Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2011 10:53 - Д Е М А С К И Р А Н Е
Автор: samorasla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6432 Коментари: 11 Гласове:
3



Ч а с т   в т о р а: АРМАГЕДОН, Гл. I.

      В Сянката на идващите събития ние ви информирахме за действията, които се подготвят от йерархията на огледалната сфера; действия, които тук и там вече се наблюдават.

Но има един въпрос от решаваща важност, който беше оставен извън внимание в посочения трактат, отлагайки до последния момент неговото обсъждане. Сега този момент дойде и ако се премълчава повече, може да се окаже фатално. За да добиете ясна представа по този въпрос ще е необходимо да ви запознаем повече или по-малко с него.

      Но преди това ние желаем да насочим отново вашето внимание към онази част от нашето жизнено поле, която наричаме огледална сфера.

Когато човек умира, това, което умира е неговото материално тяло, но личността освен от материалното тяло, се състои и от други части, а именно етерното тяло, астралния носител и накрая оформения от светлина синтез - едно тяло, което все още няма форма и което е означавано като мисловна способност.

Етерният носител може да се разглежда в четири аспекта, четири състояния на етерна плътност. Когато материалното тяло умира, двата най-плътни аспекта умират и се разлагат заедно с материалното тяло.

Другата част от етерния носител, както и астралното тяло и мисловната способност продължават за известно време своето съществуване от другата страна на завесата.

Естествено личността е тежко увредена поради загубата на материалното тяло, но по-фините части на личността също са обречени на смърт. Те се разлагат по-бързо или по-бавно в период между две и тридесет години. Накрая остава само микрокосмосът, който след това тотално изпразване от личността отново започва да търси оживяване.

Непосредствено след смъртта на материалното тяло, целият този процес се развива в огледалната сфера, в тези по-фини области на нашата планета, където попадат фините тела-носители на нашата личност след физическата смърт. Много хора си мислят, че огледалната сфера, тази земя зад завесата на нашите възприятия, е голямата цел на човешкото съществуване, великата цел, която Бог е поставил пред човечеството. Освен това някои хора си мислят, че животът в материалната сфера е еднократен, че зад завесата са райските небеса и ада и че животът тук, в материалната сфера, придопределя вечното пребиваване на „оня свят”.

      Затова по време на своето материално съществуване голяма част от човечеството e заетo да се подготвя  за света отвъд завесата. Стреми се да  заслужи небесната сфера, а не адската, и така да си осигури вечност в ослънчената страна на славния живот.

По този начин цялата природно-религиозна част от човечеството държи своя ум насочен към огледалната сфера. Но много хора са търсили потвърждение за този отвъден свят, този бъдещ вечен живот. Те са искали да се уверят в неговата истинност – съществува ли наистина или е мистификация. Те не искали да чакат смъртта, когато може би ще отидат там, а са търсели познание за него още в този живот.

Те са се опитвали да добият тази сигурност като останат напълно съзнателни по време на нощния си сън. Те искали да прехвърлят съзнанието на будно състояние, характерно за деня - в състоянието на нощния сън, за да са сигурни в наблюденията си. И така да постигнат едно истинско познание на базата на собственото си съзнание*.

Когато човек заспи неговата личност се разделя. По-фината част на личността се отделя от физическото тяло по абсолютно същия начин, както по време на смърт. Но трябва да отбележим, че при състояние на заспиване човешкото съзнание също се разделя.

Когато човек спи и материалното тяло лежи неподвижно в леглото, етерния двойник се носи на няколко сантиметра над материалното тяло, докато останалите фини части на личността могат, по желание, да се преместват повече или по-малко около материалното тяло. При разделяне на личността, човешкото съзнание също се разделя, както вече казахме. Затова нормалното човешко съзнание по време на сън се отличава от будното съзнание. Една част от будното съзнание остава с материалното тяло по време на сън и е в състояние на сън без сънища, в несъзнателно състояние.

