Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2010 08:54 - КОГАТО ЧОВЕК Е В ХАРМОНИЯ С ПЪРВОИЗТОЧНИКА
Автор: samorasla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5379 Коментари: 6 Гласове:
2



            Човек, който е в състояние на единение с БОГ - Първоизточника на всичко живо, на вид не се отличава от останалите. Тези хора нямат ореол, нито се обличат в специални одежди, разкриващи богоподобните им качества. Но когато ги видите да минават през живота като късметлиите, които като че ли получават всич­ки хубави неща, и когато започнете да разговаряте с тях, осъзнавате колко са различни в сравнение с останалите хора. Прекарайте някол­ко минути в разговор с хората, свързани със силата на на­мерението, и ще видите колко неповторими са.

           Аз наричам тези хора свързани.  Те никога не казват: „Като знам какъв ми е късме­тът, нещата няма да се получат. Много по-вероятно е да чуете нещо от рода на: „Възнамерявам да създам това и знам, че ще стане". Независимо колко се опитва­те да ги разубедите, като изтъквате какви ли не доводи, за да подкопаете оптимизма им, те изглеждат блажено слепи за реалността. Все едно живеят в различен свят - свят, в който не могат да чуят доводите, че не­щата няма да се получат. За средностатистическите хора, които се боят за бъ­дещето, всички тези неща звучат като врели-некипели. Те ще кажат на своя свързан приятел да направи справка с реалността и да погледне реалистично на нашия свят. Но свързаните не се отклоняват от вътрешното си зна­ние. Ако искате да ги изслушате, те ще ви кажат, че това е вселена на енергия и привличане и че причината толко­ва много хора да живеят в страх и оскъдица е очакването им егото да удовлетвори желанията им. Много е просто, ще ви кажат те. Само се свържи с Първоизточника, бъди като Него и намеренията ти ще са в пълно съответст­вие с всеосигуряващия Първоизточник.

            За свързаните всичко изглежда невероятно просто: Насочвайте мислите си към онова, което възнамерявате да създадете. Останете в съответствие с полето на намерението и после търсете знаци, че пожеланото от всетворящия Първоизточник пристига в живота ви. За свързаните просто няма случайности. Те възприемат привидно незначителни събития като оркестрирани в съвършена хармония. Те вярват в синхрона и не се учудват от появата на идеалния човек за ситуацията, нито когато онзи, за когото са мислили, им позвъни изневиделица, нито когато по пощата неочаквано прис­тигне книга и им даде необходимата информация, нито когато парите за финансирането на замислен от тях проект мистериозно се появят.

Свързаните няма да се опитат да ви убедят в правил­ността на своя начин на мислене. Те предпочитат да не хабят енергия в спорове и разочарования, защото това привлича в живота им още спорове и разочарование. Свързаните приемат идеята, че няма случайности във вселена, чийто Първоизточник - невидима енергийна сила - постоянно създава и осигуряба не­ограничен запас за всички желаещи да черпят от него. Ако ги попитате, те ще ви кажат просто и ясно: За да се скачиш със силата на намерението, трябва просто да бъдеш в съвършено съответствие с всеобщия Първои­зточник, и аз избирам да бъда във възможно най-пълна хармония с него.

За свързаните всяко нещо се появява в живота им, за­щото силата на намерението го е предначертала. Зато­ва постоянно изпитват благодарност. Те се чувстват признателни за всичко, дори и за привидните препят­ствия. Свързаните притежават способността и жела­нието да възприемат временната болест като благословия и в себе си знаят, че всеки неуспех е възможност и тъкмо това търсят във всичко появяващо се в живота им. Свързаните общуват с Първоизточника в състоя­ние на благоговейна благодарност за всичко присъства­що в живота им, знаейки, че това подсилва намерението им да осъществят тъкмо необходимото.

Свързаните описват себе си като живеещи в състоя­ние на оценяване и изумление. Малко вероятно е да ги чуем да се оплакват от нещо. Те не търсят недостатъ­ци. Ако вали дъжд, радват му се, защото знаят, че няма да стигнат там, където искат да отидат, ако пътуват само в слънчеви дни. Ето така реагират на цялата приро­да - с признателна хармония. За свързаните снегът, вя­търът, слънцето и природните звуци са все напомняния, че те са част от природния свят. въздухът - независи­мо от температурата му или силата на вятъра - е почи­таният дъх на живота.

