Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.04.2011 22:52 - ВЕЛИКДЕН и освобождаването на Небесния човек
Автор: samorasla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1571 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 21.04.2011 23:02


Днес Универсалната истина е разпъната на кръст - опетнена и профанизирана по всеки възможен начин. Време е да възкръсне отново, понеже изгрява нов ден. Това велико дело ще бъде осъществено посредством многостранна, радикална световна революция от космическо, атмосферно и духовно естество. Тези, които желаят да се хармонизират с идващите събития и да съдействат за осъществяването им, ще се нуждаят от проницателност и пълно разбиране на ситуацията. Това не е нещо ново в този банален и объркан свят. Това е просто въпрос на вслушване в хода на вечността, която, разбулвайки се навреме, „не изоставя творенията на Божиите ръце”.

Когато се описва чудото на небесния човек, който възкръсва безсмъртен от гроба на природната смърт, съвременният човек би трябвало да си даде сметка, че това избавление не е описано случайно в евангелието, а тази истина е предадена на нас посредством източници, съществували дълго преди тази епоха. Само си спомнете удивителната легенда за Ной, който си е построил Ноев Ковчег, ново местообитание, и с него избягва от потопа на природата.

Казано ни е, че този Ковчег най-накрая е спрял на планината Арарат и лековерните теолози коментират, че тази планина вероятно се намира в Източна Армения, други пък – в Турция... Тези обаче, които разбират Свещения език знаят, че “пристигането на планината Арарат” се отнася до класическото възкресение на небесното тяло. Този, който достигне до Арарат е “достоен”, “съвършен”, освободен от колелото на живота и смъртта, освободен от прераждането.

Размишлявайки върху тази стара и все пак така актуална мъдрост, човек трябва да си припомни и за алхимията. Познанието за алхимията като точна наука вече е напълно загубено отдавна. Тази наука е обхващала истинското познание за трансмутацията или новораждането; означава всъщност разтварянето на това, което е низше, небожествено и създаването на възвишеното, на божественото, на истинското злато.

Изучавани и прилагани са три ясно различими аспекта на алхимията космически, човешки и земен:

-                     Космическият аспект се отнася до размишления върху Божия план за света;

-                     Човешкият аспект се съсредоточава върху задачата и природата на истинския човек в този световен план;

-                     Земния аспект се занимава с освобождение от заблудите на привързания към земята божествен човек и с неговото завръщане в Бащиния дом.

Така човек може да забележи, че това новораждане, което Христос представя на Никодим като новораждане от “вода и дух” е всъщност възраждане от Духа, произлизащ от първоначалната Мateria Magica,  и е практикувано от най-далечните периоди на световната история.

Така Братството на Светлината представя  Великден за празник, по време на който трябва да стигнем до прозрение за пътя, извеждащ от смъртното към безсмъртното, от земното към божественото.  За да изясним това, ние трябва отново да ви напомним, че Христовата йерархия ще се разкрие посредством духовна и структурна световна революция. И когато Братството говори за освобождаването на небесния човек, то не желае да ви отегчава с клишетата, представяни обикновено във връзка с Великден, а да свидетелства за новата ера, която ще започне; за феномена на възкресението, който ще се прояви алхимично по троен начин – космически, човешки и земен.

Когато ученикът, излязъл на пътя на Христовите мистерии, достига осъзнаване на диалектичния си затвор и до въздигането си до божествено битие, или с други думи, когато неговото мислене и жизнено поведение изцяло бъдат духовно променени, тогава в неговия микрокосмос се образува втори магнитен полюс. Този феномен е придружаван с бурна активност, описана в Библията метафорично като земетресения, които търкулват надгробните камъни настрани. Тази активност е описана също и в „Алхимичната Сватба на Християн Розенкройц”, където четем как Християн Розенкройц е връхлетян от магнитна буря вечерта преди Великден. Многобройни истории, митове и легенди също споменават подобно събитие.                                               

Размишлявайки върху тези неща, човек си спомня за геомагнитните полюси на планетата и коментарите свързани с тях, че предстои драстична промяна на тяхната позиция. Нима това не означава, че квантовия преход ще засегне не само човечеството, а и цялата планета.

Сега, ако човек направи връзка с многото магнитни бури, които бушуваха през последните години, свързани с огромни излъчвания на слънчеви и други планетарни сили и ако се вземат под внимание всички тези събития, разисквани като „атмосферна революция”, тогава едва ли някой се съмнява в гностичните твърдения, че в целия планетарен космос започват да се развиват много важни промени.

Великата революция, ръководена от сили, произхождащи от по-високи космически области, започва да се наблюдава в действителност. Зрящият, пробуден човек намира в изобилие доказателства за нея.