Много хора предполагат, че в състояние на сън би било възможно да прехвърлят цялото съзнание в по-фината част на личността. Те разсъждават така: „Когато заспиваме, следователно когато напускаме състоянието на будно съзнание, ние разполагаме с цялостното си съзнание, тогава азът, след като се събуди, ще може да възстанови целия резултат от изследванията в отвъдното и да го гравира в мозъка.”

За да се постигне това, човек трябва да е специално трениран. Необходима е  тренировка на мозъка. Централната нервна система трябва да бъде подложена на серия от упражнения за приспособяване, защото обикновено мозъкът пренася картини от нощния  живот във вид на сънища, но най-често ние не можем да ги разберем и проследим, тъй като са объркани, безсмислени и извънредно забулени.

Е, цялото това трениране на всички тела - носители на личността с цел да се прехвърли пълното съзнание в по-фината личност, е залегнало в основата на науката и практиката на окултизма. Но човек, който се подлага на тези практики се излага на много голяма опасност, а именно на опасността от силна кристализация на личността, кристализация, която е много по-интензивна, отколкото е възможна в нормалния човешки живот. Както вече обяснихме кристализацията е в резултат, когато човек се опитва да удължи живота на тялото повече, отколкото е възможно, чрез намеса в органичните процеси.

Затова един истински Розенкройцер не може да бъде окултист, защото в Златния Закон на Братството на Розенкройцерите  се набляга особено на това, че „никой брат от Ордена няма да се стреми към по-дълъг живот, отколкото му е позволил Бог”.

Окултистът буквално се бори да удължи диалектичното състояние на живота си. Той тренира цялата личност ­– както фината, така и по-плътната част. Така неговия личностен фактор на кристализация се променя напълно в абсолютно противоречие с диалектичните природни закони.

Това накратко е начинът, по който част от човечеството, непозволено и противоприродно е създало за себе си един живот в огледалната сфера, в земята отвъд завесата. Разбира се този противоприроден полу-живот се опитва да се поддържа в огледалната сфера. Точно както хората от материалната страна на нашата природа се опитват по всякакъв начин да се поддържат, така и те се опитват да се поддържат и от другата страна на завесата. Тези същества си вярват, че са живи и че са постигнали целта си, те мислят, че са небесни жители, но всъщност са аномалии в диалектичната природа. Поради тази причина те създават смъртоносна опасност за човечеството, която все още живее от тази страна, защото за да могат да удължават своя живот от другата страна те трябва постоянно да се хранят със светлинен етер.

По този начин осигуряват съществуването си, тъй като те вече не притежават свой светлинен етер, или го притежават само отчасти. И поради своите повредени и непълноценни личности, те не могат да го извличат от етерните потоци на интеркосмичната атмосфера; затова те присвояват тези етерни сили от нас, от хората живеещи в материалната сфера на земята!

Това се постига посредством различни видове мистични събирания в църкви или на други места. Вие ще откриете по-подробно описание в Сянката на идващите събития.

      Навярно вече сте наясно ако сте прочели тази първа част на книгата, какво всъщност представлява братството на огледалната сфера. То е една група от същества, която непозволено се поддържа в огледалната сфера и която е изключително опасна за света и човечеството поради неестественото форсирано удължаване на своето съществуване и последиците от техните практики.

Сега вие сте разбрали и какво всъщност представлява йерархията на братствата на огледалната сфера. Тя е обединение на такива братства, чието единствено основание за съществуване е нуждата от себе-поддържане. Много често между отделните групи има голяма враждебност или съперничество, но когато е необходимо, те се обединяват и формират една общност с общи интереси. В наши дни ги грози опасността, че няма да могат да продължат да поддържат живота си в огледалната сфера поради нарастващата липса на светлинен етер. Това е причината, поради която те са планирали Голямата Игра, Играта за Второто пришествие на Христос, за да подтикнат човечеството към увеличаване на производството на светлинен етер, нужен за благото на тази орда паразити.