Свързаните ценят света и всичко в него. Чувстват се еднакво свързани с природата и с всички същества, включително с живелите преди и с бъдещите поколения. Те имат съзнание за единството и затова не правят раз­граничения като те или другите хора. За свързаните всичко е ние. Ако можехте да надникнете във вътреш­ния им свят, щяхте да видите, че страдат от причине­ната другиму болка. Те нямат концепция за врагове, тъй като знаят, че всички ние произлизаме от общия божествен Първоизточник. Наслаждават се на различията във външния вид и обичаите на другите, вместо да изпитват неодобрение, критичност и да се чувстват застра­шени от тях. Връзката им с околните е духовна по сво­ята природа, но те не се отграничават духовно от ни­кого, независимо къде живее или колко различни са външността или обичаите му от техните собствени. В сър­цето си свързаните чувстват родство с всичко живо, както и с всеобщия Първоизточник.

Само по себе си чувството за свързаност означава, че в ума на свързаните на тази планета няма никой, с ко­гото да не са свързани в духовен смисъл.  Свързаните ценят тази ду­ховна връзка и не прахосват енергия за подценяването или критикуването й. Те никога не се чувстват отделе­ни от помощта, предлагана от животворната енергия. Затова свързаните не се изненадват, когато намере­нието им се осъществи чрез синхрона или съвпадение­то. В себе си те знаят, че привидно чудотворните съ­бития са се появили в непосредственото им жизнено пространство, защото вече са били свързани с тях. По­питайте ги и те ще би кажат: „Разбира се, това е зако­нът на привличането в действие. Останете вибрацион­но настроени към Първоизточника на всичко живо, който е създал вас и всички останали, и полето на на­мерението ще ви сътрудничи с всички сили за матери­ализирането на желаното в живота ви". Те са наясно, че така работи вселената.  Свързаните не се хвалят с щастливата си съдба, а са в постоянно състояние на благодарност и радикално смире­ние. Те разбират как работи вселената и остават в благословена хармония с нея, вместо да й намират недоста­тъци и да я обвиняват. Попитайте ги за това и те ще ви кажат, че ние сме част от динамична енергийна система. Енергията, която се движи по-бързо, обясняват те, раз­пръсква и неутрализира по-бавно движещата се енергия. Тези хора избират да бъдат в хармония с невидимата ду­ховна енергия. Те са приучили мислите си да се движат на равнищата на по-бързите вибрации и затова са способни да отклоняват по-нисшите/по-бавни вибрации.

Свързаните оказват извисяващо въздействие върху живеещите на по-нисшите енергийни равнища. Те излъч­ват енергия на ведрина и покой и тяхното спокойствие кара другите да се почувстват умиротворени и уверени. Свързаните не се интересуват от победата в спора или спечелването на съюзници. Вместо да се опитват да ви убедят да мислите като тях, те са убедителни чрез из­лъчващата се от тях енергия. Хората се чувстват обичани от свързаните, защото те са се слели с Първоиз­точника на всичко живо, който е любов.Свързаните ви казват без колебание, че предпочитат да се чувстват добре, независимо какбо става около тях и как ги преценяват другите. Те знаят, че да се чувстваш зле е избор и че това не помага за поправянето на неприятните ситуации в света. Затова използват емо­циите си като показател за степента на съответствието си със силата на намерението. Ако се чувстват зле, това им говори, че е бреме да променят енергийното си равнище, така че да съответства на спокойната, любя­ща енергия на Първоизточника. Ще си повтарят: Искам да се чувствам добре, и ще приведат мислите си в хар­мония с това желание.Дори светът да е във война, те пак избират да се чувстват добре. Дори в икономиката да настъпи драмати­чен спад, те пак искат да се чувстват добре. Дори ниво­то на престъпността да нарасне или някъде по планета­та да бушуват урагани, те пак избират да се чувстват добре. Ако ги попитате защо не се чувстват зле, след като по света се случват толкова много лоши неща, те ще се усмихнат и ще ви напомнят: Светът на духа, от който е създадено всичко, работи в покой, любов, хармо­ния, доброта и изобилие и вътрешно избирам да бъда тъкмо там. Потиснатостта само ще привлече още неприятни усещания в живота ми.

Свързаните винаги са във връзка с вечната си приро­да. Смъртта не буди у тях страх и, ако ги попитате, ще ви кажат, че всъщност никога истински не са се раждали и никога няма да умрат. Те възприемат смъртта като събличане на дреха или като преминаване от една стая в друга - просто преход.

