Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2017 14:58 - Джуал Кхул:Духовна Иерархия. Ченелинг VIII - откъс 11
Автор: samorasla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1324 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

САНАТ КУМАРА И ПЛАНЕТАРНАТА ЙЕРАРХИЯ
Преди деветнадесет и половина милиона години, Планетарният Логос на нашата Земя, който е един „от седемте духове пред трона”, взе физическо въплъщение под името Санат Кумара. Именно Санат Кумара положи началото на Духовната Йерархия на тази планета. Той дойде първоначално от Венера с още три славни същества. Преди тяхното пристигане Земята беше много тъмна планета с тежка атмосфера, лишена от възможност да развива своята енергия в духовен смисъл. Санат Кумара и Неговите братя Кумари се въплътиха в ефирни тела, а не във физически и от тогава пребивават тук, на Земята.
Санат Кумара е най-великият от всички Аватари. Заедно с тримата Кумари – известни като Тримата Буди на действието, Той живее в Шамбала. Шамбала не е на физическия план и е планетарният "дом на правителството". Шамбала е местоположение, а също и състояние на съзнание. Шамбала е мястото, където се провеждат заседанията на Съвета на всички членове на Духовната Йерархия когато се извършва Пето посвещение. Духовната Йерархия начело с Владетеля Майтрейя, се явява като отдел в духовното правителство. Самият Санат Кумара не е член на Йерархията. Шамбала представлява сама по себе си аспекта на Волята на Твореца, а Духовната Йерархия олицетворява центъра на Любовта-Мъдрост на Твореца. Санат Кумара получава енергията от Създателя в лицето на Слънчевия Логос, Хелиос.
Санат Кумара е отговорен за еволюцията не само на човечеството, но и на всички същности на Земята: минерали, растения и животни. Физическото тяло на Санат Кумара е всъщност самата планета Земя. Всички земляни живеят в неговата великолепна аура. В своето съзнание той поддържа еволюционния план на цялата планета. Тези, които имат ясновидско зрение, го виждат като красив млад мъж.