В Сянката на идващите събития ние разкрихме цялата тази Игра в различните й аспекти и освен това описахме как ще започне и как най-вероятно ще се развие.

      В библията намираме описание на Второто пришествие на Христос, но за съжаление хората не интерпретират това Второ пришествие по адекватен начин. Някои разбират описаното в Свещения език буквално, други го разбират по чисто символичен начин. Но има една относително малка група, която може да го изтълкува в истинския му смисъл.

Свещения език има различни аспекти и пластове. Но вие навярно вече знаете какво означава Пътят на Гносиса. Това е пътят на истинското освобождение на човечеството! Така че този път не е окултен, нито мистичен. Ние не търсим и не желаем контакт с отвъдната страна, нито да живеем там.

На първо място ние се опитваме да постигнем раждането на една Нова душа. И когато тази Нова душа е родена, на базата на това душевно ядро се изгражда едно душевно тяло, една нова личност на душата, която Библията посочва като Сома Психикон или Златната сватбена дреха.

Душевният човек, който знае как да построи такава сватбена дреха, влиза във връзка с първоначалния  живот, с истинското човечество, с Бог, с истинския  Дух. Такъв човек върви от вечност към вечност, по един път, който няма нищо общо с „отвъдната страна”, с огледалната сфера, и от определен момент нататък няма нищо общо и с материалната сфера на диалектиката. Така че в определен момент той може да остави цялата стара личност настрани, за да продължи напред в Златната сватбена дреха.

Разберете ясно всичко това! Гносисът винаги се разкрива на диалектичното човечество. Защо? За да покаже на диалектиката, на падналия човек, пътя към душевното човечество, пътя към душевния свят. Вие сте роден, за да откриете този път, да разберете този път и да извървите този път. Това е единствената цел на живота!

Гносисът ни среща, за да ни покаже Пътя към душевния свят! Без този път човешкото съществуване е безсмислено.

От това става ясно, че ако човечеството не желае да върви по този път и иска да установи едно земно царство - било то от тази страна на завесата или отвъд завесата, нещо ще се случи с него.

Да повторим: човечеството се ражда в този диалектичен свят, за да намери обратния път към душевното човечество! В случай, че не желае да извърви този път, човечеството не е постигнало целта, то неговото съществуване се прекратява. Това е причината за смъртта! Но ако човек намери пътя към душевния свят, той окончателно побеждава смъртта. С раждане на душата, смъртта е победена, защото душевният човек съществува от вечност към вечност. Който спечели душата, побеждава смъртта и може да каже като апостол Павел: „Смърт, къде ти е жилото, ад къде ти е победата!”

Но когато човек не върви по пътя към душевното човечество, тогава – слава на Бога – материалното тяло се разпада. То е настигнато от смъртта. Защо? За да се даде възможност на микрокосмоса да приеме друга личност в системата и тази личност да се възползва от възможността да преоткрие обратния път към Дома на Отца. Когато не открие пътя към душевната област, тогава смъртта правилно може да се нарече благословия.

Затова вече разбирате, че ако сегашното човечество своеволно се опита да се себеподдържа, търсейки неестествено продължаване на живота, то се прилепва към земята от другата страна на завесата, като акумулира  огромни напрежения, нарушавайки най-елементарните закони на природата; напрежения, които в даден момент ще докарат света до експлозия.

Ние повтаряме: когато някой се опитва да осъществи земно царство от тази или от другата страна, тогава нещо ще се случи на човечеството. Тогава животът на човечеството ускорява своя край, животът бива унищожен под товара на основните закони на природата - и в двете сфери на диалектичното му съществуване.

От една страна истинското значение на Второто пришествие на Христос е: намирането на Душевния Принц вървейки по пътя на душевното човечество. От друга страна – когато в определен период една голяма група от хора наистина стои на този път – настъпва криза, една огромна експлозия от напрежения, която Свещеният език нарича „Съдът” - „Божият Съд”.