Няма да ви се удаде да убедите свързаните, че намере­нието им няма да се материализира, защото те много силно вярват във връзката си с енергийния Първоизточ­ник. Ще ви поканят да изберете с коя възможност да се идентифицирате и после ще ви насърчат да живеете така, сякаш вече е станало. Ако не сте в състояние да го направите и сте впримчени в тревога, съмнение и страх, ще ви пожелаят всичко добро, но ще продължат да мислят отзад напред. Ще ви кажат направо: Когато са в хармония с полето на намерението, мо­ите мисли са Божии мисли и по този начин избирам да мисля.

Свързаните са изключително щедри. Като че ли жела­ното за самите тях отстъпва по сила само на онова, ко­ето желаят за другите. Даването им доставя огромно удоволствие - дотолкова, че околните се чудят как изобщо им остава нещо. И все пак животът им е изпъл­нен с изобилие и като че ли не им липсва нищо желано. Тайната на достигането до силата на намерението, ще ви кажат те, е да мислиш и действаш като всеосигуряващия Първоизточник, от който всичко произлиза. Той винаги дава и аз избирам също да бъда щедър. Колко­то повече давам от себе си и от идващото при мен, толкова повече виждам да струи към мен.

Свързаните са изключително вдъхновени хора. Те жи­веят повече в духа, отколкото във формата. Затова са вдъхновени и вдъхновяващи, а не информирани и изпъл­нени с информация. Това са хора със силно усещане за собствената си съдба. Те знаят защо са тук, както и че са нещо повече от капсулиран набор от кости, кръв и орга­ни в покрито с кожа и косми тяло. За тях е важен целеустременият живот и изборът да не позволяват на его-изискванията да ги разсейват. Те дълбоко почитат све­та на Духа и като общуват с този Първоизточник, оста­ват вдъхновени.

Нивото на енергията им е изключително високо. Това ги определя като свързани. Това е енергията на Първоиз­точника - бърза вибрационна честота, която внася лю­бов при омразата и я преобразува в любов. Свързаните внасят спокойствие при хаоса и дисхармонията и преоб­разуват тези нисши енергии във висшите енергии на по­коя. Когато сте край тях, ще се чувствате енергизирани, пречистени, по-­здрави и вдъхновени. Те не са критични към другите и не се демобилизират от чуждите мисли и действия. Често ги определят като надути и дистанцирани, защото не си падат по празнословията и клюките. Те ще ви кажат, че Духът дава живот и че всички на тази планета носят Духа завинаги в себе си като всемогъща сила. Вярват в това, прилагат го в живота си и вдъхновяват околните.

Ще стигнат дори дотам да ви кажат, че дисбалансите на Земята, като земетресения, вулканични изригвания и атмосферни аномалии, са резултат от колектив­ния дисбаланс в човешкото съзнание. Ще ви напомнят, че телата ни са направени от същия материал като Зе­мята, че течността, която съставлява 98 процента от кръвта ни, някога е била океанска вода и че минералите в костите ни са компоненти от ограничения минерален запас на Земята. Те възприемат себе си като едно цяло с планетата и чувстват отговорност да останат в балансирана хармония с полето на намерението, за да по­могнат за стабилизирането и хармонизирането на сили­те на вселената, чийто баланс може да се наруши, ако подчиняваме живота си на раздутото его. Свързаните ще ви кажат, че всички мисли, чувства и емоции са виб­рации и че честотата на тези вибрации може да създа­де смущения - не само в нас, но и във всичко, направено от същия материал.

Свързаните ще ви насърчат от чувство за отговорност към цялата планета да останете във вибрационна хармония с Първоизточника и възприемат това като жизнено важна задача.

Ако ги наблюдавате, ще забележите, че свързаните не мислят за болести и неразположения. Те живеят така, сякаш тялото им е в съвършено здраве. Всъщност въз­никналата болест никога не е съществувала в мислите им и те вече се смятат за излекувани.  Често ще забелязвате болестите и физическите ви оп­лаквания да изчезват в присъствието на изключително високоенергийни свързани. Защо? Защото високата им ду­ховна енергия неутрализира и изличава нисшите енергии на болестта. Точно както компанията на свързаните ви кара да се чувствате по-добре, защото те отделят и из­лъчват радостна ободряваща енергия, така и тялото ви ще се излекува, когато е в такова енергийно поле.

