Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2011 12:07 - ВЪПЛЪЩЕНИЕ, ВЪЗКРЕСЕНИЕ, ВЪЗНЕСЕНИЕ
Автор: samorasla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5492 Коментари: 4 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Възнесението означава, че всички форми на живот от първо и второ измерение ще преминат във форма на живот от трето измерение. Хората или формите на живот  от трето измерение, ще преминат или в четвърто измерение, или в пето, в зависимост от нивото на съзнание и от намерението. Сега възнесението се извършва стъпка по стъпка, независимо от хората, които не го признават и същностите, които му се противопоставят, тъй като такава е Волята на всички.

 В своето циклично развитие, обикновено Земята и въплътените на нея форми се възнасят чрез катастрофи, съпровождани от цикъла на смърт-възкресение. Ето защо в древни времена са съществували пророчества за ужасни разрушения, които ще се случат в „края на времената”-  периодите на „жътва”.

 Няколко предварителни уточняващи понятия:

 ПРЕВЪПЛЪЩЕНИЕ или ВЪПЛЪЩЕНИЕ

То е поредна инкарнация след физическа смърт. При него се пренася карма и новата инкарнация започва от ниво, което е следствие на предишната инкарнация.

 ВЪЗКРЕСЕНИЕ

Възкресението настъпва след физическа смърт. Условие за неговото осъществяване е изчистената карма от предишните инкарнации. При възкресението целият живот започва наново, на ново ниво на съзнание и ново измерение, в свят от по-високо измерение.

 ВЪЗНЕСЕНИЕ

За възнесение може да се говори когато кармата е изчистена и неговото постигане е възможно още в настоящата инкарнация в света на природата. Възнесението не означава задължително съществуване в по-високите измерения единствено като дух, то е възможно и във физическа форма.

 Повратен момент в процеса на възнесението настъпва благодарение на въплъщението на Иисус и възкресението на Христос, станало възможно единствено чрез преобразуване на кармата.

Възнесението променя физическото тяло посредством сливането на тяло и дух. Новото същество е носител на физическо тяло от светлина. То е възможно както на отделни хора, така и на цели групи и народи. Предстои възнесение на цялото човечество, но на етапи -  според нивото на съзнание.

Процесът възнесение е започнал преди хиляди години. Библейската история с извеждането на израилтяните от земите на Египет, предвождани от Мойсей, е метафора за възнесение. Друг пример е възнесението на народа на Маите след като са приключили своята мисия на Земята в началото на 8-ми век.

Духовната алхимия на Христос е била първия етап от развитието на Тяло от Светлина. За неговото завършване са били необходими 2000 години..

Като експеримент за възнесение на нашата планета Тялото от Светлина се появил през 1988 г., седем месеца след Хармоничната конвергенция – август 1987 г. в Хонолулу, Хаваите, когато се осъществи връзка между Универсалните енергии и Земята. Това наистина е експеримент, тъй като възнесението никога не се е извършвало по подобен начин – чрез постепенно увеличаване на светлината във физическите тела на всички форми на живот и на самата планета като цяло. Това става с едновременното повишаване на честотата на вибрациите. Този начин не е използван досега в нито една от възнасящите се Вселени. В Универсалния ум съществува теория за такъв метод, но за първи път той ще бъде приложен на практика. По време на процеса е твърде възможно да възникнат поправки, но в основата си той ще бъде по набелязаната последователност за изграждане на Тяло от Светлина.

 Най-вълнуващият аспект от процеса за възнесение е изграждането на Тяло от Светлина. Той се състои в превръщане на физическата обвивка в проводник за сливане с Висшия Аз. Преобразуването на тялото се извършва синхронно с поредица от  спускания на Духа, в съответствие с количеството светлина, което изпълва живите клетки. Количеството светлина в клетките съвпада с нивото на Светлинното тяло и колкото неговото ниво е по-високо, толкова плътността на физическото тяло намалява. Тоест плътността на физическите клетки намалява за сметка на светлината, която те успяват да задържат и усвоят. Това е в съответствие с изчистването на човешката същност от всички нива, до най дълбокото – ментално, емоционално, физическо и духовно.

За постигане на индивидуалното, груповото или общото възнесение е достъпна  помощта на всички Небесни сили, но трябва да помолим за това открито и ясно, поради закона за ненарушаване на свободната воля. За всички е достъпна подкрепата, нужна да осигури мирно и леко преминаване на Пътя през бариерата на Квантовия преход. Няма никакво съмнение, че този път е огрян от цялата възможна Божествена любов.

Дадени ни са всички инструменти, от които имаме нужда за това. От какво да се страхуваме, освен от самия страх, който е плод единствено на собствените ни илюзии?... Нека с лекота се освободим от тях, сътворявайки една нова реалност, изградена на базата на духовна свобода и безмерна радост. 






Гласувай:
8



1. alhimik1 - !!! Да си спомним...и се огледаме.
31.05.2011 12:19
:)))
Док
цитирай
2. samorasla - Да си спомним!
31.05.2011 21:52
alhimik1 написа:
:)))
Док

И да се огледаме с очи, изпълнени със светлина!!!
цитирай
3. samorasla - ЗА ВЪЗНЕСЕНИЕТО ПРЕЗ 2012
02.06.2011 08:46
http://www.yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=981

Едва ли има духовно пробуден българин, който не чете прекрасните текстове в този сайт: http://www.yosif.net/
Хиляди благодарности на неговите автори!
цитирай
4. samorasla - Пак там:
02.06.2011 10:39
...възнесение означава промяна на съзнанието. Да се възнесеш не означава да се преместите на друго място, в друго време. Да се възнесеш означава да промениш съзнанието си и така да промениш пространството (заедно със всичките му обитатели) около себе си. Да се възнесеш означава да започнеш да виждаш реалността и да престанеш да се самозалъгваш с илюзии. А реалността ти дава усещането за постоянна радост, докато в изкривените илюзии радостта е мимолетна. Затова радостта повишава вибрациите и променя (сътворява) ново пространство, където всички са радостни и нямат потребността да защитават малкия илюзорен свят на егото си, всеки се грижи за другите, не трупа само за себе си. Само в тези условия е възможно изобилието. Никога не забравяйте, че обкръжаващата реалност е отражение на нас самите. Затова ние не сме безсилни жертви на нечий зъл замисъл, а сме безкрайни по сила Богове-творци на действителността си, защото сме обединени, Единни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samorasla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2523950
Постинги: 324
Коментари: 1283
Гласове: 737
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930