Застрашена от това бедствие и от липсата на светлинна сила, йерархията на огледалната сфера започва „Голямата Игра”, за която Сянката на Идващите Събития дава едно сериозно предупреждение за всички, които желаят да чуят.

Но в същото време катастрофата е непреодолима: като разтоварване на съществуващите растящи неестествени напрежения.

В следващите глави ние ще се опитаме да обясним, как трябва да се възприема това бедствие, както и последиците от него. Също ще изследваме признаците на тази катастрофа в наши дни. Само ако сме добре информирани, ние ще изградим правилно отношение към Великата Цел на нашия живот и ще ни предпази от фатални грешки.










Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. samorasla - *ОИТ (Опитност извън тялото)
27.02.2011 10:55
Само няколко години по-късно в трилогията си „Пътуване извън тялото” Робърт Монро публикува своите невероятни преживявания извън прага на материалния свят. Неговите подробни описания за „обективната и неподлежаща на съмнение реалност – съществуването на живот извън физическата какавида” се оказват далеч по-авангардни от редица теории, вкл. и фройдистката.
http://savremennik.blog.bg/technology/2011/01/10/otvyd-granicite-na-vyzpriiatieto-kogato-chovek-napuska-tialo.664914

цитирай
2. анонимен - едно лично обръщение към всички, четящи тази книга (1)
28.02.2011 00:20
Искате демаскиране? И вероятно искате да започна от себе си? Добре, значи е време за това. Името ми е Милена, от София съм и съм ученик на Лекториум Розикуцианум. Аз съм тази, която вече два пъти пита за авторските права. Сега няма да питам за тях. Сега ще поговорим за друго.
Разбирам, че има хора, които лично се засегнаха – да не би да попреча на публикуването на книгата. Но искам да ви попитам – какво всъщност ще правите с тази информация? Ще я разказвате като сензация? Ще бъде тема на дълги интелектуални разговори? Не е ли истина, че тъкмо шокиращите сведения там са това, което толкова много харесвате и бързате да разпространите като новини от жълт вестник, без да сте се задълбочили в тях? И не е ли истина, че тези факти, така възприети, увеличават подозренията ви един към друг, тревожността ви и дори могат да застрашат здравето ви, ако сте по-емоционална натура?
Все неща, които не са били цел на Школата. За да може правилно да възприемете тази информация, без да си навредите, ви трябва разбиране – свещено разбиране. Цитирате Ян ван Райкенборг и в този цитат става дума за нещо много важно – за необходимостта от разпространяване на информацията с разбиране. Без разбиране, нямаме право на това, защото ще има нежелани от нас последствия, тъкмо за онези, на които уж искаме да помогнем. (Вижте статията „Защо съм розенкройцер” от Ян ван Райкенборг, на сайта на школата www.lectorium-rosivrucianum.bg, в Статии). А какво е разбирането? Това е откровение. Какво е откровението? Това е Светлината, която е повдигнала крайче от завесата пред вашата способност за разбиране. Как Светлината да осветли ума ми?
цитирай
3. анонимен - едно лично обръщение към всички, четящи тази книга (2)
28.02.2011 00:21
Може ли, седейки във фотьойла си и бърчейки чело от много умуване, да бъда изневиделица избран за такъв съд – съд благоуханен, в който светлината да пожелае да се влее? И по какъв признак ще бъда избран, по случаен? – май не е много в стила на Провидението. Тогава вероятно ще е на базата на моите неотразими възможности? Ами да, аз съм по-добър от другите и заслужавам да бъда избран от Светлината!
Ч е заслужавате, заслужавате – в това спор няма. Но това не е заради личните ви качества. А заради решението, което бихте взели, да съдействате на светлината, за да освободите Божественото семе във вас – тази Роза да разцъфне. Защо трябва първо вие да заявите категорично това решение, а не първо светлината да действа във вас?
Как казвате: Бог е Любов. Но разбирате ли, че Любовта означава закон на абсолютно ненасилие? Мислите ли, че Светлината ще навлезе във вас без вашето съгласие? Вие трябва да изправите пътищата за нея. Трябва да подготвите пространство за Любовта. А знаете ли как да направите това? Подготвени ли сте да разпознаете истината от заблудата? Познавате ли себе си? Искате да се самопосветите? Та нали току-що прочетохте толкова много от книгата „Демаскиране” – мислите ли, че властелините на този свят ще ви оставят да го направите? Цъкате с език, че тъмните сили се организират, но искате да действате самостоятелно. Не е морално децата на светлината да се обединяват – ние не сме войнствени като черните братя. А знаете ли какво се случва, когато децата на Светлината се събират заедно (а не само в мислите си)?
