Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2011 09:49 - МАИТЕ: ЗА КРАЯ НА ВРЕМЕНАТА
Автор: samorasla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3507 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 31.01.2011 11:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

СИТУАЦИЯ, КОЯТО ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ ИЗПЪЛНИ ТАЙНИЯТ ПЛАН И ШАНСОВЕ ЗА УСПЕХ - Към ЧастІ/гл.2 на ДЕМАСКИРАНЕ от Ян ван Райкенборг

Маите са оставили за нас, сегашните жители на планетата Земя,едно послание, записано върху камък,което съдържа седем предсказания. То е от една страна тревожно предупреждение, а друга - носи надежда. Първата част предупреждава какво би могло да се случи във времената, в които живеем. Втората ни напътства за промените, които да извършим в себе си, за да подтикнем човечеството към една Нова ера.

Всички ние вече чувстваме, че започваме да живеем във времената на Апокалипсиса. Все по-често изригват вулкани.  Разрушен е озоновия слой, който ни защитава от слънчевата радиация. Отровили сме планетата с отпадъците си. Грубо опустошаваме природните ресурси, водата, замърсяваме въздуха. Климатът се променя, температурите се повишават. Глетчерите и ледовете се топят, в целия свят стават големи наводнения, огромни торнада поставят в опасност Флорида и гигантски урагани унищожават Централна Америка. Заплашва ни и хаос в информатиката. Бедността, генерирана от икономическия хаос, се чувства в почти всички държави.

ВСИЧКИ НИЕ НОСИМ ОТГОВОРНОСТ ЗА ВРЕМЕТО, В КОЕТО ЖИВЕЕМ - СЪС СВОЕТО УЧАСТИЕ ИЛИ БЕЗУЧАСТИЕ.  НЕ ЖИВЕЕМ В ХАРМОНИЯ.

Много религии са създали предсказания относно  днешните времена. Библията казва, че когато всичко това започне да се проявява, наближава времето на Апокалипсиса. Маите са знаели, че това ще се случи точно в тези времена и са ни оставили напътствия, така че всеки да съдейства за навлизането на човечеството в Галактическото зазоряване, в една нова ера без хаос и разрушения. Оставили са ни седем пророчества, в които описват своите виждания за бъдещето - нашето настояще. Те са базирани върху техните научни и религиозни изследвания, върху функционирането на Вселената.

Първото пророчество говори за края на страха. Казва се , че нашият свят, основан върху омраза и материализъм, ще завърши в събота, 22-ри декември, 2012 г. До този ден човечеството трябва да избере - да изчезне като мислещ вид, заплашващ да разруши планетата си, или да еволюира към хармонично интегриране с цялата Вселена, разбирайки, че всичко е живо и съзнателно, че сме част от това всичко и че можем да съществуваме в една Нова ера на светлината. Първото пророчество казва, че от 1999 г. разполагаме само 13 години, за да реализираме промените в съзнанието си, да се отклоним от пътя на самоунищожение, по който напредваме, и да се интегрираме с всичко съществуващо.

Маите са наричали нашето Слънце Кинич-Ахау. Според тях то е живо и дишащо и в точно определено време се синхронизира с огромния организъм, в който живее. Получавайки светлинни лъчи от центъра на Галактиката, то започва да свети по-интензивно, предизвиквайки върху повърхността си това, което учените наричат слънчеви изригвания и промени в магнитното поле.

Те казват, че това се случва на всеки 5125 години и че Земята, засегната от промените в Слънцето, ще промени своята ос на въртене и това ще предизвика огромни катаклизми. Според маите космическите процеси са циклични и никога не се променят. Това, което се променя, е човешкото съзнание и то винаги се намира в процес на самоусъвършенстване.