Свързаните си дават сметка за нуждата да избягват ниската енергия. Те ще изпратят мълчалива благословия на гръмогласните, свадливи и своенравни хора и ненатрапчиво ще се оттеглят. Свързаните не си хабят време­то да гледат насилие по телевизията или да четат репортажи за зверства и военни статистики. Затова може да изглеждат хрисими или безразлични за онези, кои­то се опиват от обсъжданите или излъчвани ужаси. Тъй като свързаните не изпитват потребност да побеждават, да бъдат прави или да доминират над другите, тях­ната сила е в това, че извисяват околните с присъствието си. Те проповядват възгледите си, като остават в хармония със съзидателната енергия на Първоизточни­ка. Никога не се засягат, защото егото им не участва при формирането на мненията им.

За тях всичко е енергия. Те знаят, че враждебността, омразата и дори гневът към онези, които вярват в нискоенергийните дейности, свързани с насилие под каквато и да било форма, ги под­крепят и само ще допринесат за омаломощаващото въздействие на насилието в света.

Свързаните живеят чрез по-висшата/по-бърза енер­гия, която им позволява лесно да достигат интуитивните си сили. Те притежават вътрешно знание за пред­стоящото. Ако ги попитате за това, ще ви кажат: Не мога да го обясня, но просто го знам, защото вътрешно го чувствам. Затова рядко се учудват, когато събития­та, които очакват и възнамеряват да създадат... се осъществяват.

Свързаните са невероятно добри и любящи хора. Те знаят, че хармонизирането с енергията на Първоизточ­ника означава да бъдат като добротата, от която са възникнали. И все пак за свързания не представлява усилие да бъде добър. Той винаги е благодарен за онова, кое­то получава, и знае, че добротата към всичко живо и към нашата планета е начинът да изрази благодарност. Ще забележите също, че свързаните виждат красота­та на нашия свят. Те винаги намират нещо, което да оценят. Могат да се опият от красотата на звездно небе или на кацнала върху водна лилия жаба.

Свързаните никога не знаят достатъчно! Те подхождат с любознателност към живота и всяка дейност ги привлича. Намират наслада във всички области на човеш­ките и творческите начинания и винаги разширяват хо­ризонтите си. Те никога не казват не на вселената. Каквото и да им изпрати животът, те казват: Благодаря ти. Свързаните отказват да съдят когото и да било или каквото и да било, предложено им от Първоизточника. Връзката не е само с енергията на Първоизточника, тя е с всички ос­танали и с всичко във вселената. Свързаните са в хармо­ния с целия Космос и с всяка частица от Космоса.   
Тези във висока степен себереализирани хора използват емоциите си, за да определят дали са в синх­рон с Първоизточника. Ако се чувстват добре, значи са във вибрационна хармония. Ако се чувстват зле, това ги подтиква да се пренастроят към по-висши енергийни равнища.  Ако ги попитате какво можете да направите, за да осъществите желанията си, те без колебание ще ви посъветват да промените начина, по който гледате на нещата, и то­гава нещата, които гледате, ще се променят.

Приканвам ви да създадете за себе си подобен вътре­шен свят и да се насладите на безкрайно величествена­та сила на намерението. Действа - гарантирам ви го!



Тагове:   човек,


Гласувай:
2



1. анонимен - Автор на материала е д-р Уейн Дайър
14.09.2010 09:04
Текста е качен със съкрашения по мой избор - предимно онези моменти, които насочват вниманието към материалните сполуки, което аз считам за по-маловажно.
цитирай
2. samorasla - ЛИЧНО МНЕНИЕ относно текста:
14.09.2010 09:08
Поради силната кристализация на %
цитирай
3. samorasla - ЛИЧНО МНЕНИЕ относно текста:
14.09.2010 09:11
Поради силната кристализация на човешката система, постигането на подобно душевно състояние се постига трудно. Обикновено то е резултат от предишни инкарнации. Но ако откриете духовно общество, което работи в името на Светлината – това е съвсем реално и бързо постижимо. Такова общество е Лекториум Розикруцианум, за което ще ви разкажа в следващи постинги.
цитирай
4. анонимен - безкрайно интересно
14.09.2010 13:06
р си мисля невазможно
цитирай
5. анонимен - http://www.lectorium-rosicrucianum.bg/
14.09.2010 14:42
Погледни този сайт!
цитирай
6. анонимен - а ти какво мислиш за този сайт, който цитираш тук? Сподели.
14.09.2010 16:36
анонимен написа:
Погледни този сайт!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samorasla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2524477
Постинги: 324
Коментари: 1283
Гласове: 737
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930