цитирай
4. анонимен - едно лично обръщение към всички, четящи тази книга (2)
28.02.2011 00:21
Когато тяхната насоченост, техния копнеж се обедини се получава онова прекрасно явление, добре познато ни от физиката, наречено РЕЗОНАНС. Припомнете си добре какво е резонанса и си представете как малките светлинки в сърцата ви могат да сътворят мощен зов към Единственото Добро и да предизвикат вливане на сили не от този свят, сили които нямат нищо общо с диалектичното добро или зло, а с Божествената Любов. Ама това в Школата ли трябва да го правим?
Духовната школа е Школа на Духа, в нея се проявяват Седемте лъча на Духа. Това е Школата на Християнските мистерии на посвещение. Това е школата, която притежава майсторския печат, предаден на Ян ван Райкенборг от Антонен Гадал, последния патриарх на катарите. А те, от своя страна, са го получили от българския патриарх на богомилите Никита (вж. Статията „Наследството на богомилите” пак там). Не е ли истина, че Учителя каза, че няма да остави Школата в България, но че тя ще се върне отново след 50 години? И още, мислите ли че е случайна датата 20 Август 1953 година, когато:”... връзката с магнитната верига на Универсалното братство стана факт и нашето младо Гностично братство бе прието за член на Йерархията.” („Основи на философията на съвременните розенкройцери”, стр.27). Случайно ли е, че тъкмо на тези дати 19,20 и 21 август се срещаме от всички краища на България, за да празнуваме на Рила? В своята вече 80-годишна история, Школата е създала връзка с предходните братства. Центровете на Школата са фокуси на изява в този свят на Братството на Шамбала, Ордена на Сидха, Синовете на Волята и Йога, Общността на Светиите, Христовата Йерархия. Който разбира, да разбира.
цитирай
5. анонимен - едно лично обръщение към всички, четящи тази книга (4)
28.02.2011 00:22
Питам ви, приятели на Светлината, готови ли сте да изминете Пътя на Посвещение? Готови ли сте да поемете отговорността от последствията от този път? Готови ли сте да преминете през Трансфигурация? Ще има трудности, ще има съпротива, но ще я има и Мистерийната Школа, която ще ви е подала ръка.Този път е само за готовите за това. Към тях се обръщам. И само той води до освобождаващи действия.
Отбих се тук случайно(?) преди няколко дни и няма да се задържам дълго. Ще се радвам ако с онези от вас, които са готови да изминат пътя на Розата и Кръста, водени от любов към Бог и човечеството, се срещнем в храма на розенкройцерите.
Саморасла е моя сестра и макар да не знам с абсолютна сигурност кой стои зад това име, знам обаче, че тя с радост ще помогне на всеки от вас, който пожелае да установи връзка с Школата.
Сърдечен поздрав и светъл ден
цитирай
6. анонимен - уточнение относно сайта на Школата
28.02.2011 00:36
допуснала съм грешка в изписването на адреса
http://lectorium-rosicrucianum.bg/
цитирай
7. samorasla - Благодаря ти, Милена,
28.02.2011 13:24
Благодаря ти, Милена. Отдавна очаквах това включване. В този блог има много интелигентни хора, които проявяват интерес. Всички те имат своите духовни търсения, някои вероятно са членове на др.общества, но струва ми се, че има много търсачи, които се лутат поради многото и противоречиви публикации, засягащи духовните въпроси.
Както вече повторих, тези хора имат право да знаят за съществуването на Лекториум Розикруцианум, за работата на Школата, но най-вече за учението, което тя изповядва.
Правото да се разпространява Учението на Розенкройц ни е дадено от нашия гросмайстор г-н Райкенборг. И е въпрос на Любов към хората и вътрешна необходимост на всеки от нас да им се помага - днес, когато всички признаци на космическата револючия са налице.
цитирай
8. samorasla - Адреса е изписан вдясно в блогрола
28.02.2011 14:22
анонимен написа:
допуснала съм грешка в изписването на адреса
http://lectorium-rosicrucianum.bg/


