Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.11.2010 11:04 - РОЗАТА НА СЪРЦЕТО И БИТКАТА ПРИ АРМАГЕДОН
Автор: samorasla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4246 Коментари: 6 Гласове:
5

Последна промяна: 08.11.2010 14:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Как да събудим за живот  Розата на сърцето си?... Днес, в дните, когато Космичната революция набира мощ, всеки би трябвало да потърси отговор на този въпрос. Защото само пробуденият духовно човек би могъл да се свърже със светлината на Божествения свят и разрушавайки своя Аз, да превърне стремежа си за спасение в дело.

Но това не е лек процес. Започва с колебания, съмнения, страх... С борба „за” и „против”... И не е всичко! Тази борба се изнася и навън - човекът се оказва на кръст, разкъсван от две мощни астрални сили – първата, произхождаща от тази природа, втората  – не е от тази природа, но поддържана тук от Универсалното бяло братство на Светлината. Първата – вкопчила се злобно в измъчената душа, в ужас, да не й се изплъзне. Другата - с цялата си себеотдайност и жертвоготовност - така че посредством нея още едно същество да открие своя път на завръщане към бащиния си дом... Това е вечната битка между доброто и злото, която се води откакто свят светува на всички нива – от бойното поле на микрокосмоса – до необятния Армагедон в планетарен и космичен план...Великата  и драматична борба между Универсалното братство от една страна и същността, наречена „богът на този свят” и още „князът на този свят” - от друга страна.

Богът на този свят е една йерархия от могъщи сили, които в гностичната философия  се наричат „еони”. Важно е да осъзнаем тази борба между Елохим и еоните. Нали разбирате, че не става въпрос  за черно и бяло войнство, строени един срещу друг насред полето. Не, битката се води в човешкото сърце, в кръвта му, в нервния флуид, в човешкото съзнание и в средата, където живее – в света.

 На война – като на война... Елохимите са носителите на спасителния импулс и този импулс е проявлението на Христос –  мощно и всеобхватно, колкото е възможно. Ако  техния превес в света надделее, еоните започват видимо да отстъпват пред този импулс, преструват се дори, че сътрудничат и по един коварен начин  изкривяват този импулс,  използвайки го за постигане на своите диалектични цели. Така се пораждат природно-физичните, природно-метафизичните и природно-религиозните проявления, с които се цели да бъдат блокирани спиритуалните излъчвания и въздействия от страна на Универсалното братство в човешката система.

 И църковната, и окултната магия имат един източник, една власт  – йерархията на еоните! Свещеници, лъжеучители, майстори-окултисти – всички те днес са впргнали енергия и умения в „битката за души”. Свидетели сме, как светът преживява един отвратителен маскарад – в името на Иисус Христос, на Кришна, на Аллах, на Буда... милиони хора са поробвани от еоните и са лишени от възможността да бъдат спасени от Христовата Светлина. Как да ги разпознаем ли?... За всички тях от съществено значение е да бъде поддържано Азовото съзнание на личността, Его-то, което всъщност привързва към света на диалектиката. В допълнение към това, те се опитват да държат масите в невежество – защото невежите хора са лесно манипулируеми. Нерядко личностите са примамвани с окултни знания, ясновидства  и магия... Нека се има в предвид също, че в Стария Завет преобладават окултни аспекти, преплетени с универсални послания – особено имената, които са символи на кабалистични формули. Така съществува опасност да доведат до свързване на искрено търсещия човек с окултни сили, той неусетно да се постави под тяхно влияние и да бъде прилепен дори без сам да подозира. Окултизмът в каквото и да е негово проявление, е белег на луциферианство ... Но както вече се каза: А la guerre, comme а la guerre...

И ако все още вярвате, че човекът е на върха на хранителната верига, както ни учат по естествознание, навярно ще ви разочарова факта, че ние сме само едно злочесто междинно звено в нея. Еоните от огледалната сфера са паразити, които експлоатират човешките маси, използват ги като огромно стадо добитък, хранейки се с нашите етерни и спинални флуиди и енергии.