ОЩЕ ЗА САНАТ КУМАРА
За географско местоположение на Шамбала се счита пустинята Гоби. Тези три Кумари, които помагат на Санат Кумара, се наричат Пратека-Буди. Те помагат на Санат Кумара да управлява еволюцията на планетата. Духовната Йерархия се отчита пред Санат Кумара, представяйки редовно доклади до тези три Буди на действието. Когато в Шамбала се свиква Съвет, членовете на Духовната Йерархия го посещават в своите етерни тела или се настройват на вълната на неговото съзнание. Учителите в това ниво умеят да разделят своето съзнание, така че то да присъства на повече от едно място едновременно. Аз, Джуал Кхул, безопасно и уверено осъществявам петдесет канали за информация едновременно. Санат Кумара и Вивамус могат да разделят съзнанието си на хиляди части едновременно, дори по време на въпросните сесии или по време на ченълиинги. И само с една такава част Санат Кумара може да обхване цялата планета и да е наясно с всичко, което се случва.
Санат Кумара оглавява и ръководи церемониите на трето, четвърто, пето и шесто посвещения. Той е сравнително млад Планетарен Логос, в сравнение с други Планетарни Логоси, но вече е много опитен. В своето Могъщество, Всезнание и Вездесъщност, Санат Кумара дава указания на членовете на Шамбала и Йерархията. А те, като негови представители, въвеждат тези директиви в живота.Така Санат Кумара може да се нарече "организатор и ръководител" на еволюцията на Земята. Той е в по-конкретен смисъл Бог за тази планета, така както Хелиос е ръководна сила и Бог за Слънчевата система. Хелиос е отговарен и за Планетарната Йерархия, но трябва да е ясно, че има отделна Слънчева Йерархия, Галактическа Йерархия и Универсална Йерархия. Всяка структурна единица на Вселената има емблема на своята Йерархия.
Не е ли удивително, че всеки един от вас, който чете тези думи, може някой ден да отговаря за развитието на цялата планета? И след това, в по-далечно бъдеще, да му бъде възложена Слънчевата система или Галактиката, според космическия път на еволюция, който избере.
Санат Кумара е също в състояние на еволюционно развитие, както Учителите и всички хора. Неговите космически посвещения помагат за човешкото развитие, както и човешките планетарни посвещения помагат на самия него.
Санат Кумара и Планетарната Йерархия получават енергия от Слънчевия Логос и Слънчевата Йерархия по същия начин, както те, от своя страна, получават енергия от Галактическия Логос и Галактическата Йерархия. Този процес продължава до самия Бог. На всяко от тези нива енергията се намалява стъпаловидно. Ако енергията не се понижава на всяко ниво, хората на Земята биха изгорели от високата честота.
Един от тримата Кумари (Буди на действието), наскоро напусна Планетарната Йерархия и продължи своята космическа еволюция. Неговото име е Санака Кумара. Той бе заместен, от този, който заемаше поста Ману в едно от планетарните духовни управления. Когато тези висши същества се предвижват напред в своята космическа еволюция, освободените постове се заемат от членове на Йерархията . Никой от Кумарите не може да напусне своята позиция дотогава, докато неговото място не бъде заето от някой с достатъчно духовно развита степен. Така Йерархията зависи от хората, както и хората - от Йерархията. Това е гигантска космическа верига, в горния край на която е нашият Източник, Бог, нашият върховен глава и Висш Ръководител.
Санат Кумара и тримата Кумари, преди, в друга по-ранна слънчева система, са достигнали ниво, което на Земята и нашата Слънчева система все още предстои да бъде постигнато.
Редом със Санат Кумара, но в "сянка" има още други трима езотерични Кумари, които не са споменавани до тук. Санат Кумара и тези две тройки Кумари правят общо седем Кумари на тази планета.Тримата езотерични Кумари въплъщават вид енергия, която все още не е получила пълното си проявление на планетата. Всеки от тези шест Кумари се явява като разпределително звено на енергия и сила на други шест Планетарни Логоса. През всеки от тях преминава жизнена сила на един от шестте лъча. Санат Кумара е синтез и въплъщение на Седми лъч. Всеки Лъч се характеризира с един от шестте цвята. А Санат Кумара включва пълния спектър от планетарни цветове.
Кумарите помагат на души от други планетарни системи да се въплъщават на Земята. Всеки от тях е в пряка връзка с една от Свещените планети на тази Слънчева система и са фактически упълномощени посланици на Логосите на тези планети.
Според астрологическите условия някои Кумари периодично стават по-активни от други. Тримата Кумари - Буди на дейстнието сега са по-екзотеричен, но от време на време стават по-езотерични, по-малко активни. Само Санат Кумара остава постоянен.
Над Санат Кумара е Вивамус, който е неговият Висш "Аз". Нашият Планетарен Логос получава напътствия от Вивамус, също както по-духовно развитите хора на Земята получават насоки от своя Викш „Аз” и от своята Монада (Божествения Аз). Самият Вивамус е космическо същество и се е развил до сегашното си ниво в Космическата Йерархия чрез въплъщения на подобни на Земята планети.
Вивамус има способността отлично да предава информация чрез хора от физическия план и това Той прави доста често. Дълго време е работил с Джанет Макклър – една от най-способните и добре обучени контактьорки на нашето време. Преди да стане канал на Вивамус, Джанет е работила с нашия Патрон , но след това тя става негов предпочитан канал. Вивамус е прекрасен психолог и предава космическа информация директно на човечеството, която често е нова за много Духовни наставници и дори Учители. Чрез книгата „Историята на Санат Кумара. Обучение на Планетарен Логос” Той ни разказва не само биографията на нашия Планетарен Логос, а и за онези гигантски процеси, които протичат в необозримата за нашето въображение Вселена.
По-голямата част от тази информация не е било позволено да се публикува преди нашата планета да премине през Хармоничната Конвергенция 1987 г. Ние накратко ще я коментираме с вас на някоя от следващите ни срещи.
Преведе от руски:Лау

image image Харесва



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samorasla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2523955
Постинги: 324
Коментари: 1283
Гласове: 737
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930