Отбивай се по-често. Тук си добре дошла винаги.
Светъл ден
цитирай
9. анонимен - заради решението, което бихте взели, да съдействате на светлината, за да освободите Божественото семе във вас – тази Роза да разцъфне.
02.03.2011 12:16
благодаря ви, че ви има! но да попитам - само участващите в тази школа ли ще могат практически да достигнат до това състояние, за което говорите? какво да правят тези като мен, които са достигнали до това решение, четейки материалите на сайта на школата, както и тези на вашия сайт - който добавя много значителни подробности и разяснява нещата по-подробно. не бих искала да се срещам с когото и да било - примери много със злоупотреба на доверие в нашия свят. но от друга страна всичко, което чета ме изпълва с надежда...?
цитирай
10. samorasla - В предишни постинги е ставало въпрос за това
02.03.2011 15:38
анонимен написа:
благодаря ви, че ви има! но да попитам - само участващите в тази школа ли ще могат практически да достигнат до това състояние, за което говорите? ........на сайта на школата, както и тези на вашия сайт - който добавя много значителни подробности и разяснява нещата по-подронадежда...?


Не е задължително да сте ученик на Лекториум Розикруцианум, за да се постигне трансфигурация. Има и др.духовни общества, които си поставят подобни цели. Но по принцип извън група, самостоятелно, процесът се развива много бавно. Нужна е последователност, постоянство и пределна яснота за това какво се случва и какво ше последва. Има и здравословни рискове, ако се тръгне в посока на конкретни практики.Ще ви помоля да се върнете назад в постингите, има 3 последователни текста със заглавие "Защо не може сам по пътя". Школата обединява не само физически своите ученици, а на базата на непосредствено общуване, се получава конкретна помощ от по-напредналите. Ако ви тревожи конкретното общуване, като начало може да започнете онлайн курс, подробности за което ще прочетете в сайта на Школата и постепенно опознавайки същината на нейната работа, да рещите как да продължите. Става въпрос за цикъл от 12 информационни лекции, чиято цел е да разкрие философията на Розенкройцерите и Универсалното учение. Този курс е абсолютно необвързващ и безплатен.
Ако имате др.въпроси - моля. Светъл ден!
цитирай
11. samorasla - За да ви улесня , ето линковете на въпросните текстове:
02.03.2011 15:52
Всъщност обединяващата тема е: Можем ли сами по Пътя?
"Всичко е въпрос на вибрации"
http://samorasla.blog.bg/lichni-dnevnici/2010/09/18/vsichko-e-vypros-na-vibraciia.607303
"Енергийни въздействия в микрокосмоса"
http://samorasla.blog.bg/lichni-dnevnici/2010/09/19/energiini-vyzdeistviia-v-mikrokosmosa.607712
"Авгиевите обори на земята"
http://samorasla.blog.bg/lichni-dnevnici/2010/09/21/avgievite-obori-na-zemiata.608638

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samorasla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2515835
Постинги: 324
Коментари: 1283
Гласове: 737
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031