Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2010 13:22 - След потопа и назад (After the flood and back)
Автор: samorasla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4368 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 27.08.2010 13:45


Истината е, че не зная, какво да мисля. Вчера се завърнах от 7-те Рилски езера. Кой вятър ме отвя там ли? Мислех си, че е Вятърът на промяната. Нищо подобно! Затишие!... Сякаш нищо не се случва. Сякаш не сме август 2010 г. и от въпросната дата 21.12.2012  не ни отделя само ЕДНА ГОДИНА И ПОЛОВИНА!...

Разбира се, основната група от присъстващи сред Рилските езера, беше от Бялото братство. Те заселиха своята, отдалечена от лифта, територия, провеждаха си своята обичайна програма – служби и молитви,  играеха своята великолепна панивритмия, пееха за светлина и любов, прегръщаха се, радваха се помежду си и на себе си, смееха се и си разказваха историйки и вицове. Дори не счетоха за нужно да присъстват на Симпозиума „Седем Рилски езера”, който бе организиран от Културна асоциация Беинса Дуно в приемната на новата хижа. А на него присъстваха малко теософи, малко антропософи, малко повече розенкройцери, които изнесоха прекрасната си лекция за богомилите. Имаше дори и 2-3 кришнари, които раздаваха налява-надясно листовки с адресите на своите центрове с покана за приобщаване. Всяко духовно общество - за себе си!

Имаше, разбира се, и много туристи, привлечени от красотите на природата, но имаше и събудени българи, които пристигаха с надеждата да почерпят светла енергия, да изчистят тревогата и тегобата на ежедневието си с вяра и надежда.

Трите  следобеда на 19, 20 и 21-ви август, лектори изнасяха  лекции на здравословни и др. теми, но повечето представяха различни книги или издания на Учителя.

Какво почувствах: Липсваше тревогата. Липсваше желание за обединяване на българската позитивна духовна енергия. Липсваше съпричастие към народа ни. Липсваше... Питах се, дали всеки вярвяше, че бе намерил спасение за себе си или... се бе примирил?... Или просто не знаеше какво се случва днес и какво предстои на хората и планетата...

Питах се още, какво ли е колективното ниво на съзнание през тези дни тук на Седемте рилски езера съгласно Картата на съзнание на Дейвид Хокинс и колко от присъстващите са го чели? Става въпрос за книгата му "Мощ срещу сила: Скритите детерминанти на човешкото поведение". За онези, които не са я чели, ще дам малко инфо:

КАРТА НА СЪЗНАНИЕТО 

Чувство

Ниво

Просветление

700-1000

Покой

600

Радост

540

Любов

500

Разсъдливост

400

Приемане

350

Готовност

310

Неутралност

250

Смелост

200

Гордост

175

Гняв

150

Желание

125

Страх

100

Скръб

75

Апатия

50

Вина

30

Срам

20

Тази точкова система за нивата е създадена на базата на кинезиологични тестове и изследвания. Концепцията и теориите за тези експерименти са подкрепени от повече от 20 год. работа. За сведение на интересуващите се, кинезиологията има почти 100% точност на отчитане. Тя винаги разкрива отговори Да или Не, Истина или Лъжа. (Установено е, че мускулите отслабват при лъжа, а увеличават силата си при истина. С помощта на тези тестове може да се определи дали някой е честен, дали е свързан с нещо, дали трябва да яде определена храна, да отиде на избрана почивка и пр.)

Най-същественото, което ни показват резултатите от тези изследвания, поместени във въпросната книга е, че съдбата на човечеството зависи от нивото на общото планетарно съзнание.

Изводите:

- Експериментите разкриват, че има една по-висша сила, която свързва всичко и .всеки. И че истината не може да бъде скрита, дори ако разумът не я осъзнава. Чрез тези тестове хората са осъзнавали истина за неща, чието съществуване не са предполагали.

-Всичко се измерва (калибрира) на определено ниво от слабо (ниско) до силно (високо), включително книги, храна, вода, дрехи, хора, животни, сгради, коли, филми, спорт, музика и т.н.

-Голяма част от музиката днес се калибрира на нива под 200. Оттук тя води до поведения, свързани с по-ниски енергийни нива на съзнанието.

-Повечето филми отслабват хората, които ги гледат, като свалят енергийното им равнище под 200.

-85% от човешката раса се калибрира под критичното ниво 200.

-Общото ниво на човешкото съзнание се определя на 207 (към 1995 г., б. пр.).

-Съзнанието на човечеството се е колебаело на ниво под 200 (190) в продължение на много столетия преди внезапно да нарасне до сегашното си ниво. Оттук предсказанието на Нострадамус за края на света беше избегнато (той е направил предсказанията си  във време, когато нивото на човешкото съзнание е било под 200). Задържането нивото на човешкото съзнание под 200 за продължителен период от време без съмнение би довело до унищожаване на човешкия род.

