Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2010 08:37 - АВГИЕВИТЕ ОБОРИ НА ЗЕМЯТА
Автор: samorasla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2514 Коментари: 2 Гласове:
2



Можем ли да вървим по Пътя сами – 3

Нека повторим: В последните два постинга разгледахме две от причините, които правят почти невъзможно човек сам да постигне онова душевно-духовно състояние, че да преоделее границата между 7-ма и 6-та космични области. Те са: 1) Наличието на силово поле с определен спектър на вибрации, което не позволява безопасно да се преодолее границата; 2) Енергийната замърсеност на микрокосмоса на човешкото същество изискващо време и постоянство за неговото изчистване.

Сега ще разгледаме още един сериозен фактор, който ограничава възможността човек без външна позитивна помощ да се справи с прехода, а имено енергийното и лъчево състояние на макрокосмоса.

Земята! – за повечето хора тя е кълбо от земя, вода и въздух. Но за гностика тя има своите етерни сфери, които заедно образуват едно гигантско етерно кълбо около материалната видима част и които  проникват  дълбоко в нея. Тук също, както и при човешкото същество, може да говорим за планетарно поле на изява, гъмжащо от живи образи, които съпровождат  нейния път като гнилостни изпарения.Техния произход е от излъчванията на всеки един обитател. Но не само това.  В астралната сфера на планетата цари универсален закон на привличане и отблъскване – подобното привлича подобно. Това означава, че всички мисли на омраза, гняв, завист, ревност –  все мисли и чувства с ниска вибрационна честота, се обединяват. Те се привличат от вече съществуващите от предишните поколения подобни мисловни образи и фантоми, свързват се и тяхната сила непрекъснато нараства. В атмосферата се образуват т.н. астрални облаци, за щастие невидими за нас, но това не ни спасява от тяхното въздействие върху собствената ни личност.

За еони от време астралните облаци са се формирали от излъчванията на билионите земни жители и са ставали все по-могъщи. Днес не съществува човешка дейност, която да не е повлияна от техните импулси. Тяхното въздействие е очевидно в различните политически и често противостоящи идеологии, в дейностите, свързани с различните религиозни и хуманитарни групи, в науката, в културата, в изкуството... Към тези, така да ги наречем органични облаци, се прибавят облаците от химически характер, продукт промишлената дейност от последните две столетия. За тях достатъчно се говори. Всички те поддържат и усилват органичните астрални облаци. В наше време вече са се образували гигантски астрални силови полета. И няма същество на планетата, живеещо върху земята, под земята или във въздуха, което да не е подложено на техните влияния.

Както при всеки човек, когато се ражда – индивидуалното му дихателно поле на изява е чисто и невинно, така и нашата планета преди спускането на нашата жизнена вълна – падналото човечество, е била девствено-чиста. Днешното нейно състояние е в резултат на вандалското отношение към нея. Оръжието, с което тя ни отговаря, е изковано от хората - силовите й полета са причина за негативни активности във всички области – разединения, войни, болести, агресивност, природни бедствия от всякакъв характер... „На всяко действие съответства равно и обратно по посока, противодействие” – този закон не съществува само записан в учебника. Той е универсален и важи за всяка индивидуална система.

Казаното дотук ни лишава от какъвто и да е оптимизъм за нашето бъдеще и за бъдещето на планетата. Откъде и кога ще дойде Херкулес да изчисти Авгиевите обори? Със сигурност много работа го очаква и дали е вече възможно да се изчисти атмосферата от всички негативни сатанински влияния. Възможно ли е тези отровни негативни силови полета да бъдат неутрализирани. Това е друга тема – но едно е ясно, че хората не могат да се справят сами! Колкото и благородни понякога да са техните намерения, те използват погрешни методи. Методи, в които липсва истинско познание и мъдрост. Каквито и средства да бъдат използвани, те са съпроводени неизменно от себеутвърждаващи, открити или прикрити, диалектични практики...

Всеки, който премине през Златната порта на Гностичното разбиране, вижда ясно, че Пътя на Освобождение няма нищо общо със себеутвърждаващия начин на живот на Аз-а. Себеутвърждаващите мисли и поведение единствено създават нови мисловни образи, които подсилват вече съществуващите. Затова като начало гностикът знае, че трябва да започне от изчистване на собствения си микрокосмос. Чрез един живот без страх, без критика, без желания, без налагане на волята, без кавги и противоречия. Когато престане да захранва фантомите на своя микрокосмос, с течение на времето те ще загинат поради липса на нужната им храна. Така ще бъдат неутрализирани за постоянно.

Който успее да постави такъв „пазач на своите мисли”, той се защитава и от влиянието на външните астрални енергийни въздействия на диалектиката, защото така прекъсва точките за контакт. Защото така отваря съществото си за вливане на  първоначалните сили на Божествения поток, за „чистата вода на живота”. Тези Гностични сили ще му помогнат да изчисти напълно своето поле на изява от всички фантоми.

