Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2010 08:33 - ШКОЛАТА НА РОЗЕНКРОЙЦЕРИТЕ СЪЩО ОТВАРЯ ВРАТИ
Автор: samorasla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3840 Коментари: 1 Гласове:
2



ПОГЛЕД ОТВЪТРЕ:

Лекториум Розикруцианум е една съвременна духовна християнска школа, която предава Универсалното учение на всички хора, търсещи истинско освобождение. Нейната традиция се корени дълбоко в миналото и от нея са се развили по-ранните импулси на духовно пробуждане като тези на раннохристиянските гностици, манихеите, богомилите, катарите и класическите розенкройцери от ХVІІ в.

Всеки розенкройцер е Християн Розенкройц

Християн Розенкройц символизира Новия човек – онзи, който съзнателно е избрал да върви по Пътя на освобождение – Пътя на Розата и Кръста, и в силата на Христовата любов се е посветил на духовното обновление на цялото човечество.

Основни понятия: Гносис, новораждане, трансфигурация

Думата Гносис буквално означава „знание, висше познание”, което в смисъла на Христовото учение означава директно познание на Божественото, получено в резултат на духовно развитие, а не с интелектуални средства. В най-широк смисъл терминът Гносис се отнася до Универсалното докосване на Христос и Неговото братство, изразяващо се в непрекъснатата им работа за спасение на хората. Тази връзка никога не е прекъсвала през цялата история на човечеството, включително и преди Християнската епоха. Много пратеници и духовни учители са идвали на Земята да разкриват Истината на падналото човечество. Според времето и етносите, сред които се разпространява, тази Истина е поднасяна различно, но тя винаги е извеждала отворените за нея хора до един и същи Път – Пътя към Бог. В това отношение нашата страна е осветявана трикратно – тя е съхранила паметта за гностичните послания на Орфей, богомилите и Учителя Беинса Дуно.

Пътят на освобождение, извеждащ от света на материята и тъмнината и водещ към първоначалния свят на Божественото човечество, е един духовен път. Това е завръщането на човека към вечната хармония и присъединяването му към Универсалния божествен живот.

За да се завърне човек в Божествения свят, е необходимо в него да се извърши процеса на „новораждане от вода и Дух”, според Библията. Новораждане означава човекът да се роди отново в Божествения смисъл като душа, дух и тяло. Процесът на новораждане, или трансфигурацията, както е наречен още той с езика на съвременните розенкройцери, е велик, възвишен процес, с космически характер.

Духовната Школа Лекториум Розикруцианум провежда в много градове на страната публични лекции, разкриващи философията и учението за Розата и Кръста, както и курсове, които имат за цел да представят основните идеи на съвременните розенкройцери, целта към която се стремят и Пътя, по който учениците розенкройцери осъществяват на практика своето ученичество.

http://www.lectorium-rosicrucianum.bg/

 



Тагове:   отваря,


Гласувай:
2



1. анонимен - Ами да ви честито
16.09.2010 17:10
На всички, стари и нови ученици, честит първи учебен ден. Пилците се броят наесен, а спасените - през декември 2012 годшна ще се броят.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samorasla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2522859
Постинги: 324
Коментари: 1283
Гласове: 737
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930