  • Енергията на малкото на брой индивиди с високи нива уравновесява слабостта на масите.
  • 1 индивид на ниво 300 уравновесява 90 000 души под ниво 200
  • 1 индивид на ниво 400 уравновесява 400 000 души под ниво 200
  • 1 индивид на ниво 500 уравновесява 750 000 души под ниво 200
  • 1 индивид на ниво 600 уравновесява 10 милиона души под ниво 200
  • 1 индивид на ниво 700 уравновесява 70 милиона души под ниво 200
  • 12 индивида на ниво 700 се равняват на 1 Аватар (напр. Буда, Исус, Кришна) на ниво 1000.
  • За каквото и да е смислено човешко удовлетворение не може да става дума при ниво под 250, където започва да се появява чувство на самоувереност.
  • Когато нивото на съзнание на човек падне под 200, във всеки един момент той започва да губи енергия и става по-слаб и склонен да позволи да бъде манипулиран от обкръжението му.
  • Части от живота на човек могат да се калибрират на по-високо ниво на съзнанието, докато други периоди се калибрират на по-ниски нива. Сборът от тези стойности дава средното ниво на съзнание на личността.

Аз се надявам, че през последната седмица обединената добра енергия тук,  на  Седемте рилски езера, е повишила поне с 10 пункта нивото на колективното българско съзнание. Време е да разберем, колко е важно да сме будни. Колко е важно да се освободим от всички негативни емоции – срам, гняв, страх, омраза, вина... Колко е вжно да сме искрени и открити. Да простим на себе си, защото така можем истински да простим на другите. Да обичаме себе си, защото само така можем да обичаме всички. Да приемаме хората с техните слаби и силни страни. Да се научим да изразяваме своята радост и любов – ДНЕС. Докато все още има надежда за УТРЕ.

 



Тагове:   назад,


Гласувай:
1



1. анонимен - Колективното ниво на съзнание
27.08.2010 13:57
Откровенно казано рядко посещавам блога , но съм Ви много благодарна за разсъжденията връхлетяли Ви при посещението на Седемте Рилски езера. Много благодарности и за спомнатото заглавие на книгата.Пишете!
цитирай
2. анонимен - споделено за Рила
01.09.2010 23:48
Здравей, Ирина,
Благодаря ти за разсъжденията и размислите, които споделяш с нас , за цитираната книга и Картата на съзнание на Дейвид Хокинс и за готовността ти да споделяш материали и информация с всички, които желаят.
Аз също бях на Рила от 09 и на 20 август си тръгнах. За съжаление не можах да присъствам на никоя лекция в Новата хижа. Но винаги, когато съм била там по това време, съм имала желание да мога да присъствам и на лекциите , но мероприятията се разминават, времето не стига, трябва да се преодолява и разстояние...или може би наистина не е достатъчно силно общото желание за обединяване на колективната духовна сила. Нещо, което вече трябва да сме осъзнали достатъчно добре и да го осъществяваме на практика. А може би обединение все пак има, макар и на друго ниво. Да, убедена съм в това.
Иначе се чувствах наистина прекрасно на Езерата, всеки ден беше за мен като празник. Да, няма никаква тревога, навсякъде само красота и величие, и усещаш такава радост, пълнота, вдъхновение, любов и хармония... Просто обичаш всичко и всички...Пожелах си да запазя тези чувства и в ежедневието.
И като си представя, че всички тия около 1000 човека , които присъстваха по време на празничните дни на Рила са генерирали подобни чувства, и това се случва всяко лято по това време, убедена съм / вече и предвид картата на Хокинс и проведените резултати от изследвания/, че има надежда за съдбата на човечеството и че това е един много лесен и приятен начин да работиш за Бога, за Цялото.
Благодаря ти още веднъж и ще се радвам да обменяме и за напред информация и разсъждения.
До нови срещи: Мария Панова
цитирай
3. анонимен - На Рилските езера е много хубаво
04.09.2010 18:30
ходил съм много пъти но не когато там са дъновистите защото става голяма навалица. Ама може би догодина ще олрганизирам фамилията и ще отидем август, когато стават празниците. Паневритмия съм гледал на филм по телевизията и много е интересна
цитирай
4. анонимен - Всъщност е допусната грешка в текста
24.09.2010 22:36
Всъшност до 2012 г. има една година и половина, но до 24.12.2012 г. има две години и половина, цяла година повече!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samorasla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2519658
Постинги: 324
Коментари: 1283
Гласове: 737
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930