Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2010 09:58 - ЩО Е ТРАНСФИГУРАЦИЯ И ИМА ЛИ ПОЧВА ТЯ В НАС? продължение
Автор: samorasla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1888 Коментари: 2 Гласове:
4



ІV КОЙТО ИМА УШИ ДА ЧУВА, ЩЕ ЧУЕ  

 Какво да разбираме, когато се казва „падение на Луцифер” и как може чрез него да се наруши единството между главата и сърцето?

Ние не бива да си представяме падението на Луцифер като падане на едно видимо същество от видимо материално небе. Това е падението на един духовен принцип от Божествения свят - от НЕБЕТО, от 6-та космична област, и това падение се е случило с първоначалния човек. Според първоначалният порядък, Луцифер - т.е. главата, е имала за задача да отразява светлината на сърцето, която се излъчва от Божественото Слънце. Името Луцифер идва от носител на светлината, означава още - сияещата утринна звезда. Когато обаче носителят е пожелал самият той да бъде светлината, тогава е последвал разрива между главата и сърцето и Божествената светлина вече не може да бъде приемана. Винаги когато главата не желае да приема светлината от „слънчевата корона” на сърцето, а иска самата тя да бъде светлина, се стига до падение, което има за последствие загубата на слънчевата светлина. Така става ясно, че първата стъпка по Пътя на възстановяването трябва да бъде отново обединението на главата и сърцето в първоначалния смисъл.

Когато това условие за регенериране се изпълни, новата творческа, импулсираща сила започва да тече през цялата нервна система и стига до plexus sacralis - сакралното сплитане, сферата на влияние на подсъзнанието. В подсъзнанието се съхраняват всички опитности на космическото съзнание, а също  и това на личността. Чрез течащата надолу сила на Гносиса – това е Христовата сила – подсъзнанието се довежда до едно ново състояние. Кармата бива нападната и унищожена!

Така промененият plexus sacralis образува вратата за обновяване на целия микрокосмос и в светлината на това обновено състояние на съзнанието, ученикът разбира своето призвание. След това гностичната сила протича нагоре към „светилището на главата” и довършва алхимичния процес, който вече отчасти бе обяснен.

Ако си представите тази циркулация на изявяващите се гностични сили, тогава ще разберете, защо plexus sacralis се нарича “свещения плексус (сплитане)”. Ако пробивът през тази врата бъде успешен, тогава същевременно се образува една нова нервна система. Хормоните в кръвта стават носители на нови етери, които реагират изключително само на новия нервен флуид. Също така се образува и един нов кръвен флуид. Така ние удивени виждаме чудото – как в цялата система, независимо от старата, се появява една съвсем Нова личност, която е в света, но НЕ Е от света.

Тази Нова личност, произлязла не от „волята на човека”, а родена от Бога, е „Идващият Нов Човек”.

Посланиците на Универсалния Гносис се обръщат с едно и също устно или писмено слово към всички, намиращи се на различни спирали на търсене. Всяка група черпи за себе си онова, което е определено за нея. Неправилно е да се дотяга  на някого, който не търси – обръща ли им гръб, означава че тези призиви не са предназначени за него и не може да му се помогне. За подобни хора това познание ще остане скрито за тях, те няма да го разберат и не е необходимо. Само за докоснатите от Духа, съществува възможност за пробуждане. Гносисът и Йерофантите нищо не могат да направят за никого, ако в неговата система Духът не е възкръснал. Няма начин.

Затова в прекрасните дни преди Коледа, нека си пожелаем да освободим в себе си пътеката на Светлината. Да отключим милосърдието, отдавайки най-доброто от себе си за хората около нас, онова което ще ни се върне ще бъде стократно в повече. Такъв е Законът!








Гласувай:
4



1. анонимен - Прекрасни текстове
20.12.2010 14:53
Дано коледните дни донесат просветление на много хора. Весели празници, Саморасла!
цитирай
2. samorasla - Благодаря, успешна година и мир за всички ни!
07.01.2011 14:41
анонимен написа:
Дано коледните дни донесат просветление на много хора. Весели празници, Саморасла!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samorasla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2515964
Постинги: 324
Коментари: 1283
Гласове: 737
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031