Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2010 07:15 - ВСИЧКО Е ВЪПРОС НА ВИБРАЦИЯ
Автор: samorasla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2845 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 21.09.2010 10:00


  Можем ли сами по Пътя?
(Информация за гностици)

               За процесите, които протичат в днешно време повечето хора, малко или повече, са чували и попрочели. Някои вярват, други – не. На хората, попадащи в първата група бих искала да обърна внимание, че информацията, която се поднася директно или чрез контактьори,  е адресирана към ония, които я възприемат сакрално и имат вече създадена връзка с Универсалното Братство на Светлината - Галактическата Конфедерация на Светлината, както сега я наричат. Нищо ново! Универсалното Братство отдавна ни подготвя за тези времена, в които имаме щастието да се родим и живеем. Още Кейси е казал, че сега се раждат хора, които вече са преживявали подобни събития, имат опит и ще са в състояние да помагат на човечеството. Това се повтаря често и в контактьорските послания. Но въпросът е дали е достатъчно. Още се казва, че онези, които са във връзка, ще получават указания, как да действат. А останалите?...

Ето какво преписах за тях и за всички интересуващи се от книгата, чрез която се свежда до човечеството голяма част от Универсалното познание „Египетки прагносис” ч.І,  гл. ХVІІІ от г-н Ян ван Райкенборг:

 

              Астралната физическа субстанция има вибрационен спектър, който в седмата космическа област варира от около 450 билиона трептения в секунда до приблизително 700 билиона в секунда. Тези цифри се дават от Универсалното Учение. Вътре в тази вибрационна скала се изявяват различните астрални явления, форми и дейности, свързани със седмата космическа област; изявени като цветове като крещящо червеното е за най-ниската вибрация, до синьото и виолетовото - за най-високата вибрация, възможна в диалектичното жизнено поле. Свързаните с тях излъчвания имат дължина на вълната от около 650 до 450 нанометъра (един нанометър е една милиардна част от метъра); най-бързите вибраций имат естествено най-късите дължини на вълните.

    Когато границите на вибрациите и дължините на вълните  стигнат долната граница на седмата касмическа област, тогава настъпва разлагане, разрушение, смърт.

   Но когато един човек чрез спиритуална работа повиши вибрациите, в посока на  шестата космическа област, той придобива нова форма на изява, а именно душевния човек. Значи прехода от едното към другото поле, от седмата към шестата космическа област, винаги причинява Трансфигурация.

    Ако една личност, един микрокосмос е поддържан в постоянна вибрация, чрез която в личността се установява една виталност, която поддържа живота. В определен момент вибрацията е толкова  отслабнала и забавена, че личността не може повече да поддържа тялото и умира. Това, накратко казано, е причината за остаряването и телесната смърт.

    Другата възможност е, ако сте докоснати от едно поле с по-висока вибрация от тази, с която сте свикнали. Тогава е важно, дали ще можете да отговорите на това. Ако се слеете с това по-високо поле, ако реагирате позитивно, тогава вибрацията на това поле постепено ще се повишава. В резултата на това повишаване на вибрационната скорост, която надвишава диалектично-нормалното, започват да се променят вашето същество, вашият микрокосмос, ауричнотото ви същоесто и с това също и личността. Това е Трансфигурацията.

 

    В първия случай последицата е смърт чрез ликвидиране, във втория случай настъпва новораждане. Каква неизмерима разлика! Първия случай означава поредното повторение, окован за колелото на раждане и смърт. Новораждането е възкресение във вечния живот.

В модерната Духовна Школа се постига едно концентрационно поле от астрална субстанция, в което действат вибраций, най-долната граница на които надвишава 800 билиона херца (трептения за секунда), докато най-високата дължина на вълната се намира на границата на 400 нанометъра. Ако намалите мислено още повече дължината на вълната и увеличите броя на вибрациите, ще получите представа за космическите области, които се намират над шестата космическа област. В един определен момент в тези области престава да съществува фактора време, и се ръзвива едно ново състояние, към което можем да се приближим с помощта на понятието вечност.

    Въз основа на казаното досега вие ще можете да разберете, че едно астрално поле, което по вибрация и дължина на вълната надвишава седмата космическа област, е недостъпно за едно същество от седмата космическа област. Значи новото астрално поле на модерната Духовна Школа се закриля само и е неприкосновено в най-дълбоката си същност.

 

       Когато един човек премине горната граница на седмото вибрационно поле, на седмата космическа област, вече няма застой. Съответният ученик продължава да крачи все по-напред, по-високо в универсалното светлинно и вибрационно поле. Вибрацията става все-по сияеща и могъща. Във време-пространственият порядък има едно гностично Братство, което приготвя място за всички, които желаят и могат да дойдат. Тези напреднали братя, наричани пазачи на границата, не продължават да вървят с групата, към която принадлежат, а остават, за да помогнат на идващите по-късно. Сега може би ще разберете и следните думи на Исус, нашият Господ от Евангелието на Йоана:   “Аз отивам да ви приготвя място. Добре е за вас, че отивам. Защото ако не отида, няма да дойде Утешителят при вас; но ако отида, ще го изпратя при вас. Когато Утешителят дойде, когото аз ще изпратя от Отца, Духът на Истината, който излиза от Отца, и той ще свидетелства за мен.”