Така, празникът Великден е много забележителен! Гробницата е в процес на отваряне; ново жизнено поле се открива пред слисаното човечество. Христовата йерархия, след епохи изнурителни и себепожертвувателни усилия е създала новото жизнено поле. Това ново небе-земя, това изцяло ново жизнено поле, прониква сега в мрачните и смъртни диалектични области. Настоящата активност на магнитните полюси и многобройните магнитни бури са тясно свързани с това.

Същото небе-земя едно време е било съзряно от Йоан -  Пророка от Патмос и преди него от Йезекил, преди Йезекил - от Енох и преди и след него от всички, които са се приобщили към Универсалното братство, към универсалното тяло на т.н. Невидима църква, Дървото на живота с безброй клони.

Изумително и отнемащо дъха е да си представим нещата, които ще се случат. Величествено и поразително е, когато човек е способен да наблюдава силовите линии на новата епоха, пишещи нов свещен език с огнени символи. Днес съществува все още стена от безверие и суеверие, от научен, материалистичен, окултен и религиозен скептицизъм. Но всичкото това съпротивление ще бъде съкрушено в ясната светлина на действителността.

Забелязват се множество напрежения, които среща духовната работа по целия свят, напрежения, които имат склонност да възпрепятстват духовното влечение на много хора и да нарушават тяхното умение за духовно разграничаване.

Духовната школа „Лекториум Розикруцианум” има своя задача в космическите събития;  тя е един от участниците в Универсалното братство. Всеки, който желае, може да сътрудничи в тази задача.  Ако не, може да наблюдавате просто от страни докато събитията не ви залеят със своята непреодолимост.

 „Много са призованите”. Предстои Великден и този празник е по-велик от всеки друг, видян от света в този 33-ти освободителен период. 

Когато Адамичното човечество е паднало от небесата като огнен пламък, Универсалното учение и йерофантите на Универсалното братство са го последвали според установен план. Те са разкривали на човечеството божествената и освобождаваща идея като действително живо слово, като истинско състояние на съществуване.

Учениците, които са ги следвали с готовност и саможертва са преживели чудото на победа над материалността и смъртта. Техните сърца са ликували: “Господ действително възкръсна!”- ”Христос возкресе!” Те са последвали своя Бог отвъд гроба на диалектичния свят и по примера на Христос са завършили свещения процес на новораждане научно, прогресивно и структурно - по този начин образували първата жътва. През епохите, продължавали да се появяват други приносители на освобождение; събирани са жътва след жътва и така най-накрая е било образувано “множество, което никой не може да преброи” - Братството на първородните от Светлинното царство, възкресените, които са били откупени от земята. Там, където светлината грее над камъка, който е търкулнат настрана, винаги ще има тълпи, които бягат, както и други  същества, които ще бъдат  приветствани от Братството на Светлината с радост. От хилядолетия това Братство събира верни синове от всички народи и от всички раси.То напредва, стъпка по стъпка, от Великден към Великден. Тези същества са работили за възстановяването на небесната земя под водачеството на могъщи йерофанти. Истинското ново местообитание на човечеството е било подготвено - като невеста, нагиздена за своя съпруг.

Хиляди и хиляди признават вътрешно, с цялото си сърце и съзнание: “Господ действително възкръсна!” Така множеството, което никой не може да преброи, е възникнало и е осъществило нещо напълно истинско и различно от онези, които  шумно само размахвали палмови клонки и викали лицемерно “осанна”.

Братството има цел и задача за всички пробудени, които могат да свидетелстват за това отвътре, със знанието от първа ръка: “Господ действително възкръсна!” Тази цел е тройното алхимично развитие – космическо, човешко и земно – вечният Великден, който е по-близо от нашите ръце и крака.

Този, които има уши да слуша, нека чуе какво има да му каже Светия Дух. Грандиозният план за изкуплението в Христос е близо до своя исторически и научен завършек. Могъщият хор на небесните сфери известява: “Господ действително възкръсна!”

Настоящите космически вълнения свидетелстват за образуването на ново жизнено поле с напълно различни атмосферни взаимоотношения, придружени с неизбежни геоложки промени и безброй чудни развития във всички природни царства. Безкрайна радост ще изпълни всички, които са способни да видят и разберат. Страданията на много ще приключат. Маските ще бъдат захвърлени.

Духовните ученици  претворяват в действителност възхитителния процес на възкресението. И сега по Великденските празници, великата жътва ще се изяви микрокосмически и макрокосмически. Точно както в живота на ученика, така и в целия свят, настоящите вълнения на духовната революция ще свидетелстват за факта, че “Господ действително възкръсва!”

Космическа революция” гл.VІ от Ян ван Райкенборг и Катароза ди Петри

Адаптация:Саморасла








Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samorasla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2520232
Постинги: 324
Коментари: 1283
Гласове: 737
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930