Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2015 14:08 - ПЪТЯТ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО
Автор: samorasla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 896 Коментари: 0 Гласове:
1Възлюбеният Джуал Кхул  25.05.2015 г.

Аз съм Джуал Кхул и идвам да говоря на лалетата от моята леха чрез моя посланик Лау.

Вероятно често са ви казвали, че еволюцията има два Пътя: 1) дългият и труден път, когато еони от време минават за да се постигнат сравнително скромни резултати: и 2) краткият и още по-труден, но и много по-бърз път на Посвещението.

Хилядо­летия е оставал неразрешен въпросът дали хората ще изберат бавния, но безопасен метод, при който несъвършенството се преодоляват много бавно, без особено напрежение и с малки усилия от страна на човека, когато доб­рото се осъзнава постепенно, а злото бавно, много бавно се изтласква. При това еволюционно движение добротворческата воля на Шамбала се чувства твърде слабо и много, много време щяха да са нужни на човечеството, преди да успее то да достигне се­гашната точка на човешко развитие.

Случи се обаче нещо непредвидено - дори за самата Йерархия. През последните две столетия цялата картина се промени. Голям  брой индивиди достигнаха посвещение и влязоха в Ашрамите на Учителите. В резултат на решимостта на тези преуспели кандидати и на тяхната непрекъсната и упорита дейност, беше решено, че е по-добре човече­ството да тръгне по бързия, но и по-труден път. До какво доведе този избор:

1.   Колосален прогрес в издигането на човешкото съзнание като цяло до изключително високи интелектуални нива. За това свидетелстват ръстът на съвременната образованост, научни­те открития, бурно икономическо развитие. Но има и негативен аспект – те доведоха до прекомерна експоатация на физическата планета и безогледно черпене на нейните ресурси. До световно страдание, икономически катастрофи, глобални войни, природни катаклизми и неизброими обстоятелства и проблеми, които правят съвременния живот на индивида, нациите и планетата като цяло толкова тежък. Никой не пра­ви изключение и в това отношение разлика между хората няма.

2. Повиши се знанието на хората за Йерархията и преди всичко за духов­ния (Божествен) План. Работе­щите кандидати и ученици вложиха  много труд за да очертаят ясно целта, към която човечество­то трябва да върви, както и да разработят техники за нейното постигане. Това беше осъществено не от религиозни­те църковни групи по света, а от членовете на Ашрамите. Всичко, което църквите успяха да направят, е да поддържат в обществения ум факта за Трансцеденталния Бог, като в същото време игнорират факта за Иманентния (вътрешния) Бог; да зас­видетелстват съществуването на Христос, като заедно с това да изопачават Неговото учение; да провъзгласяват факта на безсмъртието, като същевременно да игнорират Закона за Прераждането.

Сега човечеството бързо прогресира по Пътя на Възвисяването и в резултат на това могат да се очакват два момента: първо, злото да става все по-очевидно за интелигент­ния човек; и второ, пътят за неговото отстраняване също да се очертава по-релефно.

Тук аз няма да разглеждам природата и целта на злото. Трябва ли да повтарям колко неизбежно е то в наши дни? Мога да посоча само, че злото произхожда от онази йерархия на зли Сили, която е материален аналог на духовната Йе­рархия, но с обратен знак. Също така ще напомня, че когато злото бъде осъзнато, когато интересът на човечеството се отклони от материалните придобивки, тогава Силите на злото няма да имат над какво да работят; няма да владеят до такава степен вашия ум, мисли и усилия, и така те (силите на злото) няма да оказват такова голямо влияние върху хората и да им въздейства до такава голяма степен.
АЗ СЪМ Джуал Кхул и ви погалвам с лъчите на моята Любов.

 

Гласувай:
1
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samorasla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1877125
Постинги: 303
Коментари: 1274
Гласове: 715
Календар
«  Декември, 2018  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31