Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2016 09:42 - Джуал Кхул: Духовна Иерархия. Ченелинг VIII - въведение
Автор: samorasla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1145 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.12.2016 13:19


Приятели, по настояване на Възнесения Учител Джуал Кхул, тук ще публикуваме една от най-новите Му книги, сборник от ченълинги, с които Учителят осъвременява и допълва Вечната и непреходна мъдрост на Древните. Това, по мое мнение, е уникална информация, която никъде досега не е дадена в подобен стегнат, точен и достъпен начин.
ПРИЯТНО ЧЕТЕНЕ!

http://www.ligis.ru/librari/3512.htm

Духовна Иерархия. Ченелинг VIII.

Пер. с англ. В. Ципле. — К.: «София», 1999. — 160 с. 18ВК 5-220-00229-5 

 

В този VІІІ-ми сборник от популярната серия „Ченелинг” са  включени материали, посветени на Духовната Йерархия на Земята и Космоса, на Възнесените Владици и Коганите, Елохимите и Архангелите, Ордена на Мехиседек  и Командата на Ащар, Ману и Логоса. Кой стои зад тези имена? Каква роля те играят в живота на Вселената, и каква роля може да играят в живота на всеки землянин? На тези въпроси  отговаря Учителят ДжуалКхул (предал в миналото поредица от книги чрез Алис Бейли) и Вивамус - най-високият аспект на живо същество, въплътено на нашата планета. Но навярно още много въпроси ще възникнат в сериозния читател. Но тази книга не дава окончателен отговор, а  по-скоро тя е покана за размисъл и широк дебат за  еволюцията на човека в Новата Епоха.

УЧЕНИЕТО ЗА ДУХОВНАТА ЙЕРАРХИЯ В КРАЯ НА МИЛЕНИУМА
(ПРЕДГОВОР НА СЪ
СТАВИТЕЛЯ)
Книгата "Channeling" VІІІ, посветена на Духовната Йерархия много бързо стана интересна с новата си информация за света. Тази колекция, както и всички наши предишни такива, не претендира за пълно и изчерпателно покритие на темата. Нашата задача е да даде на читателя най-новата информация. Първата книга, която обяснява целите и структурата на Духовната Йерархия на Земята, е написана още през 1922 година. Това е "Посвещение, човешко и слънчево", продиктувана от майстор Джуал Кхул на Алис Бейли. Оттогава са минали много години. Много неща се промениха - в Йерархията и в човечеството. И е време  вече да се осмислят тези промени. Още повече, че призивът идва от същия Учител!
За тези читатели, които
не знаят името му (а това е непростимо бездействие, което спешно трябва да променят), ще дадем кратко разяснение.
Джуал Кхул, иизвестен още като DK, тибетски учител, или просто Тибетеца, е Възнесен майстор, чиято основна задача е да ни предаде езотеричните учения.
В последният си живот на физически план на Земята Джуал Кхул е бил ректор на малък будистки манастир в Тибет, в близост до Шигатсе. Той е помагал много на двама, така наричани Махатми - Ел Мория и Кут Хуми Лал Сингх. В предишен живот е бил ученик на Питагор (който пък по това време е въплътен от възнесения Учител Кутхуми).
Джуал Кхул е бил един от тримата мъдреци, които са дошли да се поклонят на младенеца Исус. Тогава той се е наричал Каспар. Другите двама мъдреци са Ел Мория (Мелхиор) и Кутхуми (Балтазар). Тибетецът винаги е бил предан ученик, асистент и пратеник на тези две велики същества. В края на деветнадесети век той произвежда много материал за HPB (Елена Петровна Блаватска) и лично чрез канал й е продиктувал  значителна част от "Тайната Доктрина".
В
Своето възнесение Джуал Кхул е избрал пътя към Сириус, един от седемте пътища на по-висока еволюция, които ще бъдат обсъдени по-късно в тази книга. Но Санат Кумара - планетарният Логос на Земята е помолил ДКзада отложи мисията си в Сириус и да му помогне в Неговото служение на земята, което Той развива в момента. Джуал Кхул се съгласява с искането на Санат Кумара и остава на Земята. Учителите Мория и Кут Хуми се изкачиха във високи позиции в Духовната Йерархия на планетата. Тибетецът също така работи в специален център за обучение - Ашрама на Синтеза - и да запознава общественото съзнание на човечеството с дейността на Духовната Йерархия.

