Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2012 08:34 - ИЗКУСТВОТО ДА УМИРАМЕ - 3
Автор: samorasla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2348 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

НАУКАТА ЗА БАРДО
Смъртта е най-голямото предизвикателство на Живота и най-голямото изпитание и посвещение. Съществува изкуство в умирането, както има изкуство в живеенето. Повечето хора не си дават сметка за това и така изпускат възможността на своя живот. Всеки човек като проекция на душа (ПД), независимо дали е готов за това, или не, ще се изправи лице в лице с трансформацията, наречена смърт.

ПЪРВАТА ФАЗА НА БАРДО
През първата фаза непосредствено преди момента на смъртта, ПД ще види ще види пред себе си поразителната, заслепяваща, ярка Светлина на Бога. ПД ще преживее това независимо от своето ниво на духовна еволюция. ОТ ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ВАЖНОСТ Е В ТОЗИ МОМЕНТ ДА СЕ СЛЕЕТЕ СЪС СВЕТЛИНАТА.  Това означава, че позволявате на себе си да се слеете с Бог.

Сливането с тази Светлина е подобно на това при извисяването в шестото посвещение  единствената разлика е, че по време на извисяването човек се слива с тази Светлина докато е все още във физическо тяло. По време на бардо човек се слива без физическото си тяло. Кришна казва:”МЯСТОТО, КЪДЕТО ОТИВАМЕ СЛЕД КАТО УМРЕМ, СЕ ОПРЕДЕЛЯ ОТ ПОСЛЕДНАТА МИСЪЛ В НАШИЯ УМ ПРЕДИ СМЪРТТА.” Последната мисъл преди да умрем трябва да бъде желанието да се слеем със Светлината, с Бог. За някои това може да се превърне в спасение и освобождение от смъртния одър...

Проблемът е, че повечето хора в света не са просветени за изкуството и науката за смъртта и умирането и не знаят за чистата Светлина на Бог.Така те пропускат възможността. Защо пропускат възможността? По много причини: Първата е, че не знаят, че трябва да се слеят със Светлината, затова не го правят. Втората причина са предварителните религиозни представи или страха от Светлината. Трето, много хора, когато умират са упоени от медикаменти. Други са толкова привързани към материалното, че Бог е последното нещо, за което се сещат. Някои са прекалено заети със своите семейства или имуществени въпроси и всякакви видове безпокойства и грижи. Съществуват вероятно безброй прицчини, но най-сериозната е е липсата на знания за тази важна наука.

В бъдеще тя ще се преподава във всяко училище, църква, храм и болница. Пропускането на тази възможност е недопустимо, защото ПД няма да получи нова възможност до завършването на своя следващ живот на Земята.

Сливането със Светлината може да означава освобождаване от колелото на прераждането...

 

ВТОРАТА ФАЗА НА БАРДО
През нея ако ПД е пропуснала възможността да се слее с първоначалната чиста Светлина на Бог,й се дава ВТОРИ ШАНС. Тази втора Светлина е леко тонизирана и не е толкова ярка, затова може да бъде по-подходяща за някои търсещи. Сливането с тази Светлина също дава възможност да напредне в духовното си развитие.

 

ТРЕТАТА ФАЗА НА БАРДО
През нея първите две възможности  са били пропуснати и ПД обикновено прекарва тридневен период в преглед на своя живот. Тази трета фаза често се нарича „ДОЛИНАТА НА ПРИСЪДАТА”. Това не е осъждане в его-смисъла на думата, а по-скоро докато човек преглежда живота си, го вижда в такава духовна яснота, каквато ПД вероятно не е имала преди преживяването на бардо.

Прегледът не е като гледане на филм, а по-скоро като акценти на ключовите моменти в живота. УНИКАЛНОТО ПРИ ТОВА ПРЕЖИВЯВАНЕ Е, ЧЕ ЧОВЕК ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ДА ДЕЙСТВА ОТНОВО И ДА УСВОИ ПРОПУСНАТИТЕ УРОЦИ. Третата фаза на бардо е духовен тест  също както живеенето на зЗемята е духовно изпитание. Как човек се представя по време на триетапния бардо-тест, определя в кое измерение и ниво ще премине, след като завърши това бардо-изживяване.

Бог не съди личността. ПД съди сама себе си. Третата фаза на бардо е ОСЪЗНАВАНЕТО НА ЗНАЧИМОСТТА НА ПОСТЪПКИТЕ И ПРОПУСКИТЕ, направени от ПД. В известен смисъл човек вижда своя собствен обитател на прага. По време на бардо това, което си желал най-много в живота си, се активира като в съноподобно състояние, като изглежда напълно истинско.

Из „Ръководство по извисяване”  от Джошуа Дейвид Стоун






Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samorasla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2523982
Постинги: 324
Коментари: 1283
Гласове: 737
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930