Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.11.2010 11:19 - ПО-БЛИЗО ОТ РЪЦЕТЕ И КРАКАТА
Автор: samorasla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 45045 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 01.11.2010 18:14


Когато в Универсалното учение се използва думата „Христос”, няма се предвид конкретна личност, като тази, която от хилядолетия е вменявана ментално от теолозите. Не, става въпрос за Христовата радиация, излъчвана от по-висши космически области. На всички, докоснати от тази радиация, ще се даде възможност за спасение.

Христовата любов е Светлината, Силата и Живота от първоначалната жизнена сфера на човечеството. Тази сила е предназначена за човечеството. Излъчва се чрез Универсалното братство, което е съставено от хората, не участвали в грехопадението и от всички, които по своя Път са се откъснали от земното си прераждане и са се върнали в първоначалната си родина, наричана по библейски Царството на Отца.

В своята книга “Откровението на гносиса  в наши дни” Ян ван Райкенборг  описва изграждането на фундаменталната основа на Духовната школа „Златен Розенкройц”. Там се разказва за знаменателното събитие на 20 август 1953 г., когато се е осъществила връзката на Школата с магнитната верига, състояща се от всички предшестващи ни по Пътя духовни братства. Споменава се за съществуването на другите магнитни системи за освобождение от времето на новото летоброене и изброява 5 от тях: есеите, манихеите, богомилите и катарите, класическите розенкройцери и съвременната Духовна школа Златен Розенкройц. От всички тях в по-голяма или в по-малка степен, братството на Лекториум Розенкруцианум е получило помощ. Говорейки за Универсалната верига, ние не трябва да си я представяме като дълга, съставена  от последователни брънки верига. Такава представа е само пример за последователността в работата на различните братства за спасението на човечеството. По скоро може да си представим Универсалното братство като голямо многопластово тяло с преобладаваща кълбовидна форма – едно огромно Небе-Земя, към което може да се присъедини всяко духовно-магнитно тяло, родено с помощта  и силата на Гносиса..                                                                                                                                                                                      Така всяка духовна общност, изградена в условията на Земята, може да се оприличи с Небесен Кораб, с който тя ще  отпътува към по-висша космическа област.  В зависимост от своето вибрационно състояние и светлинно излъчване, тя ще заеме своето място в Универса, включвайки се в Цялото. Там ще продължи да работи за своето осъвършенстване, и координирайки своите сили с другите предходни и настоящи братства, ще се слее с тях по пътя си към истинската родина.Така ние днес вървим по следите на нашите предшественици, както и те са вървели по следите на своите предшественици – братства, обгърнати от магнитните тела на своите „кораби”, водени от Христовата светлина – в едно велико и красиво приключение, каквото е завръщането към общата ни Прародина.                                                                                                                                                    Написаното тук е за да покаже, как една и съща първоначална доктрина - Гносисът,  синтезира в себе си религиите и философията на човечеството, как се развива и задълбочава през вековете познанието за завръщането.

Откакто свят светува Универсалното братство на Светлината, тази общност от братя и сестри, живеещи отвъд света на диалектиката, изпращат своето милосърдие и любов към  живеещите  на земята в нужда и страдания, за да се събуди и в нас Духовната Искра и да върнем първоначалното си съществуване, за което в Библията е казано ”... по образ Божи”(Битие 1:27),  и да заживеем “съвършени, както е съвършен Отец небесен”(Мат.5:48).

За да се избегнат недоразуменията, отново да напомним, че  Първоначалната родина  не се намира в задгробния свят – наричан още огледалната сфера. „Царството Божие” не е областта, където отиват умрелите...

Космическата област, откъдето Христос и Братството на Живота изпращат своя призив, е света на Абсолюта,  света на вечния Живот, вечното битие на Светлината, където всички ще се завърнат един ден. Пътят към него е конкретен, той не е идея, нито илюзия или измислица, а е реален път, който човек трябва да намери отново и по който никога не е късно де тръгне. Този Път е отворен за всички, които търсят спасение в Истината. Няма учител, жрец или духовно общество, което да извърви вместо нас Пътя, водеш обратно в Божествения свят.

Днес, в дните на Голямата космична революция, Универсалното братство изпраща към всички хора своето ясно послание:

Събуди се, човечество!

Когато Слънцето засияе в сърцето ти, последвай неговата светлина!

http://www.lectorium-rosicrucianum.bg/







Тагове:   небесен кораб,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samorasla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2524382
Постинги: 324
Коментари: 1283
Гласове: 737
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930