Работата Му с Блаватска е била само подготвителна (1875- 1890) фаза от мисията му. Междинен етап (1919-1949) е бил сътрудничеството с англичанката Алис Бейли, когато чрез нея Той е дал 24 книги *. Последната фаза от работата, обещана от Djwhal Кхул, е трабвало да започне след 1975, когато според Учителя просвещението "ще се разпространява по радиото в глобален мащаб".  Това беше обявено още в началото на 40-те години, когато  не е била измислена телевизията, да не говорим за World Wide Web. Така че думата "радио" трябва да не се разбира в буквалния смисъл на думата, а като символ на бъдещите изобретения на човечеството в областта на информационните технологии.
В края на 70-- началото на 80-те години
Джуал Кхул започна да влиза в контакт с нови студенти от цял ​​свят: Джанет Маклър, Дороти Рьодер, Джошуа Дейвид Стоун, Питър Крейг и много други. Те започнаха да разпространяват учението не само чрез книгите, но и чрез аудиозаписи и видеоклипове, CD-ROM и интернет. Информацията, дадена преди десетилетия чрез Елена Блаватска и Алис Бейли, е актуализирана и допълнена. Например относно космическите лъчи - в системата, дадена от Djwhal Кхул те вече от седем са дванадесет!
Сега,
Тибетецът има "излъчване" от не един, а множество проходни канали - предаваната от него информация става все по-лесно достъпни, но се нуждае от прецизно утвърждаване.

В тази книга, ние сме събрали някои съвременни материали от Djwhal Кхул, които, по наше мнение, не противоречат на класическите материали от предишните десетилетия, а ги развиват и ги допълват. Сборникът включва още и материали, продиктувани Вивамус - най-високия аспект на Санат Кумара, Планетарният Логос на планетата. Освен  Vivamus, Махатма и някои други висши архиереи, също участват активно в духовните процеси в света - от сравнително скоро време те работят в тясно сътрудничество с Джуал Кхул и други Възнесени Владици, чиито имена хората отдавна знаят – като Ел Мория, Кутхуми, Сен Жермен, Майтрея и др.

. * Вижте повече за: DzhualKhul. Моята работа / Възнесен Учител. Channeling Sh
К:. "София", 1998 г., стр. 163-175.

Този сборник включва и интересна информация за Ордена на Мелхиседек и Ащар командата - йерархични структури, за които в дните на Елена Блаватска и Бейли съвсем малко хора са знаели.
Много вълнуваща информация за Духовната Йерархия се съдържа в публикациите на
поредицата "Аз съм." Това са послания от Възнесените Владици, предавани чрез сем. Балард и други контактьори. Ние не сме ги включили в този сборник, защото ще бъдат публикувани в други издания. на сем. Балард ние възнамеряваме да посветим отделен сборник. В настоящия обем, ние решихме да "дадем думата" предимно на Джуал Кхул и Вивамус.
Надяваме се, че тези материали ще
дадат на нашите читатели храна за размисъл, разсъждения и независими изследвания. Освен това да добавим, че всички от Възнесените Владици и другите Йерарси, сега са повече от всякога отворени за групов и индивидуален контакт. И повече от всякога се нуждаят от нашата подкрепа и разбиране. Защото ТЕса нашето бъдеще.

А сега е време да направим още една стъпка по безкрайния Път.
Превод от руски: ЛАУ
(ПРОДЪЛЖЕНИЕ)

 

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samorasla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2520255
Постинги: 324
Коментари: 1283
Гласове: 737
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930