Кумара беше нов Планетарен Логос и това бе първата му работа, той пристигна с още трима братя  Кумари, които са го последвали  от Венера, за да му помогнат да създаде определени  задължителни духовни връзки с планетата. Тези трима помощника бяха много опитни, заедно те образуваха триъгълна конфигурация. Учителят на Санат Кумара, Адонис, също беше в постоянна връзка с него, както и Слънчевият, Галактическият и Вселенският Логос.

В последствие Учителят на Санат Кумара му предложи да вземе отпуск петдесет години, преди да предприеме  пълно въплъщение на планетата. След петдесет години, той се завърна в тренировъчния център и тогава всички ученици, Планетарни Логоси, отпразнуваха завършването на своето обучение  и с радост приветстваха новите възможности, които се отваряха пред тях в новото им служение. Независимо от факта, че всеки един от тях изпълнява собствената си мисия, те продължават да се подкрепят взаимно чрез пространствена комуникация. Учителят даде на Санат Кумара няколко заключителни уроци, така че напълно да изчисти остатъците на отрицателни стереотипи в поведението. След това бе създадена специална връзка между Санат Кумара и Царството на ангелите. Това беше направено, за да се даде възможност на ангелите да работят по-тясно със Земята.

           ОКОНЧАТЕЛЕН ПРЕХОД  НА ЗЕМЯТА
            В деня на прехода Санат Кумара беше поставен в мощно устройство. Беше създаден мощен енергиен мост и Санат Кумара се пренесе на Земята. Тримата други Кумара поддържаха своята триъгълна формация, за да стабилизират процеса на преместване. Осъществи се пълното въплъщение на Санат Кумара в Земята. Процесът на установяване на силна връзка с всяка частица от земята отне още хиляда години. Множество наситени електрически бури възникнаха на планетата по време на този процес на "вживяване" в резултат на пренастройката на енергийната решетка на системата. По онова време в предлемурийския период на Земята са се водели електрически войни за надмощие над планетата. Те продължили около петстотин години. С управлението си Санат Кумара помогна да приключи този конфликт.

 Първоначално Санат Кумара създаде щаб квартирата си в Шамбала, разположена в района на Хималаите. При пристигането си, той се срещна с тогавашното духовно правителство и получи подробен доклад от него. Много от  членовете на Духовното правителство получиха нови назначения, а някои останаха да помагат на Санат Кумара в изпълнение на Неговата мисия.
            След това Санат Кумара започна отблизо да се вглежда внимателно в ситуацията и да направлява някои индивиди, съществуващи на Земята, в които видя бъдещи членове на духовното правителство. В Неговия план бе важно да намери в духовното правителство колкото е възможно повече такива души, които са били част от веригата на Земята. Санат Кумара отговаря за тази планета вече деветнадесет и половина милиона години и за хората е трудно да видят в него млад Планетарен Логос. Но той е млад, в сравнение с много други.

Всеки един човек може, преминавайки  същото обучение, да поеме един ден такава гигантска отговорност, ако реши това.

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samorasla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2515757
Постинги: 324
Коментари: 1283
Гласове: 737
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031