Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2017 15:02 - Джуал Кхул:Духовна Иерархия. Ченелинг VIII - откъс 10
Автор: samorasla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 907 Коментари: 0 Гласове:
0



ВИСШИ ЛЪЧИ
В началото на 70-те години на нашата планета бяха дарени пет висши лъчи, тъй като тя неудържимо се приближаваше към новите измерения и навлезе в Нова Ера. Тези висши лъчи представляват комбинация от първите седем лъчи, допълнени с частици светлина от Източника, или Бяла Светлина, която им придава специално качество на светене. Много новопристигнали разширения на душата сега имат в своите лъчеви структури тези по-висши лъчи. Други започват да получават достъп до тях. Тези великолепни лъчи са много полезни за лично и планетарно изцеление.
Всички тези лъчи идват чрез нашия Планетарен Логос, Санат Кумара. Всъщност, във Вселената съществуват и други лъчи, в допълнение към дванадесетте; обаче тези дванадесет са всички, планирани за Земята в този момент. Хелиос, Слънчевият Логос ги насочва към Санат Кумара, който ги прави достъпни за човечеството.

ОСМИ ЛЪЧ
Лъч осми е почистващ. Той помага да се изчисти човешкия "Аз" от тези качества в характера, от които хората вече не се нуждаят и искат да се избавят.. Този лъч има зелено-виолетов блясък. Той е съставен от четвърти, пети и седми лъчи с примес на Бяла Светлина, и всички те са смесени заедно.
Преди да се внесе следващия лъч, който започва да привлича към себе си Тяло на Светлина, много е важно четирителесната система да бъде безупречно чиста. Осми лъч е добър за изчистване на подсъзнанието. Той помага на хората да се издигат на по-високо ниво и честотни вибрации.

ДЕВЕТИ ЛЪЧ
Основното качество на деветия лъч е радостта. Този лъч привлича към човека неговия пълен потенциал. Това е лъчът, който започва да привлича Тялото на Светлината. Той продължава процеса на изчистване, който толкова ефективно е започнат от осми лъч. Съставен е от първи и втори лъч и Бяла Светлина.
Цветът на неговата светлина е зеленикаво-синьо. Тялото на Светлината е от прекрасна, магнетична, прозрачна, бяла, сияеща електрическа светлина, една ярка одежда, изпълнена с жизнена сила; това е енергийното тяло, което, в идеалния случай, хората трябва да носят в началото на всеки ден. С течение на времето, този процес ще се интегрира като неразделна част от ежедневието.
Точно девети лъч се използва за привличане на Светлинното Тяло. А десети лъч му помага за пълното консолидиране, за да се вкорени в човека. Пълната интеграция и вкореняване на Светлинното Тяло е неразделна част от процеса на Възнесението.

ДЕСЕТИ ЛЪЧ
Десети лъч помага на хората да закрепят в себе си всички търсени от тях промени. Наистина, Божественото може да се познае, когато медитирате на този лъч. Той има седефено-перлен блясък. Помага придобитият опит да се слее с душата. Също е полезен да се запечата кода на Божествеността във физическото тяло.
Десети лъч е комбинация от първи, втори и трети лъч, смесени с Бяла Светлина. Трябва да се разбере, че Земята като цяло също има Тяло на Светлината. И ако всеки човек закрепи в себе си свое собствено Тяло на Светлина, той ще помогне на Майката Земя, тя да закрепи своето Тяло на Светлина.
Десети лъч позволява на човек да преживее уникалността на собствения си "Аз", както и да интегрира в този "Аз" аспектите на Ин и Ян. Десети лъч дава възможност на човек, живеейки във физическо тяло, напълно да осъзнае Тялото на Светлината.
В миналото Тялото на светлина не е било разпространено на Земята, то е било в по-високите измерения. Човек е длъжен да направи своето съществуване безупречно чисто и да повиши своята честота на вибрации, за да постигне тази интеграция. Тялото на Светлината - това не е душата, а нивото на душата, съдържащо аспект на "Аз съм".
Тялото на Светлина е свързано с нивото на монадата. Хората могат да започнат да го чувстват преди да приемат трето посвещение. Но едва след това посвещение Тялото на Светлината може да бъде напълно усвоено.

ЕДИНАДЕСЕТИ ЛЪЧ
Този лъч продължава инициирания процес и е мост към Новата Епоха. Цветът на светлината му е оранжево-розов. Той помага да се свържете с Божествената Любов-Мъдрост и е комбинация от първи, втори, пети лъч и Бялата Светлина на Източника.
Този лъч се използва да ни въведе в Новата Ера, повдигайки ни в следващото измерение. Можете да призовете в себе си този лъч и да го приютите в себе си или в някоя част на Земята, където има нужда от такъв импулс, за да влезе в Новата Ера. Типът на енергийната матрица на този лъч е един от най-дълбоко проникващите и в същото време най-балансиран. Този лъч почиства всичко пропуснато от осми лъч.

ДВАНАДЕСЕТИ ЛЪЧ
Дванадесетият лъч е златният лъч на Новата Ера. Този лъч служи за закрепване на Христовото съзнание на Земята. Той е на върха на всички висши лъчи, комбинацията от всичките лъчи с Бяла Светлина и Христовото съзнание.
Въпреки, че той съдържа в себе си всички други единадесет лъчи, тяхното пропорционално съотношение е различно. Например, първи лъч е по-малко от втори. По-малко присъствие има и шести лъч, който в момента намалява своето проявление. Дванадесети лъч улеснява вътрешните представи. В неясни ситуации, хората могат да призовават този лъч в себе и това ще им помогне да се ориентират по-лесно.
Дванадесети лъч в Новата епоха ще играе главна роля. Това е вай-висшата от всички енергии, дадени на Земята, с изключение на Махатма енергията - Аватарът на Синтеза. Тази енергия има най-висока честота. Много е полезно редовно да призовавате тези две енергии.
Превод от руски: ЛАУ

image image



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samorasla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2519594
Постинги: 324
Коментари: 1283
Гласове: 737
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930