Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.10.2010 08:40 - ОЩЕ МАЛКО ЗА ДУХОВНАТА ИСКРА
Автор: samorasla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1719 Коментари: 2 Гласове:
3



      Съществуват човешки същества с Духовна искра и същества, носители само на  жизнена искра.

Едно същество с жизнена искра е чисто природно същество, малко по-висш животински тип. За разлика от него съществото с Духовна искра притежава  микрокосмос, който произхожда от праминалото на човечеството, от първоначалните седем главни раси на Човечеството. Затова той притежава една определена сигнатура. В неговото аурично същество освен активния функциониращ природно-магнитен небосвод, се намира и един латентен магнитен небосвод, една угаснала, тъмна система, която постепенно се задейства в процес на активна спиритуална работа. Този микрокосмос притежава също в центъра на своето кълбо, там където е сърцето на материалното тяло, един Праатом. Когато една жива личност е изявена в микрокосмоса, тогава този Божествен Атом кореспондира с дясната сърдечна камера на личността.

Праатомът в центъра на микрокосмичното кълбо е извънредно чувствителен за импресии от божествен произход. Но те могат да намерят отклик в микрокосмоса само ако е пробуден. Ако все още не е и освен това ако разположените в липиката на микрокосмоса (ауричното небе на индивида) дванайсет първоначални латентни магнитни ядра все още са латентни, Праатомът не може да предизвика в личността активности от освобождаващ характер. Тогава Праатомът най-много да породи в съответния човек един относителен  интелектуален и мистичен интерес. Но такъв човек със сигурност няма да тръгне по Пътя на новораждане и духовно освобождение, а ще продължи да устоява своето Аз-същество, без да постигне регенерираща активност на кръвта и трансфигурация.

Възможно е този човек да влезе в Духовната Школа, да разбере до определено ниво Универсалното учение, да изпита в известни граници неговата привлекателност, но магнитната система на микрокосмоса му затваря всички входове към истинското просветление. Той е в състояние да реагира само чисто диалектично на това, което Духовната школа изисква, без вътрешна нужда да работи спиритуално и да служи на човечеството. Често той напуска сам Школата, изпълнен с разочарование и неудовлетвореност.

      След много страдания и опитности, тези ученици трябва да изчакат в тяхното същество да се изявят нови магнитни възможности, когато нови магнитни силови линии ще докоснат съответстващите точки в главата и сърцето. Така след време (или в следваща инкарнация) в микрокосмоса се образува едно ново магнитно състояние. В тази промяна на цялостното същество, лъчите на Гносиса, докосвайки Праатома, могат да започнат своята прекрасна работа и да я продължат. Тогава семето не намира вече скалиста земя, а една подготвена нива, в която може да израства към превъзмогването, към победата. Живеем във време, когато кармата се ускорява във всичко. С отдаденост на чист и духовен живот, човек много бързо може да отработи кармата си. А онези, които не желаят да вървят по начертания път, бързо натрупват негативна карма и когато тя превиши всички допустими граници, те се стопяват в небитието.

Затова Духовната школа на Златния Розенкройц има за цел да привлече в своето силово поле преди всичко съществата с Духовна искра.

В неговата благотворна светлина Праатомът на онзи, който притежава тази прекрасна и освобождаваща сигнатура може да разцъфти като една роза, която наистина може да се нарече Роза на Розите. Така, както Исус Христос има своите 12 апостоли, така кандидатът носи в сърцето си Христовото същество. И в един разширяващ се кръг тази Роза на Розите обгръща своите дванайсет служители, дванайсетте ученика в 12-те нови магнитни аурични сили.

Всеки който е заобиколен от този дванайсеторен апостолски кръг, желае единствено със цялата си  любов, сила и воля съвършено да служи на Христос, наричан още Роза на Розите.

 

Адаптация на гл. 14 от „Гностичните мистерии на Пистис София”от Ян ван Райкенборг


 






Гласувай:
3



1. анонимен - keyword service backlinks services
03.10.2011 04:25
link building service seo link exchange <a href=http://xrumerservice.org>backlinks</a> backlinks to my site
цитирай
2. анонимен - maverickmoneymaking you can easily rake in $11, 917 per month
06.02.2012 00:28
Hi, This just came across my desk and I had to pass it on to you ASAP…
Internet multi-millionaire Mack Michaels has a few new positions available right now…
If accepted you can easily rake in $11, 917 per month starting from scratch.
==> http://www.maverickmoneymaking.info/maverick.html
Once you’re accepted just follow the training Mack gives you. It’s really quite simple…
Learn how Mack went from not being able to afford Christmas gifts to a millionaire lifestyle and how you can too!
BUT…
Due to the extremely high level of Hands-On time Mack spends with every new member he has to limit the number of positions that are open.
Right now there are only 2 available in your area. If you’re interested you should move quickly.
==> http://www.maverickmoneymaking.info/maverick.html
Your Friend, – Mike
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samorasla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2515709
Постинги: 324
Коментари: 1283
Гласове: 737
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031