Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2016 15:44 - Джуал Кхул: Духовна Йерархия. Ченълинг VІІІ - откъс 4
Автор: samorasla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 991 Коментари: 1 Гласове:
0



ДУШАТА В НЕЙНИЯ СОБСТВЕН ПЛАН НА СУЩЕСТВУВАНЕ
Душата на собствения си план съзнателно осъществява своите отношения с Учителя и се стреми да съобщи това разбиране на въплътената личност. Времето и пространството за душата не са пречка. На нивото на душата времето и пространството не съществуват в такъв линеен смисъл, както тук, на Земята. На своя собствен план душата също така има взаимоотношения и с други души, обикновено намиращи се в същия душевен лъч. (Концепцията за лъчите ще бъде обсъдена по-подробно в следващата глава.) Душата работи върху формирането на групи и групово съзнание. Груповото съзнание душата иска да намери също и на физическия план. Това се случва, когато повече от разширените души на този план преминат трето посвещение.
От гледна точка на Учителя, най-голям интерес представлява способността на душата да управлява своя инструмент – въплътената личност - и да върши чрез него своята работа.

ДУШАТА И АШРАМА НА УЧИТЕЛЯ
Много от Възнесените Учители имат ашрами на вътрешните равнини. Ашрамът е интернационална група от души, които са въплътени, но може и да не са въплътени във физическия план. В ашрама са включени посветени с различна степен, както и новоприети ученици. В групата на Учителя може да се срещнат много хора, но членове на ашрама се считат само избрани от тази група. В ашрама присъстват само тези, които имат души. Присъствие на личности (на нисш "Аз") там не се допуска.
По този начин, ашрамът основно е формиран от тези, които, чрез своята преданост към пътя отварят за себе си достъп в общата група на вътрешния център, какъвто е ашрамът. Ашрамът е група от души, с събрани заедно, с цел да служат.
За ученика най-важното е да промени живота си така, че вливайки в групата своята сила да допринася за постигането на общите цели, заради които е формирана. Ученикът също трябва да се старае да принася полза за изпълнението на Плана на Учителя.

ДУШАТА И БОЖЕСТВЕНАТА ВОЛЯ
Когато силата на привличане към материята започне да угасва и желанията са преодолени, душата се превръща в доминираща сила над личността. По-важни за индивида стават груповите цели и усилия. Силата на привличане на душата сега съвпада със силата на привличане на Духовната Йерархия и работата на Възнесените Учители. Когато настъпи такава промяна на полярността, тогава се усеща едно влияние с динамична сила, което е „аспект на Божествената Воля."

ДУШАТА И ТЪМНИТЕ СИЛИ
Тъмните братя са онези души, които са се заблудили и са избрали пътя на лявата ръка, вместо пътя на дясната ръка, т.е. път на служене на своя "Аз", вместо да служат на Бог и на общото единство.
Тъмният брат приема другите хора не като сродни души, а като обекти за експлоатация, които да му служат за постигане на егоистичните му цели. Той не се интересува, че може да им причини страдание или болка. Задачата на всички останали е да се защитават от тези изгубени тъмни души - както на физическо ниво, така и на вътрешен план, Законът за кармата накрая ще настигне тъмните и болката и страданието, през които те ще преминат, ще им помогне в бъдеще да открият истината.
Друг много важен момент, касаещ тъмните братя, е, че ако въплътената личност е на такъв грешен път прекалено дълго, тя ще понесе унищожение в края на Манвантара - големия цикъл на еволюция. По определен начин в този процес, "физическият постоянен атом" напълно се разрушава и тази душа е лишена от контакт с Божествения"Аз" в настоящия времеви цикъл.
Превел от руски: ЛАУ




Гласувай:
0



1. samorasla - Саморасла
09.12.2016 15:46
В тази книга са включени знания, без които никой стъпил на Пътя не може да постигне напредък. И за какъв Път може да се говори, ако Ученикът не знае къде отива и какво го очаква? Новото време и Учителят Д.К. ни дава уникалната възможност да вървим съзнателно и така да помагаме на себе си и на другите в духовното си израстване.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samorasla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2515925
Постинги: 324
Коментари: 1283
Гласове: 737
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031