В Евангелието на Йоана се казва също така:

   “Когато отида и ви приготвя място, аз ще се върна и ще ви взема, за да сте там, където съм и аз.”

Разберете, че тази свещена работа се е вършила във всички епохи.

   За всички, които откровено търсят освобождение, е приготвено едно място, което е съгласувано напълно с нас и с нашата епоха, Храмът на Брат Християн Розенкройц и днес излъчва едно утешаващо, помагащо излъчване, което, ако притежавате новата душа, ви помага още сега да съществувате в два свята; в седмата космическа област по силата на вашето родено състояние в тази природа, и по време на сън - в посветителния храм на Християн Розенкройц - по силата на вашето ново рождено състояние в астралното поле на живото тяло на младия Гносис.

    Вие можете да го сравните с издишване и вдишване. От новия гностичен храм на посвещение всеки ден се изпраща една астрална радиация, един оздравяващ, подсилваш импулс. Който реагира положително на този импулс, ще бъде заведен в гностичния астрален храм, когато заспи, и ще изпита чрез това милостта, когато на другата сутрин се събуди, зареден с чисти сили за по-нататъшното вървене по Пътя.

По този начин връзката на душата с гностичното астрално поле става все по-съкровена, все по-силна, докато стане почти неразривна и продължи и през дневния живот на кандидата. Намирайки се в седмата космическа област, той живее същевременно и в шестата космическа област.  Тогава той вече е преминал границите на смъртта!

    Тогава какво може още да му се случи?

    Тогава смъртта на материалното тяло вече не представлява опразване на микрокосмоса, а само освобождение от природното тяло. Затова при тези обстоятелства смъртта не носи раздяла”...

  

Така пише Ян ван Райкенборг, който както Рудолф Щайнер, Мадам Блаватска и Катароза де Петри, са имали по Божия милост, достъп до Акашовите записи. Благодарение на тази тяхна дарба те са свалили част от Универсалното знание на сравнително достъпен съвременен език до всички хора, които са отворили сърце и съзнание  за него и така намират сила и утеха в трудното си ежедневие тук – в света на диалектиката.

 

Защо не можем да вървим сами по Пътя? Има и много други причини – за тях ще стане въпрос в следващи постинги.

 

 

 

ЛЕКТОРИУМ  РОЗИКРУЦИАНУМ

 

ПУБЛИЧНИ ЛЕКЦИИ И ИНФОРМАЦИОННИ БЕСЕДИ

 

София

 
23 СЕПТЕМВРИ, 2010, Четвъртък, 18.30 ч.:

 

Публична лекция: КОИ СА РОЗЕНКРОЙЦЕРИТЕ

Лекцията ще се проведе в Дома на военноинвалидите, ул. "Христо Белчев" № 21

ГРАДСКИ ЦЕНТЪР СОФИЯ:

Люлин-6, ул.Звънче, 16

Телефон за връзка:
02/927 73 12

(или във форума, на лични съобщения)

14 ОКТОМВРИ, 2010, Четвъртък, 18.30 ч.:

 

Публична лекция: ЧОВЕКЪТ КАТО МИКРОКОСМОС

Лекцията ще се проведе в салона на Славянското дружество на ул. "Славянска" № 6

17 ОКТОМВРИ, 2010, Неделя, 15.30 ч.:

НАЧАЛО НА ПОРЕДИЦА ОТ 12 БЕСЕДИ, въвеждащи в

УЧЕНИЕТО НА СЪВРЕМЕННИТЕ РОЗEНКРОЙЦЕРИ (повече за беседите виж ТУК)

Беседите ще се провеждат ВСЯКА НЕДЕЛЯ ОТ 15,30 Ч. В ГРАДСКИ ЦЕНТЪР СОФИЯ

Стара Загора

 

 

Бургас

19 септември (неделя) от 16.00 ч. :

 

Публична лекция: ИСТИНСКИЯТ И ФАЛШИВИЯТ ГНОСИС

 

Лекцията ще се проведе в ГРАДСКИ ЦЕНТЪР БУРГАС

ГРАДСКИ ЦЕНТЪР БУРГАС:


к-с „Славейков”,
ул. „Стефан Стамболов” No. 92,
ет.2

 

(спирка за МЕТРО)

(Входът е от дясната страна
 на II РУ на МВР)  
 

Виж Google карта

 

26 септември (неделя) от 16.00 ч. :

 

Публична лекция: НАУКАТА ЗА ВЪТРЕШНОТО ОСВОБОЖДЕНИЕ

 

Лекцията ще се проведе в ГРАДСКИ ЦЕНТЪР БУРГАС

3 ОКТОМВРИ, 2010, Неделя, 16.00 ч.:

НАЧАЛО НА ПОРЕДИЦА ОТ 12 БЕСЕДИ, въвеждащи в

УЧЕНИЕТО НА СЪВРЕМЕННИТЕ РОЗEНКРОЙЦЕРИ (повече за беседите виж ТУК)

Първите четири лекции ще се проведат на 3-ти, 10-ти, 17-ти и 31-ви октомври 2010 г. от 16.00 ч.