Въз основа на своите наблюдения маите предричат, че от началната дата на тяхната цивилизация - 4 Ахау 8 Кумку, което ще рече 3113 г. пр. Xр., 5125 години в бъдещето, което се пада в събота, 22-ри декември 2012 г., Слънцето ще получи силен синхронизиращ лъч от центъра на Галактиката, ще промени своята полярност и ще излъчи огромна радиационна вълна. Затова човечеството трябва да бъде подготвено да премине през вратата, която са ни оставили маите, да направи решителната крачка  от сегашната цивилизация, основана на страх и да се трансформира в една много по-висока вибрация на хармония. САМО ИНДИВИДУАЛНО МОЖЕ ДА СЕ ПРЕМИНЕ ПРЕЗ ВРАТАТА,но подготовката зо тази стъпка е желателно да се синхронизира с група, общество, нация...  Само така може да се избегне големият катаклизъм, от който ще пострада планетата, но ще се даде началото на една Нова ера, един Шести слънчев цикъл.

Познаването на тези универсални цикли ще позволи на много хора да се подготвят за предстоящото и благодарение на това да запазят на планетата човешката раса. Тези промени ще ни помогнат да еволюира нашето съзнание към една нова цивилизация на по-голямо разбирателство и хармония между всички човешки същества.

Първото пророчество говори за Времето на безвремие - период от 20 години - последните 20 години на Големия слънчев цикъл от 5125 години, тоест за периода между 1992 и 2012 г.  От 1992 г. човечеството навлиза в последния период на големи промени. Слънчевите изригвания ще зачестят и ще станат по-интензивни. Хищническото поведение на злоупотреба и разхищение ще допринесе за тези промени. Това, което ще се случи, ще ни помогне да разберем как функционира Вселената, ще ни помогне да издигнем съзнанието си над материализма и да се освободим от страданието. Свещената книга на маите Чилам Балам казва, че ще има разрушени градове, ще има дни, в което ще сме потопени в тъмнина, след което Слънчевите хора  ще ни донесат знак за бъдещето. Ще се събуди Земята от север и запад, Светлината ще дойде.

Седем  години след началото на този период, което означава 1999 година, ще започне епоха на тъмнина, която ще ни изправи срещу нашето собствено поведение. Споменават, че думите на техните жреци ще бъдат чути от нас и ще ни послужат като напътствие да се събудим.

Те наричат тези 20 години ЕПОХА ГОЛЕМИЯ САЛОН НА ОГЛЕДАЛАТА.

Тя е епоха на промени, поставящи човека сам срещу себе си -  да влезе в големият салон на огледалата и да се огледа - да гледа и да анализира своето отношение към себе си и към другите, с природата и с планетата, където живее. Епоха, в която цялото човечество със съзнателното решение на всеки от нас, трябва да реши да се промени, да елиминира страха и липсата на уважение във всичките ни отношения. Началото на епохата на мрака ще бъде  маркирано от слънчево затъмнение, което ще съвпадне с едно небивало досега подреждане на планетите. Предрекли са, че това ще се случи на 11-ти август 1999 г., сряда. Тази година беше една от най-раздвижените през последните 5125 години.Беше началото на Кауак - свещеното число 19, което предвещава буря и бедствия, голямата трансформация, предшестваща промяната на времената. От тази дата -13 Ахау 8 Кауак, започват да текат последните 13 години. Това е последният шанс на нашата цивилизация, последните моменти да реализира промените към едно духовно възраждане и една нова златна планетарна ера.

 За маите абсолютно всичко е числа и времето на тринадесетте свещени числа започва от август 1999 г. След това слънчево затъмнение природните сили ще действат като катализатор в една серия от ускорени промени до такава степен, че човекът ще се види безсилен да ги задържи. Сигурността ни и технологиите, които сме създали около нас, ще започнат да отслабват. Вече не можем да научим нищо ново от тази цивилизация, от социалната форма, в която сме организирани. Нашето вътрешно развитие се нуждае от едно по-добро място, друг тип поведение, повече уважение в отношенията ни.