Но това е само началото.В него ще се появи желание да помогне да се изчисти  и астралната сфера на планетата, като съдейства и помага на всички хора да постигнат това. Когато такова желание се събуди в него и той осъзнае тази Гностична истина, „съдбата” няма как да не го отведе до вратите на Духовната Школа на Лекториум Розикруцианум. Там всички, работят осърдно не само за собственото си осъзнаване и себепознание, а с общи усилия допринасят за изчистването на астралното поле на Земята, или поне да се задържи в поносимо състояние. Но те не са сами – в тяхна помощ са свещените сили, призовани  от Царството на Гносиса – Братята от Универсалното Братство на Светлината, за които нашата съдба не е безразлична.

 П.С.П. Безспорна е връзката между микрокосмос и макрокосмос. С риск да досадя на някого, отново ще приложа Картата на съзнание на Дейвид Хокинс* от книгата му "Мощ срещу сила: Скритите детерминанти на човешкото поведение". В таблицата е дадено „ниво на съзнание” - точкова оценка на различните емоционални състояния. То съответства на вибрациите, които те предизвикват в човешката система.Сумарното вибрационно състояние на хората влияе на вибрационното състояние на планетата.

КАРТА НА СЪЗНАНИЕТО 

Чувство

Ниво

Просветление

700-1000

Покой

600

Радост

540

Любов

500

Разсъдливост

400

Приемане

350

Готовност

310

Неутралност

250

Смелост

200

Гордост

175

Гняв

150

Желание

125

Страх

100

Скръб

75

Апатия

50

Вина

30

Срам

20

Най-същественото, което ни показват резултатите от тези изследвания, поместени във въпросната книга е, че съдбата на човечеството зависи от нивото на общото планетарно съзнание.

Изводите:

- Експериментите разкриват, че има една по-висша сила, която свързва всичко и всеки, и че истината не може да бъде скрита, дори ако разумът не я осъзнава. Чрез тези тестове хората са осъзнавали истина за неща, чието съществуване не са предполагали.

-Всичко се измерва (калибрира) на определено ниво от слабо (ниско) до силно (високо), включително книги, храна, вода, дрехи, хора, животни, сгради, коли, филми, спорт, музика и т.н.

-Голяма част от масово-консумираната музика днес се калибрира на нива под 200. Оттук тя води до поведения, свързани с по-ниски енергийни нива на съзнанието.

-Повечето филми отслабват хората, които ги гледат, като свалят енергийното им равнище под 200.

-85% от човешката раса се калибрира под критичното ниво 200. Общото ниво на човешкото съзнание се определя на 207 (към 1995 г., б. пр.).

-Съзнанието на човечеството се е колебаело на ниво под 200 (190) в продължение на много столетия преди внезапно да нарасне до сегашното си ниво. Задържането нивото на човешкото съзнание под 200 за продължителен период от време без съмнение би довело до унищожаване на човешкия род.

·  Енергията на малкото на брой индивиди с високи нива уравновесява слабостта на до известна степен масите.

·  1 индивид на ниво 300 уравновесява 90 000 души под ниво 200

·  1 индивид на ниво 400 уравновесява 400 000 души под ниво 200

·  1 индивид на ниво 500 уравновесява 750 000 души под ниво 200

·  1 индивид на ниво 600 уравновесява 10 милиона души под ниво 200

·  1 индивид на ниво 700 уравновесява 70 милиона души под ниво 200

·  12 индивида на ниво 700 се равняват на 1 Аватар (напр. Буда, Исус, Кришна) на ниво 1000.

·  За каквото и да е смислено човешко удовлетворение не може да става дума при ниво под 250, където започва да се появява чувство на самоувереност.

·  Когато нивото на съзнание на човек падне под 200, във всеки един момент той започва да губи енергия и става по-слаб и склонен да позволи да бъде манипулиран от обкръжението му.

·  Части от живота на човек могат да се калибрират на по-високо ниво на съзнанието, докато други периоди се калибрират на по-ниски нива. Сборът от тези стойности дава средното ниво на съзнание на личността.

*Повече за кавтата на Хокинс виж в постинга ми за Рилските езера.

 

 



Тагове:   обори,


Гласувай:
2



1. анонимен - Приятел: Според мен
23.09.2010 06:58
Според мен има още много причини, които дърпат хората в тяхното духовния им растеж. Ортодоксалните църкви са инструмента, който илюминатите използват за да привързват човешките души към 7-ма космическа област. Рептилиите, илюминатите и техния слугинаж нямат достъп до 6-та космическа област и правяг всичко възможно да държат хората в нащето измерение.
цитирай
2. samorasla - Не трябва да забравяме
23.09.2010 08:04
Да! Не трябва да забравяме никога, че съществуват сили, които са заинтересовани да ни държат в хипнотичен сън, това отговаря на техните тайни планове за установяване на абсолютна власт върху човечеството, тук - в тази космическа област на 3-тото измерение. Прочети постингите от рубриката "Новият рай".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samorasla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2519554
Постинги: 324
Коментари: 1283
Гласове: 737
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930