Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2010 09:04 - В КРАЯ НА ВЕЛИКИЯ ЦИКЪЛ - СПАСЕНИЕТО
Автор: samorasla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1212 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 29.10.2010 12:44


В  хората се проявяват две природи: едната от тях е напълно от този свят, а другата – не от този свят, но намираща се в плен на първата. Тази втората висша природа скрито присъства в човека във вид на Божествена Духовна искра.

Ако в нас е заложено такова жизнено зърно – даже в скрито, дремещо състояние, това означава, че сме благословени с възможност за спасение. Но за целта е необходимо да се събуди това духовно семе. Неговото възраждане означава за човека освобождение от оковите на този свят на страдания.

Себепознанието отвежда търсещия човек към връщането му във вечната хармония, сливането му наново с универсалната сила на Светлината, източник на всичко съществуващо, и присъединяването му към универсалния божествен Живот.

Има сили, които държат умишлено хората в незнание за истинския им произход и  предназначение. Те не чуват  зова на  интеркосмическата светлина и се водят единствено от собствените си представи и понятия. Ако, подтикван от необясними за него импулси, някой все пак предприеме промяна, то резултатите най-често са  непредсказуеми, поради биологичното му замъглено съзнание.

Затова и жизнената линия, която човек следва, се прекъсва отново и отново от силовите потоци, произлизащи от Бог – човекът е вечен заложник на колелото на живота и смъртта. Тези силови потоци са насочени към изпълнението на Божествения План и неговите непоколебими закони  да разрушават по пътя си всичко, което пречи на изпълнението му.

Има само един път, който води към спасение и този път е връщането на човека към космическата синхронизация с Логоса. Този път е заложен латентно в самата му същност, в жизненото зърно, за което вече стана въпрос и което розенкройцерите наричат праатом, Атом на Духовната искра, а също и Роза на сърцето.

Този праатом е съединен с горната част на дясната камера на сърцето и е  единственото, което е оцеляло в нас от преди грехопадението. Запазил се е в смъртната ни природа като залог за милост, като възможност един ден да се завърнем в първоначалната си родина. Ще съществува дотогава, докато измъчени от безсмислените си лутания  и безполезни страдания, не се научим да разпознаваме и разбираме зова към по-съвършен живот, докато не започнем съзнателно да заработим за своето духовно освобождение.

В продължение на еони време човечеството се движи по затворен кръг от едно прераждане към друго. И стотици пъти, притиснат между воденичните камъни на този свят, преживява едни и същи събития във вечен кръговрат, в света на раждане, разцвет и смърт. В продължение на еони време човечеството в ненаситните си желания, безуспешно се опитва да избегне страданията, породени от злото. В продължение на еони време човечеството изпитва чувство на вина, натрупваща се  като резултат от живот в тъмнина и противоборство. В продължение на еони време човечеството изпитва болката от незнанието, ужаса от омразата, борбата и престъпленията, жъне плодовете на своя егоизъм, душевна нищета и безумие.

Този свят не е раят от праспомените. Той е училище със строги правила, подчинен на вселенски закони. Той е интернат за превъзпитание и рано или късно всеки разбира това.  Дори богатствата, властта и удоволствията, когато са превърнати в самоцел, винаги се съпровождат или завършват с драстични изпитания, които в края на краищата са довели до натрупване на нужните опитности. Едва когато, премятан от капризите на съдбата си, човек, съвсем измъчен и отчаян, изгуби цел, светлина и изход – тогава към него се обръща  вътрешната светлина, излизаща от Атома на Духовната искра. Чак тогава Светлината може да бъде възприета от човека. И само тогава човек може да чуе този пробуждащ зов като копнеж към освобождение.

Това състояние произлиза от божествената искра. Щом духовния аспект на сърцето ни се събуди от своето сънно състояние, енергията, която произлиза от него, ще засегне чрез кръвта и светилището на главата. Нейната сила е различна, с много по-висока вибрация, която предизвиква пробуждането - един преход от объркване към себепознание, в резултат на което започва да мисли по-ясно. Това е началото на пречистването на съзнанието от натрупаните личностни форми и образи.

Този процес се осъществява благодарение на  Христос, който е универсалната същност на Божествената Любов.  Той е Световната Душа, която се обръща към падналото човечество, за да му помогне, да го подготви за предстоящото и заедно с това да предпази планетата и човешката раса.  

Универсалното учение намери мощно потвърждение от разчитането на уникалното наследство на маите. Въз основа на своите наблюдения маите предричат, че през 2012 г. когато приключва  последния цикъл от 5125 г., Слънцето ще получи силен синхронизиращ лъч от центъра на Галактиката и променяйки своята полярност, ще излъчи огромна радиационна вълна.

Хората трябва да бъдат подготвени да извършат прехода от сегашната цивилизация, основана на страха, трансформирайки се в една много по-висока вибрация на хармония. Този период ще даде шанс да еволюира нашето съзнание към нова цивилизация на по-голямо разбирателство и хармония между всички човешки същества.

Живеем във време, когато човечеството трябва да избере - да изчезне като мислещ вид, заплашващ да разруши планетата си, или да еволюира към хармонично интегриране с цялата Вселена, разбирайки, че всичко е живо и съзнателно, че сме част от това всичко и че можем да съществуваме в една Нова ера на светлината.  Остават ни само 26 месеца, за да реализираме промените в съзнанието си, да се отклоним от пътя на самоунищожение, по който напредваме, и да се интегрираме с всичко съществуващо

Универсалното Братство на Светлината днес по безброй начини и  по-настоятелно от всякога, работи за пробуждането на човечеството. Под неговото ръководство  с непресъхващо състрадание и любов се разпространяват семената на мъдростта, търсейки благородна почва да пуснат корени и да родят плод.

И всеки трябва да знае, че Вратата на Спасението е отворена за всички. Всеки държи в сърцето си ключа за нея.

 

 








Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samorasla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2515936
Постинги: 324
Коментари: 1283
Гласове: 737
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031