В ГРАДСКИ ЦЕНТЪР БУРГАС

Варна

6 ОКТОМВРИ, 2010, Сряда, 19.00 ч.

 

Публична лекция :  НАСЛЕДСТВОТО НА БОГОМИЛИТЕ

Лекцията ще се проведе в ГРАДСКИ ЦЕНТЪР ВАРНА

ГРАДСКИ ЦЕНТЪР ВАРНА

ул. "Цар Симеон" 27,
над библиотека Виделина

13 ОКТОМВРИ, 2010, Сряда, 19.00 ч.

НАЧАЛО НА ПОРЕДИЦА ОТ 12 БЕСЕДИ, въвеждащи в

УЧЕНИЕТО НА СЪВРЕМЕННИТЕ РОЗEНКРОЙЦЕРИ (повече за беседите виж ТУК)

Беседите ще се проведат в ГРАДСКИ ЦЕНТЪР ВАРНА 

Силистра

 

 

Сливен

26 Септември 2010, Неделя, 17.00 ч.:

 

Публична лекция: ВОДОЛЕЯ, СВЕТЛИННАТА ДРЕХА И МОНАДАТА

 

Лекцията ще се проведе в Клуба на дейците на културата - гр.Сливен, ул."Великокняжевска", №25

Телефони за връзка:
044 63 41 01 - след 18ч.;
0888 97 01 29

31 Октомври 2010, Неделя, 17.00 ч.:  

Публична лекция:

БОГОМИЛИТЕ И РОЗЕНКРОЙЦЕРИТЕ - ПЪТИЩА НА ОСВОБОЖДЕНИЕТО ПРЕДИ И СЕГА
 

 

Лекцията ще се проведе в Клуба на дейците на културата - гр.Сливен, ул."Великокняжевска", №25

31 Октомври 2010, Неделя, 18.00 ч.:  

НАЧАЛО НА ПОРЕДИЦА ОТ 12 БЕСЕДИ,  въвеждащи в

УЧЕНИЕТО НА СЪВРЕМЕННИТЕ РОЗEНКРОЙЦЕРИ (повече за беседите виж ТУК)

Беседите ще се провеждат в Клуба на дейците на културата - гр.Сливен, ул."Великокняжевска" №25

Русе

19 Септември 2010, Неделя, 11.00 ч.:

 

Публична лекция: БОЖЕСТВЕНОТО СЪРЦЕ НА МИКРОКОСМОСА

 

Лекцията ще се проведе в конферентната зала на хотел "Бистра и Галина"

Телефони за връзка:
087 8352249 - след 17ч.

26 Септември 2010, Неделя, 11.00 ч.:  

НАЧАЛО НА ПОРЕДИЦА ОТ 12 БЕСЕДИ,  въвеждащи в

УЧЕНИЕТО НА СЪВРЕМЕННИТЕ РОЗEНКРОЙЦЕРИ (повече за беседите виж ТУК)

Беседите ще се провеждат в конферентната зала на хотел "Бистра и Галина"  

Пловдив

9 Май 2010, Неделя, 16 часа , зала ТРАКАРТ, подлез Археологически (Понеделник пазара), вход свободен, беседа:
 

АЛХИМИЧНАТА СВАТБА НА ХРИСТИЯН РОЗЕНКРОЙЦ - СЕДМОРНИЯТ ПЪТ НА РОЗАТА И КРЪСТА

 

Велико Търново

17 Юни, Четвъртък, 17 часа, хотел Болярски, зала Елена - беседа

АЛХИМИЧНАТА СВАТБА НА ХРИСТИЯН РОЗЕНКРОЙЦ - СЕДМОРНИЯТ ПЪТ НА РОЗАТА И КРЪСТА

вход свободен

 

Добрич

14 Октомври 2010, Четвъртък, 19.00 ч. :

НАЧАЛО НА ПОРЕДИЦА ОТ 12 БЕСЕДИ, въвеждащи в

УЧЕНИЕТО НА СЪВРЕМЕННИТЕ РОЗEНКРОЙЦЕРИ (
повече за беседите виж ТУК)

Беседите ще се провеждат ВСЕКИ ЧЕТВЪРТЪК ОТ 19,00 Ч.
предстои доуточняване на мястото на провеждане

 

 

 

 

 



Тагове:   можем,   въпрос,   вибрация,


Гласувай:
2



1. samorasla - Тук може да се задават
18.09.2010 08:08
Тук може да се задават всякакви въпроси, свързани с темата и извън нея. Разбира се, в езотеричната област. А отговорите може да търсим заедно.
Посочените в графика беседи са най-често от Универсалното учение - там също се задават въпроси, които вълнуват присъстващите. Понякога наистина става много, много интересно :)) и :((
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samorasla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2515793
Постинги: 324
Коментари: 1283
Гласове: 737
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031