Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2010 09:53 - ЩО Е ТРАНСФИГУРАЦИЯ И ИМА ЛИ ПОЧВА ТЯ В НАС?
Автор: samorasla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2709 Коментари: 2 Гласове:
6



І. МЕНТЕ СЕ ПРЕДЛАГА НЕ САМО НА ПАЗАРА?

         Многобройни са упражненията, с помощта на които човек се опитва да избегне смъртната присъда, надвиснала над всеки в този преходен свят. Молитвата – също. Да се отбием в църква, ей така, между два магазина, с препълнени торби, мислейки за гозбите, гостите...Да запалим свещ, да целунем икона и да се втурнем отново презглава  в ежедневието - каква пародия, какво лицемерие!... Ортодоксалната църква, десетките окултни общества, йога-курсове и ред други амбициозни старания – как мислите, ще ни направят ли годни за Небесното царство?  Дали ще ни възвърнат Духа на Свободата, дълбоко заспал в сърцата ни! Всички тези методи са евтин заместител, менте по пазарищата на света, без техните търговци да се притесняват на безценица да ни предлагат за продан ”Пътя, Истината и Живота”. Тяхната стока не само е безполезна, но дори вредна за искрено търсещия Пътя на освобождението.

Месец Декември е особен. Енергията, с която е заредена неговата атмосфера носи един магично-мистичен аспект, на който всяко отворено сърце трудно устоява. В няколко постинга бих искала да ви запозная с процеса Трансфигурация от гледна точка на Универсалното учение. Надявам се информацията да е полезна за многобройните пробуждащи се  души.

 Трансфигурацията е работа в „трепет и боязъм”. Това е практика, която на базата на себепознание и познание на Универсалното учение води човек към новораждане от Вода и Дух. С помощта на Духовните сили в собственото си същество, човек, влязъл в силовото поле на една духовна школа, разгражда своята земна личност, събужда и съживява в своя микрокосмос първоначалният Духовен човек. Това се постига със съдействието на Христовите сили, чийто произход е от прасубстанцията на Божествените области.

Трансфигурацията  осъществява  завръщане на природния човек в жизненото състояние, в което той се е намирал в пра-миналото. В райския му период. В живот и съзнание, присъщо на Божествения човек от първоначалното Царство на Божествената природа. Или казано на съвременен език завръща се във време отпреди грехопадението от 6-та – в 7-ма космична област. Затова  Христос проповядва: „наследете Царството, приготвено вам от създаването на света.” (Еванг. на Матей 25:34)

Следователно това царство винаги е съществувало, то Е, и затова не е необходимо да дойде тук на земята; нито е възможно то да се постигне на Земята посредством интелектуална или морална култура! Или чрез технологичен и материален прогрес.  Христос казва недвусмислено: „Моето Царство не е от този свят!” (Еванг. на Йоан 18:36) Този свят, в това вибрационно състояние, в което планетата се намира сега, не е нашият свят, колкото и да бъде подобряван, ако въобще дава такива признаци.

Духовната школа на Златния Розенкройц учи, че човек може да влезе в Царството на Христос, ако се новороди по душа и Дух единствено чрез процеса на трансфигурация и ако построи от прасубстанция съответното душевно и духовно тяло. Трансфигурацията, или „новораждането от Вода и Дух”, водят до състоянието на Божиите синове - „които се родиха не от кръв, нито от похот плътска, нито от похот мъжка, а от Бога.” (Еванг. на Йоан 1:13) Струва ви се невъзможно ли? Та нали 75-80 % от човешкото тяло е вода! Значи остава да поработим върху Духа!...

(следва)







Тагове:   менте,   духовност,


Гласувай:
6



1. samorasla - Две магнитни полета
08.12.2010 10:47
Универсалното гностично братство учи, че се открояват два вида магнитни полета, действащи върху хората. Първото въздейства на човечеството по силата на неговото природно състояние, второто – при определени условия. Човекът на диалектичната природа не притежава никаква свобода, никаква възможност – всичко се решава вместо него. Той бива живян. Но в този време-пространствен порядък, в който днес е човечеството, възниква възприемчивост от друго магнитно поле – т.н. магнитно поле на Гносиса. Ако човек се свърже с него след известно време той се освобождава от влиянието на първото магнитно поле и се развива според законите на второто. Така се образуват две групи хора, принадлежащи на две различни магнитни полета. Тази поляризацията е ясно видима – хора, които са се втурнали към материално благополучие и други, които се отдават на духовен живот.
цитирай
2. samorasla - Повод да се самопоздравя:
09.12.2010 21:53
Специален поздрав за оня, който току що (между 21.40-21.45 часа) пресече Границата на здрача. Нарушителят се оказа 10 000-ния читател в блога на Samorasla, открит на 9 август тази година.
Благодаря ти, приятелю! Който и да си, където и да си – ние дишаме с теб един въздух и това е прекрасно! Поздравявам те със стихотворение, дано обичаш поезия! И с песните на Джемма Халид, които ще откриеш тук:
http://www.youtube.com/watch?v=aMGddgRRbes&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=hcaFmANK9pU&NR=1


МЪРТВА КОСТ

Свободата е като мъртва кост
мога и без нея
но винаги ще ми липсва

Всеки ден я изстъргват
а тя не спира да гъделичка
върха на дясното ми предсърдие

като копнеж -
за да я търся и разпознавам

като розова пъпка -
търпеливо да я разлиствам

като перлена семка -
в жадния хумус да я заравям:

За да поникне трева
и тишина
в тишината


цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samorasla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2515850
Постинги: 324
Коментари: 1283
Гласове: 737
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031