Но как тъжен и ужасен е техния живот  – огледалната сфера е тяхното царство, но и техния затвор. Колкото повече хора са спасени от властта им, толкова повече отслабва тяхната сила. Тяхното поле се изпразва и те са лишавани от своите жертви. Без хората, тяхното съществуване е невъзможно?...Затова толкова отчаяна е  съпротивата им – и тяхно дело са атмосферните и геологични катаклизми.

Както казва писателят: „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”. Когато ученикът е готов, учителят се оказва наблизо. За онзи, който искрено пожелае да върви по пътя на универсалната мистерия, да окачи своята роза в пресечната точка на кръста, избирайки изпитанията на трансфигурацията, винаги се задвижва спасителната формула: търсейки, ще намериш; почуквайки, ще ти се отвори. Тогава Розата на сърцето получава нужната сила, за да поеме ръководството на процеса и да го доведе до благополучен край. И думите от 8-ми стих на псалм 137 добиват смисъл: “Господ ще извърши това вместо мене!”

Розата на сърцето се събужда и едно след друго нейните листенца разкриват своето великолепие. Това е възможно благодарение на Братството на Живота, отдало се на спасение на падналото човечество. Неговата светлина бди и в най-голямата тъмнина, за да намери и спаси всяка изгубена душа. Но само в случай, че тя го пожелае в сърцето си.

Като в притчата за блудния син, дошло е време човек да се върне към Отца, който изпълнен с Любов, го очаква от хиляди години.

http://www.lectorium-rosicrucianum.bg/

 









Тагове:   спасение,   Армагедон,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. samorasla - За съжаление
08.11.2010 15:17
За съжаление трансфигуристичната литература е унищожена от епископи и могьосници. В евангелията са запазени част от тези съкровища, но те са поднесени завоалирано. Смисълът и съдържанието им не е лесно да се разберат и за съвременните хора, учението и пророчествата, които са записани в тях, са неясни.
Хората са оставени сами на себе си да търсят истината. Архонтите са силите, които поддържат невежеството и целия този диалектичен ад. Ние сме тези, които сме допуснали еоните на разрушението в себе си и затова от нас се очаква да ги преборим.
цитирай
2. rebellion - За съжаление трансфигуристичната ...
08.11.2010 18:17
samorasla написа:
За съжаление трансфигуристичната литература е унищожена от епископи и могьосници. В евангелията са запазени част от тези съкровища, но те са поднесени завоалирано. Смисълът и съдържанието им не е лесно да се разберат и за съвременните хора, учението и пророчествата, които са записани в тях, са неясни.
Хората са оставени сами на себе си да търсят истината. Архонтите са силите, които поддържат невежеството и целия този диалектичен ад. Ние сме тези, които сме допуснали еоните на разрушението в себе си и затова от нас се очаква да ги преборим.

Трябва да се възстанови огромно по обем познание , което да ни върне свободата .
цитирай
3. samorasla - Кейси е предрекъл
08.11.2010 18:39
че във времената на космическите промени ще се инкарнират хора, които носят знания и умения за да спасят не само себе си, но и да помогнат на човечеството да преодолее катаклизмите.
цитирай
4. misbis - i ot men edna roza
08.11.2010 21:10
http://www.youtube.com/watch?v=EGO_tsiYeJc&feature=related
цитирай
5. samorasla - Благодаря ти
08.11.2010 22:52
misbis написа:
http://www.youtube.com/watch?v=EGO_tsiYeJc&feature=related

цитирай
6. samorasla - Кадъра с розата и снега върху нея
08.11.2010 22:55
Кадъра с розата и снега върху нея е много трогателен, нали?
Прекрасна метафора...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samorasla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2519560
Постинги: 324
Коментари: 1283
Гласове: 737
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930