Също като маите, съвременните учени казват, че слънчевото затъмнение от август 1999 г. е било много специално. Този ден Земята беше в позиция най-близо до Слънцето, Луната - в позиция най-отдалечена от Земята и затова, когато се оказа между Земята и Слънцето, не успя да го засенчи изцяло, а само централно. От Земята можехме да видим един огнен пръстен. Освен това през нощта на същия ден кометата Суифт-Тътъл предизвика хиляди светлинни искри, един истински дъжд от звезди. Това бяха т. нар. Персеиди - малки метеори, които, навлизайки в атмосферата, се виждат като хиляди звезди. Всички планети се намираха в позиция Космически кръст със Земята. Пред Земята - Луната, закривайки Слънцето, Марс отдясно, Юпитер и Сатурн отляво, Уран и Нептун отзад. Венера беше почти в позиция -една седмица по-късно, на 18 август застана точно зад Слънцето. Също както и Меркурий. Тогава Луната се беше преместила надясно, образувайки линия с Марс. Всички планети с изключение на Плутон от момента на затъмнението през седмицата от 11 до 18 август бяха перфектно подравнени, формирайки Космически кръст с център Земята.

Интересното е, че в този Космически кръст зодиакалните знаци, заети от планетите, са Лъв - Лъвът, Скорпион - Орелът, Водолей – Човекът и Телец - Бикът. Това са символите на четиримата ангели -пазители на трона, за които говори свети Йоан в Апокалипсиса. "Първото животно приличаше на лъв, второто животно - на теле, третото животно имаше лице като на човек, а четвъртото животно приличаше на хвърчащ орел."

По тези причини това слънчево затъмнение е от голямо значение. За античните култури слънчевите затъмнения са били символ на промяна в естествения ред на нещата. Освен това сянката, която е проектирала Луната при затъмнението, наречена умбра, изминава една много мистериозна траектория. Тя пресича Европа точно над Балканите, през Косово, после минава през Близкия Изток - Иран и Ирак, след което се отправя към Пакистан и Индия.Това означава, че тъмнината минава през всички места на конфликти - още едно предупреждение от маите -да се осъзнаем за потенциалните опасности, причинени от нашите мисли на омраза и разделение.

Културата, науката, религията и изкуството на маите са били основани на връзката им със Слънцето. Вярвали са, че само чрез Слънцето са могли да имат връзка с Хунаб-Ку, бог, който е навсякъде, техният единствен бог. За маите Хунаб-Ку 1представлявал един гигантски организъм, който съдържа всичко и всички ни в своята вътрешност. Неговото сърце и ум се намират в центъра на галактикатаи само посредством Слънцето те биха могли да комуникират и духовно да се насочват към него.

От това следва и основният им интерес към Слънцето - Кинич Ахау2. Знаели са, че ако нещо се случи със Слънцето, това ще се отрази веднага на живота им, а и това е бил единственият път да достигнат небето, в по-висшите светове.

Маите са построили своите прекрасни градове, места за церемонии и пирамиди в Южно Мексико, на полуостров Юкатан, в Хондурас и Гватемала. Там са оставили своите записки, гравирани върху камък, за времето, за Слънцето, Луната, Венера и за пътя, за да може човечеството да се развива към светлината на една Нова ера, а не към материализъм и саморазрушение.







Гласувай:
5



1. samorasla - Още за маите:
31.01.2011 10:05
Според маите тяхната цивилизация е петата, осветена от Слънцето, Кинич-Ахау -Петият голям слънчев цикъл. Преди това на Земята са съществували други четири цивилизации, които са били разрушени от огромни природни бедствия. Маите вярвали, че всяка цивилизация е само една малка стъпка напредък в колективното съзнание на човечеството. Последната цивилизация преди маите била унищожена от голямо наводнение, като останали малко оцелели.
цитирай
2. samorasla - Речник:
31.01.2011 10:21
1 Хунаб Ку - "Единственият, даряващ движение и мярка. Енергиен принцип на разума, пронизващ цялата вселена - одушевена и неодушевена; (съотв. Бог-Отец, Първоизточник , Абсолют)
2 Кинич Ахау - Кралят на Слънцето, галактически наблюдател, въплътен разум на Слънцето или разумът на Светлината. (Съотв. Христос, Арх.Михаил, Сина)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samorasla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2524273
Постинги: 324
Коментари: 1283
Гласове: 737
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930