Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07.2011 07:44 - Елена Рьорих: Трите Ключа
Автор: samorasla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3741 Коментари: 0 Гласове:
2



3.

На човешкото тяло му е дадено всичко необходимо за съществуване. Ето защо, отнеси се грижливо към здравето на хората, животните, птиците и дори растения. Например, цветята, както и вие черпят светлина и топлина от слънцето. Цветята, също като теб ще умрат, ако ги лишим от това. Така че – вие сте братя. Но ти си по-голям, по-силен и по-мъдър. Следователно на по-слабия винаги трябва да се предоставят възможности и по-голямо внимание. Вие сте надарени с голяма сила и мъдрост от много други, стоящи по ниско от вас, така че трябва винаги да пазите беззащитните и безпомощните. Независимо дали става дума за хора, животни, растения и други.

Една поговорка казва: "Колкото нощта е по- тъмна, толкова звездите са по-ярки." Така че, в тъмнината и светската суета станете носител на светлина, любов и знания. Колкото повече е светлината в тебе, толкова по- лесно ще разсееш тъмнината.

Развивай в себе си колкото е възможно повече чувствителност и любов към природата. Тогава ще чуете как нейните непрестанни гласове пеят хвалебствен химн за живототворящото слънце. Обичай звездното небе, взирай се в неговите дълбини. В тишината на нощта погледни към бляскавите звезди, към непознатите светове, които също живеят от светлината, където мощната красота на великата светлина преизпълва всичко наоколо. За другите светове нашата земя също изглежда като звездичка, изразяваща много красота и величие. Нека душата ти да е голяма люлка, която е в състояние да приеме тази красота и величие.

Нека душата ти да е мощно огледало, което отразява щедростта и разнообразието на творческия гений на природата.

Широко отвори своите възприятия за красотата чрез изкуството. Обичай музиката, картините. Надникни по-дълбоко в играта на цветовете. Слушай внимателно звуците. Прояви по-голям интерес към всичко, в което е проявен геният на създателите на красотата. Изберете за себе си няколко специалности, не бъдете едностранчиви. По пътя си се интересувайте от всичко, което може да обогати мирогледа ви.

Радвайте се на всичко в което е вложена красота. Радвайте се на последните лъчи на залязващото слънце. Радвайте се първите живителни лъчи на зората. Радвайте се и светлината на слънцето ще озарява душата ви, а далечните светове ще бъдат по-близо.

Бъдете като слънцето, щедро разпръсквайте около себе си светлината и веселието.

Виж колко много пътища към големия източник очакват своите пътници. Но за да отидете там, винаги трябва да се движите напред. И самият живот е движение. Напред или назад. С всяка мисъл или действие вие се движите. Ако те са насочени към доброто, вие сте винаги напред. Страхувайте се да предприемате заден ход.

Необходимо е да се овладее върха на планината. Но по- трудно е да се катериш от колкото да се търкаляш. Разумно ли е последното? Помислете, каква е безграничната радост на капитана на върха, който посочва пътя на другите. Каква част от това, което ще видите все още е неизвестно за вас, какви големи хоризонти ще се появат след това, преди да сте се учудили на гледката. Тогава вие ще разберете ценността на изминалия път. Ще получиш това, което постоянно си търсил, въпреки лишенията и побеждаване на трудностите.

И така всяка минута от живота си се издигаш все по-високо и по-високо. Знай, че в труден за изкачването момент ще получиш подкрепа.

И колкото повече си помогнал на хората, толкова по-голямо и значително ще бъде съзнанието и душата ти. Толкова по-лесно ще е за вас да се справите с по- големи тежести.

Затова премахни чувството за егоизъм. Не бъди длъжник пред природата. Тя те е възнаградила с големи подаръци. Тя е посяла в тебе велики семена. Тя чака – дали ти ще увеличиш съкровищницата й? Ще я споделиш ли с другите?

Вслушайте се в чувствителните гласове на всяко нещо. Разберете някои от неговите свойства. Ще осъзнаете, че любовта е любов към всичко, което съществува. Научи по-задълбочени познания. Образовай се до размера на разбирането за хармония и красота. С любов, знания и красота отиди при хората. Обединявай ги. Направи заедно с другите живота си светъл, весел, пълен с непреклонна работа и радост. В това велико творчество ти ще овладееш неизчерпаеми нови източници на сили и знания. Стреми се  да научиш най-съкровените тайни на природата, за общото благо,  така ти ще изплатиш дълга си.

Вървейки по този път вие ще можете да усвоите трите велики Ключа на Любовта, Красотата и Знанията. С тях ще отвориш входна врата, водеща към светлинния източник на божествената истина.

Бъдете в състояние да овладеете тези ключове!






Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samorasla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2525041
Постинги: 324
Коментари: 1283
Гласове: 737
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930